Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Òscar 2018 .Millor Actor Secundari

Aquest 2018, en la 90a edició dels Òscar, la gala dels quals se celebrarà el proper dia 4 de març, els nominats a millor actor secundari són:

Willem Dafoe, per The Florida Project Willem Dafoe
 
La pel·lícula mostra la història d’una nena de sis anys i un grup d’amiguets que passen l’estiu en un petit motel, ‘The magic castle’, proper a Disneyworld. Mentres els pares i la resta d’adults pateixen els efectes de la crisi econòmica.
 
Willem Dafoe fa el paper del gerent del motel. Dafoe estudià art dramàtic a la Universidad de Wisconsin–Milwaukee i formà part del grup de teatre d’avantguarda anomentat Theatre X. Inicià la carrera cinematogràfica l’any 1980 amb La puerta del cielo i no s’ha aturat. Durant aquests anys ha participat en una vuitantena de pel·lícules.
 

 
 
Woody Harrelson, per Tres anuncios a las afueras Woody Harrelson
 
En aquesta pel·lícula es relata la història de Mildred (Frances McDormand), una dona que està disposada a descobrir qui va violar i va assassinar la seva filla asolescent, davant la ineptitud de les autoritats locals.
 
Woody Harrelson es va conèixer pel seu paper del cambrer Woody Boyd an la sèrie Cheers als anys 1980, amb la qual va guanyar un premi Emmy. Amb posterioritat s’ha dedicat al cinema i no ha tingut aturador.
El seu rol en aquesta història és la d’un dels polícies que intenten resoldre el crim.
 

 
 
Richard Jenkins, per La forma del agua richard-jenkins-167948
 
Ens trobem a l’any 1963, durant la guerra freda. Dos personatges: un de femení, l’Elisa, una jove muda que treballa de conserge en un laboratori, i un personatge masculí, un home amfibi que viu allí reclòs i del qual se n’enamorarà.
 
Es va inciar com a actor en el teatre, però no és fins als anys vuitanta quan Richard Jenkins comença en el cinema. La seva primera pel·lícula va ser Silverado i no s’ha aturat fins a l’actualitat. El que el va empényer a dedicar-se a l’actuació va ser el fet de veure la interpretació que va fer Michael Caine a Alfie.
El seu paper en aquest pel·lícula és el d’un dels amics que ajudarà l’Elisa en la seva relació amb l’amfibi.
 

 
 
Sam Rockwell, per Tres anuncios a las afueras Sam Rockwell
 
Com ja s’ha dit anteriorment, Mildred, la protagonista, vol descobrir qui va violar i va assassinar la seva filla adolescent, davant la ineptitud de les autoritats locals.
 
Sam Rockwell fa el paper de policia juntament amb Woody Harrelson. Es va iniciar en el teatre quan tenia deu anys, en una obra de teatre on actuava la seva mare, també actriu. No és fins al 1989 quan comença la seva carrera cinematogràfica. L’any passat va guanyar el Globus d’Or, per millor actor de repartiment, per aquesta mateixa pel·lícula.
 

 
 
Christopher Plummer, per Todo el dinero del mundo 150px-ChristopherPlummer09TIFF
 
Pel·lícula ambientada als anys 70, basada en fets reals, que presenta la història de John Paul Getty, un dels homes rics del món. Quan el seu nét és segrestat per una organització paramilitar italiana, la seva mare intentarà per tots els mitjans que qui pagui el rescat sigui l’avi. Però aquest no vol.
 
Christopher Plummer fa el paper d’aquest home tan ric i que no vol caure en el xantatge del rescat.
És l’únic que està nominat que no és dels Estats Units. Va néixer a Toronto (Canadà) i de ben jove que es va interessar per ser actor. Va començar a fer cinema l’any 1958 amb la pel·lícula ‘Sed de triunfo’i no ha parat fins a l’actualitat, amb vuitanta-nou anys. Ha treballat amb directors com: Terence Young, John Huston, Franco Zeffirelli, Oliver Stone, Spike Lee, Richard Attenborough, entre molts altres.
 

 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari