Activitats maig 2013

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats maig 2013

Activitats maig 2013

Índex

 

4rt Concurs Infantil de Punts de llibre

Del 2 al 30 d'abril 4RT CONCURS INFANTIL DE PUNTS DE LLIBRE, organitzat per la Biblioteca Armand Cardona. Es tracta de dissenyar un punt de llibre. Enguany la temàtica del punt girarà entorn de la Rosa de la llegenda de Sant Jordi.

Hi poden participar nens i nenes des de 1r fins a 6é de primària.

Activitat organitzada amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil (2 d'abril)

Bases del 4rt Concurs Infantil de Punts de llibre


Del 20 de maig al 21 de juny EXPOSICIÓ DEL 4RT CONCURS INFANTIL DE PUNTS DE LLIBRE

Selecció de punts de llibre presentats al concurs
4rt Concurs infantil de Punts de llibre

 

Exposició 'Interpretant Cardona Torrandell'

Del 19 d'abril al 16 de maig exposició Interpretant Cardona Torrandell. A càrrec dels alumnes del batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú.

Els alumnes de la modalitat d'arts de l'institut Dolors Mallafrè han fet una interpretació sobre l'obra del pintor Armand Cardona Torrandell. D'una banda, han creat relleus prenent com a referent les pintures de cares de Cardona, on fan incidència en l'ús de les textures i la línia, trets diferencials en la pintura de Cardona Torrandell. D'altra banda, i aprofitant la donació a la ciutat de l'arxiu J. Molas i l'Any Espriu, han plantejat la relació entre diverses arts, realitzant obres de gran format partint del collage amb tècniques mixtes, tot conjuntant poesia, cançons i estils de diversos pintors.
Interpretant Cardona Torrandell
  
Podeu veure la crònica en aquest enllaç: BiblioBlog - Una mar de lletres

 

Poesia i ciència

Poesia i ciència Divendres 3 de maig a les 18.30h. POESIA I CIÈNCIA. A càrrec d'Assumpció Forcada, poeta, i Fina R. Palau (guitarra)

Un panorama poètic del nostre Planeta, del Cosmos on la biologia, la geologia, la física i la química es presenten amb un sentit humà i universal. Una manera nova de veure les coses que no us deixarà indiferents.

 

Hora del conte 'Més enllà dels núvols'

Més enllà dels núvolsDissabte 4 de maig es va realitzar l'hora del conte Més enllà dels núvols. Conte de divulgació científica relacionat amb els fenòmens meteorològics extrems, més concretament, amb el cicle de l'aigua i les inundacions. 

La Xiri i la Miri viuen en un núvol amb la seva àvia Drop. Fa molt temps l'àvia Drop es va veure immersa en una inundació que la va fer viatjar per llocs insospitats i conèixer muntanyes, rius i bassals, fins que va arribar al mar, es va evaporar i així va acabar tornant als núvols.

Dins el programa Pinta'm un conte de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de la Universitat de Barcelona
Organitza: Universitat de Barcelona

 

Fira infantil 'Conte va! Va de contes'

Fira infantil 'Conte va! Va de conte' Dissabte 11 de maig es va celebrar a la plaça de les Neus la 1a Fira infantil Conte va! Va de contes, amb la participació de les Biblioteques Municipals de VNG.

Vine a mirar contes, participa als tallers i coneix els personatges del mon virtual de la web infantil de la Diputació de Barcelona: El Gènius i la Valentina!
   
Per veure la crònica d'aquesta activitat seguiu el següent enllaç: BiblioBlog - Més content que un gínjol

 

Presentació del llibre 'Xavi Tondo: el triomf de l'obstinació'

El dijous 30 de maig es va presentar, amb gran èxit de públic, el llibre Xavi Tondo: el triomf de l'obstinació de Rafael Vallbona. A càrrec de Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya, i el seu propi autor, Rafael Vallbona.

Xavier Tondo, el triomf de l'obstinació és la història d'un home que tenia un somni: ser un gran corredor professional des de la humilitat i l'honestedat.

Abans de pujar al podi de l'etapa reina de la París Niça de 2010 en Xavi Tondo parla un moment amb Bernard Hinault. Ell admira el cinc vegades guanyador del Tour, i li explica com ha vençut gràcies a perseverar en l'esforç, com ha fet sempre. El bretó somriu escoltant el ciclista de Valls i li recorda que l'obstinació ben portada és agraïda. Aquell noi li recorda a ell de jove, quan li deien de petit blaireau (‘el petit teixó'), per la seva tenacitat i propòsit. Com li diran a en Tondo?
Xavi Tondo, el triomf de l'obstinació
  
Xavi Tondo: el triomf de l'obstinacióXavi Tondo: el triomf de l'obstinacióXavi Tondo: el triomf de l'obstinació

 

Presentació del llibre '250 quilòmetres'

250 quilòmetres Divendres 31 de maig a les 18.30 h. PRESENTACIÓ DE LLIBRE: 250 quilòmetres de Víctor Panicello i el Consell de Joves de l'Hospital de Sant Joan de Déu. A càrrec de l'autor i de la coautora Tanit Tubau. En motiu del Dia Mundial de les Malalties Inflamatòries Intestinals.

Què li passa al Quim? Com és que no pot entrenar amb el seu equip de futbol? Perquè no pot menjar gairebé res? Els símptomes apunten a un rebrot de la greu malaltia que pateix des de fa uns anys i ara, just quan només li falta un dia per celebrar el seu 16è aniversari, ha de començar un viatge amb un destí incert.

Tot seguit es projectarà el curt 250 quilòmetres dirigit per Maria de Castro.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 31/05/2013