Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Konets. César Pérez Gellida

Collage Konets Konets, en rus vol dir fi, és el final d’una història que abraça vuit novel·les: les trilogies “Versos, canciones y trocitos de carne”, “Refranes, canciones y rastros de sangre” i que es conclou amb Khimera” i “Konets, totes protagonitzades per personatges inoblidables, les trames dels quals estan a l’abast de molts pocs escriptors.
 
És un thriller frenètic, un tractat sobre la maldat estructurat en quatre moviments i desenvolupat en dos escenaris temporals: l’adolescència d’Olek i la seva maduresa, o el que és el mateix, l’abans i el després dels esdeveniments que es narren a Khimera.
 
En els últims paràgrafs del llibre es pot llegir: ‘(…) Por fin el fin. Y el principio de ese fin lo escenifica acercando la llama de un viejo mechero a la bola de papel. La arroja con precisión junto a la pira que contiene la sabiduría paterna y aguarda unos instantes para comprobar que nacen las primeras llamas de un incendio que no va a tardar en propagarse impune y vigorosamente. Bebe otro generoso trago y, sin desprenderse de la copa, agarra el inhalador y se ajusta la mascarilla en la cara antes de liberar el gas. Inspira durante cinco largos segundos sabiendo que el efecto aletargador no tardará en presentarse.
Y aún le queda algo que hacer.
Introduce el índice en el vinoy dibuja la letra “K” sobre la mesa. Seguidamente repite la operación con la “O”, la “N”, la “E”, la “T” y la “S”. logo blog genere negre_AMB LLETRES
-Konets -lee.
(…)

 
César Pérez Gellida és llicenciat en geografia i història, però no és fins l’any 2011 que comença a escriure.
Memento mori és la primera novel·la, amb la qual va guanyar el premi Racimo de literatura 2012, i és la primera part d’una trilogia anomenada ‘Versos, canciones y trocitos de carne‘ la qual segueix amb ‘Dies irae‘ i ‘Consummatum est‘. Amb aquesta última va rebre la Medalla de Honor de la Sociedad Española de Criminología y Ciencias Forenses 2014 i el Premi Piñon de Oro com a vallisoletà il·lustre.
L’any 2015 publica ‘Khimera’ i l’any 2016 inicia la segona trilogia ‘Refranes, canciones y rastros de sangre‘, que es compon de ‘Sarna con gusto‘, ‘Cuchillo de palo‘ i ‘A grandes males‘.
 

 • Memento Mori
 • Dies irae
 • Consummatum est
 • Khimera
 • Sarna con gusto
 • Cuchillo de palo
 • A grandes males
 •  

   
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari