Activitats Juny 2012

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Històric 2012 > Activitats Juny 2012

Activitats Juny 2012

Índex

 

Exposició: Què llegia i en què s'inspirava Eduard Toldrà?

El 31 de maig ha fet 50 anys que va morir el músic, compositor i director vilanoví Eduard Toldrà, un dels grans exponents del Noucentisme musical, i Vilanova per commemorar aquest aniversari ha programat l'Any Toldrà, amb xerrades, exposicions i concerts, que s'aniran succeint al llarg del 2012.

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà ens hem afegit a la celebració i hem organitzat, l'exposició Què llegia i en què s'inspirava Eduard Toldrà, que vol apropar-nos a la figura d'aquest autor, recollint una mostra de fons i una guia de lectura d'alguns dels poetes que va llegir i que a la vegada van donar lletra a les seves composicions més conegudes.

Eduard Toldrà, enamorat de la poesia, sintetitzà en la seva música tota la bellesa lírica poètica d'autors contemporanis a ell com per exemple Joan Maragall, Josep Carner, Josep Maria de Sagarra, Joan-Salvat Papasseit, Tomàs Garcès, Manuel Bertran i Oriola, Clementina Arderiu o Trinitat Catasús, entre d'altres.

Aquesta exposició s'ha pogut veure entre el 31 de maig i el 30 de juny.

 
  

 

Eduard Toldrà: canta'm un conte

I el 9 de juny, l'hora del conte també ha estat dedicada al músic, amb Eduard Toldrà, canta'm un conte, la vida i la música d'Eduard Toldrà (1895-1962) explicada i cantada per a tots els públics.

Des de la seva infantesa a la nostra ciutat de Vilanova i la Geltrú fins arribar a la direcció de l'Orquestra Municipal de Barcelona al Palau de la Música Catalana. Una vida plena d'imatges, de colors i de música.

    Hora del conte: Eduard Toldrà, canta'm un conte
Explicada per David Puertas i il·lustrada per Laura Borràs.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 28/06/2012