Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Consigue una memoria de elefante. Miguel Ángel Vergara

Consigue una memoria de elefante La biblioteca Joan Oliva i Milà presenta, el 22 de maig, el llibre ‘Consigue una memoria de elefante. Técnicas, ejercicios y trucos infalibles’, els autors del qual ens acompanyaran: Miguel Ángel Vergara, campió del món de memòria ràpida i José María Bea, subcampió d’Espanya de memòria de fons.
 
Nicolás Saenz BriascoNicolás Sáenz Briasco, entrenador de triatló i director de Transtriatló, és l’encarregat d’introduir-nos en aquest fascinant món de la ment.
 
 
El títol del llibre fa referència als elefants i a la seva famosa memòria. I és veritat que aquest animals són capaços de reconèixer l’olor de la roba dels components de la tribu que els ha atacat, no obliden mai qui els ha maltracat, recorden rutes concretes que els porten als llocs on trobaran aigua i menjar. Aquesta capacitat per recordar la informació és molt desitjada pels humans i el gran avantatge és que amb l’ajut de diverses tècniques es pot millorar i arribar a tenir una memòria d’elefant.
 
El contingut està relacionat amb la imatge d’un arbre. Les arrels, la primera part, ens situa en el món de la memòria: què és, com funciona, els tipus, com superar les dificultats, el silenci…, per passar a la segona, el tronc, on es presenten les diferents tècniques de memorització i un seguit d’exercicis pràctics. I no continuem, us toca a vosaltres esbrinar què hi ha a les branques i quins són els fruits.
 
Els destinataris són totes les persones que volen mantenir la seva memòria a ple rendiment: des d’estudiants i opositors a persones de mitjana edat que no volen patir deteriorament cognitiu.
 
Miguel Ángel Vergara és campió del món de memòria ràpida aconseguit a Lisboa l’any 2013 i 7 rècords mundials: números decimals memoritzats en 1 segon: 21; dues vegades, números decimals memoritzats en 4 segons: 31; números binaris memoritzats en 1 segon: 50.
 
L’any 2015: números binaris memoritzat en 1 segon: 52; números decimals memoritzat en 30 segons: 17,5; números binaris memoritzats ens 3 segons: 82.
 
És cofundador de l’Escuela de la memoria.
 

 
 
José Maria Bea és rècord d’Espanya memoritzant el número Pi i cofundador de l’Escuela de la memoria.
 

 
 
Llibres LLibres sobre la temàtica relacionada amb la memòria a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.
 
 

Logo Generalitat

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari