Documents d'interès

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Promoció Econòmica > Comerç > Documents d'interès

Documents d'interès

LLEI 18/2017, d'1 d'agost, DE COMERÇ, SERVEIS I FIRES

LLEI 3/2014, de 19 de febrer, D'HORARIS COMERCIALS I DE MESURES PER A DETERMINADES ACTIVITATS DE PROMOCIÓ. La llei regula: els dies d'obertura, els horaris comercials i els períodes de rebaixes entre d'altres.
DIES D'OBERTURA Article 1. "Horari general: c) El nombre de diumenges i festius en què poden romandre oberts els establiments comercials és de vuit dies l'any. Cada ajuntament ha de fixar dos festius més per al seu àmbit territorial municipal, que s'han de comunicar d'acord amb el què estableixi una ordre del departament competent en matèria de comerç."

· La Generalitat de Catalunya estableix 8 dies, que es poden consultar en aquest enllaç.
· l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú estableix 2 dies més tenint present les recomanacions del sector, els dies d'obertura d'aquest any 2017 a Vilanova i la Geltrú seran el 9 de juiol i el 12 de novembre.

HORARIS COMERCIALS

· Els establiments comercials dedicats essencialment a la venda al públic de mercaderies: Horari general d'obertura al públic un màxim de 12 hores diàries, entre les 7.00 h i les 22.00 h, de dilluns a dissabte, amb l'obligació de tancar diumenges i festius no específicament autoritzats. Els establiments dedicats essencialment a la prestació de serveis: horari d'obertura lliure. Consulteu aquest enllaç.

PERÍODES DE REBAIXES

· Article 16. "Venda en rebaixes. 10 La venda en rebaixes es pot dur a terme, a criteri de cada comerciant i durant el termini que aquest consideri convenient, en els períodes estacionals següents: a)Període estacional d'hivern: del 7 de gener al 6 de març, ambdós inclosos. b) Període estacional d'estiu: de l'1 de juliol al 31 d'agost, ambdós inclosos."

RECOMANACIONS

· Davant d'uns inspector de la SGAE en establiments comercials i de serveis, consulteu aquest enllaç.

ESTUDIS DESTACATS

· Estudi "Anàlisi de la situació comercial i perspectives de futur del comerç de Vilanova i la Geltrú", (125 pàgines) consulteu aquest enllaç.
· Resum de la presentació "Anàlisi de la situació comercial i perspectives de futur del comerç de Vilanova i la Geltrú", (19 pàgines) consulteu aquest enllaç.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 09/07/2018