Les visites culturals

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > La ciutat > Què fer? > Les visites culturals

Les visites culturals

Pinacoteca de la Biblioteca Museu Víctor BalaguerVilanova i la Geltrú disposa d'una interessant oferta de museus i patrimoni que permeten conèixer diferents aspectes de la història i el caràcter de la ciutat. Per ampliar informació, entreu a Museus i patrimoni.

Biblioteca-Museu Víctor Balaguer
Es tracta d'un dels museus més visitats de Vilanova i la Geltrú gràcies a la seva activitat i a l'interès del seu fons. Conté un important llegat de pintura catalana del s. XIX i XX; col·leccions d'art precolombí, egipci i etnològic; fons dipòsit del Museo del Prado. S'ha recuperat la imatge museogràfica originària del s. XIX.

Museu del Ferrocarril
És un dels museus més destacats de l'estat Espanyol en temàtica del ferrocarril. Conté una col·lecció de locomotores de vapor, elèctriques i diesel i material ferroviari que abraça tota la història del món del tren. A destacar l'audiovisual multivisió sobre la història del ferrocarril, així com l'Espai Segle XXI.

Espai Far
L'Espai Far situat a l'emblemàtic Far de Sant Cristòfol és un centre museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví. Consta de tres àmbits, el Museu del Mar, el Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués i l'Espai Víctor Rojas, que acull el bot de salvament de nàufrags. www.espaifarvng.cat

Museu Romàntic Can Papiol
Casa senyorial del segle XIX transformada en museu. La visita es converteix en un viatge en el temps que ens transporta a la vida quotidiana d'una família benestant d'aquella època. 

Centre d'Art Contemporani La Sala 
El Centre d'Art Contemporani La Sala es defineix com un centre de producció i acollida de propostes en l'àmbit de la creació contemporània, i té per objectiu donar a conèixer aquestes propostes a tots els públics. Aquest espai té la finalitat de difondre, estimular i promoure l'art en les seves diverses manifestacions i alhora esdevenir plataforma per a la formació i l'educació en l'art.

La Torre Blava
Aquesta torre de defensa situada a la zona de la platja de Ribes Roges ha estat reinterpretada per l'artista Josep Guinovart com un espai que homenatja el mar i els mariners.

Jaciment arqueològic d'Adarró
Les ruïnes de l'establiment ibèric i romà de Darró estan situades a l'extrem del passeig marítim de Ribes Roges. Els vestigis conservats pertanyen a un poblat ibèric de l'ètnia dels cossetans, que el va utilitzar entre els segles V i I aC, i també a una vil·la romana situada dins el territori de Tarraco. 

Terra XIX Centre d'Interpretació del Romanticisme
Aquest centre d'interpretació divideix la seva visita en dues parts. La primera ofereix un viatge per la història del Garraf romàntic del segle XIX, i la segona consta del llegat de la família Cabanyes. Posa a disposició del públic un punt d'informació turística comarcal, zona de pícnic i bosc de sis hectàrees.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00