Notícies

El grup colombià Puerto Candelaria s’incorpora al cartell del FIMPT 2018

roda-premsa-6-3

 

El FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional, incorpora al cartell de l’edició 2018 el grup colombià Puerto Candelaria. Aquesta formació, originària de Medellín, obrirà el divendres 15 de juny les actuacions a la plaça del Port. La seva música es caracteritza per les sonoritats atrevides, derivades de l’actualització de la tradicional cúmbia colombiana.

Amb aquesta incorporació el Festival segueix mantenint l’aposta per la música amb segell original, buscant la implicació dels entorns de creació musical tant de l’àmbit català com de l’àmbit internacional. Teresa Llorens, regidora de Cultura, referma l’aposta per la qualitat, “una proposta que ens situa com a ciutat de festivals“. Llorens explica que l’edició d’aquest any manté i reforça la voluntat “de ser punt de trobada per la gent de la música popular i tradicional, pels nous creadors, tant de dins com de fora el país“.

El director del festival, Jordi Paulí, ha destacat de Puerto Candelaria que tenen un directe molt potent, “és un grup referent. Vénen de Colòmbia a Vilanova, comencen una gira aquí, és una formació que musicalment té molt a dir“. Paulí ha explicat que la formació va néixer l’any 2000, amb músics procedents de diferents acadèmies de la ciutat de Medellín, amb la voluntat de revitalitzar la música tradicional del seu país, la cúmbia magdalenense.

Fa algunes setmanes ja es va donar a conèixer una altra de les actuacions destacades del FIMPT 2018, l’acordionista basc Kepa Junkera, que presentarà a Vilanova i la Geltrú l’espectacle Fok, el dissabte 16 de juny també a la plaça del port.

El FIMPT arriba aquest any a la 38a edició, i se celebrarà del 15 al 17 de juny. Els concerts principals es duran a terme a la renovada plaça del Port, i es manté l’obertura al Teatre Principal, amb una nova versió del “passeig del Carme” de Pere Tàpias, i el fi de festa a la plaça de la Vila, el diumenge.

Avui també s’ha donat a conèixer la nova imatge del Festival, que és obra del dissenyador vilanoví Albert Lleó.

Puerto Candelaria, una gran festa de cúmbia rebel

Puerto Candelaria neix l’any 2000 com a unió de músics de diferents acadèmies musicals de Medellín. La seva intenció era la de crear música pròpia de les regions de Colòmbia que en aquells moments era poc estudiada a les acadèmies d’art, per així tenir la possibilitat d’ensenyar-la a nous públics. Amb el temps s’han convertit amb una de les propostes més innovadores dels darrers temps del seu país, una explosió de so que ha traspassat fronteres i des dels seus inicis han tingut un gran impacte mediàtic.
El líder i compositor de la banda, Juancho Valencia, anomenat també Sargento Remolacha, ha volgut crear, i ha aconseguit, una manera totalment nova i original d’escoltar i veure la música colombiana. Puerto Candelaria defensa la música que se sent i canta a la vida quotidiana de la gent, mentre treballen al camp, es recol·lecten fruites o es passeja al gos pel carrer.
Amb Puerto Candelaria sentirem ritmes colombians caribenys com la cúmbia magdalenense, els sons sabaners i els ritmes tropicals que s’escolten a ciutats com Bogotà i Medellín. El grup experimenta amb sonoritats atrevides i posades en escena plenes d’alegria, ritme, reflexió i sobretot molt ball, una explosió de la magnífica riquesa cultural colombiana.

Descarrega’t la nota de premsa en format PDF

 

Més informació
www.puertocandelaria.com
www.espiritudelsur.com/artistas/puerto-candelaria-colombia-2