Biblioteques  Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Novetats editorials del 14 de maig

Hola gínjols !!!

Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Comencem amb la proposta de Faktoria K de libros, dins de la seció Poemari de cançons, que publica Mundinovi (el gran teatrillo del mundo) Estem davant d’un homenatge poètic, històric i sentimental al món dels titelles, amb els seus personatges irreverents i els seus gunyols plens de màgia. Juan Carlos Martínez Ramos i Federico Delicado en són els autors.

Per als més menuts A tocar de les bestioles, d’Hélène Convert i publicat per Combel. Un nou títol de la col·lecció A tocar de… que ens proposa la descoberta de les bestioles i els petits insectes. La informació sobre cada animalet és senzilla, precisa i amb detalls curiosos per despertar l’esperit científic dels més petits. Un primer pas cap als llibres de coneixements! Fomenta l’aprenentatge, la curiositat i la descoberta a través del tacte.

La Caputxeta Vermella de Gerónimo Stilton està publicat per Estrella Polar. La Caputxeta va a visitar la seva àvia, que està malalta. Però no sap que al camí hi ha un llop que la segueix. I aleshores quan arriba…. Una lectura fàcil i divertida dedicada als més petits! Nova col·lecció de contes dirigida a nens que comencen a llegir.

Baula ens proposa La Lea i el cargol, de Rodolfo del Hoyo i Marta Móntañá. La Lea es gronxa a la plaça.
110954_Cub_LaLeaIElCargol_ADL_BlCap amunt. Cap avall. Cap amunt. Cap avall. Comença a ploure, i les gotes de pluja porten una màgina especial. De sobte, un cargol somriu i la Lea queda encantada.

La primavera de la KiraCom a novetats editorials de coneixements presentem La primavera de la Kira, d’Alba Garcia i publicat per Sd Ediciones “Em dic kira i sóc una apassionada de les estacions de l’any. Per això he decidit investigar pel meu compte i conèixer coses curioses de cada estació; què es cultiva, les festes i cançons populars, lafauna i vegetació o les receptes típiques del’època.” Si voleu descobrir tot el que ha trobat, mireu els quaderns que ha preparat. Hi trobareu jocs, receptes, cançons, manualitats, coneixements del medi, endevinalles…

GaudíDes de Cossetània Edicions, la col.lecció Els més grans per als més petits i amb text de Marià Veloy i il.lustracions de David Maynar, tres títols nous: GaudíDalí i Jaume I. Quan Antoni Gaudí estudiava arquitectura, els professors dubtaven d’aquell noi nascut a Riudoms. Era un boig o un geni? El temps ha demostrat que, endut per la imaginació, Antoni Gaudí vivia als núvols, però des d’allà va fer coses que ningú altre ha aconseguit. Construir parcs custodiats per un drac, terrats vigilats pels elms de cavallers i una catedral que sembla un bosc de fades… Voleu conèixer els secrets de l’arquitecte català més universal? Per altra banda, Dalícada matí, quan es llevava Salvador Dalí, es feia la mateixa pregunta: «Quines coses meravelloses aconseguirà avui aquest Salvador Dalí?». I tot i que hi havia qui el prenia per boig, la veritat és que va fer moltes coses meravelloses. No només va pintar quadres que avui s’exposen als museus de tot el món: a més, va tenir una vida d’allò més intensa. Es va enamorar perdudament, va tenir amics que van revolucionar l’art… i fins i tot va triomfar a Hollywood!!!!  I finalment, a molt i molt de temps… Catalunya vivia temps Jaume Idifícils. Necessitava algú amb valentia i determinació, i un home va acudir al seu rescat. Aquest home era un rei, Dom Jaume, a qui avui el coneixem com Jaume I el Conqueridor. Gràcies a les seves polítiques, no només va allunyar els enemics del país, sinó que també en va eixamplar les fronteres. Va portar el català a Mallorca i València, i va fer que al Mediterrani hi onegés la senyera. Durant segles, els catalans n’han explicat les gestes generació rere generació, i ara arribat el moment que les expliquem als més petits.

Núria Armengol i Mar Cerdà signen La Barcelona gòtica, publicada per Comanegra.  Aquest llibre vol apropar el lector al que sabem de la vida a la ciutat de Barcelona durant l’època gòtica, a la baixa edat mitjana. Va ser una època gloriosa per a la ciutat, en podem estar segurs, perquè els barcelonins d’aquell temps es van assegurar de deixar un gran llegat: el testimoni de la seva esplendor en forma de construccions, institucions, documents i obres d’art. Però si tot va començar molt bé, la fam i les epidèmies acabarien aguditzant els problemes socials i polítics, i al final del segle XV ja s’endevinava que el viu despertar de Barcelona passaria a una llarga hibernació. No tornarem a veure la mateixa situació econòmica privilegiada ni la mateixa voluntat i capacitat d’autonomia fins a finals del segle XIX. És per això que cal recordar on érem llavors.

Faules de sempre i altres contes d'animalsFaules de sempre i altres contes d’animals, de Carme Bernal i Carme Rubio amb il.lustracions de Laura Reixach, és la proposta d’Eumo Editorial. Aquest llibre ens porta al món fantàstic de gallines més astutes que una guilla, formigues eixerides, ratolins presumits i óssos gemegaires. En comptes de comportar-se com el que són, aquests animals actuen com les persones. I ens mostren, amb humor i murrieria, tots els defectes humans. Adaptacions en versions d’ara la fantasia i l’enginy de les faules de sempre: La cua del ratolí, El lleó i l’home, El llop que es pensava que la lluna era un formatge, Els dos ànecs i el gripau, L’ós que es va clavar un osset a la gola, El paó i la deessa Juno, La formiga eixerida,La gallina seca i La guineu i el pardal.ekare-diablillo-botella-giovanna-ranaldi

 Robert Louis Stevenson signa El diablillo de la botella, amb il.lustracions de Giovanna Ranaldi i publicat per Ekaré. Keawe, un home d’Hawai, s’embarca rumb a San Francisco per poder recórrer el món. Allà coneix a un individu molt ric que li ofereix una misteriosa ampolla. Qui la compri tindrà tot allò que desitgi: amor, fama i diner seran seus amb tan sols demanar-ho. Però hi ha condicions….

Animallibres publica Tap! de Lluís Prats i il.lustracions de Pep Brocal. El telèfon d’emergències dels Mossos d’Esquadra comença a rebre unes misterioses trucades des d’un mòbil amb número ocult. És algú que, quan truca, fa copets al mòbil però no diu res. Després d’un munt de trucades, la caporal Elvira Armangué comença a investigar fins a ­saber que el número ocult que truca ­depèn del Departament de Presidència de la Generalitat.

I acabarem amb un conte molt especial gínjols: ¡Ya voooyavoyoy! signat per Susana Peix amb il.lustracions de Romina Martí i publicat per Bululú. En Suit és un peixet una mica despistat i cada vegada que algú li demana alguna cosa ell sempre contesta el mateix “¡Ya vooooy!” però després s’entreten i se n’oblida, i per això tothom s’enfada amb ell. El dilluns és la seva mare, dimarts la mestra, la senyora Òstra, dimecres és el seu veí…

Bones lectures gínjols !!!