Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: GÈNERE NEGRE

El libro de los espejos, E. O. Chirovici

el libro de los espejos de ChiroviciEl libro de los espejos és la primera novel·la traduïda al castellà del seu autor, E. O. Chirovici. La novetat de gènere negre de la biblioteca Joan Oliva d’aquesta setmana és un llibre de suspens psicològic en què el poder i la fragilitat de la memòria serà determinant en el desenvolupament de la història.

La trama de El libro de los espejos retrocedeix vint-i-set anys i ens situa en un succés, d’allò més tràgic, que va tenir lloc a la Universitat de Princeton. Allà, un prestigiós professor de la universitat és assassinat i, Richard Flynn, que en aquella època n’era estudiant, torna a posar d’actualitat el crim quan fa arribar un manuscrit a Peter Katz, un agent literari. El manuscrit, però, no està complet i en Peter Katz començarà a tirar del fil per descobrir què va passar realment.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn el manuscrit, Richard Flynn rememora aquell moment i fa públic el que va passar pels volts de Nadal de 1987, però la memòria és fràgil i han passat prop de trenta anys, I potser tot allò que recorda no és ben bé el que va passar realment. Per acabar de dificultar la investigació, quan l’agent literari arriba fins a Flynn, aquest ha mort. Per aquest motiu, comptarà amb l’ajut de dues persones més amb l’objectiu de descobrir la veritat. Seran aquests tres personatges, encarregats de la investigació, els narradors de cadascuna de les tres parts en què se’ns presenta la novel·la:

En primer lloc, l’esmentat agent literari Peter Katz. En segon lloc, John Keller, un periodista amb qui contacta Katz perquè li faci un cop de mà a l’hora de trobar la part de manuscrit que no li van fer arribar i, per últim, Roy Freeman, un policia jubilat que, en el seu moment, va formar part de l’equip encarregat de la investigació oficial. Cadascun dels narradors explicarà la versió dels fets des del seu punt de vista .

el libro de los espejos de Chirovici_rodonaPrimeres pàgines.

Eugen Ovidiu Chirovici va néixer l’any 1964 a Transilvània. La seva família té arrels a Romania, Hongria i Alemanya. Durant anys, ha treballat com a periodista dirigint, primer, un diari i, més tard, una cadena de televisió. Per la seva tasca periodística ha rebut nombrosos premis.

La seva primera novel·la, The Massacre, va ser tot un èxit de vendes al seu país l’any 1991. Escriu, però, ficció i no ficció. Des del 2012, Chirovici es dedica a temps complet a l’escriptura i ha establert la seva residència a Anglaterra.

Booktrailer de El libro de los espejos

Llibres

 • El libro de los espejos
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Collita de Gènere Negre i Policíac 2016

  La Xarxa de biblioteques negres formada per les biblioteques Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, Montbau de Barcelona i Biblioteca Districte 6 de Terrassa, presenta la seva publicació col·lectiva amb el millor del gènere políciac.

  La Collita 2016 recull la novel·la negra i policíaca publicada durant l’any anterior i una relació de festivals, jornades i congressos fets durant l’any, una relació dels premis de novel·la negra atorgats durant els anteriors mesos, i la llista de les vint-i-cinc novel·les negres més prestades durant l’any 2016.

  Altres guies de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Podeu consultar aquí totes les anteriors guies de Collita de Gènere Negre.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  En un bosque muy oscuro, Ruth Ware

  En un bosque muy oscuro-Ruth WareEl títol amb què s’estrena Ruth Ware a casa nostra és la novetat de gènere negre que us ofereix aquesta setmana la Joan Oliva. Es tracta de En un bosque muy oscuro, un nou exemple del que, ja fa un temps, s’anomena grip lit o thriller psicològic femení, amb exponents com ara Perdida o La chica del tren, entre els més coneguts.

