Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Novetats editorials del 18 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar lenllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Comencem amb les propostes de Combel per als més menuts en cartoné , dins de la col·lecció Cavall: Digue-ho! de Teresa Porcella i Gusti. Els gats són animals de companyia. Amb alguns t’hi entens tan bé que diries que només els falta parlar per ser com la resta de la família. O potser no… I Ai, la Tina! de Bel Olid i Roger Zanni. La Tina és una intrèpida i té una vida plena d’ais, eps i glups. Per sort, la mare l’acompanya! Els contes d’aquesta col·lecció faran descobrir ale lectors més menuts els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.

De la mateixa editorial i escrits en lletra de pal Per què? de Teresa Porcella i Emilio Urberuaga, i Quan les coses es mouen, de Juan Arjona i Marta Antelo. En el primer títol ens plantejarem que quan et cau una dent, és una sort o una desgràcia? Depèn de com t’ho miris… Tal com ens demostra aquest diàleg absurd entre una llebre a qui li agrada dur la contrària i un ratolí ben murri. I en el segon cas, haurem de pensar qui  té la culpa, que els arbres es torcin o que els lleons es despentinin. Per què es mouen les coses a la selva?

També de Combel, Din i Neret. El meu primer llibre d’economia, de Montse Junyent i Lucía Serrano. S’acosta l’aniversari de la mare del Din i la Neret. Els ratolinets volen comprar-li un regal però… com aconseguiran els diners que necessiten? Un llibre ple de sorpreses per entendre, amb solapes i llengüetes, que cada cosa té un preu i que el caixer automàtic no dóna diners si abans no n’hem portat al banc. A més, podrem jugar a pagar i a estalviar.                  PETRA L’ARANYA FURIOSA

L’aranya furiosa Petra, és la proposat de Flamboyant, signada per Tulin Kozikoglu i Sedat Girgin. Un llibre sobre els beneficis de posar-se en el lloc dels altres. Petra està sempre furiosa, però és que cada vegada que teixeix una de les seves precioses teranyines algú, bum!, la destrossa. Per què espatllen les seves creacions? És que no les veuen? En aquest conte entendrem que si ens posem en el lloc dels altres sovint s’acaben els motius per enfadar-se.

avatarSalina Yoon signa El Pingüí enamorat, publicat per Corimbo. Quan un dia en Pingüí troba una manyopla perduda en mig del gel, es pregunta de qui deu ser; després de tot, cada manyopla té una companya! El text senzill i les il.lustracions enèrgiques conformen una tendra història que celebra l’amor en totes les seves formes i ens fa adonar que l’aventura més gran comença quan es troba la teva altra meitat. 

Editorial Joventud presenta Capital, d’Alfonso Cruz. Una guardiola i un nen. Aquí comença el capital. Acumular riquesa, moneda a moneda.Hem incorporat el capitalisme a les nostres vides i moltes vegades ni hi pensem. Us convidem a acompanyar aquesta guardiola porquet que va passant pàgina a pàgina, vivint diferents situcaions amb ‘únic objectiu d’acumular riquesa i…per a què? Una visió senzilla i crítica que permet pensar en el sistema econòmic establert en els darrers 150 anys.

D'aquí no passa ningú!D’aquí no passa ningú!, està signat per Isabel Minhós Martins i Bernardo P. Carvalho. Hi havia una vegada un general que volia ser l’heroi d’una història. Però per tal que algú es converteixi en heroi d’una història, cal que faci alguna cosa que mereixi aquest honor: afrontar els perills amb coratge, atrevir-se a actuar quan es creu que s’ha de fer… i altres tants exemples que podríem donar. Malgrat això, el general d’aquesta història pensava que el camí més directe per convertir-se en heroi era aparèixer en un llibre. Fins i tot sense fer res d’especial. El general tenia un exèrcit de guàrdies que l’obeïa al peu de la lletra. Complien totes les ordres, fossin les que fossin. Un dia el general va prendre una decisió… Ben absurda, és clar! Publicat per TakatukaResultat d'imatges de LIBROS DEL zorro rojo, Una família salvatge

Lauren Moreau és l’autor d’ Una família salvatge, publicat per Libros del Zorro Rojo. En què ens assemblem els éssers humans a altres animals? Quines característiques compartim amb el lleó, la girafa o l’elefant? Cada doble pàgina és una sorprenent il·lustració que mostra una escena en la qual apareixen personatges i espais de la rutina infantil, acompanyada d’una descripció, d’estil senzill, però vivaç, amb la que es va conformant un retrat familiar humorístic i molt original. Cada membre té quelcom d’especial. Una intervenció innocent que desentranya les extraordinàries similituds entre els animals i els membres d’una família, per jugar amb les metàfores per establir noves comparacions fins i tot amb la seva pròpia família !

Resultat d'imatges de un llop com cal

Nandibú publica Un llop com cal, de Joaquim Carbó i il·lustracions de Pedro Rodríguez. Un llop, fill d’una lloba de molt bona família del Pirineu, decideix escapar-se del jardí d’una casa de ciutat on va néixer perquè la seva mare havia estat capturada feia uns anys. La mare li ha explicat les delícies de viure en llibertat. El llop, il·lusionat per arribar al Pirineu on van viure els seus avantpassats, aprofita la primera ocasió que se li presenta per escapar-se. Un bon llibre per a qui li agrada llegir sol. També per a qui encara no ha après a llegir, però li agrada compartir les paraules, i les imatges i experimentar així grans emocions. Arroz con leche (poesía)

Arroz con leche, de Factoría K de Libros, està signat per Natalí Tentori i il.lustracions d’Elizabeth Builes. L’essència de la feminitat, l’amistat, la maternitat, el sagrat, l’eternitat i l’efímer, i el vincle entre filles, mares i àvies, són les protagonistes d’aquest recull de poesies: Brodar, Abrir la puerta, Jugar, Cazar, Barrer, Lavar, Perdonar, Hilar, Tejer, Reír, Portear, Bendecir, Descansar, Cantar, Llorar….versos d’inspiració femenina que ens decobreixen la dimensió màgica de la quotidianitat.

Resultat d'imatges de el libro mñas divertido del mundoTom Schamp és l’autor de El libro más divertido del mundo, de Maeva Young. Llibre il.lustustrat que ens porta de viatge per un fantàstic món ple de colors. De la mà d’Otto i altres personatges com Tío Darío , el Doctor Topón o el Professor Zorrilla, descobrirem cases furioses, fruites exquisides, vaixells increïbles, instruments musicals d’arreu del món, plantes exòtiques…al mateix temps que aprendrem moltíssimes paraules noves, departamentades les presentacions de qui és qui, la casa, la taula, les compres, la primavera, el jardí, les aus, l’aeroport, el mar, el món submarí, l’estiu, les fruites, els vehicles, la ciutat, la nit, les construccions, el trasport públic, la tornada a l’escola, la tardor, l’esport, la música, les belles arts, la roba, l’hivern, el Nadal, la festa, l’hora d’anar a dormir,  i els somnis d’Otto.   Sense cap mena de dubte, un d’aquells llibres per invertir-hi hores i hores i hores!

Ediciones Ekaré ens proposa Dragonaire, Dragonaire s’enlaira i El castell de Dragonaire, signats per Josh Lacey i il.lustracions de Garry Parsons. “Benvolgut tiet Marcel: millor puges a un avió i tornes ja. El teu drac s’ha menjat a Jemina. L’Emiliana estimava a aquest conill!».L’Edu està a càrrec de la mascota del seu oncle Marcel, que està de vacances, però la cosa es complica… i és que cuidar a un drac no és tan senzill com sembla!  Per què, què cal fer quan hi ha un drac enorme al jardí i aquest no se’n vol anar? O què es pot fer quan tots els dracs s’han menjat tot el que hi havia a la nevera i la majoria de les llaunes del rebost? I si en Ziggy no surt de l’armari dels llençols, i a més no ha menjat res, segur que vosaltres també us preocuparies, i molt!  I si creieu que les coses no es poden complicar més aneu errats: si la mare marxa uns quants dies a un retir de ioga i heu de marxar a casa del vostre pare i la seva nova xicota, la Bronwen, què en fareu del drac? Sempre pots demanar a l’oncle Marcel que vingui a buscar els dracs però el seu telèfon continua fent el mateix soroll de sempre i és sospitós. La mare diu que li deuen haver tallat per no pagar, i per tant, tampoc deu rebre els missatges.  Les aventures d’un noi improvisat cuidador de dracs, el seu tiet favorit i una mascota molt especial. Una lectura amena, intel·ligent, que desperta rialles en els lectors, ideal com a iniciació a la narrativa.

