Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Novetats de Cinema: Langosta i Passengers

LangostaDues són les novetats de cinema que destaquem en aquest article i que ja podeu reservar a la Joan Oliva: Langosta i Passengers.

Langosta és la primera producció internacional del director de cinema grec Yorgos Lanthimos, protagonitzada per Colin Farrell i Rachel Weisz, que li va valdre el Premi del Jurat del Festival de Cannes i el Premi a Millor Guió del Festival de Cinema Europeu.

La pel·lícula, que va de la ciència ficció al cinema romàntic, ens situa en un món distòpic en el qual el fet de no tenir parella esdevé un delicte. Tant és si el fet d’estar solter o soltera és una decisió voluntària o sobrevinguda, el cas és que en aquesta societat és obligatori tenir parella. Així doncs, quan algú, per exemple, ha quedat vidu o vídua o ha estat abandonat per la seva parella, com li passa al personatge d’en David (Collin Farrell), disposa de 45 dies per trobar-ne una de nova. I per aconseguir-ho, durant aquests 45 dies els solters estaran allotjats en un hotel de luxe, el “Gran Hotel Non Sense”. En cas que no tinguin èxit en la seva tasca, els solters seran convertits en l’animal que ells mateixos havien triat en arribar a l’establiment. D’aquí, la llagosta que dona títol al film i que és l’animal triat pel personatge interpretat per Colin Farrell.

Langosta esdevé una reflexió sobre les relacions romàntiques en la societat actual i un crit a favor de la llibertat. Entre la filmografia de Yorgos Lanthimos, no hi podem deixar de destacar Canino (2009), nominada a l’Òscar 2010 com a Millor Pel·lícula de parla No Anglesa.

Tràiler de Langosta:

passengersLa segona de la novetats de cinema a la Joan Oliva és Passengers, film dirigit per Morten Tyldum, realitzador de l’oscaritzada The imitation game (Descifrando el enigma).

A Passengers, la Humanitat decideix sortir a buscar nous planetes per colonitzar. El viatge no serà fàcil i, de fet, la seva durada és de 120 anys. És per aquest motiu, que els 5000 passatgers de la nau Avalon fan el trajecte és un estat d’hivernació o de son induït fins a l’arribada al nou planeta. Així discorre el trajecte fins que la topada amb un meteorit origina una fallada tècnica que desperta, contra tot pronòstic i 90 anys abans de la data prevista, un dels passatgers, el jove tècnic Jim (interpretat per Chris Pratt). Davant de la seva terrible perspectiva de futur, viure i morir tot sol a bord de l’Avalon, en Jim decideix despertar una jove periodista, companya de viatge, per posar fin a la seva solitud. Es tracta de l’Aurora, interpretada per Jennifer Lawrence, que va decidir formar part de l’expedició per escriure’n la història. A partir d’aquest moment en què en Jim decideix despertar la seva companya per acabar amb la seva solitud, però condemnant-la a una fi dramàtica com la seva, s’inicia un dilema moral al voltant de l’ètica de la seva actuació.

Tràiler de Passengers:

DVD

  • Langosta
  • Passengers
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Logo Generalitat

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari