Activitats maig 2008

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats maig 2008

Activitats maig 2008

Índex

 

Entrega de diplomes del concurs Protagonista Jove

Els nois i noies de la Cardona que van participar al Premi Protagonista JoveEl dijous 8 de maig vam assistir a l'acte de lliurament de diplomes del concurs Protagonista Jove, adreçat a nois i noies d‘entre 13 i 15 anys, que es va celebrar al Palau Robert de Barcelona.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (clijCAT), en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil, convoca el 12è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació en els nois i noies.

 

Xerrada: Ponte a prueba. ACTIVITAT AJORNADA

Divendres 9 de maig a les 18 h la Biblioteca acull la xerrada Ponte a prueba: l'èxit de la ràdio per a joves a càrrec d'Oriol Sàbat

Dins el programa Tot l'Any Lectura,
Ponte a prueba està presentat i dirigit por Josep Lobató i l'equip de locutors està format per Josep Lobató, Oriol Sàbat, Patricia López i la sexòloga Daniela Blume.

És un programa radiofònic dirigit a un públic objectiu d'entre 14 i 35 anys que s'emet a l'emissora musical Europa FM des de setembre de 2006, en horari de 23:00 a 01:00 hores i de dilluns a divendres i els diumenges s'emet una recopilació dels millors moments de la setmana.

És un programa de participació de l'oient on s'hi dona cabuda a temes com el sexe, l'amistat, les relacions… des d'un punt de vista distés i divertit i a més, es combinen les intervencions en directe amb els èxits musicals del moment.
Ponte a prueba
Oriol SabatéOriol Sàbat "Uri" és llicenciat en Comunicació Audiovisual, locutor i presentador de ràdio i televisió.
D'on sorgeix aquesta idea de ràdio pensada i dirigits als joves? Quin equip assessor hi ha al darrera d'aquest programa? Amb l'Uri podrem parlar del programa de ràdio però també de tots aquells temes que més interessen als nostre joves.

 

Hora del conte en llenguatge de signes: L'home més valent del món

El dissabte 10 de maig, la biblioteca Armand Cardona va acollir l'Hora del Conte en Llenguatge de Signes (LSC). Susana Peix i Víctor Capdet ens van presentar el conte L'home més valent del món.

També vam comptar amb la presència de l'autora, Montse Balada, i l'il·lustrador, Sebas Martín, del llibre.
L'home més valent del món

La ja tradicional hora del conte en llenguatge de signes que la Biblioteca Armand Cardona ve presentant des de fa 4 anys, va servir per fer la presentació del núm. 4 de la Col·lecció Ginjoler, del Cep i la Nansa edicions.
Hora del conte: L'home més valent del mónHora del conte: L'home més valent del mónHora del conte: L'home més valent del mónHora del conte: L'home més valent del món

 

Xerrada: ¿Cómo encontrar tesoros entre la marea de libros sin nombre?

Marinella TerziEl dimecres 14 de maig es va fer la xerrada sobre la literatura juvenil: ¿Cómo encontrar tesoros entre la marea de libros sin nombre? a càrrec de Marinella Terzi, escriptora de novel·la juvenil i infantil, editora i traductora.

Al mateix temps es va presentar el seu darrer llibre publicat en català: Taronges i llimones.
Pretenem fer nous lectors quan, moltes vegades, no ho som nosaltres, els adults? Aconseguim – sense necessitat d'una vareta màgica- que els volums que hi ha a les prestatgeries de casa nostra, a les llibreries i a les biblioteques, deixin de sobte de ser només números i passin a tenir un cor; que aconsegueixin emocionar-nos.

No és el mateix llegir un llibre que “llegir un dels llibres de la nostra vida”. Si nosaltres aconseguim llegir llibres especials, llibres “joia”, aconseguirem que els nostres fills, que els alumnes, ho aconsegueixin també.

 

Entrega de diplomes del concurs Atrapallibres

Premi AtrapallibresEl dijous 15 de maig vam assistir a l'acte de lliurament de diplomes del concurs Atrapallibres, adreçat a nois i noies d‘entre 9 i 11 anys, que es va dur a terme a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (clijCAT) es qui convoca el 3r Premi de Literatura Infantil Atrapallibres amb el propòsit d'estimular la lectura d'imaginació en els infants.
Entrega de diplomes del concurs Atrapallibres 2008Entrega de diplomes del concurs Atrapallibres 2008Entrega de diplomes del concurs Atrapallibres 2008Entrega de diplomes del concurs Atrapallibres 2008

 

Presentació del llibre: 439 días. De cómo Zapatero buscó la paz

439 días. De cómo Zapatero buscó la pazEl divendres 16 de maig es va presentar el llibre 439 días. De cómo Zapatero buscó la paz, de Nacho Corredor. L'acte fou presentat per José Luís Algar, amic de l'autor i prologuista del llibre.

439 días. De cómo Zapatero buscó la paz, té l'origen en el treball de recerca de segon curs de batxillerat, dirigit pel catedràtic d'història Jesús Bueno professor de l'IES Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. 
El llibre inclou entrevistes amb Uxue Barkos, diputada de Nafarroa Bai, Iñaki Anasagasti, senador del PNB, Eduardo Madina, diputat del PSOE i víctima del terrorisme, Vicente Martínez Pujalte, diputat del PP i Iñaki Gabilondo, periodista. L'autor fa un anàlisis de les dues últimes treves de la banda terrorista i de la història d'ETA en el seu conjunt.

L'autor, col·laborador de Elplural.com, va presentar el seu primer llibre en companyia de Carles Campuzano, diputat de CIU al Congrès, Francesc Vendrell, diputat del Partit Popular al Parlament de Catalunya, i Assumpta Baig, senadora del PSC.Nacho Corredor
Presentació del llibre '439 días. De cómo Zapatero buscó la paz', de Nacho CorredorPresentació del llibre '439 días. De cómo Zapatero buscó la paz', de Nacho CorredorPresentació del llibre '439 días. De cómo Zapatero buscó la paz', de Nacho Corredor

 

Presentació del conte: Quan jugo

Quan jugoEl dissabte 17 de maig, la biblioteca Armand Cardona va acollir la presentació del conte Quan jugo, a càrrec de Pati Serrano i Rut Guinda i amb la presència de l'autora Marinella Terzi.

Aquest conte il·lustrat va dirigit a lectors que ja comencen a llegir sols, encara que també es pot llegir en companyia. L'autora hi tracte el tema de la maduració de l'infant, del foment de la creativitat, la imaginació i els jocs.
Quan els nens es lleven tenen tot el dia per jugar. Amb una caixa o un tub de cartró, els nens es convertiran en pirates, cantants, astronautes... De la seva mà descobrim què volen ser de grans. Després d'un dia ple de jocs, quan s'adormin, somiaran que són dragons terribles en un món de fantasia.
 Hora del conte: Quan jugoHora del conte: Quan jugo

 

Exposició: Consum responsable

Intermón Oxfam VilanovaExposició: Consum responsableDel dilluns 19 al dissabte 31 de maig la Biblioteca acull l'exposició: Consum responsable, organitzada per Intermon Oxfam Vilanova

Aquest acte s'emmarca dins del III Festival Internacional de Curtmetratges acTÚa, que té lloc a Vilanova i la Geltrú el 7, 13 i 14 de juny.

El consum responsable intenta mantenir una mirada crítica i ètica, buscant les opcions que més contribueixin a la justícia social i a la conservació del medi ambient. Fomentar una societat més justa i sostenible és ara més urgent que mai i deixar de consumir en excés és essencial.

Vols contribuir activament a crear una societat més justa, més solidària i més sostenible? Saps com fer-ho? Intermon Oxfam ofereix propostes per aplicar al dia a dia amb l'objectiu d'assolir un consum responsable. 

Presentació del volum 9 de la col·lecció Els Carrers de Vilanova

Els Carrers de Vilanova: Santa Llúcia. El Prat de Vilanova. Santa Maria. Fondo de Somella El dijous 29 de maig la biblioteca Armand Cardona va acollir la presentació del volum 9 de la col·lecció Els carrers de Vilanova: Santa Llúcia. El Prat de Vilanova. Santa Maria. Fondo de Somella, a càrrec dels seus autors: Vicenç Carbonell i Virella, Alfred Castells i Urgellès i Josep Maria Sabater i Navarro.
Presentació del volum 9 de la col·lecció Els Carrers de VilanovaPresentació del volum 9 de la col·lecció Els Carrers de Vilanova

 

Presentació del conte: He trobat un barret

He trobat un barretEl passat dissabte 31 de maig la biblioteca Armand Cardona va acollir la Presentació del Conte He trobat un barret de Montse Balada, a càrrec de la il·lustradora Susana Peix.

Dins la programació de Trapezi

Hora del conte He trobat un barretHora del conte He trobat un barretHora del conte He trobat un barret

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 02/07/2009