Activitats octubre 2010

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats octubre 2010

Activitats octubre 2010

Índex

 

De 0 a 100: fem melodies amb el beatbox

De 0 a 100: fem melodies amb el beatboxDijous 7 d'Octubre vam gaudir del taller De 0 a 100: fem melodies amb el beatbox a càrrec de Pau Guillamet

Es tracta d'un taller de música electrònica; fer sons amb la veu, les mans o el que faci falta per anar muntant capes i capes de sons amb els que vam ballar, pensar, riure i ens vam emocionar durant una bona estona. Mitjançant un ordinador i les veus vam aprendre tots i totes a fer música de la manera més creativa i intuïtiva.
Qui havia dit que la música electrònica era només per a les discoteques?
  
Pau Guillamet, Guillamino, és un músic d'electrònica i cançó que ha publicat tres discos en solitari i ha fet nombroses col·laboracions amb nombrosos artistes. Actualment porta a terme projectes educatius que ensenyen i fan participar en la creació de música electrònica d'una manera divertida i amb una aproximació molt orgànica.

Dins el programa Tot l'any lectura,
 
Taller de BeatBoxTaller de BeatBoxTaller de BeatBox

 

Caçadors de bolets amb Enric Gràcia

Divendres 8 d'octubre vam oferir la xerrada Caçadors de bolets a càrrec d'Enric Gràcia

Des de l'exitós programa de TV3, Enric Gràcia ens va oferir una amena xerrada sobre el món dels bolets. Els caçadors de bolets recorren els boscos del país buscant el reig, el cep, el rovelló, els rossinyols, els fredolics, els camagrocs, les llenegues, els carlets... i si les pluges de final d'estiu ens garanteixen la “cacera”, l'èxit està assegurat.
Caçadors de bolets amb Enric Gràcia
De la mà d'Enric Gràcia vam aprendre que caçar bolets no es fàcil. Entre d'altres coses, ens va donar les eines pràctiques per tal d'anar a buscar bolets (previsions climatològiques, estris, paratges, etc.) , i ens va explicar les quatre nocions bàsiques per saber diferenciar entre els bolets bàsics comestibles i els que no i ens donà consells per saber com conservar els bolets o com plantar-los.

Dins el programa Tot l'any lectura,
 
Caçadors de boletsCaçadors de boletsCaçadors de bolets

 

Conte de Nepal

Conte de NepalDissabte 9 d'octubre es va celebrar l'hora del Conte: Conte de Nepal, a càrrec de Cooperavida

Dins el cicle Tardor de Contes Solidaris per viatjar a diferents països de la mà de les ONG de Vilanova i la Geltrú.

Participen : Afne, Conosud, Cooperacció, Cooperavida, Fem Pous i Intermón.
Coordina: Regidoria de Cooperació i Solidaritat
  
Hora del conte del NepalHora del conte del NepalHora del conte del Nepal

 

5a Setmana Garraf per la Pau

El Consell Comarcal del Garraf organitza la 5ª Setmana Garraf per la Pau, que aquest any tindrà com a tema central el paper de les dones en la construcció de pau, arran del desè aniversari de la resolució 1325 de Nacions Unides sobre dones i pau.
 
Del 13 al 28 d'octubre la Biblioteca ofereix l'exposició Colòmbia Pau en Moviment.

Amb aquesta exposició es vol ensenyar la situació actual a Colòmbia de la societat civil colombiana i dels seus moviments socials, les seves lluites per a la superació de la crisi de drets i humans i per a la sortida negociada del conflicte social i armat intern.

Aquesta exposició compta amb fotografies de Jesús Abad Colorado, foto periodista colombià, reconegut internacionalment com un professional compromès amb la memòria, la veritat i la justícia a Colòmbia.
Colòmbia Pau en Moviment
  
Dijous 14 d'octubre a les 18:30 es farà la xerrada El paper de les dones en la construcció de pau a Colòmbia, en la que intervindran María Piedad Espitia, coordinadora de la campanya.

La Resolució 1325 sobre dones, pau i seguretat, aprovada per Nacions Unides a l'octubre de l'any 2000, estableix l'augment de la participació formal de les dones als processos de pau i el reconeixement al paper que sempre han desenvolupat en la construcció de la pau.
El paper de les dones en la construcció de pau a Colòmbia
  
Organitza: Consell Comarcal del Garraf i Cooperacció
Col·labora: Biblioteca Armand Cardona i Torrandell
 

Hora del conte en Llenguatge de signes

El passat dissabte 23 d'octubre la Biblioteca va acollir l'hora del conte en llenguatge de signes En Xim de les olles i el tiramisú

Amb text de Trinitat Gilbert i il·lustracions d'Anna Mongay, la interpretació va anar a càrrec de Susana Peix i una representant d'APSO.

L'acte, que va reunir un gran nombre de gent, va ser la presentació del conte núm. 9 de la col·lecció Ginjoler.

Amb la col·laboració d'El Cep i la Nansa edicions
   
En Xim de les olles i el tiramisúEn Xim de les olles i el tiramisúEn Xim de les olles i el tiramisú
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 27/10/2010