Activitats Desembre 2007

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Desembre 2007

Activitats Desembre 2007

Índex

 

Activitat familiar: El jardí de música i cristall

El dissabte 29 de desembre, a les 12 h va tenir lloc la darrera activitat infantil de l'any a la Biblioteca Joan Oliva i Milà.

 

La prestigiosa companyia Titelles Marduix va portar als nens i nenes a un món màgic amb l'espectacle El jardí de música i cristall, basat en el conte del mateix títol de Pep Albanell on la fantasia, la realitat i l'aprenentage en són el punt de partida. 

Com pot ser rondinaire una princesa tan bonica?

Es tracta d'un conte fantàstic on els monstres necessiten aspirines i bicarbonat per guarir el seu mal de cap, i a més les princeses són rondinaires. Tot i així no deixa de ser un conte de fades representat amb l'olor i el gust inconfusibles de les titelles.

 

Quina por! El drac!Sort que arriba el venedor d'aspirines...

Gairebé cent cinquanta nens van gaudir de l'espectacle de la mà de Jordi Pujol i Cortés, imbuïts de la filosofia de Marduix, aquella que diu que “Qualsevol semblança amb la fantasia... és pura realitat...”.

Petits i grans gaudint de l'espectacle

 

Nadal a la Biblioteca Joan Oliva i Milà

Com és costum per aquests dades, la Biblioteca Joan Oliva i Milà s'ha volgut sumar a la celebració de les festes nadalenques. D'una banda ha preparat la guia de lectura Ara ve... Nadal que inclou el fons de la biblioteca més adient per aquestes dades i d'altra banda ha guarnit la Sala Infantil amb el Caga Tió i un arbre de Nadal.

 

Una guia per aquestes dadesAra ve Nadal, un bon obsequi del Caga Tió

Per la seva part, els nens i nenes usuaris de la Biblioteca Joan Oliva han volgut col·laborar en la decoració de la Sala Infantil i al llarg d'aquests dies han anat penjant de l'arbre de Nadal un desig pintat i retallat per ells mateixos, que reflexen la seva imaginació i sensibilitat i també les seves il·lusions.


Un arbre carregat de bons desigs


 

Presentació del llibre: El pont dels jueus

El dijous, 20 de desembre, a les set de la tarda, el periodista i escriptor Martí Gironell va presentar a la Biblioteca Joan Oliva i Milà el seu llibre El pont dels jueus, un dels títols més venuts del darrer Sant Jordi, el qual enguany va per la setena edició.

El pont dels jueus és una novel·la trepidant sobre la construcció d'un pont històric, el de Besalú.
El mestre d'obres Prim Llombard rep l'encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d'una intriga per a afavorir que un altre senyor s'apoderi del comtat. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l'abast, naturals i sobrenaturals, per a aconseguir el seu objectiu. Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l'intent d'aturar aquest atac.

Al bell mig d'aquesta lluita pel poder es veu abocat Ítram, el fill adolescent del mestre d'obres, qui, al mateix temps, accedeix al món secret dels jueus, on coneix la captivadora Jezabel.

 


Martí GironellLa portadaL'autor durant la presentació del seu llibre

Martí Gironell (Besalú, 1971), és llicenciat en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona. Als 14 anys ja combinava la feina de guia a l'oficina de turisme del seu poble amb programes a Ràdio Besalú. Això el va portar uns anys més tard a Ràdio Olot, a RAC 105 i a Catalunya Ràdio. A la televisió, on treballa als serveis informatius de TV3, hi va entrar el 2001 per presentar l'En directe. Col·labora al diari El Punt i ha publicat el llibre La ciutat dels somriures. Històries de supervivència a Bombai.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012