Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La pizza es alta cocina, Marquinetti

portada del llibre

La pizza, segurament el plat italià més internacional, s’associa habitualment amb el menjar ràpid. És per aquesta motiu, que el títol de la novetat d’aquesta setmana a la Joan Oliva és tota una declaració d’intencions: La pizza es alta cocina. I és que el seu autor, conegut amb el sobrenom de Marquinetti porta sobre la seva esquena el valor de 25 anys d’experiència elevant aquest plat a la categoria d’alta cuina.

I per a més sorpresa, Marquinetti no és un xef italià, com seria d’imaginar. Nascut a Tomelloso, al bell mig de la Manxa, rere aquest sobrenom hi trobem Jesús Marquina, un cuiner que molt jove va quedar a càrrec del restaurant familiar i que, per aquestes coses que té la vida, va acabar reconvertint el negoci en pizzeria.

Al llarg de tots aquests anys, Marquina ha acumulat ofici, reconeixement i un bon grapat de premis: 5 vegades campió del món en l’elaboració de pizzes, campió d’Espanya, Rècord Guinness a la pizza més llarga (2011) i “Ambaixador de la Pizza” a Espanya per l’Associació de Pizzeries Italianes.

pizzaPizza a les biblioteques de VNG.

Pizza_F_El_GrecoLa pizza es alta cocina és majoritàriament un receptari de cuina amb 46 pizzes diferents explicades pas a pas, amb tot luxe de fotografies i amb trucs i consells que ens faran triomfar davant dels nostres comensals. Però no és només això, el llibre compta amb una introducció històrica sobre aquest plat tan internacional i amb un monogràfic sobre la massa. No en va, per a Jesús Marquina, la clau de l’èxit d’una pizza de qualitat rau en la massa, l’únic dels elements que elabora el cuiner i ens dóna detalls sobre els seus 5 ingredients: farina, aigua, llevat, sal i oli d’oliva.

D’entre les 46 receptes de pizza explicades al llibre, en trobem de clàssiques (com la 4 formatges, la Margherita o Frutti di Mare), d’innovadores (com la Reina de la tardor, la Corona de don Quixot o la de Pernil amb caviar de meló) i de dolces (com la de Crema de cacao i avellanes amb taronja i maduixa).

Llibres

La pizza es alta cocina

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari