Activitats setembre/octubre 2016

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats setembre/octubre 2016

Activitats setembre/octubre 2016

Índex

 

EXPOSICIÓ: La desmesurada vida de Ramon Llull

La desmesurada vida de Ramon Llull

Del 2 al 20 de setembre. EXPOSICIÓ: La desmesurada vida de Ramon Llull

El 2016 és l'Any Ramon Llull, en que es recorden els 700 anys de la seva mort. Amb motiu d'aquesta commemoració s'ha creat una instal·lació que mostra la importància de Llull en la posteritat i la seva connexió amb el món actual. Amb motiu de l'Any Ramon Llull

Organitzada per: Institució de les Lletres Catalanes i Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

 

EXPOSICIÓ: Mira que són bèsties!

EAP Crew

Del 6 al 27 de setembre. EXPOSICIÓ: Mira que són bèsties!
Ja en temps immemorials les faules, a través dels animals, posen en evidència el comportament dels humans: un corb presumptuós, un cérvol presumit, una llebre astuta... i des d'aleshores, les bèsties s'han passejat còmodament, com a casa, pels paratges de la literatura infantil i juvenil. Intentar fer-ne una classificació - així com de les persones! - no deixa de ser una animalada. Tot i així, us convidem a passejar per aquesta exposició d'històries animals...
Produïda per: Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)

 

HORA DEL CONTE EN ANGLÈS: Stuck

Stuck

Dissabte 17 de setembre a les 12h. HORA DEL CONTE EN ANGLÈS: Stuck. A càrrec de Susanna Garcia-Prieto, actriu.
S'explicarà el conte de Stuck (Atrapat) d'Oliver Jeffers en format bilingüe, primer en anglès i tot seguit en català. L'estel d'un nen, en Floyd, es queda atrapat en un arbre. Així que decideix llançar la seva sabata per fer-lo caure, però també es queda atrapada. Aleshores li llança l'altra sabata i li llança… Un conte carregat d'humor on tu també et quedaràs atrapat!

 

XERRADA: Viatge a través de l’univers F. Ibáñez

Taller de Festa Major

Divendres 23 de setembre a les 19h. XERRADA: Viatge a través de l'univers F. Ibáñez. A càrrec de Xavier Garriga i Agustí Justo, "comiqueros".
Recorregut per les diverses series del mític humorista gràfic Francisco Ibáñez, autor, entre d'altres, de Mortadelo y Filemón. Entre els assistents es sortejarà un exemplar del llibre 13 Rue del Percebe, signat pel mateix autor, Francisco Ibáñez, gentilesa d'Ediciones B. Amb motiu del 80è aniversari de Francisco Ibáñez.

 

XERRADA: Ramon Llull, escriure, viatjar i transformar el món

Albert Soler
Dimecres 28 de setembre a les 19h. XERRADA: Ramon Llull, escriure, viatjar i transformar el món. A càrrec d'Albert Soler, professor de literatura medieval a la Universitat de Barcelona i expert en Ramon Llull.
Presentació a càrrec d'Àngels Parés, professora de literatura catalana a l'IES Manuel de Cabanyes. Canviar el món no és fàcil. Moltes persones ho han volgut, però poques han arribat a comprometre-hi tota la seva intel·ligència i la seva vida sencera. Una d'aquests casos comptats és Ramon Llull, que ho va fer escrivint una obra immensa en català, inventant un sistema nou de pensament i desplegant una activitat incessant a Europa, el Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient. En molts sentits, Llull és un de nosaltres. Vols descobrir en quins? La xerrada ens aproparà la figura de Ramon Llull, filòleg, escriptor, teòleg, místic, professor i missioner mallorquí, en la commemoració dels 700 anys de la seva mort.
Amb motiu de l'Any Llull. En col·laboració amb l'IES Manuel de Cabanyes

 

VIQUIMARATÓ FOTOGRÀFICA A MONUMENTS I LLOCS D’INTERÉS

Viquimarató Dissabte 1 d'octubre de 10 a 13h. VIQUIMARATÓ FOTOGRÀFICA A MONUMENTS I LLOCS D'INTERÉS.
Les biblioteques organitzen una gimcana fotogràfica per diversos indrets de Vilanova i la Geltrú. Es pot participar individualment, en família, en grup... amb inscripció prèvia a les biblioteques Joan Oliva o Armand Cardona, entre el 5 i el 24 de setembre. Organitza: Biblioteques del Penedès – Garraf
En col·laboració amb: AE Talaia i UNESCO Garraf

