Activitats Octubre 2010

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats històric 2010 > Activitats Octubre 2010

Activitats Octubre 2010

Índex

 

Hora del conte: Històries principesques

El dissabte 2 d'octubre, a l'Hora del Conte, Sandra Rossi va venir a explicar-nos contes de prínceps, princeses, reis, reines i cavallers...

Tot això, i encara més... Ja ho podeu creure!

Pero resulta que tots aquests personatges amagaven alguns dels seus secrets, i Sandra Rossi també va ajudar als nens i nenes assistents a descobrir-los. 

I això que els portaven ben amagats: uns sota la corona, altres darrera del bigoti, i uns altres fins i tot  dins del barret.

  Les històries principesques de Sandra Rossi 

Hora del conte: Contes de l'Amazònia

El dissabte 16 d'octubre, l'Hora del Conte va estar dedicada a donar a conèixer com viuen diferents països, en aquest cas, amb Contes de l'Amazònia, i va córrer a càrrec de CEAM.

L'activitat està inscrita dins del Cicle “Contes solidaris per viatjar a diferents països” de la mà de les ONGD de Vilanova i la Geltrú, coordinat per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat.

 L'Amazònia a la Biblioteca Joan Oliva      

 

Presentació del llibre Mujeres de Lola Roig

El dimecres 20 d'octubre, la Biblioteca Joan Oliva i Milà va acollir la presentació del llibre Mujeres de la il·lustradora Lola Roig, guanyadora del Premi Donart 2011, que concedeix l'associació de dones La Frontissa a la trajectòria artística d'una dona.

 

Mujeres reuneix 26 dibuixos que reflecteixen les alegries, les pors, en definitiva els sentiments de 26 dones, des de nenes fins a dones grans. A aquests dibuixos ha posat la lletra Toni Martínez, que també va assistir a la presentació juntament amb Alba Garcia, l'editor i la mateixa autora.

 
  
     
Presentació de Mujeres de Lola Roig                         


Per finalitzar l'acte, la narradora Claudia Alemany i la cantautora Laura Murillo van oferir una composició poètico musical basada en el llibre de Lola Roig. 

Dimecres locals: Història local

La tarda del dimecres 27 d'octubre, la Biblioteca Joan Oliva i Milà va inaugurar la nova temporada dels Dimecres Locals, activitat mensual que vol donar a conèixer els autors i autores de la ciutat.

En aquesta ocasió van reunir-se els escriptors Miquel Altadill, Alfred Castells, Mª Lluïsa Orriols, Xavier Orriols, Francesc Puig Rovira i Josep Sabater, que moderats per Rafel Mestres, van parlar sobre Història Local.

Activitat organitzada per les Biblioteques Municipals, El Cep i la Nansa Edicions i les llibreries La Mulassa, Llorens Llibres i Llibreria Ma'at.

Els dimecres locals amb Miquel Altadill, Alfred Castells, Mª Lluïsa Orriols, Xavier Orriols, Francesc X. Puig Rovira i Josep Sabater, amb el moderador Rafel Mestres

 

Exposició: La pesca tradicional

Des del 26 d'octubre fins al 15 de novembre s'ha pogut veure a la Biblioteca Joan Oliva i Milà l'exposició La pesca tradicional.

 

Una mostra de l'exposició   


Una mostra de fotografies que pretén il·lustrar l'activitat pesquera al litoral català des de final del segle XIX fins a la dècada de 1960, per a la qual cosa s'han triat imatges que representen diversos aspectes de les tasques que, en relació a la pesca, es desenvolupaven a la costa i als ports, entre elles les de Vilanova i la Geltrú.

L'exposició està emmarcada dins el Projecte Catalunya Marítima – Crónica en Blanc i negre, 1880-1980 del museu Marítim de Barcelona, i produïda pel Museu Marítim de Barcelona, amb la col·laboració de la CAM.

 

Hora del conte: El tamboret

El dissabte 30 d'octubre, l'Hora del conte va estar a càrrec de Gemma Capdet d'Intermon-Oxfam, que va venir a la Biblioteca Joan Oliva per explicar-nos el conte El tamboret, la història d'en Bopal un nen de la Índia que somia amb un tambor de color blau cel. Després d'infinitat d'aventures, finalment en Bopal aconsegueix el seu tambor.

Narració dins el Cicle Contes solidaris per viatjar a diferents països de la mà de les ONG de Vilanova i la Geltrú.

Coordina: Regidoria de Cooperació i Solidaritat.

 Gemma Capdet i el seu conte El Tamboret
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 30/10/2010