Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Gestió del temps i lleure

EstiuÉs en aquest moment de l’any quan molts de vosaltres us plantegeu la pregunta: Què fem amb la canalla aquest estiu?

El període de vacances que, per als més petits, significa descans i diversió, suposa, per als pares, un estrès afegit i algun mal de cap, ja que és difícil conciliar les vacances escolars d’uns amb les tasques professionals dels altres.

Per tant, es planteja la difícil tasca d’omplir les hores d’oci dels petits de la casa. I és que els nens desitgen i necessiten, igual que els adults, un període de vacances d’estiu que els permeti deixar enrere durant un temps, les hores d’estudi, els deures, les ocupacions escolars i totes les obligacions que formen part de la vida quotidiana del curs escolar. Es pot aprofitar les activitats d’estiu per a que l’ infant aprengui a conviure, a compartir experiències i a ser independent.

Les possibilitats per a que els nens passin un temps o uns dies fora de l’entorn escolar són moltes i variades, triar la millor opció dependrà de les seves necessitats i aficions, de les vostres possibilitats i sobre tot, de l’edat dels nens: casals d’estiu, campaments, colònies, classes d’idiomes, activitats esportives, casals esportius, … qualsevol opció és vàlida ja que lluny dels pares els nens/es aprenen a conviure, a compartir experiències i a ser més independents. Estar lluny dels pares els ajuda a ser autosuficients ja que tenen que ocupar-se de tasques que a vegades, no fan habitualment: parar taula, fer el llit o endreçar les seves coses.

Nens divertint-seAbans de triar una activitat:

  • Valoreu les preferències i aptituds dels vostres fills i busqueu activitats que l’ajudin en el seu desenvolupament psicològic i social.
  • Les activitats més adients per als més petits, són aquelles que els permetin estar en contacte amb altres nens i nenes i preferentment en un medi natural: campaments, colònies, campus esportius, etc.
  • Doneu-li informació sobre l’activitat, feu-lo participar per tal que mantingui la il•lusió però si no hi vol anar, respecteu el seu desig sense fer-li recriminacions.
  • Regidoria de Serveis Socials i Salut.
    Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

    Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

    Deixa un comentari