Notícies

Rellançament reeixit

La Plaça de la Vila es va omplir amb els concerts de diumenge

La plaça de la Vila es va omplir amb els concerts de diumenge

El FIMPT agafa una nova embranzida amb una 37a edició marcada per la bona acollida del públic i la qualitat musical

Amb el concert homenatge a Pere Tàpias, “Un pèl nou, un pèl antic” finalitzava diumenge la 37a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú.

El FIMPT presentava enguany tres canvis importants. Per una banda l’esforç en l’augment de pressupost que han fet l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i Generalitat; per l’altra, el canvi de dates al mes de juny; i, en tercer lloc, el trasllat de la seu central dels concerts a la plaça del Port, a la façana marítima, mantenint a la vegada l’escenari de la plaça de la Vila, al centre de la ciutat.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha fet una valoració molt positiva de com s’ha desenvolupat el festival, “aquest és el punt de sortida del nou FIMPT per tornar a ser el festival de referència que tots desitjàvem a nivell nacional i internacional. Hem vist 12 actuacions i la qualitat artística, la quantitat de públic, tot ha acompanyat“. Llorens diu que “cal continuar amb aquesta línia, perquè anem pel bon camí”.

L’organització calcula que unes 7.500 persones han gaudit de les actuacions. La recuperació d’un escenari al costat del mar ha estat un dels elements més destacats. El director artístic del festival, Jordi Paulí, creu que “el fet de poder mantenir un format més acústic a la plaça de la Vila i poder gaudir de la plaça del Port per als concerts amb un format més gros, ha funcionat. Hem de mantenir aquesta ubicació, perquè és perfecta“. A més, Paulí s’ha mostrat satisfet per “la qualitat musical d’aquest any, amb un cartell molt compensat amb artistes catalans i artistes de fora, molt variat.” Si algun inconvenient hi ha hagut aquest any ha estat la forta calor, que ha restat públic a les actuacions de la tarda.

Després de tres dies de concerts, que es van iniciar divendres amb la interpretació del “Passeig del Carme” i el concert “Càntut” de Carles Belda i Sanjosex, el Festival acabava diumenge al vespre amb el concert homenatge a Pere Tàpias, que va omplir la plaça de la Vila. Onze artistes dels que conformen el disc que ha editat Enderrock amb versions del cantautor vilanoví van pujar a l’escenari per recordar el polifacètic cantant i comunicador.

Joan Isaac i Francesc Burrull van encetar l’homenatge amb una versió del “Passeig del Carme”, que és, a més, l’himne del FIMPT. També van passar per l’escenari Quim Vila, Rosa Pou, The Gruixuts, Gemma Humet, Trial, Vidal Soler, Guillem Roma, Pares, Copa Lotus i Elisabet Raspall i Jordi Paulí. Les actuacions en directe s’alternaven amb imatges de Pere Tàpias en diferents entrevistes i aparicions televisives. El periodista musical Blai Marsé va ser l’encarregat de presentar el concert.

Podeu veure aquí un àlbum de fotografies del FIMPT 2017