  La protagonista de En un bosque muy oscuro és la Leonora (Nora, com li diuen) que, després de molts anys sense cap contacte amb una antiga companya d’institut, logo blog genere negre_AMB LLETRESrep una invitació de la Clare per prendre part en el seu comiat de soltera. D’entrada, la Nora té els seus dubtes. Fa molts anys que no en sabia res de la Clare. Serà aquesta una oportunitat de recuperar el temps perdut i de retrobar una antiga amistat? Tot i els seus dubtes, una amiga comuna, la Nina, la fa convèncer d’anar-hi. El lloc per a la trobada, una casa en el més profund del bosc

  Booktrailer de En un bosque muy oscuro:

  Llibre de ràpida lectura, ben escrit i amb una alta capacitat addictiva que et farà molt difícil deixar-lo de llegir fins a descobrir tot el misteri, En un bosque muy oscuro és una història escrita en primera persona i amb dos fils temporals ben diferents: el del temps passat, quan la Nora és convidada al comiat de soltera, i el present, quan la Nora és al llit de l’hospital, sense recordar ben bé què ha passat, però tenint la certesa que algú ha mort.

  Els drets de la novel·la ja han estat adquirits per portar-la a la gran pantalla. L’actriu Reese Witherspoon serà l’encarregada de la producció i es reserva la possibilitat de protagonitzar-la.

  En un bosque muy oscuro-rodonaPrimeres pàgines.

  Ruth Ware va néixer a Sussex, al sud d’Anglaterra, l’any 1977. ruth-ware-4Va estudiar a la Universitat de Manchester i, actualment, viu al nord d’Anglaterra amb la seva parella i els seus fills. A banda de En un bosque muy oscuro, ha publicat posteriorment The woman in cabin 10, un altre thriller protagonitzat per una dona. En aquest cas, la periodista especialitzada en viatges Lo Blacklock, que ha estat convidada una setmana a un creuer de luxe a bord de l’Aurora, i sembla que acaba sent l’únic testimoni de la caiguda al mar d’una dona. Cap ni un dels passatgers del creuer troba faltar algú i, després del recompte, tot sembla ser correcte. Així doncs, Blacklock és l’únic viatger en aquest creuer que sap que hi ha un assassí a bord…

  Llibres

 • En un bosque muy oscuro
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Efecto dominó. Olivier Norek

  efecto domino_olivier norekQuinze anys de feina com a policia al nord-est de París, al departament de Sena-Saint-Denis, han servit a Olivier Norek de font d’inspiració per a la seva tasca com a escriptor de gènere negre. Ell mateix reconeix que el noranta per cent de la informació que apareix en les seves novel·les està basada en fets reals, tot i que canviant noms, llocs i qualsevol mena de detalls que pugui fer que les víctimes reals d’aquells esdeveniments criminals s’hi reconeguin.

  De ben jove, Olivier Norek (1975) va marxar a la Guaiana Francesa i a l’antiga Iugoslàvia per dur a terme accions humanitàries i, en tornar, va tenir clar que volia fer-se policia per ajudar la gent. Així ho va fer durant quinze anys i, des del 2011, està en excedència dedicant-se en exclusiva a escriure. En aquest temps, ha escrit 3 novel·les de gènere negre i policíac protagonitzades pel capità Víctor Coste: Code 93 (2014) i Territories (2015) -ambdues només disponibles en francès- i Efecto Dominó(2016) -traduïda al castellà i novetat aquesta setmana a la Biblioteca Joan Oliva i Milà-. Tot i tractar-se d’una sèrie de novel·les amb protagonista comú, poden ser llegides individualment i sense haver-ne llegit les anteriors ja que les investigacions comencen i acaben en cadascun dels títols i l’autor descriu convenientment els personatges recurrents perquè els nous lectors n’estiguin al cas.

  efecto domino_rodonaPrimeres pàgines.

   

  escritor-frances-olivier-norek-que-presenta-bcnegra-novela-efecto-domino-1485944205902Efecto dominó va ser rebuda molt positivament per la crítica i té l’honor d’haver estar triada com a Millor Novel·la Negra Europea 2016. No passarà inadvertit per al lector que el capità Víctor Coste i el seu creador, Olivier Norek, tenen més d’un tret compartit. Per un costat, tots dos prioritzen el restabliment d’una situació injusta (en definitiva, la víctima) en la seva feina de policia. Per un altre costat, ambdós treballen al mateix departament de la capital francesa, el de Sena-Saint-Denis, conegut com a SDPJ93.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA Efecto dominó són dues les històries, en principi separades, les que monopolitzen la trama. La primera, la d’un jove de 22 anys que, per una errada de principiant en el robatori a un joieria, va a parar a una de les pitjors presons de França, la fictícia Marveil, d’on la seva germana farà tot el possible per treure’l. Nano Mosconi, que és el nom del jove, no està preparat per fer front a la violència i els abusos que imperen en el més gran centre penitenciari d’Europa. El capità Víctor Coste apareix en la segona història: el segrest d’un jove de 19 anys, a la sortida d’un local nocturn, en què sembla no haver testimonis. A mesura que el lector avanci en la lectura, aquestes dues històries aniran confluint fins a originar un efecte dominó de conseqüències imprevisibles.

  Llibres

 • Efecto dominó
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La mala hierba. Agustín Martínez

  malahierbaUn matrimoni i la seva filla adolescent es traslladen al desert de Portocarrero per a començar una nova vida després dels problemes econòmics de Jacobo en ser acomiadat del seu treball. La vida és dura al desert i més en un poble en el qual tothom es coneix. Una nit tranquil·la, uns lladres entren a casa de Jacobo ferint i deixant-lo en coma i matant a la seva dona, Irene. Quan Jacobo es desperta del coma descobreix que totes les pistes indiquen que la seva filla de catorze anys és la responsable de la mort de la seva mare després de les converses confiscades en el seu mòbil. Jacobo donarà tot el que sigui per demostrar la innocència de la seva filla i la ajudarà Nora, una advocada que creu des del primer moment en la innocència de Miriam.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEls diferents relats de la trama van presentant les peces d’un puzle que caldrà anar recomponent fins al final. Les sospites aniran saltant d’una a un altre, mentre caldrà anar decidint en qui confiar, què és veritat i qui menteix en les seves versions, per què el poble ja ha dictat sentència contra Miriam, les raons per les quals Nora està decidida a defensar la jove amb totes les conseqüències, els secrets de Jacobo i els seus remordiments davant la seva filla. Altres enigmes són què hi ha de cert en les terribles i comprometedores afirmacions de Miriam amb els amics, què va passar en els mesos anteriors a la tragèdia i quin paper han jugat els habitants de Portocarrero, un poble amb una terra malalta en què res creix sa però en què la veritat sempre ressorgeix, com la mala herba.

  Primeres pàgines malahierba

 • Monteperdido
 • La mala hierba
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  L’imperi dels lleons. Sebastià Bennasar

  imperi dels lleons_sebastia bennasarLa cinquena edició del Festival de Gènere Negre de València va tancar les portes el passat 14 de maig, donant a conèixer els guanyadors de les tres categories que premia: millor novel·la negra en català, en castellà i internacional. Les votacions de més de 4000 lectors van fer guanyadors Benjamin Black, per Las sombras de Quirke, en la categoria internacional; Rosa Ribas i Sabine Hofmann, en la categoria de millor novel·la en castellà, per Azul marino i Sebastià Bennasar, en la categoria de millor novel·la en català, per L’imperi dels lleons, novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

  La novel·la de Sebastià Bennasar competia amb El somriure de Darwin, d’Anna Maria Villalonga; Els ossos soterrats, de Silvestre Vilaplana; Temps de rates, de Marc Moreno i La draga, d’Esperança Camps.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESValencia Negra ha distingit també la trajectòria professional de Paco Camarasa, que ha estat reconegut amb el Premi Francisco González Ledesma. Camarasa, jubilat recentment, ha estat al capdavant d’una altre festival de gènere negre, el BCNegra, des del seu començament i i és tot un referent del noir nacional.

  L’imperi dels lleons és una història inspirada en algunes de les bandes mafioses franceses que van operar a casa nostra des dels anys setanta fins a l’actualitat. De fet, la novel·la narra els fets criminals que una banda mafiosa de Lió va perpetrar entre 1972 i 2006 i que la van convertir en el principal traficant d’haixix d’Europa.

  Darrere de la novel·la, Bennasar reconeix que hi ha una important tasca de documentació sobre l’origen i evolució de les bandes, fet que dóna força al paper de la novel·la negra com a “font de primer ordre per al coneixement de la història”.

  7628_vlcnegra Logo-Valencia-Negra_2

  Sebastià Bennasar (Palma de Mallorca, 1976) és Llicenciat en Humanitats i Màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra. Ha treballat com a periodista i crític literari i, pel que fa a la seva producció literària, ha conreat gèneres diversos: novel·la, relat breu, poesia i no ficció. Entre tanta varietat hi destaca, per damunt de qualsevol altre, el gènere negre i criminal. No en va, la seva tesi doctoral analitzarà els lligams entre història i novel·la negra catalana.

  Bennasar és autor de novel·les de gènere negre com ara El botxí de la ciutat de Mallorca (2011), Cartes que no lliguen (2005), Jo no t’espere (2008), Mateu el president (2009), On mai no creix l’herba (2015) i L’Imperi dels lleons (2017).

  Llibres

 • 501 crims que has de conèixer abans de morir
 • Badia de Mindelo
 • Crims.cat 2.0: més sospitosos del gènere negre als Països Catalans
 • Crims.cat: collita dels narradors del gènere negre en català
 • L’imperi dels lleons
 • Les mans del drac
 • Mateu el president
 • Nocturn de Sant Felip Neri
 • On mai no creix l’herba
 • Pot semblar un accident: la novel·la i la transformació dels Països Catalans 1999-2010
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El ángel. Sandrone Dazieri

  page33La mort arriba a Roma a les dotze menys deu minuts de la nit amb un tren d’alta velocitat procedent de Milà. Del cotxe de luxe no surt ningú: tots els passatgers han mort. La subcomisària Colomba Caselli, que acaba de reincoporar-se al servei després del seu últim i esgarrifós cas, és l’encarregada d’avaluar la massacre. Encara que tot apunta a un atac terrorista i el ISIS ha reivindicat l’autoria a través d’un vídeo, Colomba prefereix demanar consell a l’única persona capaç de veure el que ningú s’ha fixat encara. Sandrone Dazieri va néixer el 1964 a Cremona. Després d’abandonar la cursa de cuiner, va començar a escriure per a convertir-se més tard en un dels més apreciats escriptors i guionistes italians del panorama literari.

  L’inspector Dante segueix lluny de ser un home normal, segueix farcit de manies i fòbies, tot i que és insegur però brillant, també intuïtiu, molt observador, però pel contrari segueix sent desordenat. És el més brillant col·laborador de la policia, expert en persones desaparegudes, però comença a donar símptomes d’una forta depressió. Tot i això, només ell serà capaç d’intuir la veritat sobre l’onada de crims que tots els indicis apunten com una obra macabre del terrorisme. La seva ajudant Caselli segueix demostrant els seus atacs d’ira i els seus problemes per mantenir la calma, apartada del cos pel seu comportament insubordinat, trobarà al costat de Dante un equilibri que oscil·la entre la protecció, l’admiració i la compassió, però novament es deixarà portar per les boges teories del seu company.

  Primeres pàgines angel

  logo blog genere negre_AMB LLETRESSandrone Dazieri va néixer a Cremona a l’any 1964 i és un dels escriptors més respectats i escriptors italians. A l’any 1999 va publicar la seva primera novel·la Attenti al gorilla, que va ser seguit per molts altres, incloent La cura del gorilla de la qual es va derivar la pel·lícula del mateix nom de Claudio Bisio. Com a escriptor va supervisar algunes sèries de popularitat extraordinària com Intel·ligència i R.I.S. Roma. Però la seva obra més important va ser No está solo que li va suposar el reconeixement definitiu per part de la crítica internacional, adaptada al cinema i també convertida en una sèrie de televisió, amb guió del propi escriptor. El Angel és la segona entrega d’aquesta aclamada sèrie protagonitzada per Dante Torre i Colomba Caselli.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La dansa de la gavina, Andrea Camilleri

  BANNER-560

  Andrea Camilleri, l’autor

  Andrea Camilleri va néixer el 1925 a Porto Empedocle, província d’Agrigent, Sicília.

  Andrea_Camilleri_2L’any 1944 s’inscriu a la Facultat de Lletres però no finalitza els seus estudis. Comença a publicar contes i poesies i s’afilia al Partit Comunista.

  Entre 1948 i 50 estudia direcció teatral a l’Acadèmia d’Art Dramàtic Silvio d’Amico i comença a treballar com a director, principalment d’obres de Luigi Pirandello i Samuel Beckett. El 1958 comença a ensenyar al Centre Experimental de Cinematografia de Roma. Durant diversos anys va treballar en diverses produccions de la RAI, ocupant-se tant de tasques de guió com de direcció.

  Les seves primeres novel·les van passar sense pena ni glòria. El 1978 publica El curs de les coses i resulta un fracàs absolut. Leonardo Sciascia l’anima a continuar, i el 1980 publica El fil de fum, on ambienta l’acció per primera vegada a la localitat portuària (i fictícia) de Vigata.

  A la dècada dels 90 va recollir el seu primer èxit literari gràcies a La Temporada de Caça (1992), un èxit prorrogat amb la seva sèrie dedicada a l’inspector Salvo Montalbano. Aquest personatge és un homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, creador d’un altre cèlebre detectiu Pepe Carvalho.

  camilleri-montlabán1

  Actualment viu a Roma. Està casat des de 1957 amb Rosetta Dello Siesto, té 3 filles i 4 néts.

  El 2013 va ser guardonat amb el IX Premi Pepe Carvalho.

   
  La dansa de la gavina, el llibre

  La dansa de la gavina és el 22 lliurament de les aventures del comissari Salvo Montalbano qui, entrat en la cinquantena, viu cada dia més angoixat pels efectes de l’edat i el desencant.

  dansa de la gavinaL’insomni l’ha tornat a treure del llit. A l’alba, amb una tassa de cafè a la mà, surt a la terrassa per contemplar el mar i assisteix a un solitari i lúgubre espectacle: a la sorra, una gavina malalta, o potser ferida, sembla executar una estranya coreografia abans de caure fulminada, com si la vida es resistís a abandonar el seu cos per sempre.

  La imatge suscita en el comissari els mateixos sentiments fúnebres i insidiosos que en els últims temps han enterbolit la seva ment, i li sembla una mena de premonició. I ho és.

  Logo_Oliva NegraLes vacances que Montalbano tenia previst gaudir al costat de Livia es frustren quan Fazio, la inestimable mà dreta del comissari, senzillament desapareix del mapa. No ha tornat a casa, el seu telèfon és en línia i només se sap que anava a trobar-se amb algú al port. Els seus companys es temen el pitjor, i la visió del seu estimat Fazio ferit, o potser mort, mortifica a Montalbano de tal manera que no repararà en esforços per trobar-lo.

  En un altre subtil toc d’humor del seu genial creador, els esdeveniments de la dansa de la gavina transcorren prop del lloc on s’està rodant un episodi de la famosa telesèrie sobre Montalbano. Per descomptat, el comissari evita a tota costa creuar-se amb l’actor que l’interpreta, que és molt més jove i atractiu, encara que difícilment tan irresistible per a les dones com ell.

