Activitats gener 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats gener 2009

Activitats gener 2009

Índex

 

Hora del conte: Pinotxo, el titella mentider

Dissabte 10 de gener la Biblioteca va acollir l'hora del conte Pinotxo, el titella mentinder a càrrec de la companyia Peus Grossos.

Un titellaire jove i enrotllat construeix un titella. Quan un bon dia aquest titella surt de casa per anar a l'escola es troba un teatret ambulant de titelles, uns animals que fan mala espina, una fada que es vol posar morena i un país fantàstic... creieu que en Pinotxo arribarà a l'escola sa i estalvi?
La Companyia Peus Grossos fa una adaptació molt lliure de la novel·la Les aventures d'en Pinotxo de Carlo Collodi, que el 2008 ha celebrat el 125è aniversari de la seva publicació.
Hora del conte PinotxoHora del conte PinotxoHora del conte Pinotxo

 

Xerrada - taller: Llegir poesia

Llegir poesiaEl Divendres 23 de gener a les 19h la Biblioteca va acollir la xerrada - taller Llegir poesia a càrrec de Carles III Garcia. Professor de llengua nascut a Vilanova i la Geltrú.

Llegir és un acte de creació. El poema espera que el llegim per continuar escrivint-se, i no pot fer-ho sense la nostra lectura, la de cadascú. En llegirem alguns de poetes nostres d'aquest segle i del passat i parlarem d'algunes de les coses que ens diuen.
Taller Llegir Poesia a càrrec de Carles IllTaller Llegir Poesia a càrrec de Carles IllTaller Llegir Poesia a càrrec de Carles Ill

 

Exposició: La vida de les barraques de pedra seca i el món rural

Del dijous 29 de gener al dissabte 14 de febrer la Biblioteca acull l'exposició La vida de les barraques de pedra seca i el món rural cedida per la periodista i divulgadora Rosa Vendrell.

El patrimoni de la pedra seca és un dels elements en comú de la cultura mediterrània. L'arquitectura rural ha deixat nombrosos vestigis d'aquesta tècnica constructiva feta només amb pedra i destresa...quan no comptaven el temps ni les hores. Mulasses (barraques), marges, pous, trones, etc. són alguns dels elements característics d'aquest patrimoni que a les nostres comarques és força important.
Exposició La vida de les barraques de pedra
L'exposició mostra diferents aspectes de l'arquitectura rural, considerada "l'art de la gent del camp": eines antigues, fotografies, pòsters, calendaris, articles, llibres, revistes... i material de tota mena que les diferents poblacions han editat per a difondre aquest patrimoni i ajudar a la seva conservació per a les futures generacions.

Inclou imatges de les construccions de pedra seca del Penedès i el Garraf, i d'altres comarques com el Baix Penedès, l'Alt Camp, o l'Alt Empordà; i d'altres zones, com Catalunya Nord, Jaén, Itàlia, França o Algèria...

Aquest patrimoni forma part de l'arquitectura rural.

Exposició La vida de les barraques de pedraExposició La vida de les barraques de pedraExposició La vida de les barraques de pedra

 

Presentació del curtmetratge Tijeras

Divendres 30 de gener a les 19h la Biblioteca va acollir la presentació del curtmetratge Tijeras a càrrec del seu propi autor, Jose Luis Algar, i de Nacho Corredor i Carla Chicharro, Anna Argila i Àngels Carrillo, membres de l'equip.

"Quartet lèsbic dramàtic i còmic" aquesta es la premissa de Tijeras. La història de com quatre noies molt diferents unides per l'amor i la passió portada a l'extrem. A cavall entre la comèdia i el drama, el vodevil i el musical, Tijeras intenta ser una caricatura (des del respecte) del mon lèsbic i de com les coses no són el que semblen.

Trailer del curtmetratge Tijeras

Entrevista de Nacho Corredor a l'autor
Curtmetratge Tijeras


Presentació curtmetratge TijerasPresentació curtmetratge Tijeras


 

Taller: Sis punts màgics per a llegir amb els dits!

Dissabte 31 de gener a les 17:30h, va tenir lloc a la Biblioteca el taller Sis punts màgics per a llegir amb el dits!, a càrrec de Maria José Anía i Mònica Surtís.

Sis puntets en relleu, organitzats de forma semblant al dominó, són la base per transcriure qualsevol llengua, notes musicals i fórmules matemàtiques: sis punts màgics per llegir amb els dits!

En aquest taller de braille vam descobrir el món dels cecs a partir del seu sistema d'escriptura i vam aprendre a desxifrar aquest “codi secret” que es llegeix amb els dits.
Sis punts màgics per a llegir amb els dits!
En commemoració del bicentenari del naixement de Louis Braille.
Dins el programa Tot l'any lectura,Taller Sis punts màgics per a llegir amb els dits!Taller Sis punts màgics per a llegir amb els dits!Taller Sis punts màgics per a llegir amb els dits!
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 02/07/2009