Activitats febrer 2009

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats febrer 2009

Activitats febrer 2009

Índex

 

Exposició: La vida de les barraques de pedra seca i el món rural

Del dijous 29 de gener al dissabte 14 de febrer la Biblioteca acull l'exposició La vida de les barraques de pedra seca i el món rural cedida per la periodista i divulgadora Rosa Vendrell.

El patrimoni de la pedra seca és un dels elements en comú de la cultura mediterrània. L'arquitectura rural ha deixat nombrosos vestigis d'aquesta tècnica constructiva feta només amb pedra i destresa...quan no comptaven el temps ni les hores. Mulasses (barraques), marges, pous, trones, etc. són alguns dels elements característics d'aquest patrimoni que a les nostres comarques és força important.
Exposició La vida de les barraques de pedra
L'exposició mostra diferents aspectes de l'arquitectura rural, considerada "l'art de la gent del camp": eines antigues, fotografies, pòsters, calendaris, articles, llibres, revistes... i material de tota mena que les diferents poblacions han editat per a difondre aquest patrimoni i ajudar a la seva conservació per a les futures generacions.

Inclou imatges de les construccions de pedra seca del Penedès i el Garraf, i d'altres comarques com el Baix Penedès, l'Alt Camp, o l'Alt Empordà; i d'altres zones, com Catalunya Nord, Jaén, Itàlia, França o Algèria...

Aquest patrimoni forma part de l'arquitectura rural.

Exposició La vida de les barraques de pedraExposició La vida de les barraques de pedraExposició La vida de les barraques de pedra

 

Passi de l'audiovisual: La vida de les barraques de pedra seca

Rosa VendrellDijous 5 de febrer a les 19 h va tenir lloc el passi de l'audiovisual La vida de les barraques de pedra seca, comentat per la periodista Rosa Vendrell.

Es van explicar les utilitats d'aquestes contruccions que formen part de l'arquitectura rural. 
Passi audiovisual barraques de pedra secaPassi audiovisual barraques de pedra seca

 

Conte de Carnaval: El Dolcet

Dissabte 21 de febrer a les 12 h es va explicar el Conte de Carnaval El Dolcet, a càrrec de la seva autora Susana Peix.

Encara no coneixes la història del Dolcet, el caramel que volia anar a la Comparsa? Enguany va haver-hi sorpresa i vam cantar la cançó On és en Dolcet?
El Dolcet


Hora del Conte: En DolcetHora del Conte: En DolcetHora del Conte: En Dolcet
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 02/07/2009