Assemblea Municipal Oberta

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Temes d'actualitat > Assemblea Municipal Oberta

Assemblea Municipal Oberta

                  - Qualsevol persona pot presentar propostes per millorar la ciutat -

tema d'actualitat platja RepúblicaLa platja de la República té aquest nom gràcies a la proposta que l'Associació Garraf per la República va presentar a l'Assemblea Municipal Oberta (AMO). EN l'edició de l'AMO del 10 de maig de 2014, l'associació va presentar una proposta que suggeria incloure el nom de persones, fets i referents republicans en el nomenclàtor de la ciutat. La proposta va ser acceptada amb 46 vots a favor, 2 en contra i 17 abstencions i es va traslladar a la Comissió de Nomenclàtor, que en la seva reunió del 10 d'octubre de 2014 va aprovar donar el nom de platja de la República a la platja del sector final d'Adarró.

Des de la primera Assemblea Municipal Oberta celebrada a VNG el 16 de novembre de 2013 s'han votat favorablement 20 propostes. D'aquestes, fins al moment, 7 han estat resoltes favorablement, 11 estan en fase de debat o pendents d'execució i 2 s'han desestimat.

Què és l'Assemblea Municipal Oberta?
L'AMO és un espai de participació ciutadana que permet a les entitats i als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú presentar propostes de millora per la ciutat, debatre-les i finalment votar-les el dia de l'assemblea. Les propostes acceptades es fan arribar allà on correspon perquè estudiïn com dur-les a terme i les facin efectives.

La ciutadania i les entitats tenen aquesta tardor una nova oportunitat per presentar, debatre i votar propostes. El 26 de novembre se celebrarà la quarta edició de l'Assemblea Municipal Oberta, a les sis de la tarda a l'auditori de Neàpolis. Perquè qualsevol proposta sigui debatuda cal presentar-la per escrit abans del 26 d'octubre. Les AMO tenen un reglament de funcionament que regula qui i com s'escullen les propostes.

El 4 de novembre es realitzarà el sorteig per establir l'ordre de presentació de les propostes presentades i del 7 al 24 de novembre, les persones interessades a participar com a públic assistent a l'AMO podran fer també la seva inscripció.

Junt amb el termini de presentació de propostes també s'obre el termini de candidatures ciutadanes per formar part de la comissió de seguiment de l'AMO que valora si les propostes presentades s'adeqüen al reglament. Les persones interessades poden presentar la seva candidatura a través del correu participacio@vilanova.cat

Propostes aprovades per l'AMO

Fins al moment s'han celebrat tres convocatòries de l'AMO i l'assemblea ha votat favorablement un total de 20 propostes ciutadanes que han passat a valorar-se dins l'Ajuntament. D'aquestes, fins al moment 7 han estat resoltes favorablement, 11 estan en fase de debat o pendents d'execució i 2 s'han desestimat.

Alguns exemples de propostes que han estat resoltes favorablement són l'impuls del Consell de Medi Ambient, el reconeixement de la Turuta com a moneda local de la vila, la creació d'una petita zona de pícnic al parc de la torre d'enveja, noms republicans en el nomenclàtor de la ciutat com per exemple la Platja de la República, la millora de les mesures de seguretat viària adreçades a la infància especialment a la plaça de la Mediterrània, l'estudi de les afectacions de l'Eixample Nord o l'ampliació de la zona de dunes i reducció de l'aparcament a la Platja del Far. D'aquesta última proposta es va fer una primera intervenció i està previst fer un projecte de recuperació de les dunes.

11 propostes en fase de debat o pendents d'execució

Les propostes referents al fet que el Defensor de la ciutadania sigui escollit mitjançant votació directa o que s'engeguin nous mecanismes municipals de decisió ciutadà s'estan treballant en una comissió creada especialment per aquesta qüestió.

Altres propostes ciutadanes estan pendents de l'aprovació d'altres plans de ciutat. Per exemple, la remodelació de la zona verda situada entre el carrer Tetuan i Escolapis o la millora dels passos de vianants de la ciutat estan pendents de l'aprovació del Pla de Mobilitat de la Ciutat. La proposta de reforma del passeig del Carme entre la rambla Samà i la rambla de la Pau està pendent del desenvolupament del projecte de reurbanització de la façana marítima i la proposta de redacció d'un pla d'equipaments de la ciutat està pendent de la redacció del POUM.

La proposta de convocar una audiència pública sobre la problemàtica del ferrocarril s'està acabant de treballar amb la persona que la va presentar i les propostes d'adaptar el casal de dones, la creació d'una marca turística especialitzada en l'entorn medieval i la creació de places d'aparcament per a dones embarassades s'estan estudiant tècnicament.

2 propostes desestimades
La proposta de fer aparcaments de bicicletes vigilats i gratuïts es va valorar que era inviable econòmicament i la proposta d'obertura del pas sota via del carrer Àncora va ser desestimada per ADIF. Tot i això, l'Ajuntament segueix treballant en un pas alternatiu que no passi per l'estació.

Seguiment de les propostes
Totes les propostes debatudes en assemblea, així com el seguiment de les propostes aprovades, estan a l'apartat dedicat a les AMO del web vilanova.cat Cada vegada que es du a terme una acció en relació a una proposta, s'actualitza al web, de manera que es pot fer el seguiment de l'estat de totes les propostes aprovades.

INFORMACIÓ GENERAL DE L'AMO

PRESENTAR PROPOSTES PER L'AMO DEL 26 DE NOVEMBRE

SEGUIMENT DE LES PROPOSTES APROVADES

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00