  Camilleri_MontalbanPer saber-ne més

   
  4 de maig, la tertúlia

  La dansa de la gavina de l’escriptor Andrea Camilleri ha estat el títol escollit per acomiadar-nos del club L’Oliva Negra aquest curs 2016-2017.

  Estatua-de-Montalbano-en-Porto-Empedocle2I ha estat una bona elecció si ens atenem a la unanimitat de les puntuacions:

  Antònia, 8; Esther, 9; Joan, 8; Evelia, 8; Joana, 8.5; Dolors, 7; Josefa, 8; Inés Luz, 7; Julio, 5; Carme, 7; Soledad, 8; Pilar, 8; Fernanda, 8; Victoria, 9; Montserrat, 8; José Antonio, 8; Carme, 8; Olga, 8; Eulàlia, 7.

  És a dir, que és una obra que ha agradat molt, tant pel que fa a l’escriptura d’Andrea Camilleri de qui s’ha assenyalat que se li nota l’ofici de guionista ja que la novel·la es visualitza fàcilment, i també per l’abundància de diàlegs i l’excel·lent descripció dels diferents personatges, tot i que els girs de la trama han fet trontollar el seguiment de la trama a uns pocs clubaires.

  Han destacat el gest de complicitat cervantí en esmentar que a l’illa s’està rodant una sèrie de televisió que té l’inspector com a protagonista, i de la qual el propi Montalbano és sabedor, com D. Quixot se sap protagonista de la publicació d’una primera part de les seves aventures. I sobretot els ha impressionat la magnífica descripció de l’escena de la casa on s’ha produït el crim.

  casa montalbanoSobre el protagonista, Salvo Montalbano han destacat la humanitat del personatge i la fidelitat cap als seus companys, un grup divers i amb unes personalitats molt marcades que l’inspector respecta fins al límit, per exemple amb l’estrambòtic Catarella que el porta de corcoll amb les seves explicacions. I els clubaires han trobat sensacional el recurs dels diàlegs, o més aviat discussions, de Montalbano amb el seu alter ego Montalbano 2.

  Bé, i en finalitzar la sessió ens vam permetre una estona d’esbarjo i bon humor, que tot no ha de ser tan negre, i vam gaudir d’un bon berenar i d’un brindis amb cava per aquestes bones estones que hem passat i per les que passarem, segur, el proper curs.

  IMG-20170505-WA0001

  Fins aviat!!!

  Sofia de Ruy-Wamba
  L’Oliva Negra

  No hi ha comentaris

  Llámame Méndez. Victoria González Torralba

  torralbaA la Barcelona de postguerra una jove esdevé brutalment assassinada a la muntanya de Montjuïc, i no serà l’última víctima d’un cruel assassí que es mou pels carrers del Districte Cinquè i el Poble-sec. L’escriptora barcelonesa Victòria González Torralba reprèn les aventures del comissari Méndez, el personatge creat pel seu pare, Francisco González Ledesma, en la qual s’explica l’origen del cinisme i de la preocupació social del policia barceloní fent un pas enrere en el temps respecte a la primera obra literària. En aquests moments el jove Méndez li queden bastants anys per convertir-se en policia però s’esforçarà juntament amb un turmentat comissari falangista en atrapar l’assassí tot i que tingui que passar per enfrontaments indesitjats.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESFrancisco González Ledesma feia caure al seu personatge abatut pels trets d’una pistola. Tot i que no queda clar si finalment mor, la seva filla aclareix que no hi haurà resurrecció miraculosa del personatge i és aquest el motiu principal de la trama per situar-se en l’adolescència del personatge, mentre va descobrint que les aparences enganyen, que la gent que ell creu que coneixia molt pot ser molt diferent del que pensava inicialment. Per a l’escriptora, tornar al personatge de Méndez ha estat una cosa gairebé natural, atès que ja va ajudar al seu pare amb el final de l’última novel·la protagonitzada per aquest policia tan insubornable com negat per a les noves tecnologies.

  Primeres pàgines llamamemendez

  Els acompanyants en aquesta nova investigació, es troba amb les dues persones que més influiran en el seu caràcter i les decisions que prengui en el futur sobre la seva vida, són el comissari Castañeda , un veterà de la Divisió Blava, que hauria d’estar amb els guanyadors però desencantat, un falangista a qui no li agrada Franco, i que quan torna de la seva missió a Rússia es troba una Espanya molt diferent a quan va marxar; i el tutor de Méndez, Raimundo González, un mestre republicà, que és un perdedor de manual, amb uns grans ideals als quals ha hagut de renunciar.

  Méndez, como Carvalho, tambien vuelve

  Llibres

 • Llámame Méndez
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Los ritos del agua, Eva Gª Sáenz de Urturi

  Los ritos del agua_Eva G Saenz de UrturiEva García Sáenz de Urturi és diplomada en òptica i optometria i, durant una dècada, va desenvolupar tasques directives en aquest sector. L’any 2012, va irrompre amb força en el sector literari després d’autopublicar La saga de los longevos a Amazon. Dos anys després, va publicar la seva continuació: Los hijos de Adán, a més a més de la novel·la històrica Pasaje a Tahití.

  L’any passat, encetava una trilogia de novel·la negra que amb el seu primer volum ha estat tot un èxit de crítica i públic. Es tracta de El silencio de la ciudad blanca, ambientada a la Vitòria natal de l’autora i que té com a protagonista el jove inspector Unai López de Ayala, conegut pel sobrenom de Kraken. En El silencio de la ciudad blanca, Kraken, expert en perfils criminals s’encarregarà de la investigació d’un seguit de crims terribles que durant l’estiu de 2016 tindran lloc a la capital alavesa. El patró dels crims recorda molt a la manera d’actuar d’un altre assassí: un reconegut arqueòleg que fa vint va ser empresonat i que, tot just ara, és a punt de sortir de la presó amb un permís. El modus operandi dels nous crims és molt semblant al dels assassinats que van tenir lloc fa dues dècades, però si alguna cosa està clara és que el culpable n’ha de ser un altre.

  el-silencio-de-la-ciudad-blanca_rodonaPrimeres pàgines.

  Book trailer de El silencio de la ciudad blanca:

  L’esperada segona part de la Trilogia de la Ciudad Blanca acaba de publicar-se ara fa pocs dies i aquesta setmana és la novetat de Gènere Negre de la Joan Oliva. Parlem de Los ritos del agua.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEn aquest segon volum de la trilogia, l’autora ha volgut recuperar el passat celta d’una bona part del nord de la península i la història està ambientada, de nou, a Àlava i també a Cantàbria. Tractant-se de novel·la policíaca, el que l’autora ha recuperat de la civilització celta ha estat un ritual ben negre: La Triple Mort, que consistia a cremar, penjar i, posteriorment, submergir en un calder dones embarassades o homes que havien de ser pares. Després d’haver estat sotmesa a aquest macabre ritual, apareix el cadàver de la primera parella de l’inspector Kraken, que estava embarassada.

  La vida personal d’Unai López de Ayala tornarà a ser protagonista de la novel·la, com ja ho va ser en la primera, no només per la identitat de la víctima, sinó també per la seva relació sentimental amb la sotscomissària Díaz de Salvatierra, que també està esperant un fill i el dubte planeja en relació a la identitat del pare. Un dubte, però, que en aquest cas pot tenir conseqüències ben tràgiques.

  Book trailer de Los ritos del agua:

  Eva Gª Sáenz de Urturi ja treballa en la tercera part de la trilogia i en l’adaptació cinematogràfica de El silencio de la ciudad blanca, els drets de la qual han estat adquirits per Atresmedia i la seva estrena s’espera el 2018.

  Llibres

 • El silencio de la ciudad blanca
 • Los ritos del agua
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »