Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

La escritora. Carmen Conde

La escritora de Carmen CondeCarmen Conde és una escriptora pràcticament debutant. Tot just l’any passat, Ediciones B publicava la seva primera novel·la, Para morir siempre hay tiempo, guardonada amb el Premio de Novela Negra La Trama. Ara, ja podem llegir el seu segon llibre, també de gènere negre, La escritora, que podeu reservar a la Joan Oliva.

Lucrecia Vázquez té vint-i-set anys, viu a Barcelona i es dedica a l’escriptura. El seu nom, però, no és conegut entre els seus lectors ja que Lucrecia escriu novel·la policíaca sota pseudònim masculí, Kevin Wilson. La seva tasca com a escriptora no es limita només a aquesta activitat, també escriu per encàrrec de l’editorial per a d’altres autors, que fan servir les seves novel·les com a pròpies. A la Lucrecia ja li està bé aquesta manera de treballar. L’anonimat evita que la síndrome de Tourette que pateix (i els nombrosos tics que l’acompanyen) sigui pública.

logo blog genere negre_AMB LLETRESDe caràcter complex i amb una intel·ligència molt per sobre de la mitjana, la Lucrecia va tenir una infantesa molt dura, de centre d’acollida en centre d’acollida. L’editorial Universo, per a la qual treballa, li ha fet un nou encàrrec: escriure la propera novel·la de la famosa escriptora Dana Green, que després de triomfar escrivint llibres sobre misteris religiosos (al més pur estil Dan Brown) ara vol passar al gènere negre. El problema és que Dana Green, pseudònim de Soledad Montero, passa per una crisi creativa i és, per aquest motiu, que la Lucrecia hi entra en joc.

La trama arrenca quan ha de tenir lloc la primera trobada d’ambdues escriptores en un poblet del Montseny. Dana Green ha estat assassinada de manera cruel i Lucrecia n’esdevé sospitosa. L’encarregat de la investigació, que farà públics els secrets més obscurs del món editorial, serà el mosso d’esquadra Gerard Castillo, que haurà de determinar si la Lucrecia és víctima o assassina.

Barreja de novel·la negra, amb descripcions de gran cruesa, i crítica punyent de la indústria editorial és el que podreu trobar a La escritora.

Carmen Conde (Barcelona, 1965) va estudiar Magisteri i treballa com a mestra de primària. La escritora és la seva segona novel·la.

Llibres

  • La escritora
  • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari