Activitats juny 2008

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats juny 2008

Activitats juny 2008

Índex

 

Exposició: Aparadors professionals del Garraf

Del dilluns 2 al dissabte 16 de juny la Biblioteca va acollir l'exposició Aparadors professionals del Garraf, organitzada pel Centre de Formació Ocupacional La Paperera.

Amb aquesta exposició es tracta la reincorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball a partir del balanç de les seves competències.
Exposició Aparados professionals del Garraf


 

Exposició dels alumnes de l'IES Lluch i Rafecas

Exposició dels alumnes de l'IES Lluch i RafecasDel 4 al 21 de juny la Biblioteca va acollir l'Exposició dels treballs realitzats pels alumnes de quart d'ESO de l'IES LLuch i Rafecas sobre el quadre de Las Meninas del pintor Velázquez.

A la planta baixa es podien visitar les versions més originals d'aquest quadre, que van sortir com a projecte de l'Agenda 21, en la qual l'institut participava activament. Arran d'aquest projecte es va proposar als alumnes la creació d'una petita escultura realitzada amb materials de reciclatge prenent com a punt de partida els personatges de l'obra de Velázquez.

Al primer pis de la biblioteca es podien veure obres bidimensionals que prenen com a referència el pop-art. Els alumnes, a partir de la seva pròpia fotografia, van realitzar uns retrats a l'estil d'Andy Warhol.

 

Exposició: El punt de lectura: entre l'art i la publicitat

Exposició: El punt de lectura: entre l'art i la publicitat. Punts de llibre editats per la Biblioteca Armand CardonaExposició: El punt de lectura: entre l'art i la publicitatDel dimecres 4 al dimecres 25 de juny la Biblioteca va acollir l'exposició: El punt de lectura: entre l'art i la publicitat, produïda pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Aquesta exposició fa un repàs històric i gràfic del punt de llibre: des de la seva aparició, el segle XIX, la cromolitografia, el premodernisme, el Modernisme, l'època d'or, L'art déco a Catalunya, les primeres editorials catalanes, el punt de farmàcia, els punts de la guerra civil, els anys quaranta i seixanta, el punt de lectura a les biblioteques, el punt de lectura en l'actualitat i el punt de lectura d'artista.


 

 

Recital: Un passeig per la Plaça del Diamant

El dijous 5 de juny la biblioteca Armand Cardona acollí el recital Un passeig per la Plaça del Diamant, a càrrec d'Anna Carné i Gemma Sangerman, que llegiren fragments de la novel·la de Mercè Rodoreda amb acompanyaments de violoncel.

La narració en primera persona acosta el públic a les vivències de la Colometa perquè permet fer una lectura dramatitzada, plena d'emotivitat. Hi ha llàgrimes, rialles, angoixa, esperança... i la música dibuixa el pas del tremps i acompanya les transicions del personatge. L'elecció de melodies ha volgut ser fidel a la popularitat del llibre i del personatge de la Colometa. Per això el repertori musical inclou diverses melodies populars catalanes interpretades pel violoncel i l'acordió: des d'un valset fins a una cançó de bressol. A més, de tant en tant el so de capsetes de música crea una ambient intimista, trencadís i tendre.

Amb la col·laboració del Servei de Català de Vilanova
Dins el programa Tot l'Any Lectura,
Recital: Un passeig per la Plaça del Diamant

 

Xerrada: Col·leccionar punts de lectura

El divendres 6 de juny la biblioteca Armand Cardona va acollir la xerrada Col·leccionar punts de lectura, a càrrec de Domènec Martínez autor de l'exposició El punt de lectura: entre l'art i la publicitat.

Domènec Martínez és col·leccionista de punts de lectura, estudiós del món del llibre i membre de l'Asociación Punto y Seguido.
Xerrada: Col·leccionar punts de lectura

 

6a Fira d'intercanvi de punts de llibre

El dissabte 14 de juny, i per sisè any consecutiu, les sales de suport de la biblioteca Armand Cardona, van acollir la Fira d'Intercanvi de Punts de Llibre, organitzada per l'Associació Punt i Seguit.

La Biblioteca Armand Cardona i l'Associació Punt i Seguit col·laboren en aquesta activitat relacionada estretament amb el món dels llibres.
5a Fira d'intercanvi de punts de llibre
6a Fira d'intercanvi de punts de llibre6a Fira d'intercanvi de punts de llibre6a Fira d'intercanvi de punts de llibre6a Fira d'intercanvi de punts de llibre

 

MIL-2 (Mercat d'intercavi de llibres)

MIL-2 (Mercat d'intercanvi de llibres)Durant tot el dissabte 14 de juny es va realitzar el 2n Mercat d'Intercanvi de Llibres de la Cardona.

En aquesta segona edició del MIL han passat pel Mercat 372 documents, dels quals 281 foren agafats pels participants. 

Els documents predominants són les novel·les en llengua castellana (159) i els llibres infantils (98), però també hi ha hagut llibres de poesia, teatre, còmics, vídeos...

Al final de la jornada han sobrat 91 documents, els quals s'han exposat durant una setmana a l'interior de la Biblioteca fins que s'han exhaurit.
MIL-2 (Mercat d'intercavi de llibres)MIL-2 (Mercat d'intercavi de llibres)MIL-2 (Mercat d'intercavi de llibres)MIL-2 (Mercat d'intercavi de llibres) 

Presentació del llibre: Miedo a la memoria

El dissabte 14 de juny la Biblioteca acollí la presentació del llibre Miedo a la memoria: Historia de la Ley de “reconciliación y concordia” a càrrec del seu autor Fèlix Villagrasa i de Montserrat Comas, directora de la Biblioteca Víctor Balaguer.

Aquest llibre planta cara a com interpretar i reinterpretar la memòria d'una història que sorgeix del dolor, la repressió, la coacció i la por per tal d'aprendre a acostar-nos a la recuperació de la nostra memòria i dignitat.
Presentació del llibre: Miedo a la memoria
Com assenyalen els mateixos autors, la història ens ensenya que “apoderar-se de la memòria i de l'oblit és una de les màximes preocupacions de les classes, dels grups, dels individus que han dominat i dominen les societats històriques”. D'aquí que la memòria institucionalitzada pel poder sigui “sempre aquella que més serveix als interessos de la dominació” i per això “els qui dominen tinguin la pretensió de decretar quines parts de la memòria poden i com han de ser recordades, com igualment quines han de ser imperativament oblidades”.

 

Taller: Atreveix-te amb el rap!

El dimecres 18 de juny Olalla Castro va dur a terme el taller Atreveix-te amb el rap!, adreça t a joves a partir d'11 anys.
En aquesta activitat es va parlar de què és la música rap, d'on ve i què defensa, per què té una estètica concreta, i què diuen les lletres que es rapegen.

Després d'una breu introducció al món del rap i del hip-hop els participants van escriure uns versos que l'Olalla Castro, cantant de la soundsystem de reggae Rebelmadiaq i del grup Nour, va cantar.
Atreveix-te amb el Rap
Taller: Atreveix-te amb el rap!Taller: Atreveix-te amb el rap!Taller: Atreveix-te amb el rap!

 

Presentació del llibre: Els joves i la Segona República i la Guerra Civil al Penedès

Presentació del llibre: Els joves i la Segona República i la Guerra Civil al Penedès
Presentació del llibre: Els joves i la Segona República i la Guerra Civil al Penedès
El divendres 20 de juny va tenir lloc la presentació del llibre Els joves i la Segona República i la Guerra Civil al Penedès a càrrec d'Àngels Pares i Guisla Virella, que ens van parlar sobre l'exili vilanoví.

Aquest llibre es una selecció dels treballs de recerca de batxillerat dels Instituts de Secundaria i escoles que imparteixen el batxillerat, sobre la temàtica la Guerra Civil i la Segona República. La selecció ha anat a càrrec de Daniel Sancho i Paris, Cap de la secció d'història de IEP.

L'edició d'aquest llibre forma part del Projecte Tots els Noms, i compta amb el recolzament del Memorial Democràtic, Centre d'Història Contemporània de Catalunya i la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

 

Exposició: Xulos i “nòvios” en vinyetes: una visió del còmic gai actual a l’estat espanyol

La Biblioteca acull del divendres 27 de juny al divendres 25 de juliol l'exposició Xulos i “nòvios” en vinyetes: una visió del còmic gai actual a l'estat espanyol a càrrec de Sebas Martín, autor de còmics i redactor en cap de la revista Claro que sí.

En commemoració del Dia de l'orgull Lèsbic, Gai i Transsexual.
Exposició Xulos i novios

 

Xerrada: Xulos i “nòvios” en vinyetes: com hem arribat fins aquí

Xerrada: Xulos i “nòvios” en vinyetes: com hem arribat fins aquíEl divendres 27 juny la Biblioteca va oferir la xerrada Xulos i “nòvios” en vinyetes: com hem arribat fins aquí a càrrec de Sebas Martín, autor de còmics i redactor en cap de la revista Claro que sí.

Sebas Martín publica el seu primer àlbum, Historias Guays, a principis dels anys vuitanta i l'any 1997 obté el primer premi Lambda de còmic, l'any 1999 el segon i el 2000 guanya el primer premi de còmic Serra i Moret, atorgat per la Generalitat de Catalunya. 

Activitat en commemoració del Dia de l'orgull Lèsbic, Gai i Transsexual.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 02/07/2009