Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: CINEMA

Silencio, Martin Scorsese

Silencio_portadaEl 2016, Martin Scorsese estrenava la que és, fins ara, la seva darrera pel·lícula: Silencio, adaptació de la novel·la homònima de l’escriptor japonès Shusaku Endo.

Endo va publicar la novel·la el 1966 i és considerada una de les seves obres mestres. De profundes conviccions religioses i morals, Endo va desenvolupar la seva trajectòria literària des de la perspectiva de ser japonès i catòlic (una minoria que no arriba a l’1% de la població del país nipó) i a Silencio s’endinsa en la persecució i tortures a les quals la inquisició japonesa va sotmetre la minoria catòlica durant el segle XVII.

Shusaku Endo a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Feia 30 anys que Scorsese volia adaptar la novel·la a la gran pantalla i, finalment, va aconseguir-ho l’any passat. Per als papers protagonistes de Silencio , el director va triar Andrew Garfield (vist darrerament en el film Hasta el último hombre), Adam Driver (l’hereu de Darth Vader d’Star Wars Episodi VII, El despertar de la fuerza) i Liam Neeson (de llarguíssima i reconeguda carrera i que ha participat en clàssics, com ara, La misión (1986) o La lista de Schindler (1993).

fotograma SilencioLiam Nesson interpreta a Cristóvão Ferreira, un jesuïta portugués de qui es rumorejava, a mitjan segle XVII, que havia renunciat a la seva fe després d’haver estat perseguit i torturat al Japó, on feia de misioner. Davant d’aquesta possible apostasia, dos joves jesuïtes viatjaran fins al Japó amb la intenció de localitzar Ferreira. Aquests joves, interpretats per Andrew Garfield i Adam Driver, seran Sebastião Rodrigues (personatge inspirat en el misioner Giusseppe Chiara) i Francisco Garupe, que viuran en primera persona la persecució a què van ser sotmesos els cristians japonesos.

Tràiler de Silencio:

Martin Scorsese ja havia tractat el tema de la fe en la seva llarga filmografia. L’any 1988 va acostar-se a la figura de Jesús i el Cristianisme amb La última tentación de Cristo. Després arribaria Kundun (1997), en aquesta ocasió endinsant-se en el Budisme i la figura del Dalai Lama. Silencio (2016) tanca aquesta hipotètica trilogia sobre dilemes ètics i morals, d’un Scorsese de ferma formació catòlica, que va arribar a ingressar en el seminari de ben jove tot i que va deixar de banda la idea del sacerdoci i es va decidir pel setè art.

A banda d’aquests títols, la indiscutible carrera d’Scorsese està farcida de clàssics del cinema: Taxi Driver, Toro Salvaje, Uno de los nuestros, Casino, Gangs of New York o Infiltrados, per citar-ne només alguns.

Si us ve de gust repassar la filmografia de Martin Scorsese, a continuació hi podreu consultar totes les pel·lícules d’aquest director que tenim a la XBMVNG:

martinscorsese_rodonaMartin Scorsese.

Ja podeu reservar Silencio a la Joan Oliva!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Bar Bahar, entre dos mundos

Bar BaharQuan prens la decisió d’explicar al món allò que penses i allò que sents, no hi ha volta enrere. Només queda expresar la teva veritat o abandonar el procés creatiu“. Amb aquestes paraules defineix la directora palestino-israelí Maysaloun Hamoud el seu primer llargmetratge, que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva: Bar Bahar, entre dos mundos. El film va néixer arran de la Primavera Àrab quan es respiraven en l’ambient desitjos de canvi. La directora de la pel·lícula és, igual que les seves tres protagonistes, una palestina que viu a Israel, separada del món àrab i una de tantes minories de qui ningú no en parla.

Salma, Laila i Nour són les tres protagonistes de Bar Bahar, tres dones joves palestines amb passaport israelí. Viuen a Tel Aviv i totes tres han optat per viure lluny dels seus llocs d’origen i fer-ho en llibertat. Allà s’hi troben entre 2 mons, atrapades entre la tradició i la llibertat de treballar, divertir-se i triar.

La pel·lícula ostenta l’honor d’haver estat la més premiada en el passat Festival de Sant Sebastià en què va guanyar, entre d’altres, el XVII Premi Sebastiane i el X Premi RTVE-Otra Mirada. El Jurat del Premi Sebastiane va destacar-ne la denúncia de tot tipus de funtamentalisme que exposa “la realitat de tres dones que pagan un preu ben alt per conquerir una parcel·la de llibertat en la qual poden ser elles mateixes, dins d’una societat en la qual facin el que facin no aconsegueixen encaixar”. Per la seva banda, el premi RTVE-Otra Mirada reconeix, com en aquest cas, pel·lícules que tracten temàtiques properes a la dona.

Tràiler de la pel·lícula:

La directora Maysaloun Hamoud va néixer a Budapest, mentre el seu pare hi estudiava Medicina. Ella va créixer al nord d’Israel. És llicenciada en Història del Pròxim Orient per la Universitat Hebrea i llicenciada per l’Escola de Cinema Minshar. Bar Bahar (2016) és el seu primer llargmetratge. Abans, havia rodat alguns curtmetratges, com ara Salma, (2012) Nominat per l’Acadèmia Israelí al Premi a Millor Curtmetratge; Sense of Morning (2010) i Shades of Light (2009), que va ser estrenat en el Festival Internacional de Nova York.

DVD

 • Bar Bahar
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Spain in a day

  Tot va començar amb el projecte de Youtube Life in a day que en paraules del seu director, Kevin Macdonald, pretenia ser “una càpsula del temps que diria a les futures generacions què volia dir estar viu un 24 de juliol de 2010” I com ho van fer? doncs van convidar a tothom que hi volgués participar a enviar un video en què es reflectís un moment de la seva vida diària, concretament un moment del 24 de juliol de 2010. I, sota aquesta premisa, van rebre més de 80.0000 vídeos d’arreu del món (unes 4.500 hores de gravacions) que van ser el material amb què es va realitzar el documental Life in a day, de 90 minuts de durada. El Festival de Cinema de Sundance 2011 va ser el lloc triat per a l’estrena oficial d’aquest projecte, que va comptar amb els germans Ridley i Tony Scott com a productors.

  Tràiler Life in a day:

  Arran de l’èxit d’aquest primer documental, alguns països s’hi van afegir i van portar a terme projectes semblants partint d’una mateixa manera de fer: que tothom que hi volgués prendre part enviés les seves gravacions, a partir de les quals veuria la llum un documental fet entre tots. spain_in_a_dayPrimer, va arribar Britain in a day (amb gravacions fetes el 12 de novembre de 2011), posteriorment, Japan in a day, amb enregistraments fets per supervivents del tsusami de l’any anterior i, després, Italy in a day, que va triar el 26 d’octubre de 2013 com a data per a les gravacions.

  L’any 2015, el projecte va arribar a Espanya i la directora encarregada del muntatge final va ser Isabel Coixet. A partir de les preguntes que convidava a respondre: Què estimes?, Què et fa por?, Amb què somies? i En què creus?, Coixet i el seu equip van rebre 22.600 vídeos que, un cop finalitzat el muntatge, van donar com a resultat el documental Spain in a day. En aquest cas, la data triada per als enregistraments va ser el 24 d’octubre de 2015 i el documental va ser presentat en el Festival de Cinema de Sant Sebastià.

  Per a Spain in a day, Alberto Iglesias (guanyador de 10 premis Goya i nominat en tres ocasions per als Oscars) va ser el músic encarregat de la banda sonora. Per la seva banda, el reconegut dissenyador Javier Mariscal va ser l’autor del pòster del film.

  Isabel Coixet parla d’Spain in a day:

  Aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva Spain in a day. Reserveu-la!

  DVD

  A les biblioteques de VNG hi podeu trobar d’altres pel·lícules d’Isabel Coixet:

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El ciudadano ilustre

  El-ciudadano-ilustreQue ningú no és profeta a casa seva podria ser la idea sobre la qual els directors Mariano Cohn i Gastón Duprat han signat la satírica El ciudadano ilustre. L’aclamat fim argentí és novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

  L’actor Óscar Martínez interpreta Daniel Mantovani, l’il·lustre ciutadà que dóna nom a la pel·lícula i que és, ni més ni menys, que un escriptor argentí guanyador de Premi Nobel de Literatura. El personatge va deixar enrere, ara fa més de quaranta anys, Salas, la ciutat on va néixer. D’aleshores ençà, viu a Europa, ara concretament a Barcelona, i no ha tornat mai al seu lloc d’origen.

  Tot i haver marxat de Salas fa quatre dècades, els anys d’infantesa i joventut van ser prou importants per al fictici Nobel, com ho demostra el fet que tota la seva obra té com a escenari principal Salas. I ara, quan la qualitat literària de Mantovani ha estat reconeguda amb el màxim guardó literari mundial, els seus conciutadans el conviden a fer un seguit de conferències a Salas i retre-li homenatge. Allà, però, no el rebran amb tot l’entusiasme que ell esperava. Els anys han convertit els seus amics de joventut en persones amb qui no té gaire afinitat i ell, afamat escriptor, és un desconegut per als seus conciutadans.

  El ciudadano ilustre és un exemple més del to irònic i corrosiu dels seus directors, un retrat de les misèries de la condició humana. Mariano Cohn i Gastón Duprat van dirigir, també a quatre mans, El hombre de al lado.

  copa volpi_oscar martinezMolts són els premis amb què la indústria cinematogràfica ha reconegut El ciudadano ilustre. En la passada edició dels Premis Goya, va aconseguir el guardó com a Millor Pel·lícula Iberoamericana i, en la mateixa categoria, va ser reconeguda la pel·lícula pels Premis Platino.

  El seu protagonista, Óscar Martínez, ha rebut també nombrosos premis per la interpretació del Nobel Daniel Mantovani. Des del Premi Platino a la Millor Interpretació Protagonista Masculina fins a la Copa Volpi en el marc del Festival de Venècia. Hem de destacar, d’aquest darrer guardó, que ha estat la primera vegada que el rep un actor llatinoamericà. La carrera interpretativa d’Óscar Martínez acumula d’altres guardons, com ara la Concha de Plata del Festival de Sant Sebastià per El Nido Vacío (2008), així com destacada va ser la seva participació a Relatos Salvajes (2014)

  Tràiler de la pel·lícula:

  DVD

  El ciudadano ilustre
  Relatos salvajes
  El nido vacío
  El hombre de al lado

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  100 metros

  100_metros-170169519-largeInspirant-se en una història real, el director Marcel Barrena signa 100 metros, pel·lícula que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva.

  Dani Rovira interpreta el personatge protagonista, inspirat en la vida de Ramón Arroyo, un pare de família que va ser diagnosticat l’any 2004 d’esclerosi múltiple. Tot i que el diagnòstic que va rebre no era gaire optimista i no esperava poder avançar més enllà dels cent metres en tan sols un any, la seva tenacitat el va fer arribar a completar l’Iroman de Barcelona l’any 2013. Ramon Arroyo Dani RoviraVa començar a fer esport, després de rebre el diagnòstic, per enfortir la musculatura i, en poc temps, va passar de participar en carreres populars a finalitzar el 3,8 km nedant, els 180 km en bicicleta i els 42,195 km de cursa de l’Iroman.

  Arroyo defuig donar una visió ensucrada de la seva vida i la seva voluntat era que la pel·lícula reflectís el seu afany de superació, mostrar diferents realitats davant de la malaltia i, sobretot, normalitzar l’esclerosi múltiple. Amb aquesta mateix objectiu, va escriure el seu primer llibre: Rendirse no es una opción: la emocionante historia de superación llevada al cine (2016)

  Al costat de Dani Rovira, els actors Karra Elejalde dóna vida al sogre i entrenador del protagonista i Alexandra Jiménez, a la seva dona. Ambdós actors van rebre per les seves respectives interpretacions el Premi Gaudí al Millor Actor i Actriu Secundari.

  Tràiler de la pel·lícula:

  No és la primera vegada que el director Marcel Barrena aborda un relat de superació personal. Abans de 100 metros, va signar el documental Món petit sobre el viatge des de Barcelona a Nova Zelanda d’Albert Casals, un jove en cadira de rodes que ha fet dels viatges sense pràcticament diners ni equipatge la seva manera d’entendre la vida. Un parell de llibres són també testimoni de la seva vida: El món sobre rodes (2009) i Sense fronteres (2011).

