Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Mi negro pasado. Laura Esquivel

9786073160056 Si us va agradar ‘Como agua para chocolate‘, no us podeu perdre aquesta magnífica història de Laura Esquivel, ‘Mi negro pasado‘. Aquesta es considera la tercera de la trilogia, que s’inicia amb ‘Como agua para chocolate‘, continua amb ‘El diario de Tita‘ i acaba amb ‘Mi negro pasado‘ on torna a parlar de la dona i de la seva independència com a tal. Hi apareix la lluita constant del personatge femení contra el desarrelament, l’obesitat i el consumisme.
 
La Maria és addicta al menjar. Ella i el seu marit tenen un fill negre, la qual cosa provoca el caos en el seu matrimoni enmig de retrets racistes i masclistes. La seva àvia, Lucía, absent per molt de temps, li dona el diari de Tita. La seva lectura li descobrirà secrets familiars i la capacitat de l’esperit humà de volar ben alt gràcies a l’alquímia que transforma els ingredients naturals dels aliments i el sentit de pertinença que mai abans havia experimentat.
 
La veu de Maria, de la mateixa estirp que les dones De la Garza, continuarà teixint la saga familiar. La protagonista haurà de defugir problemes filials, al mateix temps que va guanyant confiança en ella mateix. Aquest procés la portarà a crear una connexió amb Tita i tots els seus ancestres i aconseguirà reconciliar la seva ment amb el seu cos. És un renaixement vital. Però el veritable dilema apareixerà quan experimenti de nou el més profund dels sentiments: l’amor.
 
 
Laura Esquivel Laura Esquivel és escriptora i política.
Va estudiar teatre i creació dramàtica, en especialitat de teatre infantil; es llicencià en educació preescolar. Durant la dècada dels setanta va escriure programes infantils per a la televisió mexicana. El seu treball a TV l’estimulà a dedicar-se a l’escriptura de guions de cinema, d’ací en sortir ‘Como agua para cholocate’.
La cuina és la peça important de la llar, la que promou els canvis personals i familiars com a forma de revolució interior.
L’any 2014 va publicar ‘A Lupita le gusta planchar‘, la seva primera incursió en la novel·la policíaca, la protagonista de la qual és una dona alcohòlica, que sobreviu a la mort del seu fill i a l’abandonament del seu marit. Durant la història es transforma en antiheroïna, mentre cerca qui és l’assassí del seu cap, el delegat (cap polític) d’Iztapalapa.7.
 
La mateixa autora ens explica aspectes de la història.
 

 
 
Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari