Maig 2011

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Històric 2011 > Activitats Maig 2011

Índex

 

Hora del conte: La vaca i la lluna

El dissabte 7 de maig, a les 12 del migdia, Sandra Rossi va venir a la Biblioteca Joan Oliva i Milà per explicar a tots els nens i nenes assistents el conte La vaca i la lluna.

“Vet aquí que una nit, la lluna llaminera va baixar del cel, perquè volia tastar la llet blanca de la vaca que fa mmmmm. Però la lluna no sabia com era la vaca! Era gran o petita, era grassa o era prima? Li agradava córrer, saltar o enfilar-se als arbres?...”

Els nens i nenes tampoc no ho sabien tot això, no podien ajudar a la lluna. Menys mal que Sandra Rossi tenia la resposta a tots els dubtes!

 L'hora del conte

 

Exposició: Pesca i vida a la costa catalana a la primera meitat del segle XX

Durant segles, per a molta gent, treballar en l'agricultura, la ramaderia o la pesca va ser el principal mitjà de vida. La mar, que banya un bon nombre de poblacions de Catalunya, va representar per als seus habitants una possibilitat de guanyar-se la vida.

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà, del 12 al 30 de maig, s'ha pogut veure l'exposició Pesca i vida a la costa catalana a la primera meitat del segle XX, que pretén mostrar com eren la vida i l'entorn de la costa catalana a principis del segle XX, abans de l'arribada del turisme, que capgirarà totalment la vida.

Una mostra de l'exposició

Produïda pel Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

 

Las cinco muertes del barón airado, de Jorge Navarro

El dimecres 18 de maig, i dins del Club de lectura La Crisàlide ens va visitar a la Biblioteca l'escriptor i professor Jorge Navarro Pérez per presentar el seu primer llibre Las cinco muertes del barón airado, comptant amb la col·laboració de Laura Vicente.

L'argument succeix a la Barcelona de 1893, on després de l'atemptat al Liceu, la ciutat viu immersa en una espiral d'inseguretat i atacs anarquistes. El baró Castellfollit, una de les persones més poderoses de la capital catalana, decideix viatjar a Madrid amb la finalitat d'informar de la convulsa situació i buscar suports per a un cop d'estat que restableixi l'ordre.

L'acte de presentació del llibre

Jorge Navarro va néixer el 1962 a Castelldefels, on exerceix com a docent en un institut de secundària. És Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i els seus relats han aparegut en diverses antologies, com Quinze línies, Relats i Nit de relats, i en diverses revistes literàries, i ha obtingut amb un d'ells el Premi Federico Muelas Ciutat de Conca en 1992.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 05/09/2011