Activitats Agost 2010

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats històric 2010 > Activitats Agost 2010

Activitats Agost 2010

Índex

 

Exposició: Canvi climàtic i drets humans

Del 16 al 22 d'agost a la Biblioteca Joan Oliva i Milà s'ha pogut veure l'exposició Canvi climàtic i drets humans, una mostra de caràcter itinerant que pretén fer arribar als ciutadans la problemàtica del canvi climàtic, informant de manera didàctica de com afecta aquest fenomen en els diferents aspectes del desenvolupament humà i les possibles accions per mitigar els seus efectes.

El canvi climàtic és una amenaça gegant contra el desenvolupament humà i en alguns indrets ja està perjudicant els esforços de la comunitat internacional per rehuir la pobresa extrema.

Amb el canvi climàtic tenim un potent recordatori d'allò que gaudim en comú i que s'anomena planeta Terra.

L'exposició està produïda per l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), i basada en l'Informe del 2008 “La lluita contra el canvi climàtic: la solidaritat d'un món dividit”.

   Canvi climàtic i drets humans

 

Exposició: Ciència-ficció, una mirada al futur

Del 24 d'agost a l'11 de setembre, la Biblioteca Joan Oliva i Milà ha estat la seu de l'exposició Ciencia ficció: una mirada de futur, que, des dels autors clàssics del gènere, com Orwell, Asimov o Clarke, fins al ciberpunk, fa un repàs a les característiques més destacables de la ciència ficció i en especial als temes recurrents en molts dels llibres: el viatge a l'espai, els extraterrestres, els robots o els viatges a través del temps.

Les narracions de ciència-ficció intenten respondre la pregunta de "Què passaria si...?" i analitzar les conseqüències d'una hipotesi poc o gens habitual. Allò que caracteritza la ciència-ficció és la voluntat especulativa i la capacitat de sorprendre el lector/espectador amb uns mons ficticis amb paisatges, societats i personatges diferents dels que veiem i coneixem habitualment.

Producïda pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i Obra Social Caixa Sabadell.

   Ciència-ficció: una mirada al futur
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 16/09/2010