 

EXPOSICIÓ CÒMIC: Vinyetes i bafarades. Exposició d’autors de còmic del Penedès-Garraf

Vinyetes i bafarades Del 3 al 29 d'octubre. EXPOSICIÓ CÒMIC: Vinyetes i bafarades. Exposició d'autors de còmic del Penedès-Garraf.
Diversos autors de còmic de la zona es troben en aquesta exposició per primer cop: Raul Borrachero, Celorio , Jorge Fornés, Damián Martínez Albarral, Oscar Martínez Albarral, Guillermo Mendoza, Ricardo Muñoz, Chema Peral, Maite Pous Mitjavila, Joan Tretze i Joan Urgell, entre d'altres. Una oportunitat única per conèixer aquests autors que mostren algun dels seus treballs, alguns d'ells desconeguts aquí i reconeguts a altres països.
En col·laboració amb la botiga Pow còmics

 

PRESENTACIÓ DE LLIBRE: Bullying. Una falsa salida para los adolescentes

Bullying Dissabte 8 d'octubre a les 12h. PRESENTACIÓ DE LLIBRE: Bullying. Una falsa salida para los adolescentes. A càrrec de dos dels seus autors, Ramon Almirall, psicòleg, assessor psicopedagògic i terapeuta familiar, professor de la UB i director adjunt de la revista Àmbits de la psicopedagogía i Orientació, i Lidia Ramírez, psicòloga clínica i psicoanalista de l'Associació Mundial de Psicoanàlisi, i amb la participació de Montserrat Pons, psicòloga i psicopedagoga de l'EAP del Garraf. Presenta la xerrada Carme Fernández, treballadora social, coordinadora de l'EAIA de l'Ajuntament de l'Hospitalet, membre del Grup de Treball Psicoanalític del Garraf (GTPG).
Organitza: GTPG. Col·labora: IMET

 

UN DIA EN FAMÍLIA ALS JARDINS DE LA MASIA

Un dia a la Masia Dissabte 8 d'octubre a partir de les 10h a la Masia d'en Cabanyes. UN DIA EN FAMÍLIA ALS JARDINS DE LA MASIA
Moltes activitats relacionades amb el foment de la lectura ompliran els diversos espais del Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, activitats pensades per a infants i les seves famílies: tallers, espectacles, espai lector, Viquimarató fotogràfica per la Masia....
Amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú

 

HORA DEL CONTE EN LLENGUA DE SIGNES: El ratolí Pérez

El ratolí Pérez Dissabte 15 d'octubre a les 12h. HORA DEL CONTE EN LLENGUA DE SIGNES: El ratolí Pérez. A càrrec de Montse Panero, actriu. Amb la participació dels autors del conte Montse Balada, text, i Julilustrador, il·lustració.
El Ratolí Pérez era molt feliç quan feia la seva feina. Nit rere nit sortia de casa per anar a recollir les dents dels nens i les nenes. Fins que un dia va aparèixer el Ratolí Giménez proclamant-se el nou ratolí de les dents! Quin embolic! Qui serà el nou ratolí de les dents: en Pérez o en Giménez? Per a la interpretació en LSC comptarem amb un representant de la cooperativa Atenció a les Persones Sordes i Sordcegues, APSO. Presentació del conte núm. 21 de la col·lecció Ginjoler. Activitat adreçada a infants a partir de 3 anys.
Col·labora: El Cep i la Nansa edicions

 

XERRADA: Els Jocs Paralímpics de Rio, ciclisme

Els Jocs Paralímpics de Río Divendres 21 d'octubre a les 19h. XERRADA: Els Jocs Paralímpics de Rio, ciclisme. A càrrec d'Ignacio Àvila i Joan Font, parella en tàndem i guanyadors de la medalla d'or als Mundials de Nottwil 2015 (Suïssa).
La xerrada ens aproparà els esports d'elit a les paraolimpíades i l'experiència personal d'aquesta parella ciclista. Amb motiu d'aquesta xerrada s'actualitzarà la guia de Ciclisme del Racó ciclista de la biblioteca Armand Cardona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 15/11/2016