Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: GÈNERE NEGRE

Infierno de hielo, Preston & Child

Infierno de hielo_Preston i ChildAquesta setmana, la novetat de gènere negre a la Joan Oliva és el quart i darrer volum, fins ara, de la sèrie protagonitzada per Gideon Crew, personatge creat a quatre mans pels escriptors nord-americans Douglas Preston i Lincoln Child. Aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva: Infierno de hielo.

Gideon Crew és un científic i exlladre brillant, reconvertit en col·laborador de l’FBI, que fins ara havia protagonitzat tres títols:

 • Venganza: Amb 24 anys, la mare d’en Gideon Crew és a punt de morir i li confessa que el seu pare va morir assassinat, fruit d’una injusta conspiració. La dona li demana que mati l’assassí del seu pare.
 • El cadáver: L’FBI recorre a Gideon Crew perquè negociï amb un científic nuclear que ha perdut la raó.
 • La isla perdida: Gideon Crew ha de robar una pàgina d’un valuós llibre exposat a la biblioteca Morgan de Nova York.
 • Sèrie GIDEON CREW:

  venganza_portada El cadáver_portada la isla perdida_portada

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA Infierno de hielo, Gideon Crew rep l’encàrrec més perillós de la seva vida. Ara fa cinc anys, Eli Glinn va sobreviure a l’enfonsament d’un vaixell a aigües antàrtiques. Ell i la resta de la tripulació pretenien recuperar un meteorit gegant d’una illa situada al Cap d’Hornos, però l’expedició no va tenir èxit i hi van morir més de cent tripulants i Glinn va quedar tetraplègic.

  Han passat els anys i el meteorit ha anat creixent al fons marí. No era una simple pedra, és un organisme viu que ara amenaça el planeta. Glinn i el seu equip es posaran en contacte amb Gideon Crew pels seus coneixements d’armes nuclears.

  Infierno de hielo_ portada rodonaPrimeres pàgines.


  Douglas Preston
  i Lincoln Child són autors conjuntament de més d’una vintena de títols, entre els quals destaquen les sèries protagonitzades per l’Inspector Pendergast, que va començar amb El ídolo perdido i ja suma 18 novel·les, i per Gideon Crew. Cadascun dels escriptors signa, alhora, d’altres títols de manera individual.

  Web oficial de Preston i Child.

  Llibres

 • Venganza
 • El cadáver
 • La isla perdida
 • Infierno de hielo
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Joc d’identitats. Jordi Tiñena

  La novetat d’aquesta setmana de gènere negre és ‘Joc d’identitats’ de l’escriptor que fa tot just un parell de mesos que ens va deixar, en Jordi Tiñena.
   
  Jordi Tiñena Jordi Tiñena es dedicà a la docència en un institut públic de Tarragona. Va fer adaptacions de textos medievals adreçades als seus alumnes: Tirant lo Blanc, Curial e Güelfa i Spill o lo Somni, entre d’altres. La seva producció literària s’inicià l’any 1995 amb Mort a Menorca, a la qual seguiren:

 • Un dia en la vida d’Ishak Butmic (1995)
 • Els vespres de don Magí Castellarnau (1995)
 • La dona del grill (1996)
 • El comediant de Perpinyà (1997)
 • Dies a la ciutat (1998) (Premi Pin i Soler de narrativa 1998)
 • L’ombra del coronel (2002)
 • El mercant (2005)
 • Peix de gat (2011)
 • El gos suïcida (2012)
 • La mort sense ningú (2016)
 • El somriure del víking (2017)
 • I aquest 2018 l’obra que us proposem.

  Joc d'identitats Com diu la contracoberta: ‘Quan un home comença a seguir-ne un altre per pura diversió, algú anònim sense cap interès aparent, no pot arribar a pensar que el seu avorrit seguiment l’acabarà portant a ser ell el perseguit, en un joc macabre de miralls.
   
  Aquesta història transcorre a Tarragona, lloc on vivia l’autor, per tant els escenaris són ben coneguts. ‘El Diari de Tarragona publicaria l’endemà que havia aparegut un cadàver flotant davant de la Platja del Miracle. (…) El cos s’havia traslladat al tanatori de Tarragona,…’
   
  El sotsinspector Vidal i el caporal Veciana es veuen involucrats de manera personal en aquest joc d’identitats on ells també són vigilats i participen de la comèdia com uns actors més, però sense tenir clar qui han de vigilar per resoldre el cas. Ni tan sols si n’hi ha, de cas. Històries dins d’històries, capítols dins de capítols i personatges que es barregen sense saber quina mena de secret els enllaça a tots.
   
  ‘Vidal havia enllestit l’informe. La clau que havia permès tancar el cas havia estat l’aparició dels passaports de Belsaní i Tor Adell que aquest havia enterrat als Motllats i que Maria Jové havia recuperat. “El que no entenc és perquè va dir-li on eren enterrats d’una manera tan detallada”, li havia dit Vidal.logo blog genere negre_AMB LLETRES (…) Maria Jové tenia en el seu poder una prova que l’incriminava. Havia intentat recuperar-la…’
   
  ‘Qui vigila el vigilant? Un estrany joc a l’atzar que amenaça destapar secrets incòmodes involucra algú que se sent observat, una aspirant a escriptora que relata per encàrrec un passat que podria no ser real i un detectiu inútil. Però, realment qui vigila a qui?’
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Noche, Bernard Minier

  Noche_Bernard MinierDesprés de vint-i-cinc anys treballant en el Servei de Duanes francès, l’any 2011 i amb 50 anys, Bernard Minier publicà la seva primera novel·la: Bajo el hielo, la primera de la sèrie protagonitzada pel comandant de la Policia Judicial de Toulousse, Martin Servaz i de la qual s’ha fet una sèrie de sis capítols per a la televisió francesa. Només un any més tard, el 2012, Minier va publicar El círculo i el 2014, No apagues la luz, segona i tercera entrega de la sèrie. Ara, acaba de publicar-se el quart títol, Noche, novetat aquesta setmana a la Joan Oliva. Amb aquesta nova entrega, Bernard Minier ha arribat al número 1 a França i s’ha convertit en el nou rei del thriller gal.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESDe la mateixa manera que Sherlock Holmes tenia en el professor Moriarty el seu particular enemic, el comandant Martin ServazJulian Hirtmann: antic fiscal suís i assasí en sèrie de dones amb qui Servaz es va trobar, per primera vegada, a Bajo el hielo i amb qui va coincidint al llarg dels, fins ara, quatre títols.

  Servaz és un policia culte, malhumorat i amant de la música de Mahler. Odia les noves tecnologies, té una filla adolescent de disset anys i, de tant en tant, deixa anar alguna cita en llatí. A Noche, l’assassinat d’una jove en una església al nord de Noruega propiciarà el retrobament Servaz-Hirtmann. L’encarregada de la investigació de l’assasinat serà l’agent de la policia d’Oslo Kirsten Nigaard que, tirant del fil, acabarà en una plataforma petrolífera i des d’allà, acabarà arribant fins al mateix Martin Servaz. Tots dos policies, Nigaard i Servaz, aglutinaran forces per aconseguir capturar l’assassí.

  portada_noche_rodonaPrimeres pàgines.

  Sèrie MARTIN SERVAZ

  Si feu clic sobre les imatges, hi podreu llegir les primeres pàgines dels llibres:

  bajo el hielo el circulo no apagues la luz

  Llibres

 • Bajo el hielo
 • El círculo
 • No apagues la luz
 • Noche
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Praga Mortal, Philip Kerr

  BANNER-560

  Philip Kerr, l’autor

  Philip Kerr va néixer a Edimburg el 22 de febrer de 1956. Va estudiar dret a la Universitat de Birmingham entre 1974 i va obtenir un màster en lleis en 1980. La major part dels seus estudis la va fer en alemany, i va ser quan va començar a interessar-se per la història alemanya del Segle XX i, en particular, dels nazis.

  Va treballar com a redactor publicitari per a diverses companyies, entre elles Saatchi & Saatchi. Va passar la major part del seu temps en publicitat investigant una idea que havia tingut per a una novel·la sobre un policia amb base a Berlín l’any 1936.

  Philip-KerrDesprés de diversos viatges a Alemanya, i una gran quantitat de passejades pels carrers medievals de Berlín, el 1989 va publicar la seva primera novel·la Violetes de Març (March Violets), obra amb la qual va iniciar una sèrie de thrillers històrics ambientats a l’Alemanya nazi coneguda com “trilogia berlinesa” (també anomenada Berlin Noir), i protagonitzada pel detectiu alemany Bernhard “Bernie” Gunther.

  La resta de la seva obra acostuma a ser novel·la negra o policíaca, i s’ambienta en diferents èpoques, fins i tot futures, com ara Una investigació filosòfica (A Philosophical Investigation).

  El 2009 va obtenir el III Premi RBA de Novel·la Negra, per Si els morts no ressusciten, la història de la qual transcorre en un Berlín en ple apogeu del nazisme, poc abans de les Olimpíades i la II Guerra Mundial. Aquest títol forma part de la “sèrie Bernie Gunther”.

