Biblioteca Museu Ferrocarril

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Altres biblioteques > Biblioteca Museu Ferrocarril

Biblioteca Museu Ferrocarril

La Biblioteca del Museu del Ferrocarril és la biblioteca pública especialitzada en temàtica ferroviària més important de Catalunya. Tant la Biblioteca com el propi Museu estan gestionades per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, entitat cultural que té com objectius promoure el transport per ferrocarril mitjançant activitats culturals, cursos, museus, edició de la revista Vía Libre, estudis, arxiu y biblioteca, entre d'altres.
 
Està ubicada a la primera planta del Museu del Ferrocarril, amb accés lliure des de l'entrada del Museu. Els llibres estan en gran part disposats a la mateixa sala de lectura, en un mobiliari de fusta de començament del segle XX que estava originalment ubicat a l'estació de França, ja que pertanyia a la pròpia biblioteca del consell d'administració de la antiga companyia MZA (Compañía de Ferrocarriles de Madrid a Zaragoza y Alicante) y des del 1941 a Renfe.
 
El fons estan formats principalment integrats per aquells de l'antiga biblioteca de l'estació de França (Memòries d'antigues companyes ferroviàries, projectes de construcció de línies, plànols, dades estadístics, enciclopèdies, etc), així com les donacions de diferents organismes de la antiga RENFE, especialment del departament d'infraestructura. Avui dia es compra tot el material nou que surt d'aquesta temàtica, especialment el vinculat a Catalunya. També disposem d'hemeroteca, amb una col·lecció important de revistes antigues i d'actuals, així com una col·lecció de vídeos en suport VHS i DVD, així com una col·lecció de 6.500 fotografies. L'accés als llibres es directe en les vitrines de la sala de lectura, i restringit en la resta. A la sala hi ha un ordinador amb el qual es pot consultar el catàleg i les imatges de fons fotogràfic.
 
No fem activitats específiques a la biblioteca, no més hi ha una persona al càrrec que compagina la gestió amb d'altres activitats no bibliogràfiques.
 
La sala de lectura, amb una capacitat limitada a 20 persones es lloga per a cursos, conferències, reunions, etc

 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/06/2012