Biblioteques  Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Novetats editorials infantils 16 març

Com cada setmana us presentem una pila de novetats infantils gentilesa de les editorials que ens les envien per presentar-les al nostre programa…

ESCOLTA EL PROGRAMA DEL 16 DE MARÇ

Comencem amb un llibre per als més petits de la família publicat pel Cep i la Nansa edicions. Bona nit Lluna és el segon títol de la col·lecció Olivia de Núria Albertí i il·lustracions de Mercè Galí.
Un llibre amb pàgines de cartró per desenvolupar la psicomotricitat fina dels més petits que ens presenta tot un seguit de poemes i cançons per anar a dormir. El llibre inclou un enllaç per descarregar les cançons.

Per als desxifradors del codi lector dos títols més de la col·lecció “De mica en mica” de Ramon Bassa i il·lustracions de Sandra Aguilar publicats per Salvatella amb El tresor amagat amb el que els més menuts podran treballar  dues funcions: lligar el so de la “z” a la grafia de la lletra “s” intervocàlica i totes les posicions en la que pot aparèixer la lletra “z”.
L’altre títol que us presentem aquesta setmana és:  Jocs i gelats es pot treballar el fonema fricatiu sonor de les lletres “j” i “g”.

Seguim amb lletra de pal i lligada així que seguiu atents els desxifradors!

Coneixem l’educació viària és un llibre publicat per Barcanova dins la col·lecció Bosc de colors amb text d’Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva i il·lustracions d’Ester Garay.
Per moure’s en bici, en cotxe o a peu, és molt importar estar al cas, ja des de ben petis, dels  hàbits i de les pràctiques segures. Aquest llibre, protagonitzat per una família de gossets, protagonistes d’aquest llibre ajudarà els més petits a donar importància a la mobilitat segura.

9788484642756Leocadio un León de armas tomar és un llibre de Shel Silverstein publicat per Kalandraka.

Y ahora, niños, vuestro tío Shelby va a contaros la historia de un extraño león; de hecho, del león más extraño que me he encontrado en mi vida. A ver, ¿dónde empiezo la cuenta del león en cuestión? Quiero decir el cuento. Pues supongo que debo empezar por el momento en que me lo encontré por primera vez. A ver… Fue en Chicago, un viernes 17 de diciembre. Lo recuerdo con toda claridad porque la nieve había empezado a derretirse y el tráfico en la avenida Dorchester era pésimo y aquel león andaba dando vueltas buscando una peluquería y yo justamente volvía a casa…

Així comença la història d’un lleó que no només fuig dels caçadors si no que els devora… Fins i tot aprèn a disparar un rifle per defensar-se!

De la mateixa editorial Kalandraka ens arriba Las pescadoras de Nadia Menotti.
Qué huelen mejor? ¿Las flores? ¿El pescado? Para gustos, pintan [c]olores.

Un conte tradicional de l’India escenificat amb gran delicadesa…

Jatakes, sis contes budistes de Marta Millà i Rebeca Luciani ens arriba des de l’editorial Fragmenta.
Fa molts i molts anys van néixer al sud-est asiàtic uns animals peculiars amb poders màgics. Expliquen que per allà on passaven transformaven les ombres en llum perquè encomanaven l’alegria i la bondat dels seus cors a tots els éssers vius.

Els forasters dels temps i L’aventura dels Ballbona a l’imperi Romà és el darrer títol de la col·lecció de Roberto Santiago publicat per Cruïlla.
Els Vallbona viatgen a l’Imperi romà i són venuts com a esclaus al mercat de Numítor. Per primer cop, les circumstàncies separaran la família, i el Tià, convertit en gladiador, haurà de combatre amb les feres del Circ August.

Estimat Leo, volia escriure’t una carta, però… és un llibre d’Arguimbau & Arguimbau que va guanyar el Premi Guillem Cifre de Colonya l’any 2016 i està publicat per Barcanova.
L’Adrià aprèn a perdre dins i fora del terreny de joc dels sentiments, quan el seu millor amic també s’enamora de la mateixa noia, la Sara.
En la vida, el 10 és un número molt important. El lector haurà de decidir si l’Adrià, la seva família i els seus amics i, fins i tot, els professors i entrenadors es mereixen un reconeixement per les seves actituds i actuacions en el dia a dia.
Hi ha humor? Sens dubte.
I mal rotllo? Doncs, també.
Hi ha desànim, frustració…? Hi ha superació.

Debajo de la Tierra, Debajo del agua és un llibre d’Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski publicat per Maeva Young.
Un emocionant viatge que ens portarà a llocs amagats als nostres ulls que es troben sota terra o en les profunditats del mar. A través d’unes il·lustracions espectaculars ens endinsarem a les mines d’or de Sudáfrica o a l’interior d’un volcà, coneixerem un isópode gegant o increïbles cucs de terra de tres metres.
Amb aquest llibre els infants podran descobrir un munt d’anècdotes i curiositats del món!

Mozart és el darrer títol de Cossetània edicions publicat dins la col·lecció Els més grans per als més petits amb text de Marià Veloy i Dibuixos de David Maynar.
Només és un nen quan, amb l’ajuda d’un coixí per arribar al teclat, conquereix les principals corts de tot Europa. I, malgrat això, tindrà una vida plàcida. Fidel només al seu talent, desafiarà tant les autoritats com els prejudicis del seu temps. Aquesta actitud li portarà problemes, però els seus esforços es veuran recompensats. Obtindrà la llibertat que necessita per crear i compondrà música que encara avui escoltem. El seu nom és Wolfgang Amadeus Mozart, i en aquest llibre us expliquem la seva vida.

BONA LECTURA!