Activitats abril 2013

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Activitats Armand Cardona > Activitats abril 2013

Activitats abril 2013

Índex

 

10 anys de Biblioteca Cardona!

Món de Cardona Torrandell Dijous 21 març inauguració dels actes pels 10 ANYS DE BIBLIOTECA CARDONA! 
Amb motiu del 10é aniversari de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, el Dia Internacional de la Poesia i relacionat amb l'Any Espriu es dramatitzà el poema escrit per Salvador Espriu, Mon de Cardona Torrandell, a càrrec de l'actor Sergi López (audiovisual). També es comptà amb la presència d'Àlex Cardona que va fer una petita introducció sobre el pintor. Col·labora: Canal Blau
Aquest acte va ser l'inici de les activitats per celebrar l'aniversari de la Biblioteca. A partir d'aquest dia tothom qui tingui fotografies i algun altre tipus de documentació sobre Armand Cardona Torrandell ho pot fer saber a la Biblioteca per tal d'ampliar el fons amb l'original o una còpia digital.

Crònica de l'activitat: Pintura i poesia en el primer acte pels 10 anys de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Més informació: BiblioBlog - Una Mar de lletres

 

4rt Concurs Infantil de Punts de llibre

Del 2 al 30 d'abril 4RT CONCURS INFANTIL DE PUNTS DE LLIBRE, organitzat per la Biblioteca Armand Cardona. Es tracta de dissenyar un punt de llibre. Enguany la temàtica del punt girarà entorn de la Rosa de la llegenda de Sant Jordi.

Hi poden participar nens i nenes des de 1r fins a 6é de primària.

Activitat organitzada amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil (2 d'abril)

Bases del 4rt Concurs Infantil de Punts de llibre
4rt Concurs infantil de Punts de llibre

 

Tallers infantils 'El Gat de la Cardona'

Taller 'El Gat de la Cardona' Divendres 12 d'abril es va celebrar el taller infantil El gat de la Cardona, a càrrec de Darte.

Fes amb la pasta de modelar jumpingclay el gat de la Biblioteca. Es faran dos tallers un adreçat a nens i nenes que estiguin cursant 1er, 2n i 3er de primària i un segon pels nens i nenes que estiguin cursant 4rt, 5è i 6è de primària.

Reportatge del taller al facebook de les Biblioteques

 

Hora del conte i presentació del llibre 'Un gat amb bigoti'

Dissabte 13 d'abril es va realitzar l'hora del conte i presentació de llibre Un gat amb bigoti de Bernat Soler, text i Germán March, il·lustració. A càrrec de Bernat Soler.

La història ens introdueix a l'estudi de l'Armand Cardona Torrandell i ens ensenya l'univers creatiu tan particular d'aquest artista de casa nostra i les aventures que viu amb els seus quadres i personatges: gats, barques, un port, homes que caminen i... una guerra. Un retaule que reflexiona sobre l'experiència creativa de l'artista, fortament arrelada a la realitat de l'ésser humà.
Un Gat amb bigoti
  
Segur que coneixeu l'Armand. Sí, home: el del nas rodó i el bigoti gruixut! No sabeu qui és? Doncs l'Armand és un artista. Pinta i dibuixa: no fa altra cosa! Però últimament a l'estudi on pinta en passa alguna: un gat salta d'un dibuix, una barca fa aigües i uns homes han perdut el seu quadre... Com s'arreglarà tot aquest desgavell?

En el següent enllaç podeu veure el reportatge d'aquesta activitat: BiblioBlog - Una mar de lletres

 

Presentació del llibre de poesia 'Ser h(u)ome*8(à)'

Ser h(u)ome*8(a) Dijous 18 d'abril a les 19h. presentació del llibre de poesia Ser h(u)ome*8(à) d'Ian Bermúdez Raventós.

Aquest recull ens parla del fet de ser una persona Trans (dins d'aquest nom hi ha persones transsexuals....però n'hi ha moltes més), de com es poden sentir les coses diferents des d'unes altres sexualitats, gèneres... un llibre que val la pena llegir -i sentir- per a poder entendre millor a aquestes persones.

L'autor fa una presentació molt interessant on s'interpreten i reciten els seus poemes a partir d'objectes simbòlics, tot combinant peces musicals amb flauta travessera.

 

Exposició 'Interpretant Cardona Torrandell'

Del 19 d'abril al 16 de maig exposició Interpretant Cardona Torrandell. A càrrec dels alumnes del batxillerat artístic de l'IES Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú.

Els alumnes de la modalitat d'arts de l'institut Dolors Mallafrè han fet una interpretació sobre l'obra del pintor Armand Cardona Torrandell. D'una banda, han creat relleus prenent com a referent les pintures de cares de Cardona, on fan incidència en l'ús de les textures i la línia, trets diferencials en la pintura de Cardona Torrandell. D'altra banda, i aprofitant la donació a la ciutat de l'arxiu J. Molas i l'Any Espriu, han plantejat la relació entre diverses arts, realitzant obres de gran format partint del collage amb tècniques mixtes, tot conjuntant poesia, cançons i estils de diversos pintors.
Interpretant Cardona Torrandell
 
Aquesta exposició s'inaugurarà divendres 19 d'abril a les 18h.

 

Hora del conte en llengua de signes 'Saltironets'

Dissabte 20 d'abril a les 12 h. hora del conte en llengua de signes Saltironets. Text de Susana Peix i il·lustracions de Jordi Sunyer. Narració del conte a càrrec de la seva autora. Per a la interpretació en LSC comptarem amb un representant de la cooperativa Atenció a les Persones Sordes i Sordcegues, APSO.

Presentació del conte núm. 15 de la col·lecció Ginjoler. Activitat adreçada a infants a partir de 3 anys.

Col·labora: El Cep i la Nansa edicions 

Al finalitzar el conte es difondrà el punt de llibre guanyador del 3er Concurs infantil de punts de llibre convocat per Sant Jordi 2012.
Saltironets

 

Revetlla de Sant Jordi

Revetlla de Sant Jordi Dilluns 22 d'abril de 20 a 22h. REVETLLA DE SANT JORDI!

Amb motiu de Sant Jordi, la biblioteca romandrà oberta fins a les 22h. 

A la Biblioteca hi trobareu les novetats de Sant Jordi, l'edició de la guia amb aquestes novetats, el punt de llibre d'enguany, una audició de música durant les dues hores de revetlla i una hora del conte per adults a les 20.30h.

BiblioBlog - Una mar de lletres
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 24/04/2013