Biblioteques  Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Dissabte 17 de juny: últimes entrevistes de La Feria del Libro de Madrid!

Hola gínjols!!

Les últimes entrevistes a autors de La Feria del Libro de Madrid!!

Resultat d'imatges de Feria del libro de madrid 2017

 

* Saps qui és en Chascas? Escolta l’entrevista clicant l’enllaçResultat d'imatges de Chascas, autor

José Ignacio Valenzuela Güiraldes, nascut l’any 1972, i conegut també amb el sobrenom de Chascas, és un escriptor i guionista xilè. Autor de guions de telenovel·les nacionals i estrangeres, ha participat també en el desenvolupament de diversos projectes televisius, literaris, cinematogràfics i teatrals a Xile, Mèxic, Estats Units i Puerto Rico. Ha publicat una sèrie de novel·les i contes de ficció, i exerceix com a professor i instructor d’escriptura creativa.

La iaia no hi tocaAutor de La iaia no hi toca i a mena de conte autobiogràfic, quan els pares tenen feina, i no queda més remei que passar les tardes a casa de la iaia Petúnia. Però segur que la iaia en porta alguna de cap… L’únic que sabem és que la iaia no hi toca. Ah, i que té la culpa de tot. Sí, de tot! Sempre hi ha algú que té la culpa que ens agradi allò que tant ens agrada, o que no ens agradi allò que mai no ens ha agradat. El cas és que entre el seu pentinat de Darth Vader, la seva obsessió per guayar premis pels poemes que escriu i aquesta mania ridícula de recitar versos a ple pulmó, nosaltres també ens estem tornant bojos!

 

*Coneixes a Daniel Piqueras? Escolta l’entrevista clicant l’enllaç!

Resultat d'imatges de daniel piqueras fiskEl barceloní Daniel Piqueras Fisk, nascut l’any 1972, és il·lustrador, dissenyador gràfic i publicista, tot i que de petit va voler ser ballarí rus (dels que fan cabrioles, eh?), corredor i metge. Més tard va estudiar Psicologia i Publicitat. Des de fa anys que es dedica professionalment al disseny multimèdia i a la publicitat en el seu propi estudio. El dibuix és la seva  passió.Resultat d'imatges de Homo, daniel piqueras

Homo quan l’home va deixar de témer al foc i aquelles fredes i fosques coves, plenes de sorolls estranys i pors imaginàries, es van convertir en llars. La llum va entrar a casa i tot va canviar.

 

Fins la setmana vinent gínjols!!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Divendres 16 de juny: més entrevistes de la Feria del Libro de Madrid!

Hola gínjols!!

Continuem avui amb  autores, il·lustradores, autores-il·lustradores, editores i llibreteres de La Feria del Libro de Madrid!!

Resultat d'imatges de Feria del libro de madrid 2017

 

* Sabeu qui és Ester Madroñero? Escolta l’entevista clicant a l’enllaç!

Resultat d'imatges de ester madroñeroAutora i il·lustradora. Sempre ha estat molt vinculada a la literatura infantil, sobretot il·lustrant llibres i  ha col·laborat amb diferents editorials, publicant més de deu llibres enfocats cap als més menuts. Forma part de l’Asociación para el desarrollo de la literatura juvenil.

Des de 2003 combina l’escriptura amb el seu treball com a llibretera a la llibreria infantil Kirikú y la bruja.

 

*Ceniexeu a Catarina Sobral? Escolta l’entevista clicant l’enllaç!Resultat d'imatges de Catarina Sobral

Artista portuguesa amb un estil molt personal que no necessita del llenguatge textual per narrar una història profunda i complexa. Nasqué a Coimbra, Portugal, l’any 1985. Després d’estudiar Disseny Gràfic, es graduà en Il·lustració i  començà a publicar llibres il·lustrats i a treballar com a il·lustradora.

Resultat d'imatges de Catarina Sobral, vacíoAutora de Vacío on reclama la necessitat del contacte humà com a forma d’omplir el buit del nostre interior, per al qual no existeix cap medicament. El personatge principal d’aquest llibre sense text és transparent: està buit. El lector segueix un dia de la vida d’aquest personatge on l’autora composa una obra que permet diferents nivells de lectura i en el que cada pàgina ens reserva una sorpresa.

 

*Heu sentit parlar de Carlota Echevarría? Escolta l’entrevista clicant l’enllaç!

Resultat d'imatges de carlotta echevarriaLa Carlota va néixer a Madrid, l’any 1986. Lectora des de ben petita, estudià arquitectura al mateix temps que s’interessava per la literatura infantil i juvenil. Va formar part de la revista El Templo de las Mil Puertas des del seu inici i començà a col.laborar amb editorials juvenils. Portada Un tritón en la mochila

A Un tritón en la mochila, Marcos viatja a Madrid amb els seus pares i el seu amic Teo per assistir a la festa de la revista Planeta Tierra. Amagat dins d’un pot de vidre hi ha en Ptolomeo, un tritó immortal que és la seva mascota. Un tritó molt especial, les piràmides d’Egipte i un viatge sorprenent. Amb il·lustracions d’Adolfo Serra.

Fins ben aviat gínjols!!

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Dijous 15: entrevistes de La Feria de Libro de Madrid!

Hola gínjols!!

El programa d’avui està dedicat a autors, il·lustradors, autors-il·lustrador, editors i llibreters de La Feria del Libro de Madrid!!

Resultat d'imatges de Feria del libro de madrid 2017

 

* Coneixeu a Ilan Brenman? Escolteu l’entrevista clicant l’enllaç!

Resultat d'imatges de Ilan BrenmanNascut a Israel l’any 1973, viu a Brasil des del 1979 i és psicòleg. Està considerat com un dels autors brasilers més importants de la literatura infantil actual. La seva obra recull més de 50 títols.

Comparteix els seus pensaments sobre educació i cultura a la seva columna mensual “Palavrórios y Rabugices” de la revista Crecer. És un conegut narrador i viatja arreu de Brasil i per tot el món defensant la literatura infantil de qualitat, oferint conferències i participant en grups de debat.

Dos dels seus contes més coneguts són: Les princeses també es tiren pets i Juguem?

Resultat d'imatges de les princeses també es tiren petsA Les princeses també es tiren pets, el pare de Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va contar a la filla una cosa que no sabia ningResultat d'imatges de Juguem? Ilan Brenmanú… Descobreix aquest secret que la gent desconeix.

A Juguem? el Pere es passaria tot el dia jugant; això sí, amb la tauleta tàctil, el mòbil o la consola. Tot i que els seus amics i la seva família el conviden a gaudir d’altres jocs, ell sempre prefereix seguir amb la pantalla. Aconseguiran que descobreixi tot el que s’està perdent?

 

*Heu sentit mai parlar de Gonçal López-Pampló? Escolteu l’entevista clicant l’enllaç!

Resultat d'imatges de Gonçal lópez-PamplóNascut a València l’any 1982, és director literari d’Edicions Bromera i Editorial Algar i professor associat de la Universitat de València, on imparteix classes de literatura contemporània.

Llicenciat en Filologia Anglesa i doctor en Filologia Catalana, ha publicat més de quinze treballs acadèmics entre capítols de llibre i articles en revistes especialitzades.

A banda, és col·laborador habitual de revistes com Saó, Caràcters o L’Illa, i té una llarga experiència en        l’elaboració de materials didàctics.

 

*Sabeu qui és Fernando J. López? Esolteu l’entrevista clicant l’enllaç!

D’arrels andaluses, nascut a Barcelona i educat a Madrid. Quan estudiava a la Universitat es va deixar Resultat d'imatges de fernando J.Lopezseduir pel teatre i des d’aleshores no ha parat mai de buscar la manera de compartir la seva visió de la realitat a través del text dramàtic.

Compagina la creació de teatre i l’escriptura de novel·les amb les classes a adolescents.

Són conegudes les seves novel.les Los nombres del fuego i El reino de las Tres Lunas.

En la primera, Abril i Xalaquia tenen molt en comú: acaben de fer setze anys i ambdues volen ser mestresses del seu futur. I  estan a punt de veure com la seva vida canvia per sempre. Només les separa el temps i l’espai: del Tenochtitlan del segle XVI al Madrid del segle XXI. el reino de las tres lunas-fernando j. lopez-9788491221203

A El reino de las Tres Lunas, trobarem el poder de la paraula i la música contra la guerra i la traició. Malkiel està a punto de fer setze anys i només desitja sortir de palau i buscar respostes a un fosc enigma del passat. Però el regne de les Tres Lunas ja no és un lloc ni afable ni  segur.

Fins ben aviat gínjols!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 8 de juny

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Del uno al diez y al revésComencem amb la publicació d’Oceano Travesía: Del uno al diez y al revés, signat per Bef. En cartoné, conte dirigit als lectors més petits que comencen a comptar. A través de diferents conjunts d’animals o objectes que aniran augmentant gradualment dins arribar a deu i també a la inversa. Si no saps comptar no et preocupis, que ja n’aprendràs. De l’u al deu i al revés, un cop i un altre més. Humor i enginy són alguns dels elements que podreu trobar en aquestes pàgines. 

Fermín Solís és l’autor de Busca i troba uns animals, publicat per Combel. Des de les càlides planúries de la sabana fins a les fredes profunditats de l’oceà, aquest llibre explora diversos escenaris de la natura i ens proposa la descoberta d’una colla d’animals meravellosos. Hi ha fins a 120 animals que els més observadors podran buscar en l’entretinguda i divertida recerca que els proposa aquest llibre. Sabreu trobar un cranc de cap per avall? Un voltor afamat?I un lleopard que ha perdut les taques? Una guineu que dorm? I un centpeus amb barret de copa?…

Ja ets aquí!, de Mirjana Farkas (Blackie Little)Ja ets aquí! de Mirjana Farkas està publicat per Blackie Little. Als germans i germanes petites i a les grans. A tots els pares i mares que els cuiden. I també als avis, àvies, tiets i tietes, família i amics. A tothom li agradaria tenir una vareta màgica amb la qual tocar als nouvinguts al món i dotar-los de dons meravellosos: energia, imaginació, valentia, paraules, jocs, rialles, música..! Però potser no cal cap mena de màgia. Els nadons ja neixen amb tot això, i moltíssimes d’altres meravelles! Aquest llibre és una cançó de benvinguda per a tots els nadons.

Mia Cassany i Patricia Geis signen Els pirates ja no són el que eren, de l’editorial Mosquito Books. Resultat d'imatges de els pirates ja no són els que eren“Abans els pirates, amb el pegat a l’ull, no hi guipaven gaire i es clavaven moltes trompades amb els cocos que hi havia a les illes. Ara els pirates fan servir ulleres molt boniques, de colors, i no es perden ni un detall. Abans els pirates, amb la seva pota de pal, sempre arribaven els últims. Ara amb l’skate o la bici, corren  més que el vent”. Avui dia és tan fàcil ser pirata! Amb el mòbil i les banbes guais, la vida de pirata és molt millor.

Resultat d'imatges de Un día perfecto, oceano travesiaOceano travesía publica Un día perfecto, de Lane Smith. Com és un dia perfecte? Qui ho sap? Tot dependrà del punt de vista, dels gustos i del context i també de qui ho experimenti. Tot comença al jardí d’una casa, on un gat descansa entre les flors, un gos que xapolleja en una piscina inflable, un ocellet que està a la seva menjadora i un esquirol que just està menjant moresc. Tots estan passant un dia perfecte…..fins que apareix un ós que s’estira sobre d les flors, que es beu l’aigua de la piscina, s’empassa el menjar de l’ocellet i devora el moresc de l’esquirol. Ara és ell qui està passant un dia perfecte!!! El Petit Saül

Ashley Spires Signa El petit Saül, publicat per Takatuka.  El petit Saül no és un pirata com els altres. És més aviat baixet, li agrada regalar galetes i testos amb flors, s’ha tatuat un conill al braç i fa un pastís de pinya deliciós. El Petit Saül està fet per cantar cançons marineres, no per brandar una espasa. La resta de pirates d’El Calamar Rovellat no trigaran a adonar-se que el Petit Saül és diferent. Serà capaç de demostrar la seva vàlua com a pirata o els seus companys de vaixell el llançaran per la borda? Un conte sobre un petit pirata que s’atreveix a ser diferent!

Resultat d'imatges de Tots menys unTots menys un, d’Éric Battut està publicat per Libros del Zorro Rojo.  Un petit pèsol, originari d’un pacífic jardí,  es dedica a saltar de la seva planta per veure món i descobrir quins altres éssers semblants a ell l’habiten. Durant la seva travessia, es creuarà amb tres individus molt dispars que l’ajudaran a construir la seva pròpia identitat: un acolorit paó que l’enlluerna amb la seva bellesa, un valerós tigre amb un elegant pelatge i un imponent elefant que suscita respecte al seu pas. Quantes formes i colors tan diversos! Per què limitar-se a ser sempre verd i rodonet? En una societat uniforme, qui s’atreveix a ser diferent? Trencar amb la monotonia té un alt cost, però també una increïble recompensa. Resultat d'imatges de talpet terratremol

Magradallegir publica Talpet terratrèmol, d’Anna Llenas, autora dedicada a donar color a l’educació emocional.  Quan en Talpet es lleva, s’acaba la calma! Amunt i avall, ho toca tot. Es distreu. Perd les coses. No para mai quiet. Li diuen: plom, hiperactiu, nerviós, pesat, impulsiu…. Els pares estan preocupats. Els mestres estan desesperats. I a sobre ha de presentar un treball de fi de curs…. Una història sobre la hiperactivitat i com aprendre a canalitzar aquesta energia lluminosa sense perjudicis i des de l’amor, per tal que els més menuts comencin a sentir-se bé amb ells mateixos.

Resultado de imagen de L'àlex i el ratolí de corda

Leo Lionni és l’autor de L’Àlex i el ratolí de corda, publicat per Kalandraka. L’Àlex i en Guim són dos ratolins però són ben diferents: un és de carn i ossos i l’altre és mecànic. Tot i aquesta diferència es fan companyia compartint aventures i felicitat. El ratolí de joguina no troba a faltar la llibertat de moure’s segons la seva voluntat i se sent estimat per la nena de la casa. En canvi  l’Àlex està fart que el persegueixin a cop d’escombra i donaria qualsevol cosa per aconseguir una mica d’afecte.  Que hi té a veure la lluna i el llangardaix en aquesta història d’amistat?

img-book

Vacío, de Catarina Sobral, publicat per Pípala, es reclama la necessitat del contacte humà com a forma d’omplir el buit del nostre interior i per al qual no existeix cap medicament . El personatge principals d’aquesta història sense text és transparent: està buit. Podrem acompanyar al personatge en el seu dia a dia, sentitn-se buit en sí mateix i davant dels altres. Cada lector en podrà extreure diferents nivells de lectura i en cada pàgina h descobrirem una sorpresa.

Editorial Joventud publica Swing, de Joao Fazenda. Ballar sembla que no sigui tant senzill.Encara que la música et convidi a moure els peus. Però si res funciona i els peus semblen no voler seguir els ritmes musicals i no fan seguir al cos, prova a deixar de banda les sabates i posa directament els peus a la pista de ball.  La col·lecció Crossover es basa en la idea que cada il·lustrador ha d’explicar una història seguint només dues regles: usar una sola paraula, la del títol, i que el format de l’àlbum sigui de 40 pàgines, aconseguint així canviar els hàbits lectors.

Els Mumin. Un llibre per acolorir està poblicat per Coco Books i les il.lustracions dón de Tove Resultado de imagen de Els Mumin. EUn llibre per acolorirJansson. Els mumin són una família de trols de color blanc, unes criatures fantàstiques creades per l’autora escandinava Tove Jansson. Acompanyades de frases que et faran riure i pensar, aquí trobaràs els personatges de la vall dels Mumin, però en blanc i negre… perquè els pintis a la teva manera. Atreveix-te a combinar tons bàsics i plens de força, vermells, blaus o grocs, amb tonalitats pastel. Així, amb la teva destresa i imaginació, aconseguiràs donar vida a l’entranyable món dels Mumin. Corre a buscar els llapis de colors!

Resultat d'imatges de missio impossible. publicacions abadia de montserratXavier Castanyer i Angelet al text i Òscar Julve a les il.lustracions ens proposen Missió Impossible editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Una missió impossible, una aventura colossal, plena de sorpreses i situacions que us deixaran sense respiració, misteris insospitats i, sobretot, acció, molta acció. En Roc i la Bruna són dos germans que viuen a la Catalunya de la Prehistòria. Disposats a tot per salvar el seu clan, els nostres protagonistes desafiaran els perills més inesperats enmig d’un paisatge agrest i imponent. Se’n sortiran?

