Abril 2011

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Històric 2011 > Activitats Abril 2011

Índex

 

Hora del conte: Una drac de cartró

Des de 1967, se celebra cada 2 d'abril el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil. La data recorda l'aniversari de Hans Christian Andersen, un dels autors més famosos, conegut fins i tot entre els que mai han llegit un llibre. 

L'Hora del Conte  

Nascut a Odense, l'any 1805, Andersen va tenir una infància pobra però feliç, en què el seu pare li explicava contes i alimentava la seva imaginació de diverses formes. 

En una ocasió li va construir un petit teatre en el qual podia representar les seves obres amb personatges elaborats amb paper retallat.

A la Biblioteca Joan Oliva i Milà ens hem afegit a aquesta celebració amb dues activitats adreçades als nens i nenes: l'Hora del Conte i un Taller Infantil.

A l'Hora del Conte, Esther Bruna, ha explicat la història Un drac de cartró, de la qual és autora,i ha homenatjat el record de l'escriptor danès amb un teatret i els seus personatges de cartró. 

Un drac de cartró narra les aventures del Rei Calafell i la seva estratègia per deslliurar al poble d'un drac molt, però que molt dolent que tenia esparverats a tots.

Si voleu conèixer la història sencera, cliqueu aquí per veure el vídeo.

 

Taller infantil: Una llegenda de cartró

A continuació, el Taller Infantil Una llegenda de cartró, va permetre als nens i nenes inscrits crear el seu castell i els personatges de la llegenda de Sant Jordi, és a dir, el drac, la princesa i el cavaller.  

Diferents moments del taller Una llegenda de cartró


Aquí teniu alguns dels castells acabats:

Els castells


I aquí els seus autors:

HA BJOM - 011.04 - taller llegenda                       
 
La feina va ser tan ben feta, que castells i personatges van quedar en exposició a la Biblioteca fins el dia 14, que els nens i nenes se'ls van endur a casa seva. 

Si no heu pogut estar amb nosaltres, encara podeu veure un resum de tota l'activitat, clicant aquí.


L'activitat va ser un èxit i des de la Biblioteca volem agrair a tots els participants la seva implicació, tant per parts dels nens i nenes com dels seus pares, mares, àvies, avis…

 

Exposició: El Triangle Mil·lènium

Del 5 de abril al 21 d'abril s'ha pogut veure a la Biblioteca Joan Oliva l'exposició El triangle Mil·lènium, on s'hi reprodueix una àmplia mostra dels dibuixants que han col·laborat a la revista durant els seus 21 anys d'història i una selecció de les portades més emblemàtiques. 

Una vista de l'exposició

En els seus vint anys d'existència El Triangle ha publicat treballs dels millors humoristes de Catalunya, com Perich, Ferreres, Toni Batllori, Kap, Puyal, Fer, Ermengol, Napi, Jap, Guillén, etc. Una selecció dels seus treballs conforma l'exposició.

 

Hora del conte: Qui diu la veritat? La princesa

El dissabte 9 d'abril a les 12 h, Montse Balada i Eva Sans van venir a la Biblioteca Joan Oliva per presentar-nos a l'hora del conte una nova versió de la llegenda de Sant Jordi: Qui diu la veritat: la princesa.

Primer van ser la del drac i la del cavaller i aquesta vegada van explicar la tercera versió: la de la princesa...

I també van cantar una cançó:

"Cavallers valents

princeses i dracs

ai! Qui diu la veritat".


Si voleu veure el video de l'activitat, cliqueu aquí.

Hora del conte: Qui diu la veritat? La princesa

 

Convocatòria del Concurs de relat curt NegrOliva

Concurs de relat curt NegrOliva  

La Biblioteca Joan Oliva i Milà, amb la col·laboració de: Editorial Alrevés, Roca Editorial, les llibreries Llorens Llibres, La Mulassa i Llibreria Ma'at, ha convocat aquest concurs, amb l'objectiu de fomentar la creació literària i la lectura entre els participants, i difondre el centre d'interès de Gènere Negre de la biblioteca.

El jurat estarà format per l'escriptor Jordi Cervera; el també escriptor Eduard Pascual; Àlex Martín, coautor i antòleg del llibre Crims.cat; Blanca Rosa Roca, presidenta de Roca Editorial; Josep Forment, editor de la Editorial Alrevès; Rosana Lluch, cap de la llibreria Llorens Llibres; i dos representants de la biblioteca Joan Oliva i Milà.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 05/09/2011