Curiositats del món animal per a tothom, està publicat per Baula i signat per Abel Carretero i il·lustracions de Bié. Recull de curiositats per a totes les edats d’animals d’arreu del món i dades de rècord com ara els més grossos, els més petits, els més ràpids, els que salten més, els més golafres, els més mandrosos…perquè el món dels animals és realment fascinant i tots tenen algun o altre tret que els fa ben curiosos i també, de tant en tant, divertits. I és aquí on ens centren en aquest llibre ja que es¡explica algunes d’aquestes curiositats que potser no coneixem però que formen part de l’imaginari col.lectiu comú i del saber popular de moltes de les societats que poblen el planeta. Cal ser científic per saber com actuen alguns animals? Cal ser biòleg o veterinari per conèixer segons quines curiositats del món animal? No, el que cal és estimar-los i deixar-nos estimar per ells, per poder-los conèixer.

Resultat d'imatges de Piratas el mar helado

Per a lectors més grans presentem Piratas del Mar Helado, signat per Frida Nilsson i publicat per Thule Ediciones. El temut pirata Cabeza Blanca esclavitza a infants: els fa treballar en una mina de diamants. Ningú s’atreveix a rescatar-los. Però quan captura a Miki, la germana petita de Siri, el pirata guanya un enemic que mai s’hauria pogut imaginar. Siri marxa cap a l’illa de Cabeza Blanca perquè sap que Miki ha d’estar molt espantada estant en mans del pirata, sola i a les fosques a les galeries de la mina. Una aventura apassionant que ens parla del valor, la crueltat i l’amor fraternal. Atreveix-te a emprendre un viatge creuant el Mar Helado  través dels Islotes Del Gato, Isla Húmeda, Isla Pálida, Isla Ballena, Isolte Doncella, Manzana de Hierro, Bahía Azul, Isla Tragaldabas i Isla del Cuerno, entre moltes més. Portada Llibres amb perfum de sang

Silvestre Vilaplana és l’autor de Llibres amb perfum de sang, publicat per Jollibre. Un seguit de crims en sèrie arreu d’Europa i només hi ha una pista: l’aparició de llibres al costat dels morts. El detectiu Samuel Andras inicia la recerca d’un assassí invisible que utilitza com a marca i com a arma les pàgines dels llibres. La investigació el portarà a descobrir com pot resultar de perillosa la lectura de certes obres i quanta mort hi ha amagada en les línies aparentment innocents d’alguns llibres. La mort espera oculta rere les pàgines dels llibres.

Finalitzarem amb La vida de Calabacín, de Gilles Paris i publicat per EBolsillo Young. Encara que Calabacín és un nom rar per a un nen, la seva història és universal. Després de la mort sobtada de la seva mare, Reymond, un simpàtic policia, porta el nen a un orfelinat on comença una nova vida. Al que a partir d’ara serà la seva nova llar, hi coneixerà altres infants peculiars que responen al seu tràgic destí amb la fèrria voluntat de trobar la felicitat. Tot i que al principi tos aquests canvis són durs, amb l’ajuda de Raymond i els seus nous amics, Calabacín aprendrà a estimar i a confiar en els altres. Una autèntica lliçó d’optimisme i espontaneïtat i una mostra de l’enorme capacitat de superació que tenen els infants.

Bones lectures gínjols!!

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Psicologia i infants amb la Meritxell Almirall

TXELL-1024x768Aquesta setmana ens ha visitat al programa la psicòloga Meritxell Almirall.
La Meritxell dirigeix el centre psicològic i maternal Som pares, és llicenciada en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Gestió de Persones per EADA. Té formació especialitzada en atenció precoç, prevenció, diagnòstic i tractament en la infància reconegut per l’Associació Catalana d’Atenció Precoç (ACAP) i és Assessora de Lactància Materna a la Federació Espanyola d’Associacions pro lactància Materna (FEDALMA). També té formació en persones discapacitades física (ceguera, sordesa, etc) o psíquica.
Educadora de Massatge Infantil per l’Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI) formació reconeguda per la Generalitat de Catalunya.
Des de l’any 2010 col·labora amb el Diari ARA en la gestió del blog “Pedra, Paper, Tisora” dedicat a la criança i la psicologia infantil i familiar. Dirigeix el Centre psicològic i maternal: Som pares i des de fa uns mesos també col·labora al Més content que un gínjol amb una secció adreçada als pares en el que parlem de com els llibres ens poden ajudar en diferents circumstàncies.

ESCOLTA L’ENTREVISTA

A l’entrevista ens presenta una novetat editorial: Retalls de vida emocional. Educant la interioritat i la intel.ligència social d’Anna Carpena i publicat per Eumo Editorial.

Dins de la seva experiència la autora explica anècdotes diàries que observa a l’escola i ofereix pautes per resoldre conflictes. Petites reflexions que poden ajudar a les famílies i als educadors en la seva tasca. Com a exemple ens explica “El banc de l’ajuda”

A la contra del llibre podeu llegir:
L’Eduard té quatre anys i sap que tenir por és normal. Li ho ha ensenyat el pare. I també ha après que, si en parla, les pors es tornen petites. A partir d’experiències reals, l’autora basteix un relat viu i sincer que ens mostra com abordar l’educació emocional, imprescindible per a la felicitat dels infants i adolescents amb qui convivim i per a la nostra pròpia.

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials de l’11 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

 

Resultat d'imatges de Homo. Quan el foc ho va canviar tot, narvalComencem amb Homo, la proposta de Narval i signada per Daniel Piqueras Fisk. Estem davant d’un còmic amb la majoria de pàgines impreses majoritàriament en blanc i negre tot i que en trobem algunes en bicolor. Homo o Quan el foc ho va canviar tot ens narra sense mots quan l’home va deixar de témer al foc, aquelles fredes i fosques coves, plenes de sorolls estranys i pors imaginàries, es van convertir en llars. La llum va entrar a casa i tot va canviar.

Editorial Joventut publica en cartoné Tan lleuger tan pesant, de Susanne Straber. L’elefant vol gronxar-se, però és tan pesant! Llavors arriba el pinhüí, després el mico, després l’estruç, i després….una història divertida sobre un balancí per als més petits i sobre l’ajuda inestimable que ofereixen els bons amics. Puja, baixa, puja, baixa, puja, baixa …

ekare-miler-topito-y-la-sorpresa-katerina-milerTopito y la sorpresa, de Zdenek Miler i Katerina Miler, narra com aquest parell d’amics descobreixen que una flor del jardí està perdent el color. Què li haurà passat? Potser hauran sigut els cucs? Topito i Pinzón decideixen tancar-los però quan els alliberen…adivineu què veuran! Un conte en cartoné per als lectors més menuts. Publicat per Ediciones Ekaré. Resultat d'imatges de En totó vol la poma

Mathieu Lavoie signa En Totó vol la poma, publicat per Tramuntana Editorial. Les peripècies d’en Totó, que és un cuc, per arribar a una poma que està dalt de tot de l’arbre. Passa un ocell. El nostre protagonista té una idea…fa bricolatge… Al final ho aconsegueix, però…

Kalandraka ens presenta Griseta, d’Anke de Vries i Willemien Min. Un dia la Griseta se sentia molt trista. Potser perquè té la pell tan grisa…Així que decidí posar-hi remei. Va agafar un pot de pintura vermella i va pensar: “Em pintaré d’un color ben alegre. Així, ja no podré estar trista”. I així va sortir de casa, però…això no és tan fàcil com sembla.Versos como una casa

Versos como una casa, de Mar Benegas i Francisca Yáñez està publicat per A buen paso. No serà cada poema una casa? Cada paraula un niu? No serà una cabana a l’arbre? Els ulls qur obren la infantesa són dues finestres. La veu del poema és habitar la casa de la infantesa, que mai pot estar buida. Paraules que sanin i versos que cantin. Perquè en cada habitació s’hi va forjant un record i s’hi pot escoltar com piulen els ocells.

La Rosa i la Rosanna i La Rosa i la Rosanna van a ca la iaia són els dos títols publicats per Baula i signtas per Éléonore Thuillier. La Rosa mai no ha estat tan avorrida com ara. Per això la Rosanna li proposa d’anar a passejar pel bosc. Quina bona idea! Però no saben que, des de fa poc, al bosc hi ha nous habitants. Val més que les porquetes vagin amb compte! Una història cent per cent pota rosa i amb regustet de llop. I al segon títol, quan arriba el cap de setmana  la Rosa i la Rosanna volen visitar la seva iaia. Però tenen una avaria a mig camí i una guineu malvada aprofita per robar-los el cotxe. Aconseguiran les porquetes arribar a temps i evitar que la iaia acabi en mans de la pèrfida guineu? Una història cent per cent pota rosa i amb regustet de guineu.

Resultat d'imatges de cars, editorial geuEditorial Geu publica Carsla coneguda història de Disney/Pixar accessible per a tots els infants, en lletra gran per a lectors amb discapacitat visual i per aquells amb discapacitat intel.lectual o sords ja que les frases són adaptades a un llenguatge més senzill.  Llamp McQueen és un automòbil de competició novell i apassionat que es troba perdut a la ciutat fantasma de Radiator Springs de laRuta 66. Travessant el país en direcció al gran Campionat de la Copa Piston a Califòrnia per competir amb dos veterans, McQueen coneix els originals personatges que habiten la ciutat -inclosa Sally, Doc Hudson i Mater. Tots l’ajudaran a comprendre que hi ha coses més importants que aconseguir premis, fama i patrocinis. 

Jaume Copons i Pedro Rodríguez són els autors de Roc, el porc, publicat per Combel. El porc Roc és un d’aquells ninos que voldries tenir amb tu tota la vida. Però, quan et fas gran, a la gent no li sembla gaire assenyat que vagis a tot arreu amb un nino. Dins de la col·lecció Cavall que ajuda als petits lectors a descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història.

La col·lecció Petits contes de l’editorial Baula són contes populars que permeten treballar la comprensió lectora en sis escenes escrites en lletra de pal. A El pastor mentider  coneixerem les conseqüències de les mentides i els enganys i entendrem que no està bé voler obtenir alguna cosa amb ensarronades ni riure’s de la bona fe dels altres. Veritats que es premien i mentides que es castiguen.El gripau i els nens

Publicat per TakatukaEl gripau i els nens està signat per Ilan Brenman i Anna Aparicio Català. Dos nens molt brètols es passaven el dia corrent pels rius i els boscos dels voltants del poble. Els encantava fer mal als animals: llançar pedres als ocells amb la fona, posar paranys als micos, ofegar els gats i tallar la cua dels gossos. Han convertit el maltractament d’animals en el seu repertori de jocs. Però s’ha de ser molt curt de gambals per gaudir amb el patiment dels altres, tal com els indica un gripau molt espavilat.

Maria Mercè Roca i Cristina Fernández són els autors de L’hort del Senyor Puig, publicat per Barcanova. El senyor Puig ha anat al casament d’una neboda i ha deixat l’hort tot sol. Avui fa molta calor i les plantes tenen molta i molta set. Només el Ros, el gat de casa, les podria salvar, però no té prou força per obrir la resclosa. Amb l’ajut de la Lilí, una gallina molt velleta, de la Teca, una tortuga de l’Albera, del cargol Bover i de la Cèlia, una petita musaranya salvarà l’hort més bonic del poble. 

De la mateixa editorial, Els contes de la iaia Duli, de Txus Fernández, Àlex Aguado, Mireia Aguado i Roser Matas. La iaia Duli és d’aquestes iaies simpàtiques i alegres, els seus néts s’ho passen d’allò més bé quan van a visitar-la a casa.  El que més, el petit Aleix que gaudeix amb ella llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat. D’aquesta manera riuran amb la història de la Fina i una bústia molt especial… i s’’emocionaran amb la valentia del petit castor explorador.

ekare-helena-oberg-es-tu-turno-adrian-kristin-lidstromEs su turno, Adrián, de Kristin Lidström i Helena Obergestà publicat per Ediciones Ekaré. Quasi tots els dies l’Adrián va a l’escola amb un nus a l’estòmac. Quan està allà se sent sol i diferent a la resta dels alumnes. La part pitjor és quan els professors li demanen que llegeixi en veu alta: aleshores el món sencer sembla congelar-se. Novel·la gràfica sobre la vulnerabilitat i el poder transformador de la imaginació.

Cruïlla publica una nova entrega de Bru Artiac. Operació Cul de la Lleona. El Grumoll, el Bru i la seva família viuen molt tranquils a Barcelona, fins que un dia el pare arriba amb una notícia bomba: els de la feina el traslladen a Girona. El Bru i la seva germana posen el crit al cel. Girona? Ells no hi volen pas anar! El Bru comença en una nova escola i ha de fer nous amics. Tot sembla que va més o menys bé fins que un dia, en una visita al Tapís de la Creació, algú tira una pedra amb un tirador i trenca el vidre protector de l’obra. El Bru se les haurà d’empescar per descobrir el culpable mentre esquiva els cops de puny del Narcís i investiga quina en duen de cap els científics que viuen davant de casa seva. Al Bru se li ha girat feina! Text d’Enric Gomà i il.ustracions d’Artur Laperla.

El millor dia de la meva vida està publicat per Animallibres, amb tex de Reimon Portell i il.lustracins de Joma. La mare solament té paciència per a un dia normal. I avui la mare ha arribat a casa com si tot li pesés. Ha deixat anar tot l’aire que duia a dins, i s’ha quedat escarxofada. I aleshores m’ha mirat i ha dit allò de: «Ves, seu i ho expliques per escrit». I és que la mare en sap molt. Per això li faig cas, és clar! He vingut, m’he assegut i ho explico tot per escrit.

Armstrong. L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna, publicat per Editorial Joventut i signat per Torben Kuhlmann. Acompanyem a Armstrong en la seva fascinant aventura per a desmentir la resta de ratolins que es pensa que la Lluna es una bola de formatge enorme? Aquest petit heroi, seguint els consells del vell Lindbergh, tindrà que endinsar-se en l’estudi de l’aeronàutica i de l’espai tot passant per el museu Smithsonià i la Universitat, posant a prova l’enginy amb els seus invents per viatjar a l’espai i a l’hora fugir de la policia que li trepitja els talons. Tot amb la ferma creença de que els seus somnis poden fer-se realitat.

Retalls de vida emocional

Finalitzem amb Retalls de vida emocional. Educant la interioritat i la intel.ligència social. d’Anna Carpena i publicat per Eumo Editorial. L’Eduard té quatre anys i sap que tenir por és normal. Li ho ha ensenyat el pare. I també ha après qie, si en parla, les pors es tornen petites. A partir d’experiències reals, l’autora basteix un relat viu i sincer que ens mostra com abordar l’educació emocional, imprescindible per a la felicitat dels infants i adolescents amb qui convivim i per a la nostra pròpia.

Bones lectures!!!

 

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials 4 de maig

Hola Gínjols!

Aquí trobareu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

PlouenPlouen poemes, de Vanesa Amat, M. Carme Bernal, Isbel Muntañà i il·lustracions de Morad Abselam. Aquest llibre és una expressió de joia i sorpresa com la que senten els nens i nenes quan llegeixen, escolten o reciten poesia. Perquè la poesia ens fa veure el món d’una manera nova; és com la pluja que amara el paisatge i el torna fresc i net. Les seves gotes omplen l’infant de paraules, emocions, colors, ritmes i sensacions. Aquesta antologia inclou més de cent trenta textos poètics, agrupats en eixos temàtics, perquè els infants diguin, sentin, llegeixin i comparteixin poesia amb altres infants i amb els adults del seu entorn.

 

 • Pagès editors ens recomana aquest nou volum de les seves edicions per públic infantil i juvenil, Nandibú:

Noelia

 

L’arca de la Noèlia, de Txabi Arnal amb dibuixos de Julio Antonio Blasco. El tigre s’’ha cruspit la senyora Adela Ruiz, de professió dentista. Les zebres es volen esborrar les ratlles de la pell. La petita gasela pateix d’’insomni. El lleó està gelós d’e’n Tarzan. L’ós està furiós, i el goril·la està ben enfurismat. A l’estruç blau li han robat un ou. La senyora Girafa es mareja… I jo… jo no goso sortir de casa. Ves a saber què em podria passar! I és que totes aquestes animalades s’’esdevenen als carrers de la meva ciutat.

Barracuda

 

El tresor del capità Barracuda, de Llanos Campos, il·lustrat per Marta Altés. En Guspires, té onze nays i està embarcat al Creu del Sud, el vaixell pirata del capità Barracuda, que solca els mars buscant el tresor del llegendari Phineas Johnson Krane. Però quan en Barracuda i la tripulació troben el tresor, tenen la decepció més gran de tota la seva vida: és un llibre! A la llarga, però, s’adonaran que el llibre parla d’un tresor fabulós i aleshores a tots els pirates no els tocarà altre remei que aprendre a llegir.

 

TopitoTopito y las galletas, de Zdenek i Katerina Miler. Topito i Pinzón estan jugant a casa seva quan, de sobte, el vent els hi llança unes prunes sobre el cap. Què se’ls hi acudirà fer? Per què no una melmelada?  O unes galetes i convidar a tots els seus amics? Una altra aventura del Topito, l’inoblidable personatge de dibuixos animats, ara en format de cartró per nadons.

 • L’editorial Edebé ens porta la primera part de la sèrie Mundo sueño:

RebeccaLa oniromarca secreta, de Pilar Pascual. Els pares de la Rebeca han desaparegut sense deixar rastre i ella ha hagut d’anar a viure amb el seu avi, el professor Balvatin. Se sent desorientada i perduda an la vella i peculiar casa del seu avi, un iaio distant i fred a qui no veu des que era molt petita. La Rebeca decobrirà que la desaparició dels seus pares no és casual i que fins i tot ella corre perill. La realitat es fondrà per transportar-la a una realitat oculta, a un secret milenari que ha estat relacionat amb els seus avantpassats des del començament dels temps, i pel què serà perseguida per inesperats i perillosos enemics.

 • L’editorial Baula ens porta dos llibres:

VentafocsEl ventafocs, de Vivim del cuentu amb il•lustracions d’Ona Caussa. una altra entrega de la col·lecció Contes desexplicats. En aquest conte trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar i desenvolupar la imaginació dels primers lectors.

Londres


Intriga a Londres
, de Bjorn Sortland i dibuixos de Trond Bredesen. En David i la seva família són a Londres, de vacances. L’estada és molt agradable fins que un vell conegut els demana ajuda per esbrinar en quin embolic s’ha ficat el seu germà. En David i l’oncle William iniciaran una investigació que no haurien d’haver començat mai.

 

 

ArruguesLes arrugues de l’àvia, de Simona Ciraolo. Una nena petita descobreix els preciosos records de la seva àvia quan les arrugues de la vellesa esdevenen meravellosos plecs del temps. L’àvia respon a la curiositat de la seva néta explicant-li la història que s’amaga darrere de cadascuna de les arrugues de la cara. Els records de la vida van apareixent d’una manera gradual mitjançant les il·lustracions que ens van narrant els episodis més singulars de la vida de l’àvia. Els descobriments de la infància, les amistats de la joventut, el primer amor, els dolorosos comiats … Cada un d’aquests moments tornen a la memòria de l’àvia d’una forma singular i magistralment plasmats per l’autora mitjançant il·lustracions molt suggeridores.

MundoUn mundo propio, de Laura Carlin. T’has parat a pensar com és el món on vius? Si haguessis de crear un món propi, com seria? Per crear el nostre món, i fer que sigui únic, no cal fer servir les noves tecnologies. A cada pàgina d’aquest llibre, l’autora combina diferents tècniques d’il·lustració, des del dibuix a llapis i l’acuarel·la fins el collage i la fotografia per crear un espai íntim i a l’hora universal, amb materials que cualsevol nen té al seu abans. L’autora ens convida a visitar el “seu” món, el que ella mateixa ha construït en una jornada de feina, però a més ens convida a mirar la realitat d’una manera diferent, a alliberar la nostra imaginació i a crear el nostre propi món.

DorothyDorothy. Déjale entrar, de Javier Sáez Castán i Pablo Auladell. Jonah i Martha viuen a una granja a Kansas. Martha passa els dies llegint Seleccions del Reader’s Digest i cualsevol llibre de cualsevol cultura que parli de l’evolució i de la vida. Jonah l’escolta i, sobrepassat per la claredat de les seves paraules, sol deixar-se convèncer. El dia que un petit tornado entra al seu pati del darrere, decideixen adoptar-lo. Li diran Dorothy i ella canviarà les seves vides per sempre. Un conte arrelat en l’imaginari comú i en les referències literàries, es transforma en una història surrealista i realista al mateix temps, que acabarà per transportar al lector al seu propi món.

Ep

 

Ep, no badis!, de Teresa Porcella i Cristina Losantos. Amb la intenció d’acompanyar els nens i nenes de 3 a 6 anys en les seves primeres lectures, els contes de la col·lecció Cavall, els faran descobrir a poc a poc els mecanismes de la lectura per tal que, gràcies a la seva intuïció i coneixements previs, puguin seguir el fil de cada història. Ja se sap que els nens són despistats i a vegades mandrosos, i quan es preparen per anar a escola poden oblidar alguna cosa. Sort que els pares sempre saben què cal fer, o quasi sempre!

 • L’editorial Bambú ens recomana:

MarietaLa marieta sense taques, de Tina Vallés amb il·lustracions de Joan Negrescolor. L’Enriqueta és una marieta com qualsevol altra: té una closca vermella i lluent i… cinc taques negres? Doncs no! Ja no les té, les cinc taques a la closca! Aquest matí quan s’ha llevat s’ha sentit estranya i en mirar-se al toll ha vist esparverada que li havien marxat totes cinc! On deuen ser? Haurà d’investigar i començar a preguntar! Ajudeu-la, amics del bosc

Que be

 

L’orinal: Que bé!, de Leslie Patricelli. De la col·lecció Els meus llibres MIM. Fas caca al bolquer o ja fas servir l’orinal? Una Col·lecció perquè l’infant identifiqui les rutines principals del seu dia a dia.

 

 

 

PirataCom ser un pirata, de Ton Lloret Ortínez amb il·lustracions de Martí Garrancho Rico. El tercer llibre de la col·lecció Els meus Manuals. Qui no ha somniat alguna vegada en ser un pirata? Però realment qui eren els pirates? Tu també ets dels que aniries mar enllà a viure un munt d’aventures? T’encantaria posar-te un garfi i anar amb l’ull tapat? Saps quins tipus de pirates hi ha? Com has d’amagar el teu tresor? O com construir un vaixell a la teva habitació? En aquest llibre trobaràs totes les respostes i et convertiràs en un autèntic Pirata.

Vei
de Koen Van Biesen.  El veí surt de la ciutat amb bicicleta, amb la nena darrere. Vol anar a pescar. A la ciutat hi ha molt d’enrenou. Gent que corre d’un cantó a l’altre. Però sense adonar-se’n, el veí ja ha anat pescant pel camí…

 

 

 

NasEm pica el nas de la veïna, de Carles Sala i Vila amb dibuixos de Nerina Canzi. Una nova família s’acaba d’instal·lar a l’edifici on viu l’Ernest. Quan vénen tots junts a presentar-se, l’Ernest hi descobreix la Rosó, una noieta de la seva edat, que de seguida li provoca una picor molt intensa i estranya: li pica el nas, és a dir, li pica el nas de la Rosó. Aquest fenomen inexplicable li causa tanta inseguretat que intenta evitar la nova veïna a l’escala, camí de l’escola o a dintre mateix. Però un dia passa una cosa inesperada: tots dos coincideixen casualment a l’ascensor i, de sobte, l’ascensor s’encalla. La història d’un amor a primera vista.

Mira

¡Mira al cielo!, de José Ramón Alonso amb il·lustracions de Beatriz Barbero-Gil. Quantes estrelles hi ha a l’univers? Que va inventar el primer telescopi? Quins animals han viatjat a l’espai? De quin color és el cel de Neptú? Quantes llunes té Saturn? En aquest àlbum amb divertides i didàctiques il·lustracions, trobaràs les respostes a aquestes preguntes i a moltes altres sobre el fascinant món de l’exploració espacial. Una primera aproximació a l’estudi de l’univers. Qui no ha somiat en ser un astronauta? Mir el cel i viatja a les estrelles.

 

 

 • I finalment GEU Editorial ens porta un llibre de Disney- PIXAR amb fitxes:

DoryBuscando a Dory, adaptat per Ainara Calvo Llorente. Després del seu èxit a la gran pantalla, arriba Buscando a Dory. La tendra Dory, a qui vam conèixer a Buscando a Nemo, viatja per terra i mar buscant els seus pares. Tot i que, a vegades, no ho recorda tot, aconseguirà trobar-los? Pots descobrir-ho en aquesta nova història de Disney·Pixar, adaptada en pictogrames. Una fantàstica adaptació amb pictogrames per fer més fàcil la lectura des del començament, especialment recomanat per nens d’Educació Infantil. Cada caixa porta un conte, targetes il·lustrades i targetes amb pictogrames per realitzar activitats de manera senzilla.

 

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials 27 d’abril

Benvinguts de nou gínjols!

Aquí teniu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Ocarina

L’ocarina blava, de Zuzanna Celej. Baba Ganush, un noi de Casablanca, té un dit màgic de colors capaç d’obrar prodigis. El seu avariciós oncle, Abu Kabir, mogut per l’enveja i la gelosia el perseguirà per mar i terra per prendre-li el tresor. Baba haurà de fugir només armat amb una bella bicicleta i una ocarina tallada en lapislàtzuli. Recorrerà tot Àfrica fins arribar a un poblat pigmeu on descobrirà una profecia per complir i la importància del llegat generacional.

 

 

I si fos un ocell?, de l’Anna Manso amb il·lustracions de Susanna Camillo. L’Arnau descobreix que la seva mare té por de les altures i s’empesca un pla per ajudar-la a superar-ho. Per dur-lo a terme necessita la complicitat de la família. Però tant la seva germana, la Carol, com el pare tenen els seus propis problemes per resoldre. L’Arnau no deixa de fer volar la imaginació per buscar solucions, i fa del taller d’invents del Paco el seu centre d’operacions.

Regal SerraEl regal d’aniversari, de Sebastià Serra. Avui és l’aniversari d’en Martí, ell voldria que li fessin un bon regal. Tot el que li regalen, però, no li acaba d’agradar… Els llibres d’aquesta col·lecció afavoreixen l’atenció i la memòria, tenen una estructura fixa que es va repetint durant tot el relat: s’acumulen personatges o elements, que s’hi van afegint seguint una fórmula rítmica. En el disseny de les pàgines d’aquesta col·lecció, hi hem previst un espai on apareixen uns cercles amb els personatges del conte a mesura que es van afegint al relat, i que ajuden a seguir el fil argumental.

 • Des de l’editorial Combel ens suggereixen 4 títols:Bosc Mobils

Al bosc i A la granja.  Dos llibres de cartró de la col·lecció Puzles mòbils. Amb dibuixos de Nastja Holtfreter. El primer ens explica coses que passen als boscos: Per què és tan estrany, el mussol? On és el nas de l’eriçó? Els animals del bosc estan tots barrejats!

Granja

I al segon trobarem coses que passen a les granges: Per què és tan estrany, el bec de la gallina? Els animals de la granja estan tots barrejats! Dos llibre amb peces mòbils perquè els més petits juguin a construir i endevinar l’animal de cada pàgina.

 

FormesUna història de formes.  De Sebastià Serra. Una col·lecció de llibres tot cartró amb encaixos sobre els conceptes bàsics i un passeig pels escenaris de la història que captivarà els més petits. Les formes es presenten de forma innovadora amb unes il·lustracions que recreen l’edat mitjana.

Contraris

Una història de contraris.  De Roger Zanni. De la mateixa col·lecció de llibres tot cartró amb encaixos sobre els conceptes bàsics i un passeig pels escenaris de la història. Els contraris es presenten de forma innovadora amb unes il·lustracions que recreen l’època victoriana.

 

 

MixetsEls cinc mixets, de Ramon Bassa amb il·lustracions de Sandra Aguilar. La col·lecció de contes de lectura progressiva consta de vint-i-un llibres. Aquests contes pretenen afermar psicològicament aquesta sensació que ja es “pot llegir”, quan l’infant domina algunes grafies. A cada un dels llibres:  Es parteix de la freqüència dels sons per treballar les distintes posicions dels fonemes consonàntics.  S’utilitza el vocabulari bàsic dels infants, per afavorir la comprensió de les lectures. Hi ha una història argumental que dóna una unitat global al contingut del text.  Les il·lustracions reforcen les històries, el vocabulari i les maneres de dir, i faciliten la comprensió entre el que l’infant veu i el que llegeix.

 • Des de l’editorial Brúixola ens arriben dos llibres:

Moneta

Com donar menjar a la teva moneta. De la col·lecció  Les meves primeres rutines. Amb textos de Jane Clarke i dibuixos de Georgie Birkett. Segur que la teva moneta és tan trapella com la de la Marta i ho deixa tot ben brut quan li dónes menjar! No et preocupis, la Marta li està ensenyant a menjar soleta. Obre el llibre i sabràs com!Polls

Molt de compte amb els polls. Escrit per Giles Andreae amb il·lustracions de Jess Mikhail. Un conte molt divertit sobre com els polls arriben i se’n van: Quan en Roc es grata i es torna a gratar el cap, és que els polls s’ho estan passant pipa! T’ha passat mai el mateix que a en Roc?

MartinaL’avi de la Martina. De Guillem Terribas, il·lustrat per Sandra de la Prada. L’Andreu és un llibreter que viu envoltat de llibres. Quan neix la seva neta, la Martina, que és una nena molt i molt curiosa i sempre té pressa per tot, li sap encomanar la passió pels llibres i per tot el món que l’envolta. Així, avi i neta fan moltes coses plegats: miren pel·lícules, van al circ, a fer passejades per la ciutat… De tota manera, el que més li agrada a la Martina és anar a la llibreria a veure com treballa l’avi. La llibreria, per a ella, és un món màgic, hi passa mil aventures amb els clients, amb els escriptors que hi van a fer xerrades… Un bon dia, l’Andreu es posa malalt, no té ganes de fer res, fins i tot el cansa jugar amb la Martina. Fins que el porten a l’hospital, però allà no li poden curar el mal que té i l’avi se’n va per sempre. La Martina l’enyora molt, però es va fent gran i la fa feliç recordar tots els moments passats amb l’avi.

 • L’editorial Baula ens porta:

Jordina

La Jordina i el drac Parrac. Escrit per Pep Molist amb dibuixos de Bernadette Cuxart. En Parrac és el fill orfe de la Magalona, coneguda com a «Drac de Sant Jordi». Fa poc, ha estat adoptat per la Jordina i el seu pare, el llenyataire. Com que és un drac, hi ha un munt de gent que es malfia d’ell. La Jordina, la seva amiga, l’ajudarà a demostrar als altres que de vegades les aparences enganyen. I és que el que en Parrac vol de veritat és ajudar les persones i els animals que ho necessiten.

Salti

Salti qui pugui, de l’Agnès de Lestrade, il·lustrat per Annick Masson. Jo sóc el més feliç de la terra. Quan m’arrauleixo dins la cabellera del meu cavall preferit! Doncs sí, jo sóc el poll! I tinc un súper cavall. Arri, arri, cavallet! Un llibre sobre els polls, que et farà gratar de riure!

 

 

 

Potetes de sucre. De Rosmarí Torrens, dibuixat per Marta Barbal. Recull de poemes delicats que introdueixen conceptes com la por o la inseguretat, els sentiments, les emocions i les sensacions a través de metàfores animals i sensorials. El llibre incorpora àudio on la poeta recita els poemes acompanyada per una base musical.

Bona nitAu, bona nit!, de Jory John amb il·lustracions de Benji Davies. Arriba la nit i Ós està esgotat. L’única cosa que desitja és dormir. Però el seu veí, Ànec, no vol el mateix. Ell està més despert que mai, i té moltes propostes per realitzar activitats diverses … amb Ós. Un llibre que encantarà llegir als petits en el moment d’anar a dormir … i també als seus pares somnolents. Els autors s’uneixen per crear aquest divertit àlbum il·lustrat que farà que l’hora de dormir sigui un moment molt especial. Un text ple de ritme i humor que fa que el lector s’identifiqui amb els personatges. «Un ós esgotat va camí del llit, però es troba amb les incursions del seu persistent amic l’ànec, que li plantejarà diferents obstacles en el camí cap al somni. Les encertades il·lustracions són fantàstiques i tendres, i es fusionen a la perfecció amb l’humor del text».

El meu pare és un pissarra de Jaume Cela i il·lustracions de Montse Español. Una lectura guardonada amb el 15è Premi Barcanova de Literatura Infantil.
Un llibre format per sis relats, narrada per en Pep, un nen que explica el significat dels tatuatges que té el seu pare escampats per tot el cos. Cada dibuix té una història i en Pep la vol compartir!

La apuesta de Laia Jufresa i Cristina Sitja a les il·lustracions.
Quin és el pitjor animal del món? El Conill i Guepard no es posen d’acorc i fan una aposta.

Són amics des de ben petits quan es pensaven que eren de la mateixa espècie. Qui guanyarà?

 

 

 • A fin de cuentos és una editorial que hem descobert fa molt poquet i que ens sorprèn amb aquest llibre:

Aventuras y desventuras de los alimentos que cambiaron el mundo de Teresa Benéitez i Flavia Zorrilla.
Un llibre que ens porta de viatge per tot el món seguit quize aliments, habituals de la nostra alimentació però desconeguts a la majoria de les cuines d’Europa fa poc més de 300 anys.
Uns aliments que han afavorit la nostra dieta i que molts d’ells estan en perill pel canvi climàtic.

 • Takatuka tanca les novetats d’aquesta setmana amb:

Vermell, història d’una cera de colors de Michael Hall.
La Vermell és una cera de colors que porta una etiqueta on diu «vermell», però en realitat és de color blau. El seu mestre vol ajudar-la a pintar de color vermell (Som-hi, pintem maduixes!), la seva mare intenta ajudar-la a ser de color vermell enviant-la a jugar amb una companya de color groc (Aneu a pintar una taronja!), i les tisores volen ajudar-la a ser de color vermell retallant una mica l’etiqueta, perquè pugui respirar més bé. Però la Vermell no és feliç. No hi ha manera que pinti de color vermell, per molt que s’esforci. Un dia una nova amiga la convida a pintar un oceà de color blau i, aleshores, la Vermell descobreix el que els lectors ja sabien de feia estona. Ella és blava!

 

BONA LECTURA!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 20 d’abril

Hola Gínjols!

Aquí teniu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

 •  De l’editorial Cruïlla ens arriba:


_3HJX6_176235.pdf

 

Viu la història… amb El cavaller Jordi, de Marie Morey. El cavaller Jordi ha de salvar ha de salvar la princesa i el lector haurà de decidir, a cada pàgina, quina opció triarà.

 

 

 

 • L’editorial Combel ens proposa:

Popup

 

Sant Jordi i el drac, de Meritxell Martí amb il•lustracions de Xavier Salomó. Entreu en els escenaris pop-up d’aquest nou títol de la col·lecció Minipops i descobriu la llegenda de Sant Jordi com mai l’havíeu vist.

 

Abadia Mont

 

La llegenda del cavaller Sant Jordi, d’Àfrica Fanlo. Aquest és un àlbum sense paraules. A través de les imatges, podeu recrear La llegenda del cavaller Sant Jordi a la vostra manera, i així aconseguireu que la lectura i la observació dels dibuixos sigui personal i singular.

 

 

 


ojoOjo con los números
. Escrit per Aleksandra Mizielinska amb dibuixos de Daniel Mizielinski. Quants avions hi ha a l’aeroport? Quantes sabates suren a l’espai? El duet Mizielinska i Mizielinski proposa als petits lectors que observin detingudament, que busquin coses semblants i que facin grups segons el número que toqui cada vegada. Un llibre de cartró que ens convida a comptar i jugar.

 

BotoncitoBotoncito, de Yoko Ogawa i Chiaki Okada. El millor amic de Botoncito era, sens dubte, Ojalito. Eren inseparables. Però un dia, el fil que els mantenia a Botoncito agafat a la brusa de l’Ana, va trencar-se de cop i volta. Així és com el Botoncito va anar a parar als racons més insospitats de l’habitació de l’Ana, on coneixerà al Sonajero, al Babero i al Osito. Com l’Ana ja no els necessita han quedat oblidats sota els mobles de la seva habitació. Aleshores Botoncito els hi explica que l’Ana ja no sap parar de plorar, ja menja i dorm tota sola. I tot gràcies a què ells la van ajudar a aprendre’n quan només era un nadó. Una bonica i tendra història per celebrar el creixement.

el pet

 

El pet, una aventura d’en Joan l’elefant. De Laurie Cohen i Nocolas Gouny. Pobre Joan! Ha de retenir el pet que té… Ja que és ben sabut que un pet d’elefant pot ser la fi de l’univers. Davant la idea de ser la causa de la fi del món, és clar, en Joan s’asseu i espera. No pot ni imaginar què acabarà passant!

 

 

cavaller no lluitarEl cavaller que no volia lluitar. Escrit per Helen Docherty amb il•lustracions de Thomas Docherty. Per domar un drac, no hi ha res com un bon conte. Per això, quan els pares del Leo l’envien a lluitar contra un drac, ell s’emporta un escut, una espasa i els seus llibres preferits. Al cap i a la fi, ¿qui es pot resistir davant d’una bona història?

 

 

 

 • L’editorial Bululú ens porta un llibre sobre escriptors:

damnedDamned Writers. Amb una tria feta per Ángel A. Svoboda. Venerats, idolatrats, admirats, reverenciats… Tots sentim devoció pels autors i autores que han aconseguit commoure’ns amb les seves obres literàries. Gràcies als seus escrits ens hem enamorat, rigut i plorat, hem sentit terror i ens hem emocionat amb versos que ens han travessat amb la seva veritat indestructible. Però la majoria d’aquestes estrelles de la paraula tenen una altra cosa en comú: les seves vides van ser curtes, agitades i desgraciades. Aquest llibre recull una selecció d’escriptors i escriptores de culte a qui el destí va maleir sense compassió.

mussoletL’ou del mussolet, de Debi Gliori, il•lustrat per Alison Brown. La mare del Mussolet ha posat un ou. Però el Mussolet diu que la mare no necessita cap altre bebè mussol, ja hi és ell. Potser és un bebè pingüí… o cocodril… o drac? Però cap d’aquestes possibilitats el convenç. Potser, al capdavall un bebè mussol seria el millor. Una història amable i reconfortant sobre l’arribada d’un germanet. Ideal per a qualsevol petit lector!

 

 

 • L’editorial Baula ens porta una nova entrega de la col•lecció Oriol Pelacanyes:

OriolL’Oriol Pelacanyes va de colònies, de l’Eva Santana i il·lustrat per Jaume Bosch. Per fi, el dia abans de marxar de colònies ja ho tenia tot a punt! Bé, només faltava una cosa, i l’havia d’agafar dissimuladament just la nit abans, per no crear mala maror. Així és que, quan el meu pare ja dormia, vaig sortir de l’habitació de puntetes per treure les piles del comandament de la tele i posar-les a la llanterna. Ara sí! Tot a punt! Quina emoció!

 • L’Editorial Isard ens proposa una novel·la juvenil:

noi novelaEl noi de la novel·la. Escrit per Santi Baró. Viure amb ella és un suplici, és com viure amb un rap. Quina mena de conversa tindries amb un rap? Doncs la mateixa que tinc jo amb la meva germana. Ben pensat, és més aviat un lluç, que els raps no tenen espines i fan de bon menjar, en canvi ella punxa i no hi ha qui se l’empassi. A més, els pares la protegeixen i totes les culpes del que li passa em cauen a sobre, sense adonar-se que, protegint-la, no espavilarà mai.

 

 

llops marins

 

El retorn dels llops marins, de Carles Cortés. Novel•la d’aventures i de misteris que ofereix un missatge ecològic sobre la pervivència de les espècies animals en el món.

 

BotGran Bot, pequeño Bot, escrit i il•lustrat per Marc Rosenthal. Un llibre interactiu on cada il•lustració es presenta en un pàgina desplegable que, quan s’aixeca, es transforma en el seu contrari. Senzill, però inacabablement entretingut. Una lectura didàctica i divertida pels més petits. Aquests tendres personatges d’aspecte retrofuturista ens esenyen conceptes bàsics i els seus oposats. Un petit llibre amb vuit encantadors robots, alts i baixos, secs i molls, silenciosos i sorollosos, robots Bots.

 

Això va serAixò va ser i fou…. escrit per Empar de Lanuza amb dibuixos de Paulapé, que han treballat amb la complicitat de conèixer-se des de sempre, com una mare i una filla, per crear aquest llibre preciós en què relats, rimes i dibuixos aconsegueixen encomanar als lectors la imaginació, la il•lusió i la tendresa. En Això va ser i fou… trobareu uns contes en vers meravellosos. Ocells, tortugues, ratetes, gats, dragonets, llops i altres animals singulars ens expliquen històries curioses il•lustrades fabulosament, que portaran el lector a mons fantàstics i engrescadors.

 • Un altre llibre en vers ens arriba des de l’editorial Takatuka:

podriesPodries, de Joana Raspall, il·lustrat per Ignasi Blach. El color de la pell, la llengua, el menjar, la roba, els jocs… tot podria ser diferent si haguéssim nascut en un altre lloc. Algunes coses podrien ser millors, altres pitjors, però sabem del cert que tots som éssers humans amb sentiments comuns i necessitats comunes, i que ningú no se salva de possibles desgràcies. És per aquesta raó que la solidaritat amb qui pateix la desgràcia, en qualsevol de les seves formes, hauria de ser el primer imperatiu de tothom. Aquesta senzilla reflexió sobre la condició humana en forma de poema, dirigida a petits i a grans, és un homenatge emotiu a totes les persones que han hagut d’abandonar involuntàriament casa seva.

ErnestErnest i Celestina, Músics de carrer. Escrit i il·lustrat per Gabrielle Vincent. Ernest i Celestina, músics de carrer” és un dels 30 llibres d’una exitosa sèrie que Gabrielle Vicent va començar a publicar als anys 80, sobre les peripècies d’un ós bondadós i d’una ratolineta amb molta iniciativa. Viuen modestament en una casa que necessita reparacions i, per poder pagar les obres, la Celestina proposa a l’Ernest que toqui el violí al carrer. Les diferències entre tots dos són més que evidents, no només des del punt de vista físic, per l’aspecte robust de l’Ernest i la petitesa de la Celestina, sinó que també tenen personalitats molt diferents: ella representa la iniciativa, el dinamisme, la tenacitat i l’optimisme davant del caràcter més mandrós, protector i pessimista d’ell.

 • I finalment des de l’editorial Milrazones ens arriba:

Ratoli - copiaEl ratolí i la muntanya, d’Antònio Gramsci amb il·lustracions de Laia Domènech. Des de la presó, Antonio Gramsci va escriure moltes cartes a la seva dona. En una d’elles li explica un conte perquè l’hi llegeixi als seus fills: el d’un ratolí que es beu la llet del esmorzar d’un nen. Quan el nen desperta i plora de gana, el ratolí demana llet a la cabra, que no pot donar-la-hi si no pastura abans. Però el prat no té herba, ni la font aigua… tot està destrossat per la guerra i l’especulació. El ratolí promet en nom del nen que plantarà arbres quan sigui gran, i tothom es posa a treballar perquè el nen pugui esmorzar… i el poble recupera la seva vitalitat anterior.

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 13 d’abril

Hola de nou Gínjols!

Aquí teniu les novetats editorials d’aquesta setmana. Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

 

 • Des de l’editorial Baula ens arriben un munt de llibres llibres: un de la col·lecció Cantem, un bonic àlbum il·lustrat i els números 4, 5 i 6 de la col·lecció Angelina Purpurina de la Fanny Joly i el Ronan Badel:

 


Dracs, princesesDracs, princeses i cavallers. Contes i cançons
. D’Oriol Toro amb il·lustracions de Noe Bofarull. Aquest llibre amb CD de contes i cançons ens convida a fer un viatge per diferents històries on els protagonistes no són ni tan valents, ni tan ferotges, ni tan delicats com pugui semblar aparentment. Cada cançó és un petit conte, i cada conte s’explica a través d’una cançó. I així cantant, ballant i escoltant, viureu un munt d’aventures que acompanyades de les magnífiques il·lustracions, a poc a poc us faran anar estimant als seus protagonistes.

 

poble dorment

 

 

El poble dorment. de Rébecca Dautremer. Dormir està molt bé! Però, cent anys seguits?! És una mica massa, oi? El poble dorment és una nova obra, pensada perquè els lectors gaudeixin amb les meravelloses il·lustracions d’aquesta artista francesa.

 

Purp Imparable

 

Angelina Purpurina és imparable. L’Àngela creu que les coses de vegades no es poden complicar més : pensar en el meravellós vestit de la seva amiga Cloe li fa treure un zero en un dictat, les vacances en una casa rural es torcen només de començar, i algú espatlla el violí del seu estimat Kevin. Però ella supera qualsevol contratemps!
Purp Arreu

 

 

Angelina Purpurina és a tot arreu. Qui ha pintat un nas de pallasso a l’estàtua de l’escola? Ningú no ho confessa, i si jo, la inspectora Àngela, no ho descobreixo, acabarem tots ben malament!

 

 

 

Purp RitmeAngelina Purpurina marca el ritme. L’ Àngela no pot acceptar de quedar-se fora del festival de l’escola mentre la Cloe, la seva millor amiga, balla com els àngels davant de tot el públic, inclòs el seu estimadíssim Kevin. Això no pot quedar així!

 

 

 

 

 

Princeses drac

 

Sa majestat la bruixa. L’autor és el Pedro Mañas i la il•lustradora Luján Fernández. Un relat d’aventures amb princeses i dracs. Les tres princeses aventureres van al castell dels pares de la Nuna i allà s’embolica la troca. La Nuna, la Bamba i la Koko van al castell dels pares de la Nuna i allà coneixeran una cosina que d’entrada sembla molt simpàtica però que en realitat amaga un secret terrible.

 

 

 • L’editorial Brúixola ens presenta quatre llibres. Els dos primers pertanyen a la col·lecció Les meves primeres rutines escrits per la Jane Clarke i il·lustrats per en Georgie Birkett:

 

Dinosaure

 

Com banyar el teu dinosaure. Segur que al teu petit dinosaure li passa el mateix que al d’ en Jordi: no es vol banyar! No et preocupis, en Jordi sap como fer-ho. Obre el llibre i descobreix-ho tu també!

 


Cocodril

 

 

Com ensenyar a rentar-se les dents al teu Cocodril. Tens un cocodril tan entremaliat com el Dril, que no es vol rentar les dents? No et preocupis, la Jana ha aconseguit que se les renti. Obre el llibre i descobreix com!

 

 

Ferran

En Ferran es fa amic del sol, escrit per Ricardo Ruiz i Olivia Girón, amb dibuixos de Luisa Torcida.  El sol té efectes beneficiosos per al nostre organisme, però pot ser perjudicial si el prenem massa o si no fem servir la protecció adequada, com li passa a en Ferran, el petit protagonista d’aquesta història.  El dermatòlegs, autors del llibre, expliquen als infants d’una manera clara i amena quines són les claus tant per protegir-se del sol com per gaudir-ne i convertir-se en bons amics.

 
Tu i jo

Tu i jo, jo i tu, escrit i il·lustrat per Miguel Tanco. Un àlbum molt especial sobre tot el que un infant pot ensenyar: «Encara que jo sóc petit i tu ets gran, creixem junts dia a dia!». A vegades els adults pensem que fem un sacrifici quan passem una estona amb un infant, però és tot el contrari: els infants són els nostres psicòlegs, preparadors físics, mestres de la meditació i l’autocontrol, inventors, creadors, poetes i pintors, educadors, filòsofs i mediadors socials. Creixem amb ells.

 

 

 

Dragón apagadoCómo encender un dragón apagado de Didier Lévy amb il·lustracions de Fred Benaglia. Fins i tot un drac pot tenir un mal dia. En aquest àlbum un petit heroi, disposat a qualsevol cosa, engegarà tot un seguit de plans, en aparença infantils, per donar ànims al seu drac, que ha perdut la flama. A més té un munt d’idees: sacsejar-lo per la cua, fer salts a la seva panxa, fer-li pessigolles, posar-lo gelós o cuinar-li un pastís, seran algunes d’aquestes idees. Però sembla que el que li passa al seu drac és un tema més que greu, gravíssim. Una història tendra, enginyosa i carregada d’humor, que planteja de manera entenedora pels més petits un tema de gran importància: què li cal a una mascota? I ja sabem que qui diu mascota, diu un gran amic.

 

 

Rei Cel

El rei del cel, de Nicola Davies amb il·lustracions de Laura Carlin. Un noi arriba a un nou país on se sent perdut i tot li sembla estrany. Troba a faltar els colors, les aromes i els sabors de casa seva. No té a ningú amb qui comunicar-se fins que coneix un avi que, amb la seva afició a entrenar coloms, li acaba per a mostrar-li un món ple de sensacions que desconeixa. El tema de la inmigració és tractat de manera molt subtil per l’autora del text, en aquest àlbum il·lustrat. Contribueix a això, sens dubte, la bellesa de les il·lustracions. Nicola Davies i Laura Carlin van compartir autoria anteriorment en La promesa que, entre d’altres reconeixements, va rebre un esment especial en la Fira del Llibre Infantil de Bolonya en l’any 2014 i va ser nominat per a la medalla Kate Greenaway en el 2015.

 

 

IdeasIdeas por todas partes, de Philip Christian Stead. Mitjançant fotografies, il•lustracions i collages, l’autor ens ofereix un conte ple de poesia i sensibilitat. El protagonista és un escriptor que ha de redactar una història nova, però no se li n’acut cap. Sembla que les idees han desaparegut i la seva màquina d’escriure resta en silenci. En comptes d’obligar-se a escriure, decideix sortir a passejar amb el seu gos, amb una veïna molt amable, amb un esquirol, amb una cua de persones que esperen a què els serveixin un plat de sopa… El dia és esplèndid. Aleshores el narrador es demana si totes aquelles coses senzilles i quotidianes que l’envolten podrien acabar sent el tema de la història que està buscant.

 

 

MiradasMiradas. De Dieter Weismüller. El món amaga grans sorpreses. A tot arreu, visquis on visquis, sempre hi ha alguna cosa per descobrir. No estaràs mai sol: ni a la ciutat ni al camp, ni al bosc ni al mar, ni a la sabana ni a la selva; tan és si és de dia o de nit…. només has de mirar al teu voltant. Asseguda al marge del bosc, escolta amb les seves orelles llargues els murmuris del camp. La veus? Ella sí que et veu a tu! El soroll del tractor l’ha espantada. De seguida, saltant en ziga-zaga, s’amagarà al cau més proper.

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Novetats editorials del 6 d’abril

Hola Gínjols!

Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

 • L’editorial Brúixola ens presenta dos llibres:

NyamEl menjar: nyam-nyam o eeecs?, de Leslie Patricelli. De la col.lecció Els meus llibres MIM, uns llibrets durs molt simpàtics perquè l’infant identifiqui les rutines principals del seu dia a dia: «Alguns menjars són “nyam-nyam” i d’ altres són “eeecs”… Descobreix-los!

Adormir lleóCom adormir el teu lleó¸ de Jane Clarke. Segur que al teu lleó li passa el mateix que al Lleonet: encara que estigui molt cansat, no vol anar a dormir! No et preocupis! En Guillem sap molt bé què ha de fer. Obre el llibre i descobreix-ho.

 

100 Gegant100 Gegants,petita guia dels gegants de Catalunya, 4t Volum, escrit per Aitor Garrido i il·lustrat per en JuanolO. Quarta guia de gegants de la col·lecció Figures de Festa. Ideal per acompanyar el quadern de pintar. Sisè Volum de la col•lecció d’èxit i consolidada sobre les figures de les festes populars catalanes. Guia 100 gegants d’arreu de catalunya. A cada pàgina, hi ha una parella de gegants il·lustrats acompanyats amb informació bàsica i algun detall de la seva història.

CapgrossosCapgrossos! de Susana Peix, il·lustrat per Sebastià Serra. Títol que pertany a la Col·lecció Cercavila. Aquest any els capgrossos no podran sortir a la cercavila de la Festa Major! Sembla ser que fan massa xivarri i rebombori, que fan tanta gresca que fins i tot els més menuts es perden quan els segueixen. El consell de la Festa Major els hi ha concedit tres dies per trobar la solució. Aconseguiran arreglar aquest guirigall i formar part de la cercavila? Una aventura per conèixer de prop el món dels capgrossos de Festa Major i descobrir que són els més divertits de tots.

portada OK.inddMatilde, de Sofia Zapata Ochoa, de nom artístic Sozapato. La petita Matilde és petita i tafanera. Sense que ningú la vegi entre d’amagat a l’estudi d’un artista i li roba un dels seus pinzells amb el que ha decidit dibuixar un drac. Sorprenentment, la criatura que ha dibuixat pren vida i comença a recórrer tota la ciutat. Un conte sense mots amb format de còmic.

 

 

 • Des de l’editorial Corimbo ens presenten

Bubu2, El petit gran bubu, de Beatrice Alemagna. Aquesta és una tendra i divertida reflexió sobre el nen petit. Bubu està ansiós per demostrar que ja no és un bebè. Vol que tots sàpiguen que és a punt de ser un ‘nen gran’ i, per demostrar-ho, s’enorgulleix de les seves habilitats recentment descobertes: Pot muntar amb bicicleta, demanar en el restaurant i moltes coses més! El petit Gran Bubu retrata una etapa única de desenvolupament infantil amb empatia i humor, i és una deliciosa celebració de l’amor dels pares.

PreguntamePregúntame, de Bernard Waber amb il·lustracions de Suzy Lee. Què t’agrada?, pregunta un pare a la seva filla una dia de tardor mentre passegen pel parc. La petita li diu que li agraden els gossos, els gats i les tortugues. També les oques. Les oques t’agraden més a l’aigua o al cel? La nena diu que als dos llocs. Comença així una conversa entre pare i filla, que dura el que dura la passejada. L’atmosfera de tendresa i compressió que trobarem en aquestes pàgines ens permet entendre un sentiment difícil d’explicar: l’amor filial.

 

 • El llibre tresor d’aquesta setmana ens arriba de la mà de l’editorial Petit Fragmenta:

Sise sentitSisè sentit, escrit per Laia Ahumada i il·lustrat per Mercè López. El llibre explica que,  a més dels cinc sentits, en devem tenir un altre que no es veu ni se sent, que no fa olor ni té gust, i que tampoc no es pot tocar: el sisè sentit! És aquell que ens fa veure el que no es veu a primera vista. És aquell que ens ajuda a sentir amb tot el cos el que passa dins nostre.

 

 

 • De la Col·lecció Els àlbums del Patufet, editada per Cossetània Edicions, ens arriba aquest llibre-joc:

PatufetPatufet, on ets? Viatge per la història de Catalunya, d’Hugo Prades i Roger Roig. El Patufet, expert en descobrir les tradicions catalanes als infants, s’ha amagat ara en diferents episodis de la història de Catalunya. Confós entre la gentada, l’hauràs de trobar a les coves de la prehistòria, a la Tarraco romana, durant la guerra del Francès a Montserrat, en l’esclat del modernisme o a la Barcelona olímpica. Però, alerta!, perquè el Patufet no va mai sol: també hauràs de cercar la Patufeta, el Patufot, el Patuf i una llarga rècula d’elements a cada làmina. Diversió garantida per a petits i grans!

176338 Ottolina i el Guillot Lila.inddOttolina i el Guillot Lila, de Chris Riddell. Una altra aventura de l’Ottolina i els seus amics estrafolaris. L’Ottolina i el senyor Munroe organitzen un sopar, al qual van tots els seus vells amics. Però també n’hi van de nous, com el misteriós Guillot Lila, que els proposa de fer un fantàstic safari nocturn per la ciutat per descobrir coses que ningú no coneix.

 

MarietaLa marieta, de Bernadette Gervais. L’autora ens revela, en aquest llibre, tots els secrets de la marieta. On viuen, quants puntets negres té, fins a quina altura poden volar, què és el que mengen, com són les seves larves… Moltes d’aquestes respostes sobre aquests beneficiosos i bonics insectes les descobrirem a l’aixecar les solapes. Un àlbum amb solapes per observar i descobrir un insecte molt apreciat tant per els nens com pels fanàtics de les cuques: la marieta.

 

 • I finalment ens arriba aquest llibre de coneixements de l’editorial Maeva Young:

Mistrerio vidaEl misterio de la vida, de Jan Paul Schutten amb il·lustracions de Floor Rieder. Què tenen en comú els cogombres, els mitjons que fan pudor, els robots i Lady Gaga? Saps que totes les formigues de la terra pesen més que tots els humans, tots els elefants i tots els rinoceronts? Quina és la diferència entre un parameci i un robot? És cert que sempre sobreviuen els més forts? Aquestes són algunes de les preguntes que respon de manera senzilla, i amb molt d’humor, aquest llibre que podria despertar la vocació de furturs científics.

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Jorge Fornés, còmics i superherois!

jorgeAl programa especial sobre còmics que vam fer el passat 23 de març vam tenir com a convidat al Jorge Fornés. En Jorge és dibuixant de còmics i viu a Vilanova i la Geltrú.

Va començar a dibuixar comics fent petites històries i alguna novel·la gràfica per al mercat espanyol. Comença a dibuixar Estats Units amb alguns ‘pin-ups’ i històries curtes per a editorials independents.

El seu debut professional a USA va serambDC comics, treballant en un un número anual de Detectiu comics (Batman), immediatament després comença a treballar en Marvel comics on s’ha encarregat de titulos com Thunderbolts, Wolverine i els X-men, Amazing X-men, Dr.Estrany o Guardians de la Galàxia

Actualment acaba de finalitzar els tres comics preludi de la pelicula Marvel de l’any Dr. Strange asi com la portada de l’edició aniversari de Star Trek.

4635236-03 Magnus2017001CovDJohnson-600x900 portrait_incredible

El seu proper projecte a USA és la sèrie Magnus publicada per l’editorial Dynamite.

Amb en Jorge vam parlar de com va començar a dibuixar còmics i com va aconseguir dibuixar professionalment per les millors editorials nord-americanes i moltes coses més!

ESCOLTA L’ENTREVISTA A JORGE FORNÉS!!!!

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

NOVETATS CÒMIC INFANTIL 30 DE MARÇ

Novetats editorials del 30 de març: Més còmics!

Hola gínjols !!!

Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol només heu de clicar l’enllaç!

ESCOLTA EL PROGRAMA

Aquest és el darrer programa que dediquem als còmics, ja que del 30 de març al 2 d’ abril tindrà lloc a la Fira de Montjuïc la 35a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Aquí teniu les recomanacions:

 • L’editorial Maeva Young ens presenta dos dels còmics juvenils més exitosos dels darrers anys

¡Sonrie! de Raina Telgemeier. L’única cosa que la Raina vol és ser normal. Però una nit, després d’una reunió dels scouts, ensopega i es trenca dues dents. Els mesos següents seran una tortura per a ella: es veurà obligada a passar per una operació, posar-se brackets metàl·lics, portar un horrible casc i fins i tot dents falses. Però a més haurà de «sobreviure» 07.Hermanasa un terratrèmol, als primers amors i a alguns amics que resulten no ser-ho tant.

Hermanas. És la continuació de ¡Sonrie! La Raina sempre havia volgut tenir una germana, però quan va néixer Amara les coses no van sortir com esperava. A través de flashbacks, la Raina ens explica els terribles canvis que provoca l’arribada de la seva germana petita a la seva vida. Però un llarg viatge en cotxe des de Sant Francisco a Colorado pot ser que li doni a la Raina l’oportunitat d’apropar-se a ella.

 

 • L’editorial La casita roja ens presenta la seva col·lecció de còmics. És tracta d’una editorial indepedent i molt jove, van començar el seu camí el passat mes de setembre

Rodrigo y su mejor amigo de Renée French. En Polario ha preparat una sorpresa per al seu amic Rodrigo i li demana que l’acompanyi. De mala gana, perquè ho ha despertat de la migdiada, el Rodrigo accepta. Així, comença un passeig un pèl estrany. Però al final del passeig, el Rodrigo comprovarà que, en efecte, l’ espera una sorpresa, i recordarà emocionat per què en Polario és el seu millor amic.

La caja sopresa d’Art Spiegelman. Jack rep un regal inesperat dels seus pares…Què hi ha dins la caixa? Pop! un Pallasso! Al principi, Jack no està molt convençut: és una joguina molt entremaliada! Sens dubte, la caixa amaga un munt de sorpreses que faran viure a Jack noves sensacions!

El globo rojo en la lluvia de Liniers. La Matilda i la seva germana Clementina es desperten emocionades: és dissabte i hi ha un munt de coses que poden fer! Plou, però això no desanima a la Matilda, que aconseguirà contagiar el seu entusiasme a Clementina: saltaran els tolls, oloraran la pluja, veuran sortir l’arc de Sant Martí…

 

 

17.Cena con la reina


La cena con la reina
de Rutu Modan publicat. Nina sopa tranquil·lament amb els seus pares quan rep una inesperada visita: un missatger la convida a sopar amb la reina d’Anglaterra. Les males maneres de Nina a la
taula seran posades a prova. Serà capaç de seguir el protocol real?

 

 • I acabem amb l’editorial Salamandra Graphic  que ens 19.Jane y el zorropresenta un còmic sobre l’assetjament escolar:


Jane, el zorro y yo
d’Isabelle Arsenault. Hélène és una noia de dotze anys a qui han deixat de banda les seves antigues amigues, que ara es diverteixen humiliant-la en públic. El seu dia a és un infern i la seva autoestima se’n ressent tant que arriba a assumir com a certs els insults de les seves ex-amigues. La vida de la seva mare no és molt millor: sempre a la vora del col·lapse per esgotament, manté ella sola a Hélène i els seus dos germans. L’únic consol de Hélène és la lectura de Jane Eyre, la novel·la de Charlotte Brontë, amb la desgraciada protagonista de la qual se sent identificada

El comentaris estan desactivats per a aquesta entrada

Pàgina Següent »