Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Los hijos del fuego, Pedro Feijoo

los hijos del fuego_pedro feijooPedro Feijoo (Vigo, 1975) és un veritable fenomen literari a Galícia. Amb la seva primera novel·la, Los hijos del mar, va guanyar el Premi San Clemente i va ser finalista del prestigiós Premi Xerais de Novel·la 2011. Posteriorment, amb la novel·la La memoria del agua, es va convertir en el primer escriptor a guanyar dos cops el Premi San Clemente. Enguany, acaba de publicar Los hijos del fuego que, tot i la similitud entre els títols i la mateixa parella protagonista, no és ben bé la continuació de Los hijos del mar.

El mateix autor reconeix que es tracta de dues novel·les independents i que el llibre, que tot just ara acaba de publicar, pot ser llegit sense conèixer res de la novel·la anterior. La raó per la qual ha repetit els personatges protagonistes, l’arquitecte Simón Varela i la historiadora Mariña Dafonte, és que eren la seva millor eina per endinsar-se, de nou, a la història del seu Vigo natal. En aquesta ocasió amb Los hijos del fuego ens trobem davant d’una barreja de novel·la negra, d’aventures, històrica i amb un sentit de l’humor característic de l’autor.

logo blog genere negre_AMB LLETRESSón dues les trames que trobarem a Los hijos del fuego, amb dos moments històrics ben diferents. Per una banda, el Vigo actual amb trama de corrupció urbanística inclosa. Per una altra banda, l’any 1809, quan el poble gallec lluitava contra l’exèrcit napoleònic en la Guerra de la Independència. Potser no tothom n’està al cas, però la ciutat de Vigo va ser la primera ciutat europea que va ser recuperada de l’ocupació francesa i, avui en dia, una de les festes més importants de la ciutat és la Fiesta de la Reconquista, en què els ciutadans de Vigo commemoren aquesta important victòria militar i que celebren el primer diumenge després del 28 de març (aquest dia, però de 1809, va tenir lloc l’alliberament de la ciutat).

Coincidint amb la ciutat en festes, l’alcalde de Vigo és a punt de dirigir-se als seus veïns. La Puerta del Sol és plena a vessar de gent vestida d’època disposada a gaudir de la festa. Entre el públic, Simón i Mariña. I quan l’alcalde ha de prendre la paraula, rep un tret que prové d’un mosquetó. A partir d’ara, començarà una investigació a càrrec de l’inspector de policia Bruno Rodés en què acabaran posant llum sobre el passat a partir d’una trama esdevinguda en el present.

Los hijos del fuego és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva.

portada los hijos del fuego_rodonaPrimeres pàgines.

Llibres

  • Los hijos del fuego
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari