Pressupostos Participatius 2017

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Temes d'actualitat > Pressupostos Participatius 2017

Pressupostos Participatius 2017

Infants


Volem incorporar la mirada dels infants als pressupostos participatius de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú és una ciutat ideal per gaudir-la en família. No en va, l'Agència Catalana de Turisme va certificar, el 2015, la nostra vila com una Destinació de Turisme Familiar (DTF), una distinció que s'atorga a aquells municipis que són especialment sensibles a aquest segment i que ofereixen uns equipaments i serveis adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Les seves àmplies places i carrers, la Rambla, el Passeig Marítim, l'ampli ventall d'activitats familiars com: els museus, els trenets turístics, les excursions a la natura, en caiac, a cavall o en bicicleta, encara, confirmen amb més contundència aquesta característica de la capital del Garraf.

Per tot plegat, en aquests primers pressupostos participatius de Vilanova volem que els infants de la nostra ciutat, siguin també protagonistes de la seva transformació i millora, tenint en compte les seves propostes, expressades a través dels seus pares i mares. D'aquesta manera, hem previst que puguin participar en la proposta de projectes a la mida de la seva mirada. Perquè estem convençuts que, d'aquesta forma, tindrem una ciutat inclusiva, plural i garant dels seus drets.

Sens dubte, en moltes ocasions, els nens i nenes ens han demostrat la seva capacitat de pensar la ciutat i sovint, ens sorprenen amb les seves prioritats i eleccions. Ara, que a través dels nostres pressupostos participatius encetem un nou camí per aprofundir en la nostra democràcia local és moment de fer-los protagonistes del present i també, dotar-los de les eines participatives, adequades per exercir l'ofici de la ciutadania en l'edat adulta.

L'opinió dels teus fills i filles ens interessa i ens pot fer millorar la nostra ciutat. Per això, volem que de abans del 18 d'abril, ens feu arribar la seva proposta, a través de la web participa.vilanova.cat o presencialment als equipaments municipals habilitats a tal efecte.

Els infants són el futur de la nostra vila. Fes que la seva visió, també, estigui present en els nostres pressupostos participatius del 2017.

TEMA Pressupostos participatius àvia

Quin tipus de propostes pots presentar als pressupostos participatius de Vilanova? Participa-hi!

Vols millorar la teva ciutat? T'agradaria que hi hagués més parcs infantils, més senyalitzacions, més biblioteques o equipaments públics? Del 13 al 18 d'abril, pots fer arribar la teva proposta a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i proposar tot allò que consideris adient i beneficiós pel present i futur de la teva ciutat. Ara bé, quines condicions o requisits han de complir les teves propostes? T'ho expliquem pas per pas:

Qui pot proposar?
Qualsevol persona i/o entitat que tingui vinculació amb Vilanova i la Geltrú (no cal estar empadronat al municipi).

Quin tipus de propostes es poden presentar?
· Relacionades amb l'espai públic i/o la millora dels equipaments municipals.
· Presentades per persones i/o entitats vinculades a la ciutat (no cal estar empadronat o empadronada).
· De competència municipal.
· Concretes i que donin resposta a una necessitat determinada.
· Que compleixin la normativa vigent.
· Relacionades amb un interès general (no respondre a interessos personals)
· Viables tècnicament.
· Que no superin els 30.000 euros.
· Que no comprometin el pressupost d'altres anys.
· S'hauran de presentar en el termini i forma establerta.
· No poden ser actuacions que ja s'estan portant a terme, ja previstes al pressupost municipal o que facin referència a subvencions que s'atorguen.
· Respectuoses amb els criteris d'inclusió social, Drets Humans, equitat, llibertat religiosa i sostenibilitat.
· No poden comprometre qui les executarà.

Com es valoraran les propostes?
· Del 19 d'abril al 19 de maig, una Comissió tècnica formada per treballadors/es municipals serà la responsable de valorar les propostes i realitzar els informes corresponents.
· Si una proposta sobrepassa el pressupost màxim de 30.000 euros, es valorarà conjuntament amb els promotors/es si es pot reduir l'actuació.
· Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors/es si es poden unificar.

Com es faran les votacions?
· Passaran a la fase de votació les que compleixin tots els requisits.
· Podran votar persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat.
· S'aniran seleccionant les propostes més votades fins a esgotar el pressupost de 150.000 euros.
· El sistema de votació serà a través de la web participa.vilanova.cat i es podrà fer també a la Xarxa de Centres Cívics, a l'OAC, al Casal Municipal de Gent Gran i a l'Oficina Jove.
· El període de votacions serà del 29 de maig a l'11 de juny.

Digues la teva. Entre tots i totes construïm Vilanova i la Geltrú. Per això, volem saber que proposes. Participa-hi!

tema d'actualitat Pressupostos Participatius 2017

Per què són importants els pressupostos participatius?

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vol escoltar la teva veu. Per això, endega els primers pressupostos participatius, amb l'objectiu que puguis participar activament i implicar-te en els grans temes de la teva ciutat. En aquest sentit, cal dir que esdevenen l'eina per excel·lència de la democràcia participativa; doncs, permeten decidir col·lectivament les polítiques públiques.

Ara bé, per què són importants? Entre altres qüestions perquè fomenten la participació activa i la presa de consciència col·lectiva de les principals decisions públiques comunes i augmenten la transparència de la informació econòmica pública; són un instrument idoni per fer pedagogia i donar a conèixer els costos i l'assignació de recursos públics; fomenten el debat col·lectiu i l'associacionisme; la conscienciació de ciutat i de l'existència d'objectius comuns; el control i fiscalització de les decisions polítiques públiques... I en definitiva, apoderen el ciutadà i ciutadana que a través de la seva implicació pot desenvolupar un paper clau a l'hora de proposar o decidir temes de gran importància per la millora dels espais i equipaments públics de la seva ciutat.

Així doncs, volem que t'impliquis, proposis i decideixis en què invertir 150.000 euros del pressupost municipal 2017 de l'Ajuntament de Vilanova. Volem conèixer les teves demandes, preocupacions, propostes... Tot allò que consideris que pot millorar la teva ciutat.

No t'ho pensis més. Del 13 al 18 d'abril fes-nos arribar la teva proposta, a través de la web participa.vilanova.cat o presencialment als equipaments municipals habilitats a tal efecte.

Tu ets una peça clau en el futur de la nostra ciutat. Participa en els pressupostos participatius! Entre tots i totes construïm Vilanova!

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00