Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Una columna de fuego, Ken Follett

Ken Follett i el seu llibre Els pilars de la terra és segurament un dels autors i una de les novel·les que més ràpidament ens ve al cap quan fent servir el terme best-seller. Va ser l’any 1989, quan Follett ascendia a l’Olimp dels autors més venuts arreu del món amb la història de la construcció d’una catedral al segle XII, deixant enrere l’estil romànic i sent testimoni d’un gòtic primerenc, a la fictícia ciutat de Kingsbridge. El 2007, signava la continuació amb Un món sense fi, tenint com a protagonistes els descendents d’aquell jove fuster, en Tom, a qui vam conèixer en el primer llibre i amb la pesta negra com a rerefons de la història. Ara, Follet ha tornat a Kingsbridge amb Una columna de fuego, situant-ne la trama als segles XVI I XVII.

los_pilares_de_la_tierra un-mundo-sin-fin-novela Una columna de fuego

Ken Follett reconeix que Kingsbridge és, per a ell, un recurs molt útil per simbolitzar els canvis que, al llarg de la història, ha patit Anglaterra (de la qual és pràcticament sinònim) i, per extensió, Europa. KingsbridgeA Una columna de fuego ens trobem al Kingsbridge de 1558, però no serà ni molt menys aquest l’únic escenari de la història, que transitarà per París, Sevilla, Brussel·les, Londres, Amberes i la illa de La Espanyola. De fet, en aquest nou llibre, Espanya hi està bastant present amb constants referències al regnat de Felip II i a la seva Armada Invencible.

Barrejant-hi personatges reals i d’altres d’inventats (hi podreu consultar un exhaustiu llistat al començament del llibre), les trames de la novel·la són diverses. En primer lloc, Follett s’endinsa en les guerres de religió que van marcar la història d’Europa al llarg d’aquest segle, reflexionant-hi sobre el concepte de Tolerància Religiosa, sorgit en aquesta època quan, fins aleshores, era bastant habitual lluitar contra aquells que tenien un Déu diferent. En segon lloc, hi incorpora una trama d’espionatge prenent com a punt de partida el primer servei secret anglès creat per Isabel I. I, finalment, Una Columna de fuego és també una història d’amor entre Ned, protestant, i Margery, catòlica.

Una columna de fuego_rodonaPrimeres pàgines.

Ken Follett va néixer a Cardiff. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Londres i va treballar com a periodista al South Wakes Echo, primer, i Evening News, posteriorment. La seva primera novel·la no va tenir gaire èxit i, amb el temps, va deixar el periodisme per incorporar-se a una petita editorial. Amb El ojo de la aguja, la seva onzena novel·la, aconseguiria per fi un èxit notable. A banda de la trilogia que fins ara tanca Una columna de fuego, també cal destacar l’anomenada Trilogia del Segle: La caiguda dels gegants, L’hivern del món i El llindar de l’eternitat. Si voleu consultar tots els llibres de Ken Follett a les biblioteques de Vilanova, feu clic aquí.

la caida de los gigantes el invierno del mundo el umbral de la eternidad

Llibres

 • Los pilares de la tierra
 • Els pilars de la terra
 • Un mundo sin fin
 • Un món sense fi
 • Un columna de fuego
 • La caída de los gigantes
 • La caiguda dels gegants
 • El invierno del mundo
 • L’hivern del món
 • El umbral de la eternidad
 • El llindar de l’eternitat
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

  Deixa un comentari