Faktoria K de llibres publica Inventari il·lustrat de les flors, de Virginie Aladjidi i Emmanuelle Tchorkiel. Les pàgines d’aquest llibre són un festival de colors i d’aromes suggeridores que, a través de 62 tipus de flors, ens porten de viatge per tot el món: des de les regions de l’Àfrica del Sud a on viu l’ocell del paradís, fins a l’illa de Sumatra d’on és originari l’efímer arum tità, tot passant per les praderes pròximes, a on creixen les margarides. Silvestres i cultivades, i amb una original classificació per colors per facilitar la seva localització, cada làmina presenta una o dues espècies de flors identificades pel seu nom comú i científic, alçada i època de floració, juntament amb una breu descripció amb aspectes com la seva procedència, aplicacions medicinals i fins i tot culinàries, curiositats o alertes sobre el seu nivell de conservació. I abans d’entrar en matèria es presenta en la introducció les parts de la flor, el seu procés reproductiu a través de la pol·linització i els modes de creixement.

Resultado de imagen de El imperio romano. Confluencias AmboloAcabem avui amb la proposta de l’Editorial Confluencias. Descurir…El Imperio Romano. Qui eren els romans? Com van construir el seu imperi? Per què van construir el Coliseum? I com era la vida diària a l’antiga Roma?  Coneixeu Ròmul i Rem? Us sonen els noms d’Adrià, Constantí, Justinià, Nerò, Claudi o August? Sabeu qui són Júpiter, Juno, Minerva, Venus o Neptú? Tot això i molt més a través d’interessants historietes cronològiques, que engloben 3.000 anys d’història, per tal d’apropar els antics habitants de Roma, els costums, l’alimentació, indumentària i els seus emperadors als infants del segle XXI.

Bones lectures gínjols!!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials de l’1 de juny

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

PortadaComencem avui amb la proposta de Brúixola: Xooof! En carton, dins de la col.lecció Projecte 0 a 3 anys, pensats i escrits per a que l’’infant identifiqui les rutines principals del seu dia a dia. Què és més divertit que tacar-te?: Prendre un bon bany! I amb l’escuma et pots trasnformar en el Pare Noel, en un pallasso, en la mare o fins i tot en caniche! I això sense oblidaar que la banyera es pot transformar en una piscina quasi olímpica! Signat per Leslie Patricelli.  

De mica en mica, de Xavier Deneux i publicat per Combel, és un conte sobre l’aventura de créixer, amb peces de puzle perquè els més petits construeixin la història. Al·legoria visual i poètica sobre la vida i la infantesa. Una història tendra i emotiva que ajudarà els més petits en el seu creixement.

De la mateixa editorial  Simplement jo, de Jaume Copons i Mercè Galí i Un cocodril a la masia, de Susanna Isern i Carles Ballesteros, dins de la Col.lecció Cavall amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures, pensats i escrits per fer-los descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història. En el primer títol  entendrem que  vegades és molt difícil anar-se’n a dormir, encara que ja sigui l’hora. Sobretot quan no vols reconèixer que tens son i ets un especialista a disfressar-te! I en el segon títol virem què passa quan a la masia hi apareix un cocodril molt gros. S’hi podrà quedar? Caldrà trobar-li un lloc adequat. Podrà viure amb les gallines? I amb els porcs? I amb els conills?

ekare-ana-palmero-

Ediciones Ekaré ens proposa un llibre-joc: Búscame, d’Ana Palmero Cáceres. Un llibre que convida a juugar buscant animals a prtir d’una enginyosa reinterpretació dels complexos patrons geomètrics presents en la cistelleria de l’ètnia ye’kuana. Sabràs trobar l’armadillo? I el peix volador? I el mico de cua llarga? I el tapir? I el rat-penat? Una bona opció per estar ben entretinguts força estona. 

Liesbet Slegers signa El gran llibre de les estacions d’en Pol, de Baula. Les estacions omplen de color el món d’en Pol. A la primavera, la natura es desperta i tot torna a créixer, als arbres els surten fulles noves a les branques. A l’estiu, quan fa calor, en Pol juga a l’aigua i les pomes creixen. A la tardor, recull les fulles grogues, taronges i marrons que han caigut dels arbres i es menja les pomes. I a l’hivern, quan l’arbre ja no té fulles, juga a la neu amb el seu pare i la Laura. I tu, coneixes les quatre estacions?

conifantaSóc la Conifanta, de Luis Amavisca i Mónica Carretero està publicat per Flamboyant. La mare de la Conifanta és una girafa, però ella no és una girafa…No s’assembla a les elefantes ni a les zebres… Llavors, quin animal és la Conifanta? La nostra protagonsita és un personatge peculiar que decideix emprendre un viatge per buscar la seva identitat  Una divertida història sobre la diversitat, el autodescobriment i l’autoestima. Una aventura que la portarà a conèixer una infinitat de llocs i molts animals.  

De la mateixa editorial, Pau, el peix dropo , signat per Tülin Kozikoglu i Sedat Girgin. Els amics d’en Pau estan preparant una sorpresa. En Pau, però, no té cap intenció d’ajudar. Per ell, tot és massa feina: netejar la casa, cuinar un pastís, jugar a les disfresses… És tan mandrós! Però aprendrà que per passar-ho bé cal desfer-se de la mandra. Fer les coses entre tots és molt més fàcil i divertit. Un conte sobr l’amistat i el treball en equip.

Resultat d'imatges de l¡elefant golafre

Kalandraka publica L’elefant golafre, de Rafael Ordóñez i Marc Taeger. Per la sabana, camina que caminaràs, un lleó busca un meló, una pantera vol una cirera, una gasela una pera anhela, una gallina pensa en una mandarina i una granota somia una llipota. Una fauna mansa i vegetariana treu el nas per les pàgines d’aquest divertit conte rimat i acumulatiu per delectar-nos amb les paraules que fan gust de fruites tropicals. 

I també de Kalandraka, Les butxaques de l’Angèlica, signat per Quentin Blake. Hi ha butxaques de tota mena. Les butxaques de l’Angèlica són fondes, tan fondes com el fons d’una mina: botzines, barrets, ratolins, paraigües, banyadors i tovalloles, monopatins, gelats de vainilla, cocodrils roïns, paelles, olles i forquilles, galledes, cassons, corrons i setrilles… tot allò que imagineu i molt més ho trobareu al seu abric. Sempre envoltada de nens i nenes, l’Angèlica Coll és l’amiga que a tothom li agradaria tenir.

Resultat d'imatges de Blanco perfecto, libre albedrio Dani Torrent és l’autor de Blanco Perfecto, publicat per Libre Albedrío Editorial. Silvestre Blanco Perfecto viu en una ciutat blanca i perfecta però tot canviarà amb l’arribada del seu germà petit. Un acostament al conflicte intern davant la notícia d’ampliar la família amb un nou membre des de la perspectiva de la imaginació. una visió diferent que fan d’aquest àlbum il·lustrat una obra original ja que el format juga un paper fonamental en el desenvolupament de la trama. A través del viatge interior descobrirem que les emocions ens fan créixer i madurar ja que la vida és imperfecta; just per això és on resideix el seu valor. Resultat d'imatges de confluencias ambolo historia de Ba

Historia de Ba, d’Annamaria Gozzi i Viola Niccolai, està publicat per l’Editorial Confluencias. Temps era temps que en un petit poblet d’Àfrica, hi vivia en Tomi. El poblet es trobada enfilat sobre una roca plena de forats. com un formiguer. L’Avi Ba decia que els forats els havien fet dues estrelles molt temps enrera, quan el cel i la terra encara es trobaven a prop un de l’altre. Una història sobre l’amor cap a la natura i de respecte a les altres cultures.

 Yuval Zommer signa El gran llibre de les Bèsties, de l’Editorial Joventut. Per què els llops udolen a la lluna? És cert que les hienes riuen? Per què els agrada el fang als hipopòtams? Troba les respostes a aquestes preguntes bestials, i moltes més, a dins del llibre. També pots jugar a buscar dins de les imatges: ets capaç de detectar totes les empremtes de bèsties misterioses?  Descobreix tota mena de bèsties brunes, peludes, salvatges i meravelloses d’arreu del món en el primer llibre d’animals, ple de detalls sobre com mengen, cacen i sobreviuen,  per gaudir llegint amb els més joves. 

Cruïlla publica La Tània i el telescopi, de Muriel Villanueva i Perarnau i il.lustracinos d’Ona Caussa. La Tània i el seu pare van a veure una pluja d’estels amb la tieta i uns amics. Però, quan arriben a dalt de la muntanya, la Tània descobreix que ha de fer cua per mirar pel telescopi. A més, els estels triguen molt a caure… Quan ja li sembla que aquella nit serà molt i molt avorrida, de sobte, veu allò al cel. Quin desig demanaries si veiessis un estel fugaç?

Resultat d'imatges de com dos i tres fan cinc,Com tres i dos fan cinc, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.  Contes esbojarrats, divertits i tendres. Amb moltes expressions vives, rimes i joc de paraules. Els bessons Geni i Al en són els protagonistes. Són dos germans fets de paraules, estan plens de sons i tinta. Han nascut per jugar amb la llengua i són de paper, però també tenen un cor que bombeja sang i té set d’aventures. Si no, l’experiment dels seus contes no podria funcionar. Dins de la col.lecció Genial per treballar un nou gènere literari infantil, el conte lingüístic. Text de Mercè Ubach i il·lustracions de Maria Palet

Editorial Bambú publica Que bé que ens ho hem passat! de Michael Morpugo i Quentin Blake. La setmana que passen a la granja de Nethercott és la més esperada per la mestra i els alumnes d’una escola de Londres. Allà hi fan feina de grangers de debò: alleten els vedells, pasturen les ovelles, planten arbres, arrenquen patates, cullen ous, pomes, móres… Cada any tornen a la ciutat carregats d’anècdotes per explicar, però l’any que hi va anar en Ho, un noi orfe i refugiat, fou certament extraordinari.

Montserrat Galícia és l’autora de Mima, Robot i el llibre màgic, publicat per Baula. La Mima viu amb Robot en una caseta al costat del riu. La seva vida és molt tranquil·la fins que arriba el dia del seu novè aniversari. Quan fa nou anys emprèn un viatge amb barca. Anirà riu amunt amb Robot, l’oncle Onofrio i Boleta, el seu gosset. A l’equipatge porta un altre regal molt especial: un llibre màgic! Comença l’aventura! El món és més gran i divers del que creia i l’esperen moltes sorpreses. 

Per a grans lectors, d’Animallibres, Foc al cor, de Maria Carme Roca. L’Òscar n’està tip, de perdre hores de la seva vida esperant l’autobús que el durà a l’escola, «la presó», com en diu ell. El pare ja el va avisar que si suspenia el canviaria de centre. I va complir la seva paraula: «El papà és un carca que no entén res de res». I cada dia, mentre espera l’autobús, veu un noi gitano que neteja els parabrises dels cotxes en un semàfor. L’atreu la llibertat que sembla tenir el noi, però no s’imagina com canviarà la seva vida el dia que es coneixen i fan amistat.

Resultat d'imatges de secreto del espejoFinalitzem amb la proposta d’Anaya, El secreto del espejo, d’Ana Alcolea. Segle I d.C. Yilda fuig d’una mort segura a mans dels druides als qui ha servit com esclava des que tota la seva família va morir, quan ella era molt petita. D’aquests cruels savis aprengué a curar ferides, sanar malalties i a relacionar-se amb la natura d’una manera molt especial. Tot això li és de gran ajuda quan topa amb uns soldats romans que la portaran davant de Claudi Pompeu, que està malalt. Yilda aconseguirà que recuperi la salut i com a agraiment la portarà a Roma per a que pugui compartir les seves coneixences amb els metges de l’Imperi. Ella acceptarà doncs ja res la uneix amb la seva terra que la va veure néixer.

Bones lectures gínjols!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 25 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Comencem avui amb la proposta de Combel: Hivern , de Gustavo Roldán, dins de la col.lecció Cavall pensada per descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que els petits lectors, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història. Què fan els ocells a l’hivern? Algú ho sap?

Publicacions de l’Abadia de Montserrat publica El gat amb botes, en l’adaptació d’Enric Gomà i il.lustracions de Christian Inaraja. Els contes clàssics de sempre adaptats per als primers lectors i per als que encara no llegeixen, amb el text pensat per a la seva edat i il.lustracions que propicien un toc d’humor per entrar de manera distesa al món de les històries fantàstiques. Coneixes la història sobre un moliner que deixa en herència als seus tres fills un molí, un ase i un gat?

Resultat d'imatges de el meu germà petit invisibleAna Pez signa El meu germà petit invisible, publicat per Editorial Libre Albedrío. Amagat sota una caixa de cartró, un nen camina per la ciutat, convençut que té el do de la invisibilitat. Però, no tan sols és invisible, sinó que, a més, és capaç de veure coses que són invisibles per als altres… i el pitjor de tots de tenir un germà petit invisible és que l’has de rescatar sovint. Tu també e lpodràs veure posant-te les ulleres màgiques i així descobriràs el fantàstic món imaginari d’aquest petit heroi. 

La saltinadora gegant, de Julia Donaldson i Helen Oxenbury, està publicat per l’Editorial Joventut i ens narra com un dia el conill anava fent camí cap a casa quan va sentir que des del seu cau en sortia una veu molt forta: “Sóc la Saltinadora gegant i faig una por impressionant!”. Però qui és la saltinadora gegant?  Ni el conill, ni el gat, ni l’ós, ni l’elefant s’atreveixen a acostar-se al cau. En canvi la mare granota sí! Descobreix el sorprenent final d’aquesta misteriosa història en un clàssic per llegir en veu alta.

Resultat d'imatges de no m'agrada com soc, tramuntana editorialEditorial Tramuntana publica No m’agrada com sóc, d’Alma Brami i Amélie Graux. Què passa quan no t’agrada ser com ets? A la nostra protagonista no li agraden les seves galtes molsudes, ni tenir els braços plens de pèls, milers de pèls exactament, ni el nas punxegut i arromangat, ni…De fet a la nostra protagonista li agradaria ser com la Sònia, la seva millor amiga, perquè té uns cabells bonics, rossos i llisos i a més és tan prima, tan alta, tan tot! Però en Tomàs no li agrada la Sònia…qui us penseu que li agrada al Tomàs?

Noodoll Studio ens proposa Un día en Ricetown, publicat per Coco Books. A Ricetown hi viuen elsResultat d'imatges de un dia en ricetown simpàtics i esbojarrats ricemonsters. Per poder preparar la festa d’aniversari de Ricecraker et pots dibuixar i convertir en un ricemonster més i podràs conèixer a en Ricemon, Ricepuffy, Ricedapper, Dino, Ricecarrot i Ricecraker. Inserta aquests personatges a les ranures de les pàgines i inventa i dibuixa històries amb ells: pujant als cotxes, nedant, menjant un gelat… i al mateix temps es treballa la psicomotricitat fina al manipular als ricemonsters, l’empatia amb les qualitats i debilitats dels personatges, la creativitat i la imaginació.

Maurice Sendak signa La finstra d’en Kenny, publicat per Kalandraka. La frontera entre la realitat i la fantasia és una línia molt prima. Ho podem comprovar en el primer llibre escrit i il·lustrat pel Maurice Sendak el 1956. El món dels somnis en la clau poètica d’un gran clàssic, un relat literari, ple de lirisme i sensibilitat, amb diàlegs tendres que fan partícips els lectors dels profunds pensaments del protagonista. La delicadesa de les traçades, la suavitat dels colors, el component màgic i fantàstic dels personatges representats conformen l’univers gràfic d’aquesta obra. Es tracta del llibre amb més contingut filosòfic de la bibliografia de Sendak, en el qual explora el contingut dels somnis, els dubtes existencials i la fantasia, on aflora el jo més íntim de l’autor, la seva preocupació per la societat i l’afecte, l’imaginari infantil i les expectatives sobre l’experiència vital. Sense sortir físicament de l’habitació, en Kenny construeix al seu voltant tot un món marcat per la companyia de les seves joguines i la seva mascota. La finestra simbolitza la frontera entre la realitat del seu dormitori i el paratge desconegut que hi ha a l’altre costat; però també l’horitzó amb si mateix i la capacitat de somniar. Resultat d'imatges de en karim i les zebres

Amb text de Gracia Iglesias i il.ustracions de Sonja Wimmer, Nandibú publica En Karim i les zebres. Enmig d’una ciutat devastada per la guerra, en Karim i en Hakim mantenen vius els somnis i la il·lusió. El d’en Karim és muntar una zebra. Quan la seva cosina Amal al final els porta al zoo, el troben en un estat lamentable: gairebé no hi queden animals i la gàbia de les zebres està buida. L’Amal buscarà la manera de fer que el somni d’en Karim es compleixi.

Resultat d'imatges de tres cuentos de la tierra de las piramidesTres cuentos de la tierra de las pirámides, està publicat per Editorial Confluencias i engloba Dyedi, el mago, El emisario y la sepriente y El ladrón que fue más listo que el faraón. Tres contes que giren al voltant de la figura del faraó, que a qui els súbdits han de complaure sempre, i arriben als nostres dies quatre mil anys després: com elmag Dyedi aconsegueix véncer l’avorriment del mateix faraó Keops gràcies al futur faraó Kefrén, el poder de la serp com a símbol d’abundància i el giny d’una colla de joves que aconsegueixen enredar al mateix faraó rebent el seu perdó. A través de les tres narracions viatjarem a la terra dels papirs. Traducció de José Jesús Fornieles Alférez i il.lustracions de Kirill Ovchinnikov. 

Dins de la col.lecció La formiga vermella de l’editorial Animallibres, La capitana Dofí, de Mireia Vidal i il.lustracions d’Albert Asensio. L’Ona n’estava farta, que tothom la tractés com una nena. Ella volia ser com qualsevol altre tripulant del vaixell. Però el que l’Ona no sabia és que, quan un es fa gran, ja no hi ha marxa enrere. Ara acabarà descobrint un secret que, durant molt de temps, tothom li havia amagat i que li canviarà la vida per sempre.

Bones lectures gínjols!!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 18 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar lenllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Comencem amb les propostes de Combel per als més menuts en cartoné , dins de la col·lecció Cavall: Digue-ho! de Teresa Porcella i Gusti. Els gats són animals de companyia. Amb alguns t’hi entens tan bé que diries que només els falta parlar per ser com la resta de la família. O potser no… I Ai, la Tina! de Bel Olid i Roger Zanni. La Tina és una intrèpida i té una vida plena d’ais, eps i glups. Per sort, la mare l’acompanya! Els contes d’aquesta col·lecció faran descobrir ale lectors més menuts els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.

De la mateixa editorial i escrits en lletra de pal Per què? de Teresa Porcella i Emilio Urberuaga, i Quan les coses es mouen, de Juan Arjona i Marta Antelo. En el primer títol ens plantejarem que quan et cau una dent, és una sort o una desgràcia? Depèn de com t’ho miris… Tal com ens demostra aquest diàleg absurd entre una llebre a qui li agrada dur la contrària i un ratolí ben murri. I en el segon cas, haurem de pensar qui  té la culpa, que els arbres es torcin o que els lleons es despentinin. Per què es mouen les coses a la selva?

També de Combel, Din i Neret. El meu primer llibre d’economia, de Montse Junyent i Lucía Serrano. S’acosta l’aniversari de la mare del Din i la Neret. Els ratolinets volen comprar-li un regal però… com aconseguiran els diners que necessiten? Un llibre ple de sorpreses per entendre, amb solapes i llengüetes, que cada cosa té un preu i que el caixer automàtic no dóna diners si abans no n’hem portat al banc. A més, podrem jugar a pagar i a estalviar.                  PETRA L’ARANYA FURIOSA

L’aranya furiosa Petra, és la proposat de Flamboyant, signada per Tulin Kozikoglu i Sedat Girgin. Un llibre sobre els beneficis de posar-se en el lloc dels altres. Petra està sempre furiosa, però és que cada vegada que teixeix una de les seves precioses teranyines algú, bum!, la destrossa. Per què espatllen les seves creacions? És que no les veuen? En aquest conte entendrem que si ens posem en el lloc dels altres sovint s’acaben els motius per enfadar-se.

avatarSalina Yoon signa El Pingüí enamorat, publicat per Corimbo. Quan un dia en Pingüí troba una manyopla perduda en mig del gel, es pregunta de qui deu ser; després de tot, cada manyopla té una companya! El text senzill i les il.lustracions enèrgiques conformen una tendra història que celebra l’amor en totes les seves formes i ens fa adonar que l’aventura més gran comença quan es troba la teva altra meitat. 

Editorial Joventud presenta Capital, d’Alfonso Cruz. Una guardiola i un nen. Aquí comença el capital. Acumular riquesa, moneda a moneda.Hem incorporat el capitalisme a les nostres vides i moltes vegades ni hi pensem. Us convidem a acompanyar aquesta guardiola porquet que va passant pàgina a pàgina, vivint diferents situcaions amb ‘únic objectiu d’acumular riquesa i…per a què? Una visió senzilla i crítica que permet pensar en el sistema econòmic establert en els darrers 150 anys.

D'aquí no passa ningú!D’aquí no passa ningú!, està signat per Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho. Hi havia una vegada un general que volia ser l’heroi d’una història. Però per tal que algú es converteixi en heroi d’una història, cal que faci alguna cosa que mereixi aquest honor: afrontar els perills amb coratge, atrevir-se a actuar quan es creu que s’ha de fer… i altres tants exemples que podríem donar. Malgrat això, el general d’aquesta història pensava que el camí més directe per convertir-se en heroi era aparèixer en un llibre. Fins i tot sense fer res d’especial. El general tenia un exèrcit de guàrdies que l’obeïa al peu de la lletra. Complien totes les ordres, fossin les que fossin. Un dia el general va prendre una decisió… Ben absurda, és clar! Publicat per TakatukaResultat d'imatges de LIBROS DEL zorro rojo, Una família salvatge

Lauren Moreau és l’autor d’ Una família salvatge, publicat per Libros del Zorro Rojo. En què ens assemblem els éssers humans a altres animals? Quines característiques compartim amb el lleó, la girafa o l’elefant? Cada doble pàgina és una sorprenent il·lustració que mostra una escena en la qual apareixen personatges i espais de la rutina infantil, acompanyada d’una descripció, d’estil senzill, però vivaç, amb la que es va conformant un retrat familiar humorístic i molt original. Cada membre té quelcom d’especial. Una intervenció innocent que desentranya les extraordinàries similituds entre els animals i els membres d’una família, per jugar amb les metàfores per establir noves comparacions fins i tot amb la seva pròpia família !

Resultat d'imatges de un llop com cal

Nandibú publica Un llop com cal, de Joaquim Carbó i il·lustracions de Pedro Rodríguez. Un llop, fill d’una lloba de molt bona família del Pirineu, decideix escapar-se del jardí d’una casa de ciutat on va néixer perquè la seva mare havia estat capturada feia uns anys. La mare li ha explicat les delícies de viure en llibertat. El llop, il·lusionat per arribar al Pirineu on van viure els seus avantpassats, aprofita la primera ocasió que se li presenta per escapar-se. Un bon llibre per a qui li agrada llegir sol. També per a qui encara no ha après a llegir, però li agrada compartir les paraules, i les imatges i experimentar així grans emocions. Arroz con leche (poesía)

Arroz con leche, de Factoría K de Libros, està signat per Natalí Tentori i il.lustracions d’Elizabeth Builes. L’essència de la feminitat, l’amistat, la maternitat, el sagrat, l’eternitat i l’efímer, i el vincle entre filles, mares i àvies, són les protagonistes d’aquest recull de poesies: Brodar, Abrir la puerta, Jugar, Cazar, Barrer, Lavar, Perdonar, Hilar, Tejer, Reír, Portear, Bendecir, Descansar, Cantar, Llorar….versos d’inspiració femenina que ens decobreixen la dimensió màgica de la quotidianitat.

Resultat d'imatges de el libro mñas divertido del mundoTom Schamp és l’autor de El libro más divertido del mundo, de Maeva Young. Llibre il.lustustrat que ens porta de viatge per un fantàstic món ple de colors. De la mà d’Otto i altres personatges com Tío Darío , el Doctor Topón o el Professor Zorrilla, descobrirem cases furioses, fruites exquisides, vaixells increïbles, instruments musicals d’arreu del món, plantes exòtiques…al mateix temps que aprendrem moltíssimes paraules noves, departamentades les presentacions de qui és qui, la casa, la taula, les compres, la primavera, el jardí, les aus, l’aeroport, el mar, el món submarí, l’estiu, les fruites, els vehicles, la ciutat, la nit, les construccions, el trasport públic, la tornada a l’escola, la tardor, l’esport, la música, les belles arts, la roba, l’hivern, el Nadal, la festa, l’hora d’anar a dormir,  i els somnis d’Otto.   Sense cap mena de dubte, un d’aquells llibres per invertir-hi hores i hores i hores!

Ediciones Ekaré ens proposa Dragonaire, Dragonaire s’enlaira i El castell de Dragonaire, signats per Josh Lacey i il.lustracions de Garry Parsons. “Benvolgut tiet Marcel: millor puges a un avió i tornes ja. El teu drac s’ha menjat a Jemina. L’Emiliana estimava a aquest conill!».L’Edu està a càrrec de la mascota del seu oncle Marcel, que està de vacances, però la cosa es complica… i és que cuidar a un drac no és tan senzill com sembla!  Per què, què cal fer quan hi ha un drac enorme al jardí i aquest no se’n vol anar? O què es pot fer quan tots els dracs s’han menjat tot el que hi havia a la nevera i la majoria de les llaunes del rebost? I si en Ziggy no surt de l’armari dels llençols, i a més no ha menjat res, segur que vosaltres també us preocuparies, i molt!  I si creieu que les coses no es poden complicar més aneu errats: si la mare marxa uns quants dies a un retir de ioga i heu de marxar a casa del vostre pare i la seva nova xicota, la Bronwen, què en fareu del drac? Sempre pots demanar a l’oncle Marcel que vingui a buscar els dracs però el seu telèfon continua fent el mateix soroll de sempre i és sospitós. La mare diu que li deuen haver tallat per no pagar, i per tant, tampoc deu rebre els missatges.  Les aventures d’un noi improvisat cuidador de dracs, el seu tiet favorit i una mascota molt especial. Una lectura amena, intel·ligent, que desperta rialles en els lectors, ideal com a iniciació a la narrativa.

Curiositats del món animal per a tothom, està publicat per Baula i signat per Abel Carretero i il·lustracions de Bié. Recull de curiositats per a totes les edats d’animals d’arreu del món i dades de rècord com ara els més grossos, els més petits, els més ràpids, els que salten més, els més golafres, els més mandrosos…perquè el món dels animals és realment fascinant i tots tenen algun o altre tret que els fa ben curiosos i també, de tant en tant, divertits. I és aquí on ens centren en aquest llibre ja que es¡explica algunes d’aquestes curiositats que potser no coneixem però que formen part de l’imaginari col.lectiu comú i del saber popular de moltes de les societats que poblen el planeta. Cal ser científic per saber com actuen alguns animals? Cal ser biòleg o veterinari per conèixer segons quines curiositats del món animal? No, el que cal és estimar-los i deixar-nos estimar per ells, per poder-los conèixer.

Resultat d'imatges de Piratas el mar helado

Per a lectors més grans presentem Piratas del Mar Helado, signat per Frida Nilsson i publicat per Thule Ediciones. El temut pirata Cabeza Blanca esclavitza a infants: els fa treballar en una mina de diamants. Ningú s’atreveix a rescatar-los. Però quan captura a Miki, la germana petita de Siri, el pirata guanya un enemic que mai s’hauria pogut imaginar. Siri marxa cap a l’illa de Cabeza Blanca perquè sap que Miki ha d’estar molt espantada estant en mans del pirata, sola i a les fosques a les galeries de la mina. Una aventura apassionant que ens parla del valor, la crueltat i l’amor fraternal. Atreveix-te a emprendre un viatge creuant el Mar Helado  través dels Islotes Del Gato, Isla Húmeda, Isla Pálida, Isla Ballena, Isolte Doncella, Manzana de Hierro, Bahía Azul, Isla Tragaldabas i Isla del Cuerno, entre moltes més. Portada Llibres amb perfum de sang

Silvestre Vilaplana és l’autor de Llibres amb perfum de sang, publicat per Jollibre. Un seguit de crims en sèrie arreu d’Europa i només hi ha una pista: l’aparició de llibres al costat dels morts. El detectiu Samuel Andras inicia la recerca d’un assassí invisible que utilitza com a marca i com a arma les pàgines dels llibres. La investigació el portarà a descobrir com pot resultar de perillosa la lectura de certes obres i quanta mort hi ha amagada en les línies aparentment innocents d’alguns llibres. La mort espera oculta rere les pàgines dels llibres.

Finalitzarem amb La vida de Calabacín, de Gilles Paris i publicat per EBolsillo Young. Encara que Calabacín és un nom rar per a un nen, la seva història és universal. Després de la mort sobtada de la seva mare, Reymond, un simpàtic policia, porta el nen a un orfelinat on comença una nova vida. Al que a partir d’ara serà la seva nova llar, hi coneixerà altres infants peculiars que responen al seu tràgic destí amb la fèrria voluntat de trobar la felicitat. Tot i que al principi tos aquests canvis són durs, amb l’ajuda de Raymond i els seus nous amics, Calabacín aprendrà a estimar i a confiar en els altres. Una autèntica lliçó d’optimisme i espontaneïtat i una mostra de l’enorme capacitat de superació que tenen els infants.

Bones lectures gínjols!!

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Psicologia i infants amb la Meritxell Almirall

TXELL-1024x768Aquesta setmana ens ha visitat al programa la psicòloga Meritxell Almirall.
La Meritxell dirigeix el centre psicològic i maternal Som pares, és llicenciada en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Gestió de Persones per EADA. Té formació especialitzada en atenció precoç, prevenció, diagnòstic i tractament en la infància reconegut per l’Associació Catalana d’Atenció Precoç (ACAP) i és Assessora de Lactància Materna a la Federació Espanyola d’Associacions pro lactància Materna (FEDALMA). També té formació en persones discapacitades física (ceguera, sordesa, etc) o psíquica.
Educadora de Massatge Infantil per l’Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI) formació reconeguda per la Generalitat de Catalunya.
Des de l’any 2010 col·labora amb el Diari ARA en la gestió del blog “Pedra, Paper, Tisora” dedicat a la criança i la psicologia infantil i familiar. Dirigeix el Centre psicològic i maternal: Som pares i des de fa uns mesos també col·labora al Més content que un gínjol amb una secció adreçada als pares en el que parlem de com els llibres ens poden ajudar en diferents circumstàncies.

ESCOLTA L’ENTREVISTA

A l’entrevista ens presenta una novetat editorial: Retalls de vida emocional. Educant la interioritat i la intel.ligència social d’Anna Carpena i publicat per Eumo Editorial.

Dins de la seva experiència la autora explica anècdotes diàries que observa a l’escola i ofereix pautes per resoldre conflictes. Petites reflexions que poden ajudar a les famílies i als educadors en la seva tasca. Com a exemple ens explica “El banc de l’ajuda”

A la contra del llibre podeu llegir:
L’Eduard té quatre anys i sap que tenir por és normal. Li ho ha ensenyat el pare. I també ha après que, si en parla, les pors es tornen petites. A partir d’experiències reals, l’autora basteix un relat viu i sincer que ens mostra com abordar l’educació emocional, imprescindible per a la felicitat dels infants i adolescents amb qui convivim i per a la nostra pròpia.

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials de l’11 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

 

Resultat d'imatges de Homo. Quan el foc ho va canviar tot, narvalComencem amb Homo, la proposta de Narval i signada per Daniel Piqueras Fisk. Estem davant d’un còmic amb la majoria de pàgines impreses majoritàriament en blanc i negre tot i que en trobem algunes en bicolor. Homo o Quan el foc ho va canviar tot ens narra sense mots quan l’home va deixar de témer al foc, aquelles fredes i fosques coves, plenes de sorolls estranys i pors imaginàries, es van convertir en llars. La llum va entrar a casa i tot va canviar.

Editorial Joventut publica en cartoné Tan lleuger tan pesant, de Susanne Straber. L’elefant vol gronxar-se, però és tan pesant! Llavors arriba el pinhüí, després el mico, després l’estruç, i després….una història divertida sobre un balancí per als més petits i sobre l’ajuda inestimable que ofereixen els bons amics. Puja, baixa, puja, baixa, puja, baixa …

ekare-miler-topito-y-la-sorpresa-katerina-milerTopito y la sorpresa, de Zdenek Miler i Katerina Miler, narra com aquest parell d’amics descobreixen que una flor del jardí està perdent el color. Què li haurà passat? Potser hauran sigut els cucs? Topito i Pinzón decideixen tancar-los però quan els alliberen…adivineu què veuran! Un conte en cartoné per als lectors més menuts. Publicat per Ediciones Ekaré. Resultat d'imatges de En totó vol la poma

Mathieu Lavoie signa En Totó vol la poma, publicat per Tramuntana Editorial. Les peripècies d’en Totó, que és un cuc, per arribar a una poma que està dalt de tot de l’arbre. Passa un ocell. El nostre protagonista té una idea…fa bricolatge… Al final ho aconsegueix, però…

Kalandraka ens presenta Griseta, d’Anke de Vries i Willemien Min. Un dia la Griseta se sentia molt trista. Potser perquè té la pell tan grisa…Així que decidí posar-hi remei. Va agafar un pot de pintura vermella i va pensar: “Em pintaré d’un color ben alegre. Així, ja no podré estar trista”. I així va sortir de casa, però…això no és tan fàcil com sembla.Versos como una casa

Versos como una casa, de Mar Benegas i Francisca Yáñez està publicat per A buen paso. No serà cada poema una casa? Cada paraula un niu? No serà una cabana a l’arbre? Els ulls qur obren la infantesa són dues finestres. La veu del poema és habitar la casa de la infantesa, que mai pot estar buida. Paraules que sanin i versos que cantin. Perquè en cada habitació s’hi va forjant un record i s’hi pot escoltar com piulen els ocells.

La Rosa i la Rosanna i La Rosa i la Rosanna van a ca la iaia són els dos títols publicats per Baula i signtas per Éléonore Thuillier. La Rosa mai no ha estat tan avorrida com ara. Per això la Rosanna li proposa d’anar a passejar pel bosc. Quina bona idea! Però no saben que, des de fa poc, al bosc hi ha nous habitants. Val més que les porquetes vagin amb compte! Una història cent per cent pota rosa i amb regustet de llop. I al segon títol, quan arriba el cap de setmana  la Rosa i la Rosanna volen visitar la seva iaia. Però tenen una avaria a mig camí i una guineu malvada aprofita per robar-los el cotxe. Aconseguiran les porquetes arribar a temps i evitar que la iaia acabi en mans de la pèrfida guineu? Una història cent per cent pota rosa i amb regustet de guineu.

Resultat d'imatges de cars, editorial geuEditorial Geu publica Carsla coneguda història de Disney/Pixar accessible per a tots els infants, en lletra gran per a lectors amb discapacitat visual i per aquells amb discapacitat intel.lectual o sords ja que les frases són adaptades a un llenguatge més senzill.  Llamp McQueen és un automòbil de competició novell i apassionat que es troba perdut a la ciutat fantasma de Radiator Springs de laRuta 66. Travessant el país en direcció al gran Campionat de la Copa Piston a Califòrnia per competir amb dos veterans, McQueen coneix els originals personatges que habiten la ciutat -inclosa Sally, Doc Hudson i Mater. Tots l’ajudaran a comprendre que hi ha coses més importants que aconseguir premis, fama i patrocinis. 

Jaume Copons i Pedro Rodríguez són els autors de Roc, el porc, publicat per Combel. El porc Roc és un d’aquells ninos que voldries tenir amb tu tota la vida. Però, quan et fas gran, a la gent no li sembla gaire assenyat que vagis a tot arreu amb un nino. Dins de la col·lecció Cavall que ajuda als petits lectors a descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.

La col·lecció Petits contes de l’editorial Baula són contes populars que permeten treballar la comprensió lectora en sis escenes escrites en lletra de pal. A El pastor mentider  coneixerem les conseqüències de les mentides i els enganys i entendrem que no està bé voler obtenir alguna cosa amb ensarronades ni riure’s de la bona fe dels altres. Veritats que es premien i mentides que es castiguen.El gripau i els nens

Publicat per TakatukaEl gripau i els nens està signat per Ilan Brenman i Anna Aparicio Català. Dos nens molt brètols es passaven el dia corrent pels rius i els boscos dels voltants del poble. Els encantava fer mal als animals: llançar pedres als ocells amb la fona, posar paranys als micos, ofegar els gats i tallar la cua dels gossos. Han convertit el maltractament d’animals en el seu repertori de jocs. Però s’ha de ser molt curt de gambals per gaudir amb el patiment dels altres, tal com els indica un gripau molt espavilat.

Maria Mercè Roca i Cristina Fernández són els autors de L’hort del Senyor Puig, publicat per Barcanova. El senyor Puig ha anat al casament d’una neboda i ha deixat l’hort tot sol. Avui fa molta calor i les plantes tenen molta i molta set. Només el Ros, el gat de casa, les podria salvar, però no té prou força per obrir la resclosa. Amb l’ajut de la Lilí, una gallina molt velleta, de la Teca, una tortuga de l’Albera, del cargol Bover i de la Cèlia, una petita musaranya salvarà l’hort més bonic del poble. 

De la mateixa editorial, Els contes de la iaia Duli, de Txus Fernández, Àlex Aguado, Mireia Aguado i Roser Matas. La iaia Duli és d’aquestes iaies simpàtiques i alegres, els seus néts s’ho passen d’allò més bé quan van a visitar-la a casa.  El que més, el petit Aleix que gaudeix amb ella llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat. D’aquesta manera riuran amb la història de la Fina i una bústia molt especial… i s’’emocionaran amb la valentia del petit castor explorador.

ekare-helena-oberg-es-tu-turno-adrian-kristin-lidstromEs su turno, Adrián, de Kristin Lidström i Helena Obergestà publicat per Ediciones Ekaré. Quasi tots els dies l’Adrián va a l’escola amb un nus a l’estòmac. Quan està allà se sent sol i diferent a la resta dels alumnes. La part pitjor és quan els professors li demanen que llegeixi en veu alta: aleshores el món sencer sembla congelar-se. Novel·la gràfica sobre la vulnerabilitat i el poder transformador de la imaginació.

Cruïlla publica una nova entrega de Bru Artiac. Operació Cul de la Lleona. El Grumoll, el Bru i la seva família viuen molt tranquils a Barcelona, fins que un dia el pare arriba amb una notícia bomba: els de la feina el traslladen a Girona. El Bru i la seva germana posen el crit al cel. Girona? Ells no hi volen pas anar! El Bru comença en una nova escola i ha de fer nous amics. Tot sembla que va més o menys bé fins que un dia, en una visita al Tapís de la Creació, algú tira una pedra amb un tirador i trenca el vidre protector de l’obra. El Bru se les haurà d’empescar per descobrir el culpable mentre esquiva els cops de puny del Narcís i investiga quina en duen de cap els científics que viuen davant de casa seva. Al Bru se li ha girat feina! Text d’Enric Gomà i il.ustracions d’Artur Laperla.

El millor dia de la meva vida està publicat per Animallibres, amb tex de Reimon Portell i il.lustracins de Joma. La mare solament té paciència per a un dia normal. I avui la mare ha arribat a casa com si tot li pesés. Ha deixat anar tot l’aire que duia a dins, i s’ha quedat escarxofada. I aleshores m’ha mirat i ha dit allò de: «Ves, seu i ho expliques per escrit». I és que la mare en sap molt. Per això li faig cas, és clar! He vingut, m’he assegut i ho explico tot per escrit.

Armstrong. L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna, publicat per Editorial Joventut i signat per Torben Kuhlmann. Acompanyem a Armstrong en la seva fascinant aventura per a desmentir la resta de ratolins que es pensa que la Lluna es una bola de formatge enorme? Aquest petit heroi, seguint els consells del vell Lindbergh, tindrà que endinsar-se en l’estudi de l’aeronàutica i de l’espai tot passant per el museu Smithsonià i la Universitat, posant a prova l’enginy amb els seus invents per viatjar a l’espai i a l’hora fugir de la policia que li trepitja els talons. Tot amb la ferma creença de que els seus somnis poden fer-se realitat.

Retalls de vida emocional

Finalitzem amb Retalls de vida emocional. Educant la interioritat i la intel.ligència social. d’Anna Carpena i publicat per Eumo Editorial. L’Eduard té quatre anys i sap que tenir por és normal. Li ho ha ensenyat el pare. I també ha après qie, si en parla, les pors es tornen petites. A partir d’experiències reals, l’autora basteix un relat viu i sincer que ens mostra com abordar l’educació emocional, imprescindible per a la felicitat dels infants i adolescents amb qui convivim i per a la nostra pròpia.

Bones lectures!!!

 

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials 4 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

PlouenPlouen poemes, de Vanesa Amat, M. Carme Bernal, Isbel Muntañà i il·lustracions de Morad Abselam. Aquest llibre és una expressió de joia i sorpresa com la que senten els nens i nenes quan llegeixen, escolten o reciten poesia. Perquè la poesia ens fa veure el món d’una manera nova; és com la pluja que amara el paisatge i el torna fresc i net. Les seves gotes omplen l’infant de paraules, emocions, colors, ritmes i sensacions. Aquesta antologia inclou més de cent trenta textos poètics, agrupats en eixos temàtics, perquè els infants diguin, sentin, llegeixin i comparteixin poesia amb altres infants i amb els adults del seu entorn.

 

  • Pagès editors ens recomana aquest nou volum de les seves edicions per públic infantil i juvenil, Nandibú:

Noelia

 

L’arca de la Noèlia, de Txabi Arnal amb dibuixos de Julio Antonio Blasco. El tigre s’’ha cruspit la senyora Adela Ruiz, de professió dentista. Les zebres es volen esborrar les ratlles de la pell. La petita gasela pateix d’’insomni. El lleó està gelós d’e’n Tarzan. L’ós està furiós, i el goril·la està ben enfurismat. A l’estruç blau li han robat un ou. La senyora Girafa es mareja… I jo… jo no goso sortir de casa. Ves a saber què em podria passar! I és que totes aquestes animalades s’’esdevenen als carrers de la meva ciutat.

