Biblioteques  Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Novetats editorials del 3 de novembre

Hola gínjols!

Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

El campComencem avui amb le propostes en cartoné i sense mots d’ Angle Editorial: El camp i La ciutat. L’Espiet, el nostre protagonista, és un ocell tan curiós com tu. Li agrada molt volar però encara li agrada més aturar-se als llocs per saber tot el que hi passa. Si mires bé, el trobaràs en elLa ciutat primer títol en una casa de pagès, en un hort i enmig d’una plaça en un dia de mercat! I a la ciutat en un parc, en un centre comercial i en una estcó. Busca’l mig amagat en cada plana i ajuda’m a descobrir el camp i la ciutat. No es vol perdre cap detall! Tots dos signats per Roser Capdevila.

Salvatella Editorial publica en lletra de pal i lletra lligada A nedar!, de Ramon Bassa i Sandra Aguilar dins de la col.lecció De mica en mica sota el denominador comú de contes de lectura progressiva. Aquests contes pretenen afermar psicològicament aquesta sensació que ja es “pot llegir”, quan l’infant domina algunes grafies. Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les distintes posicions dels fonemes consonàntics i s’utilitza el vocabulari bàsic dels infants, per afavorir la comprensió de les lectures. Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que l’infant veu i el que llegeix.

Sebastià Serra signa Bestiari salvatge d’estar per casa, Bestiari Salvatge d'estar per casaeditat per El Cep i la Nansa. Àlbum il·lustrat que ens presenta un bestiari salvatge i ben original, carregat de detalls i racons que fan explosionar els sentits per a viure i gaudir d’una experìencia savatge. A través de grans recreacions d’hàbitats il·lustrats, el lector va descobrint les singulars traques del seus habitants més curiosos, a través d’un versets ben conjugats, originals i divertits escrits pel propi  il·lustrador.

Cuentos de ososA buen paso edita Cuentos de osos, de Gustavo Roldán. Com escriu un ós? Segons el pare del petit protagonista daquesta història cal escriure amb sensibilitat d’ós, poesia d’ós i delicadesa d’ós. No obstant, el seu fill no hi està d’acord i aprofitarà el silenci de la nit per retocar els contes del seu pare…Com reaccionaran pare i fill a les inesperades conseqüències d’aquest acte? Conte que celebra la complicitat entre pare i fill al matiex temps que les il.lustracions aporten el tó exacte d’humor visual.

La tassa és obra de Rebecca Young i Matt Ottley i està publicat La Tassaper Símbol Editors. Un dia, de bon matí, en Dídac va haver de marxar de casa…i buscar-ne un altra. A la motxilla hi portava un llibre, una cantimplora i una manta. Portava també una tassa plena de terra del lloc on solia jugar…

El senyor MagnòliaEl Senyor Magnòlia és el protagonista d’quest conte de Quentin Blake publicat per Kalandraka. És un relat rimat protagonitzat per un personatge simpàtic que només duu una bota vella al peu i que va enumerant els elements que l’envolten. La història del senyor Magnòlia, alegre i contagiosa, destaca pel seu humor i per la successió desbaratada d’anècdotes que esdevenen, entre les quals -a tall de tornada- es repeteix que al protagonista li falta una bota. Tot canviarà amb l’arribada, per sorpresa, d’un paquet embolicat en paper de regal… Pel seu ritme acumulatiu, per la repetició d’estructures narratives i pel caràcter descriptiu de les il·lustracions és un àlbum ideal per a practicar la lectura en veu alta, tot facilitant la participació del públic. Molt d’humor i alguna sorpresa per aquest àlbum que contagia alegria.

Takatuka publica Els meus trucs per sobreviure a la classe de Els meus trucs per sobreviure a la classe de nataciónatació, de Giden Samson. Els dijous són el pitjor dia de la setmana per a en Gied perquè té classe de natació a l’escola i no hi ha res més horrorós que això. Llançar-se de cap, fer la bicicleta, nedar vestit… A en Gied li toquen aquests turments una setmana sí i l’altra també. I per saltar-se la classe de natació, ha pensat fins a setanta trucs com, per exemple, tancar-se al lavabo quan arriba l’autocar que els porta a la piscina. Per sort, en Gied també té l’ajut del senyor dels coloms. Quan l’autocar de natació passa per davant de la plaça, el veu assegut al banc, a tocar de l’estany. I, malgrat que el senyor no ho sap, la seva presència ajuda en Gied a sobreviure a la classe de natació. Una setmana sí i l’altra també.

Cruïlla publica Allò de l’avi, de l’autora Anna Manso, guanyadora del darrer Premi Gran Angular. Per al Salva, el seu avi, el Carles Canoseda, és un heroi, la persona més important del món. Però quan descobreix que darrere el gran home s’amaga una persona diferent, que ha enganyat tothom, el seu món es desmunta ja que la seva vida s’ha convertit en un embolic de dimensions còsmiques. No té ni idea de qui és. Només sap que pertany a l’espècie humana, es diu Salva, té setze anys, i és al sofà de casa, concentrat.

Acabem amb Abejas, publicat per Maeva Young, de Piotr Socha.Resultat d'imatges de abejas maeva young Sorpren-te, deixa’t portar i gaudeix amb aquest llibre sobre les abelles. Observa-les de ben a prop, mira com són, entra a casa seva i coneix els seus costums. Fixa’t com ballen i quan i per què ho fan. Descobreix com es va esbrinar que poblin la Terra  fins i tot abans que els dinosaures i per què les podem trobar a la roba del mateix Napoleó. Coneix com treballen els apicultors, viatge amb els camions que transporten ruscos fins als arbres en flor de Califòrnia i assaboreix els diferents tipus de mel. Això sí, ves amb compte que no et piquin!

Bones lectures gínjols!!!