Gener 2011

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Històric 2011 > Activitats Gener 2011

Índex

 

Hora del conte: Eliseu, Carter Reial

Amb la proximitat de l'arribada dels Reis Mags, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà vam pensar que a tots els nens i nenes de Vilanova i la Geltrú els aniria molt bé conèixer la història de l'Eliseu, Carter Reial, un conte de Jordina Biosca amb il·lustracions de Carles Hernández.

Així, el dilluns 3 de gener i el dimarts 4 de gener, vam rebre a l'Eva Bolaño que va explicar a tots els nens i nenes assistents, que van ser moltíssims, com l'Eliseu va arribar a ser el carter dels Reis Mags a Vilanova. D'aquesta manera segur que ningú es va quedar sense demanar el seu regal...

 Eva Bolaño explicant el conte Eliseu Carter Reial

 

Exposició: Gegants

Del dimarts 11 de gener al matí del dissabte 22 de gener, la Biblioteca Joan Oliva va ser la seu de l'exposició Gegants per Iakaré, una creació artesanal de figures de paper maxé.

El seu autor/creador, Sergi Salvó ens mostra en forma molt original la cultura festiva i tradicional de les cercaviles de gegants. 

L'exposició va ser un gran èxit i va comptar amb un gran nombre de visitants que van quedar encantats de la varietat i el detall dels diferents personatges.

 
  
L'autor / creador Sergi Salvó
Els Gegants

Si no heu tingut oportunitat de visitar-la o en voleu tornar a gaudir, podeu veure a Gegants  el vídeo de l'exposició.

 

Visita dels Gegants a la Biblioteca

El dissabte 15 de gener, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà vam rebre una visita molt especial: el Gegant de la Porra i la Geganta, que també volien veure l'exposició “Gegants”.  

N'eren uns dels protagonistes! 

En Sergi Salvó els havia representat en paper maxé! 

Si no heu tingut oportunitat de veure l'exposició, no us la perdeu. La podeu veure clicant a Gegants.

La presència dels Gegants va despertar molta curiositat i Gemma Vidal va voler explicar el motiu pel qual s'havien acostat a la Biblioteca:

    Els Gegants visiten la Biblioteca
 

Fa un temps, Sergi Salvó va anar als Josepets a conèixer els Gegants de Vilanova i la Geltrú i els va explicar que ell treballava amb paper maxé fent figures de tota mena, incloent cercaviles. Els Gegants van estar molt interessats en el què feia en Sergi i li van dir que a ells també els hi agradaria tenir la seva figura. 

En Sergi Salvó va trobar que era una idea excel·lent i es va posar de seguida a treballar. El resultat ha estat aquesta exposicíó, que els Gegants no han volgut perdre's.

 Gemma Vidal explica el conte Els gegants i el cercavila
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 26/01/2011