Barracuda

 

El tresor del capità Barracuda, de Llanos Campos, il·lustrat per Marta Altés. En Guspires, té onze nays i està embarcat al Creu del Sud, el vaixell pirata del capità Barracuda, que solca els mars buscant el tresor del llegendari Phineas Johnson Krane. Però quan en Barracuda i la tripulació troben el tresor, tenen la decepció més gran de tota la seva vida: és un llibre! A la llarga, però, s’adonaran que el llibre parla d’un tresor fabulós i aleshores a tots els pirates no els tocarà altre remei que aprendre a llegir.

 

TopitoTopito y las galletas, de Zdenek i Katerina Miler. Topito i Pinzón estan jugant a casa seva quan, de sobte, el vent els hi llança unes prunes sobre el cap. Què se’ls hi acudirà fer? Per què no una melmelada?  O unes galetes i convidar a tots els seus amics? Una altra aventura del Topito, l’inoblidable personatge de dibuixos animats, ara en format de cartró per nadons.

  • L’editorial Edebé ens porta la primera part de la sèrie Mundo sueño:

RebeccaLa oniromarca secreta, de Pilar Pascual. Els pares de la Rebeca han desaparegut sense deixar rastre i ella ha hagut d’anar a viure amb el seu avi, el professor Balvatin. Se sent desorientada i perduda an la vella i peculiar casa del seu avi, un iaio distant i fred a qui no veu des que era molt petita. La Rebeca decobrirà que la desaparició dels seus pares no és casual i que fins i tot ella corre perill. La realitat es fondrà per transportar-la a una realitat oculta, a un secret milenari que ha estat relacionat amb els seus avantpassats des del començament dels temps, i pel què serà perseguida per inesperats i perillosos enemics.

  • L’editorial Baula ens porta dos llibres:

VentafocsEl ventafocs, de Vivim del cuentu amb il•lustracions d’Ona Caussa. una altra entrega de la col·lecció Contes desexplicats. En aquest conte trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar i desenvolupar la imaginació dels primers lectors.

Londres


Intriga a Londres
, de Bjorn Sortland i dibuixos de Trond Bredesen. En David i la seva família són a Londres, de vacances. L’estada és molt agradable fins que un vell conegut els demana ajuda per esbrinar en quin embolic s’ha ficat el seu germà. En David i l’oncle William iniciaran una investigació que no haurien d’haver començat mai.

 

 

ArruguesLes arrugues de l’àvia, de Simona Ciraolo. Una nena petita descobreix els preciosos records de la seva àvia quan les arrugues de la vellesa esdevenen meravellosos plecs del temps. L’àvia respon a la curiositat de la seva néta explicant-li la història que s’amaga darrere de cadascuna de les arrugues de la cara. Els records de la vida van apareixent d’una manera gradual mitjançant les il·lustracions que ens van narrant els episodis més singulars de la vida de l’àvia. Els descobriments de la infància, les amistats de la joventut, el primer amor, els dolorosos comiats … Cada un d’aquests moments tornen a la memòria de l’àvia d’una forma singular i magistralment plasmats per l’autora mitjançant il·lustracions molt suggeridores.

MundoUn mundo propio, de Laura Carlin. T’has parat a pensar com és el món on vius? Si haguessis de crear un món propi, com seria? Per crear el nostre món, i fer que sigui únic, no cal fer servir les noves tecnologies. A cada pàgina d’aquest llibre, l’autora combina diferents tècniques d’il·lustració, des del dibuix a llapis i l’acuarel·la fins el collage i la fotografia per crear un espai íntim i a l’hora universal, amb materials que cualsevol nen té al seu abans. L’autora ens convida a visitar el “seu” món, el que ella mateixa ha construït en una jornada de feina, però a més ens convida a mirar la realitat d’una manera diferent, a alliberar la nostra imaginació i a crear el nostre propi món.

DorothyDorothy. Déjale entrar, de Javier Sáez Castán i Pablo Auladell. Jonah i Martha viuen a una granja a Kansas. Martha passa els dies llegint Seleccions del Reader’s Digest i cualsevol llibre de cualsevol cultura que parli de l’evolució i de la vida. Jonah l’escolta i, sobrepassat per la claredat de les seves paraules, sol deixar-se convèncer. El dia que un petit tornado entra al seu pati del darrere, decideixen adoptar-lo. Li diran Dorothy i ella canviarà les seves vides per sempre. Un conte arrelat en l’imaginari comú i en les referències literàries, es transforma en una història surrealista i realista al mateix temps, que acabarà per transportar al lector al seu propi món.

Ep

 

Ep, no badis!, de Teresa Porcella i Cristina Losantos. Amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures, els contes de la col·lecció Cavall, els faran descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història. Ja se sap que els nens són despistats i a vegades mandrosos, i quan es preparen per anar a escola poden oblidar alguna cosa. Sort que els pares sempre saben què cal fer, o quasi sempre!

  • L’editorial Bambú ens recomana:

MarietaLa marieta sense taques, de Tina Vallés amb il·lustracions de Joan Negrescolor. L’Enriqueta és una marieta com qualsevol altra: té una closca vermella i lluent i… cinc taques negres? Doncs no! Ja no les té, les cinc taques a la closca! Aquest matí quan s’ha llevat s’ha sentit estranya i en mirar-se al toll ha vist esparverada que li havien marxat totes cinc! On deuen ser? Haurà d’investigar i començar a preguntar! Ajudeu-la, amics del bosc

Que be

 

L’orinal: Que bé!, de Leslie Patricelli. De la col·lecció Els meus llibres MIM. Fas caca al bolquer o ja fas servir l’orinal? Una Col·lecció perquè l’infant identifiqui les rutines principals del seu dia a dia.

 

 

 

PirataCom ser un pirata, de Ton Lloret Ortínez amb il·lustracions de Martí Garrancho Rico. El tercer llibre de la col·lecció Els meus Manuals. Qui no ha somniat alguna vegada en ser un pirata? Però realment qui eren els pirates? Tu també ets dels que aniries mar enllà a viure un munt d’aventures? T’encantaria posar-te un garfi i anar amb l’ull tapat? Saps quins tipus de pirates hi ha? Com has d’amagar el teu tresor? O com construir un vaixell a la teva habitació? En aquest llibre trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Pirata.

Vei
de Koen Van Biesen.  El veí surt de la ciutat amb bicicleta, amb la nena darrere. Vol anar a pescar. A la ciutat hi ha molt d’enrenou. Gent que corre d’un cantó a l’altre. Però sense adonar-se’n, el veí ja ha anat pescant pel camí…

 

 

 

NasEm pica el nas de la veïna, de Carles Sala i Vila amb dibuixos de Nerina Canzi. Una nova família s’acaba d’instal·lar a l’edifici on viu l’Ernest. Quan vénen tots junts a presentar-se, l’Ernest hi descobreix la Rosó, una noieta de la seva edat, que de seguida li provoca una picor molt intensa i estranya: li pica el nas, és a dir, li pica el nas de la Rosó. Aquest fenomen inexplicable li causa tanta inseguretat que intenta evitar la nova veïna a l’escala, camí de l’escola o a dintre mateix. Però un dia passa una cosa inesperada: tots dos coincideixen casualment a l’ascensor i, de sobte, l’ascensor s’encalla. La història d’un amor a primera vista.

Mira

¡Mira al cielo!, de José Ramón Alonso amb il·lustracions de Beatriz Barbero-Gil. Quantes estrelles hi ha a l’univers? Que va inventar el primer telescopi? Quins animals han viatjat a l’espai? De quin color és el cel de Neptú? Quantes llunes té Saturn? En aquest àlbum amb divertides i didàctiques il·lustracions, trobaràs les respostes a aquestes preguntes i a moltes altres sobre el fascinant món de l’exploració espacial. Una primera aproximació a l’estudi de l’univers. Qui no ha somiat en ser un astronauta? Mir el cel i viatja a les estrelles.

 

 

  • I finalment GEU Editorial ens porta un llibre de Disney- PIXAR amb fitxes:

DoryBuscando a Dory, adaptat per Ainara Calvo Llorente. Després del seu èxit a la gran pantalla, arriba Buscando a Dory. La tendra Dory, a qui vam conèixer a Buscando a Nemo, viatja per terra i mar buscant els seus pares. Tot i que, a vegades, no ho recorda tot, aconseguirà trobar-los? Pots descobrir-ho en aquesta nova història de Disney·Pixar, adaptada en pictogrames. Una fantàstica adaptació amb pictogrames per fer més fàcil la lectura des del començament, especialment recomanat per nens d’Educació Infantil. Cada caixa porta un conte, targetes il·lustrades i targetes amb pictogrames per realitzar activitats de manera senzilla.

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Pàgina Següent »