  DVD

 • 100 metros
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Ara comença tot, Lluís Homar

  I és ara quan tot just començo a entendre quin sentit té tot plegat i que intueixo cap on vull anar. És per això que potser és un bon moment per aturar-me i mirar enrere. Perquè si miro enrere no és per fer balanç de res ni per recrear-me en el passat, sinó perquè és la manera que he trobat de dir en veu alta que és realment ara quan comença tot“.

  portada_ara-comenca-totAra comença tot va néixer gràcies a la insistència de Jordi Portals, periodista de formació que treballa com a guionista de televisió des de fa dues dècades. Un WhatsApp dirigit a Lluís Homar (després en vindrien uns quants més) amb una frase extreta de Leonci i Lena, una de les primeres obres que Homar va interpretar al Teatre LLiure, va encendre l’espurna de tot plegat.

  Terra_baixaAmb una gran dosi d’entusiasme en reserva” era la frase que va saber captar l’atenció de Lluís Homar, que de fet no tenia en perspectiva fer cap llibre autobiogràfic. L’entesa entre Homar i Portals va ser total i van acordar trobades setmanals en què xerrarien de les angoixes, les alegries, de les pors, dels fracassos i dels èxits de l’actor, amb quaranta anys de carrera professional a l’esquena. Fruit d’aquestes converses va veure la llum aquest any Ara comença tot, coincidint gairebé amb l’estrena del Ricard III que l’actor va interpretar a la Sala Gran del TNC. La tasca, reconeix Homar, no ha estat fàcil. Però hi va acceptar amb la condició que el llibre resultant fos útil tant per a ell mateix com per a aquelles persones que el llegissin.

  la plaça del diamantVa triar, segurament no a l’atzar, el Teatre dels LLuïsos d’Horta per escriure el pròleg del llibre. Coincidint amb el 150 aniversari del teatre, va anar-hi a interpretar Terra Baixa, l’adaptació en què ell sol fa quatre papers (en Manelic, el Sebastià, la Marta i la Nuri) i que va estrenar la temporada passada dirigit per Pau Miró. En aquell mateix teatre “va iniciar una vida consagrada a l’ofici d’actor” interpretant també en Manelic amb només 17 anys. I l’any 90, dirigit per Fabià Puigserver i al Mercat de les Flors, interpretava de nou el personatge central de Terra Baixa. I és que l’obra d’Àngel Guimerà i, especialment el personatge del Manelic, han estat un fet determinant en la seva carrera.

  Lluís-Homar-Goya-EvaLluis Homar (Barcelona, 1957) va formar part de l’equip fundador del Teatre Lliure l’any 1976. Allà hi va interpretar més de 30 espectacles i en va ser director artístic durant 6 anys. L’any 2006 va guanyar el Premi Nacional de Teatre per la seva interpretació en l’obra L’home de teatre.

  A banda de la seva llarga trajectòria teatral, també té una important carrera cinematogràfica amb més de cinquanta pel·lícules. El seu debut en el cinema va ser l’any 1981 amb La Plaça del Diamant, l’obra de Mercè Rodoreda, al costat de Sílvia Munt. L’any 2012 va guanyar el premi Goya i el premi Gaudí pel seu paper a la pel·lícula Eva.

  Llibres

 • Ara comença tot
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Stephen Frears

  sfrearsAquesta setmana arriba a Venècia la seva nova pel·lícula Victoria & Abdul, que li ha permès reunir-se novament a Juddi Dench, interpretant en aquesta ocasió el paper de Reina Victoria, amb un guió basat en el llibre de periodista Shrabani Basu amb el títol The True Story of the Queen’s Closest Confidant. Stephen Frears ha estat guardonat amb el premi Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2017 per la seva llarga i prolifera carrera a la Biennale di Venezia que es s’està celebrant aquesta setmana.

  Es tracta d’un dels directors més versàtils que existeixen en la gran industria del cinema, amb una gran varietat d’estils, temes i gèneres, construint-se una sòlida reputació en la dècada anys setanta amb la direcció d’episodis de sèries i pel·lícules per a la televisió. El seu debut cinematogràfic es va produir al 1984 amb La venganza, que va revelar el talent de Tim Roth al món. La següent pel·lícula va ser The provocative My Beautiful Laundrette (1985), protagonitzada per Daniel Day Lewis, que va ser un èxit internacional, rebent una nominació als Oscar al Millor Guió Original; era la primera vegada que optava a l’estatueta, destacant el seu talent per a les adaptacions literàries.

  victoria-and-abdul-posterUn temps després realitzava l’obra cinematogràfica que li va donar una projecció mediàtica global, si es pot dir així en aquella època, Amistades peligrosas (1988), amb un repartiment de luxe encapçalat per John Malkovich, Glenn Close i Michelle Pfeiffer, que li va permetre guanyaria tres premis Oscar, incloent el Millor Guió Adaptat, així com molts altres premis internacionals. La seva següent pel·lícula, Los timadores (1990), li permetria optar a la seva primera nominació als Oscar al Millor Director.

  A l’any 1998 va guanyar l’Ós de Plata al Millor Director al Festival de Cannes per Tierra de cowboys, mentre que dos anys després va dirigir Alta Fidelidad, i va competir per primera vegada a Venècia amb la pel·lícula Liam, per la qual l’actriu Megan Burns va guanyar el Premi Marcello Mastroianni. Posteriorment, va tornar a Venècia amb Dirty Pretty Things i una altra vegada el 2006, quan va rebre la seva segona nominació als Oscar al Millor Director per The Queen, la famosa pel·lícula sobre la Reina Elisabeth II, per la qual Helen Mirren , amb una brillant interpretació, va guanyar la Copa Volpi i la Oscar a la millor actriu. La darrera pel·lícula del premiat i homenatjat director va ser Philomena (2013), que va ser nominada a quatre premis de l’Acadèmia.

  DVD

  Stephen Frears a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  No hi ha comentaris

  Kiki, el amor se hace

  kikiPaco León és un cineasta diferent, es va poder albirar en el seu paper d’actor en la sèrie Aida durant moltes temporades, però el seu pas a la pantalla gran va ser decididament ambiciós. Les seves pel·lícules no han deixat indiferent a ningú, i aquesta tampoc és una excepció però cal reconèixer-li a seu director l’habilitat per teixir una mena de còmic humanista amb resultats més que dignes. Paco León camina de puntetes per la trama evitant el fàcil com és caure en la vulgarització i en l’ordinari. La millor prova d’això és que les escenes de sexe en la pel·lícula no són tantes com el títol anuncia i que la trama se sustenta en diàlegs treballats i en uns actors que no necessiten ni clixés, ni pesats apunts musicals de comèdia romàntica. Les actrius estel·lars com Alexandra Jiménez o Belen Cuesta no requereixen més subratllats que els de la pròpia veritat de les seves interpretacions.
   
  El seu argument explica cinc divertides històries d’amor i curioses fílies sexuals coincideixen en un estiu madrileny especialment calent. Els termes dacrifilia, elefilia, somnofilia i harpaxofilia són algunes paraules que descriuen algunes de les particulars formes d’obtenir plaer que descobreixen els protagonistes, però per gaudir-hauran de decidir com integrar-les en les seves vides. Els seus sentiments, les seves pors i sobretot la seva sexualitat es transformen trencant tabús, endinsant-se en una etapa nova, emocionant i lliure on no es renega ni del plaer ni de l’amor.

  Es que en definitiva, Kiki, el amor se hace, més que de llibertat sexual és una oda a la diferència realitzat amb molta llibertat, i alhora, sense perdre gens del caràcter comercial lògic d’una producció que vol arribar a tots els indrets de la industria. Una cosa que és digne d’admirar, sobretot, quan es tracta un tema tan arriscat com el de les fílies sexuals rares i extravagants i que, encara que sense ser molt explícita, no es talla un pèl a l’hora d’utilitzar cert vocabulari o de mostrar escenaris extrems.

  El fenomen Carmina

  DVD

  Carmina o revienta
  Carmina y amén
  Kiki, el amor se hace

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Espiant des del cel

  espiasLa coronel Katherine Powell és una oficial de la intel·ligència militar britànica, lidera una operació secreta per capturar a una cèl·lula terrorista entre la qual es troba una ciutadana britànica a Kenya. Quan es dóna compte que els terroristes estan en una missió suïcida, ella ha de canviar els seus plans. El pilot americà de drons Steve Watts rep l’ordre de destruir el refugi on es troben els terroristes, però una nena de nou anys ingressa a la zona de risc. L’argument succeeix en el transcurs de només unes hores, durant les quals oficials i soldats dels exèrcits britànic i nord-americà treballen junts en una ofensiva amb un dron a Nairobi. En el moment després que es doni l’ordre de llançar un míssil sobre el refugi en què uns terroristes es preparen per dur a terme un atac suïcida, una nena apareix per la zona de l’imminent impacte i comença a vendre pa. I aquí sorgeix el dilema moral de la pel·lícula: ¿és la mort d’un civil acceptable si amb ella probablement es salven desenes d’altres vides?
   
  The 78th Annual Academy Awards - Press RoomL’actriu Helen Mirren és la coronel de les forces armades britàniques Katherine Powell, qui farà tot el possible per aconseguir complir la missió després de la que porta anys, des d’un búnquer a Anglaterra; en un despatx, es trobaran presents durant la missió l’actor Iain Glen, representant el ministre d’afers estrangers britànic James Willet; Alan Rickman, com el tinent general britànic Frank Benson, intermediari entre la coronel i el despatx polític; com a darrera baula de la cadena es troba a Aaron Paul, personatge televisiu a la famosa sèrie Breaking Bad, com a pilot de dron armat amb míssils Hellfire però l’ús es realitza des d’una base de Las Vegas als Estats Units; i finalment Barkhad Abdi, home clau sobre el terreny, o espia infiltrat a la zona.

  En el transcurs del desenvolupament de la missió la presa de decisions anirà passant per diferents nivells burocràtics, per diferents responsables polítics, militars i judicials de major o menor rang a on la responsabilitat en les accions podria ser fatídica. Es tracta de la sisena pel·lícula del director sud-africà Gavin Hood, que es va donar a conèixer internacionalment en fer-se amb l’Oscar a la millor pel·lícula en llengua estrangera per Tsotsi i que té en la seva filmografia altres títols com X- Men Origins, Lobezno o El juego d’Ender, mostra palpable de la maduresa gradual d’aquest cineasta.

 • Drones de guerra y paz
 • Cinema

  Espias desde el cielo

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La perfecció no està feta pels homes

  perfectmanL’objectiu principal de Mathieu Vasseur, un noi de 26 anys, és convertir-se en un famós escriptor, però la seva primera novel·la ha estat rebutjada per les editorials. Així que no li queda una altra que treballar com a empleat en una companyia de mudances per pagar els seus comptes. Un dia, troba per circumstàncies del destí, un antic i interessant diari, escrit per un ancià, ja mort, durant la seva experiència a la guerra d’Algèria, de manera que el personatge interpretat per Pierre Niney cedeix a la temptació de usurpar-lo i enviar-ho com a seu als editors, sense aturar-se a pensar en les conseqüències de la seva arrabassada i arriscada decisió.

  El director Yann Gozlan, conegut per la seva pel·lícula Cautivos, remet inequívocament a la pel·lícula El ladron de palabras de Brian Klugman, en què el personatge interpretat per Bradley Cooper és un desesperat escriptor a la recerca de que alguna de les seves creacions pugui ser publicada, i de la mateixa forma és temptat per la fortuna en trobar en una botiga d’antiguitats, dins d’una maleta, l’escrit d’un home, en aquest cas interpretat per Jeremy Irons, explicant la història de la seva vida, i decideix publicar-lo com propi, deslligant de la mateixa manera una sèrie de fatídiques seqüeles.

  yangozlan

  Un altre ficció que pot tenir certes semblances és El talento de Mr.Ripley, basada en la novel·la de Patricia Highsmith a on Tom Ripley es veu embolicat en una estafa quan un magnat li proposa viatjar a Itàlia per persuadir al seu fill, Dickie, a tornar als Estats Units i dirigir el negoci familiar.
  Es aleshores quan Ripley comença a veure una oportunitat per construir des dels fonaments una nova vida però quan arriba al seu destí i coneix a Dickie Greenleaf i a la seva núvia Marge Sherwood, comença a mantenir una relació d’amistat amb tots dos gràcies a les seves mentides i estratagemes.

  El hombre perfecto, novetat aquesta setmana a la biblioteca, realitza un intel·ligent exercici de suspens al més pur estil del thriller d’èpoques anteriors, apropant-se a fites que fins ara no es podien pensar a tornar a assolir, on poc a poc una situació que començarà amb una petita mentida s’anirà convertint en un enorme embolic de conseqüències, on la bogeria dels esdeveniments que es ens plantegen anirà sempre fent-se més difícil de solucionar. Tal és així, que es veurà el desenvolupament d’un personatge consumit per la seva pròpia mentida, fins a tan punt que s’ha vist obligat a construir un personatge al voltant de la seva novel·la per superar uns esdeveniments inesperats.

  Llibres

  El hombre perfecto

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »