Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Òscar 2018. Millor Actriu Secundària

La preuada estatueta com a Millor Actriu Secundària anirà a parar a les mans d’una d’aquestes cinc actrius:

Mary J. Blidge és una reconeguda cantant nord-americana de Rhythm and Blues amb molts anys de carrera musical d’èxit a la seva esquena. Mudbound, el film que la pot fer aconseguir el seus primers Òscars mary-j-blige(sí, n’opta a dos: en la categoria de Millor Actriu Secundària i també com a Millor Cançó) no és pas la seva primera incursió en l’àmbit de la interpretació. Mary J. Blidge ja havia treballat en sèries per a la televisió, com ara Empire, i en tv movies , com per exemple, Vidas paralelas.

Mudbound acumula 4 nominacions als Òscars: a banda de les dues esmentades a què opta Mary J. Blidge, també és candidata a Millor Guió Adaptat (la pel·lícula està basada en la novel·la de Hillay Jordan) i Millor Fotografia. Tot i que quatre nominacions no són gens menyspreables, les espectatives quant a las candidatures a què optaria Mudbound eren més grans. De fet, s’esperava que, per primera vegada, una pel·lícula no projectada en cinemes, ja que el film és una estrena exclussiva de Netflix, acaparés la major part de les principals categories.

Mary J. Blidge interpreta el personatge de Florence Jackson, la mare d’un dels dos personatges protagonistes d’aquest drama racial ambientat en el sud dels Estats Units, a l’estat de Mississipí, en una època, tot just acabada la Segona Guerra Mundial, en què el Ku Klux Klan feia i desfeia com volia.

 

Allison JanneyLa segona candidata a Millor Actriu Secundària és una d’aquelles intèrprets amb gran experiència en rols secundaris. L’actriu nord-americana Allison Janney ha format part del repartiment de pel·lícules tan conegudes com American Beauty o La tormenta perfecta i, més recentment, El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares i La chica del tren.

Enguany, el paper de la mare de la patinadora Tonya Harding a Yo, Tonya pot proporcionar a Allison Jenney el seu primer Òscar. De moment, la seva feina ja ha estat reconeguda amb el Globus d’Or i amb una altra nominació, en aquest cas, als Premis BAFTA. El film Yo, Tonya acumula dues nominacions més: Millor Muntatge i Millor Actriu Protagonista, per a Margot Robbie, que s’ha posat en la pell de l’esportista que va protagonitzar un dels més grans escàndols a la dècada dels noranta quan va ser acusada d’estar al darrere de l’atac que va patir la seva rival més gran, la també patinadora Nancy Kerrigan.

 

La britànica Leslie Manville és una actriu que, com Allison Janney, fa anys que desenvolupa rols secundaris en conegudes pel·lícules com ara Mr. Turner, Maléfica o Secretos y mentiras, del director Mike Leigh, amb qui ha treballat en diferents ocasions. Lesley-ManvilleLa seva tasca a El hilo invisible és la que li ha proporcionat la candidatura d’enguany a Millor Actriu Secundària (també està nominada, en la mateixa categoria, als BAFTA).

Paul Thomas Anderson dirigeix El hilo invisible, la biografia fictícia de Reynolds Woodcok, un obsessiu modista londinenc dels anys cinquanta, de gran prestigi, que vesteix dones de la reialesa i estrelles de cinema. La seva fixació, gairebé malatissa, per la seva professió va acompanyada per una manca d’empatia cap a gairebé tothom. Les dones a qui vesteix són solament la base que sosté les seves obres d’art, fins al punt que els únics personatges femenins que realment exerceixen de contrapunt són Alma, la cambrera que esdevé la seva musa i Cyril, la seva germana, personatge que s’ha encarregat de defensar Lesley Manville i que li proporciona l’oportunitat de guanyar el seu primer Òscar.

 

Laurie Metcalf és Laurie Metcalfcandidata a Millor Actriu Secundària pel seu paper de mare de la protagonista a Lady Bird, pel·lícula que acumula quatre nominacions més, entre les quals, la de Millor Pel·lícula i Millor Director.

Metcalf és una conegudíssima actriu nord-americana de cinema i televisió amb més de trenta anys de carrera professional, que ha estat reconeguda, entre d’altres amb tres Emmy. Reconeguda internacionalment per la seva participació a la mítica sèrie de televisió dels anys 80, Roseanne, interpretant la germana de la protagonista, en els darrers anys forma part, també, d’una altra mítica sèrie: Big Bang Theory. Les noves generacions la coneixeran com a la mare del personatge de Sheldon Cooper.

A banda de la nominació a l’Òscar, el seu paper a Lady Bird també podria proporcionar-li un BAFTA.

 

Octavia SpencerTanca el quintet d’actrius candidates, Octavia Spencer, sumant una de les tretze candidatures a què opta La forma del agua de Guillermo del Toro. El seu paper és el de Zelda, la companya de feina de l’actriu protagonista, Sally Hawkins, una treballadora de la neteja del torn de nit d’uns laboratoris secrets del govern que s’enamora d’una criatura amfíbia amb qui fan experiments.

Octavia Spencer ja sap què se sent en guanyar un Òscar, també com a Actriu Secundària. El va guanyar, a més a més d’un Globus d’Or, un BAFTA i el Premi del Sindicat d’Actors pel seu paper a Criadas y Señoras.

Haurem d’esperar al proper 4 de març per conèixer la guanyadora del Premi de l’Acadèmia.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari