Activitats Abril 2008

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Joan Oliva i Milà > ConcurHora ExpoActivitats Joan Oliva > Activitats Abril 2008

Activitats Abril 2008

Índex

 

Presentació del X Premi Mercè Llimona de Literatura Infantil Il·lustrada

Vet aquí un pèl

El dissabte 5 d'abril, la Sala Infantil de la Biblioteca Joan Oliva i Milà, va ser l'escenari de la presentació del  X Premi Mercè Llimona de Literatura 
Infantil Il·lustrada
Marta Balaguer, Maria Àngels Juanmiquel, Isabel Pla i Teresa Forcadell
L'acte va comptar amb la presència de Maria Àngels Juanmiquel i Rovira, autora de Vet aquí un pèl, el conte guanyador de l'edició d'enguany, de Marta Balaguer, il·lustradora del conte, i de la regidora de Cultura, Isabel Pla.

Explicant el procés d'elaboració del conteMaria Àngels Juanmiquel va explicar al nombrós públic present el conte 
Vet aquí un pèl i, en finalitzar la narració, la il·lustradora Marta Balaguer va descriure el procés que havia seguit per realitzar les il·lustracions, a partir de gravats fets al linòleum, remarcant que havia utilitzat aquesta tècnica en honor del gravador vilanoví Enric Cristòfol Ricard, el material del qual es pot veure exposat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.
Per finalitzar, l'autora i la il·lustradora de Vet aquí un pèl, van signar els exemplars que la Biblioteca va obsequiar als assistents.
Maria Àngels Juanmiquel Marta Balaguer
M. Àngels Juanmiquel i Rovira és professora de llengua i literatura catalanes. Va publicar el seu primer llibre infantil, Obre bé els ulls, Marina...! l'any 2002. Altres títols de l'autora són: La cançó del bosc crematÉs fosc!, i Joan Bou i Esquella. L'any 2003 va guanyar el premi de contes “Vet aquí un gat”, convocat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac, amb el conte Llum de lluna.  

Marta Balaguer Julià és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Des l'any 1979 es dedica professionalment a il·lustrar llibres infantils, alhora que també és autora del text d'alguns d'ells. 
Ha rebut el premi de la Crítica Serra d'Or, els anys 1985 i 1995, el premi Apel·les Mestres l'any 1986 i el premi Lazarillo l'any 1990.


 

Presentació dels llibres Bèsties de festa! i La història del Drac Xiulet
Cartell de la presentacióLa tarda del 15 d'abril, a la Sala Infantil de la Biblioteca Joan Oliva i Milà va tenir lloc la presentació dels llibres Bèsties de festa!La història del Drac Xiulet.

Bèsties de festa!,
és una història i cens del bestiari popular en un volum de 184 pàginas, que es composa de tres parts:

·       Antecedents, definició, història i tipologia del bestiari festiu, per Xavier Cordomí.

·       L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Apunt històric, per Sete Udina.

·       Fotografies i cens del bestiari festiu, actual i desaparegut, del Principat, Catalunya Nord, País Valencià i les Illes, per Ramon Saumell.

I La història del Drac Xiulet, de Laura López Granell i il·lustrat per Núria Tomàs Mayolas, és un conte on s'explica l'arribada d'un drac xinès que sorprèn al bestiari tradicional...
 
La presentació dels llibres va estar a càrrec Bienve Moya, gestor cultural, Sete Udina, president de l'Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya, Ramon Saumell, autor fotògraf de l'obra, i Xavier Cordomí.

Un moment de la presentació

 

 

Espectacle familiar: Bon dia Joana!

El dissabte 19 d'abril a les 12 hores, a la Biblioteca Joan Oliva va tenir lloc l'espectacle familiar: Bon dia Joana!, a càrrec de Joan Dausà, intèrpret del personatge de Krust al Club Súper 3 de Televisió i basat en els poemes de Joana Raspall dedicats als més menuts, molt afins a la sensibilitat infantil. 

La poesia de Joana Raspall, la música i l'excel·lent interpretació de Joan Dausà van aconseguir copsar l'atenció dels nens i nenes i de ben segur que també apropar-los a la poesia.

Activitat dins del programa Tot l'Any lectura, i del cicle Brots de Poesia.

Joan Dausà interpretant un dels poemesEls nens i nenes pendents de l'espectacle

 

Presentació de Nosaltres, els cavalls i els Tres Tombs

El dissabte 19 d'abril a les 18:30 hores, a la Biblioteca Joan Oliva i Milà va presentar-se el conte Nosaltres, els cavalls i els Tres Tombs de Mercè Foradada i il·lustrat per Lluís Amaré.

La presentació va estar a càrrec dels autors del conte.

Presentació de Nosaltres els cavalls i els Tres Tombs

 

Diada de Sant Jordi

El gat de la Cardona i la RatolivaEnguany, les biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell han participat en la celebració de la Diada de Sant Jordi des de la seva parada a la Rambla, davant del Teatre Principal.
Durant tot el dia van fer l'obsequi del punt de llibre dedicat al 150è aniversari 
de Joan Oliva i Milà.
Marga Carbonell i Teresa Forcadell, directores de l'Armand Cardona i la Joan Oliva
A la tarda, el protagonisme va ser per Jep Gasulla, que va copsar l'atenció de petits i grans amb els seus Contes de dracs i cavallers, uns contes amb olor de sobre, herois, música i xerinol·la.
Jep Gasulla en l'Hora del ConteDracs, cavallers... xerinol·la.

 

Xerrada: L'art del bestseller

El divendres 25 d'abril a les 18:30 h, i dins del programa Tot l'any lectura, Sergio Vila San Juan va oferir a la Biblioteca Joan Oliva i Milà la xerrada L'art del bestseller, un repàs històric als llibres de més èxits seguit d'una interessant anàlisi sobre les causes 
de la
fascinació que exerceixen sobre legions de lectors.

Els assistents segueixen amb interès la xerrada

Sergio Vila San Juan
Sergio Vila-Sanjuán és periodista i coordinador de redacció del
suplement Cultura/s de La Vanguardia. 
Especialista en
el món del llibre, és autor entre altres obres de Pasando página, Crónicas culturales i Guia de la Fira de Frankfurt per a catalans no del tot informats
Va ser comissari de l'Any
del Llibre i la Lectura de Barcelona 2005.

 

 

  
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012