  També ha escrit tres novel·les centrades en l’intricat ambient del futbol: Mercado de invierno, (2014), La mano de Dios (2015), Falso nueve (2018).

  A més d’escriure per al Sunday Times, Evening Standard i New Statesman, ha publicat novel·les orientades al públic juvenil, signades sota el nom de PB Kerr, en la sèrie “Els fills de la llum” (Children of the Lamp), com L’enigma d’Akenatón, El geni Blau de Babilònia o La cobra rei de Katmandú.

  Ha viscut a Londres, amb la seva dona, l’escriptora Jane Thynne i els seus tres fills, fins a la seva mort a conseqüència d’un càncer el 23 de març de 2018.

  escritor-philip-kerrPer saber-ne més…

  Praga mortal, el llibre

  En un Berlín fosc, aclaparat per la guerra i meravellosament descrit per Kerr, l’atribolat i sempre cínic Gunther sobreviu com a detectiu de la policia berlinesa.

  praga mortalLa novel·la, que segons el propi autor s’anava a titular L’home amb el cor de ferro, ens ofereix el retrat convuls de l’Alemanya d’abans, durant i després de la Segona Guerra Mundial. En una sola obra es donen cita la història, una recreació de la situació desesperada de Berlín el 1941, la recrudescència de l’assetjament als jueus, el perfil d’un esgarrifós jerarca nazi com Reinhard Heydrich, els actes de sabotatge empresos pels moviments de resistència txecs, i la ficció: un cas d’assassinat amb tocs d’Agatha Christie i John Dickson Carr, i el romanç tràgic de Gunther amb una dona de vida alegre.

  Ens trobem al setembre de 1941. Encara commocionat per les execucions en massa de jueus de que ha estat testimoni en el front oriental, Bernie Gunther torna a un Berlín que pateix els estralls de la contesa: racionament d’aliments, apagades, florida del mercat negre, bombardejos de la RAF… La població jueva ha estat obligada a identificar-se cosint-se un estel de David a la roba i comença a ser despullada dels seus drets. Terroristes txecs sembren el pànic en resposta a l’establiment pels nazis del Protectorat de Bohèmia i Moravià, al capdavant del qual està Reinhard Heydrich. A sobre, un assassí en sèrie que opera a les estacions de tren ocupa les primeres pàgines dels diaris.

  Bernie Gunther mal parlat, desafiant, cínic i poc amant del poder, un personatge fascinant i ple de contradiccions que no perd el seu impuls vital i de vegades suïcida, es reincorpora al seu lloc com a comissari d’Homicidis de la Kripo, la policia criminal de Berlín. Mentre investiga l’assassinat d’un ferroviari holandès que podria estar relacionat amb un dels líders de la resistència txeca més buscats per les autoritats alemanyes, coneix la glamurosa Arianne, amb la qual inicia una relació apassionada.

  No obstant això, tot queda en suspens en ser reclamat pel propi Reinhard Heydrich, recentment nomenat Diputat Reich-Protector de Bohèmia i Moràvia, per passar un cap de setmana a la seva residència al palau Panenské Břežany amb alts comandaments de la SS i el SD.

  oliva 300-loguilloHeydrich el vol al seu costat per protegir-lo, ja que tem per la seva vida. Tot i això és un dels seus ajudants Albert Kuttner, qui és assassinat. Gunther, encara trontollant per les seves experiències de participar en assassinats jueus a Ucraïna, s’identifica amb l’angoixa de Kuttner per ser testimoni d’atrocitats similars a Letònia. Si haver de confraternitzar amb individus als que detesta profundament no fos suficient càstig, l’aparició del cadàver de Kuttner l’obligarà a prendre les regnes d’un cas summament complex, ja que l’habitació de la víctima estava tancada per dins i no eren pocs els desitjosos de veure-li abandonar aquest món.

  Vigilat de prop pel temible amfitrió de la casa, que no acceptarà un fracàs i al qual la recerca i captura d’un líder de la resistència txeca té molt alterat, Gunther donarà inici als interrogatoris entre tots els nazis d’alt rang a Praga, uns alts comandaments gens acostumats a retre comptes per seus actes. Un punt positiu per a l’escriptura de Kerr és que no els retrata com un tot homogeni, sinó que revela els personatges i els trets individuals.

  Paral·lelament, les connexions de la seva estimada Arianne amb les cèl·lules clandestines txeques prometen costar-li la vida si aconsegueixen vincular-la a ell. Massa camps de mines de sortejar per a un sol home, per astut i cínic que sigui.

  Sofia de Ruy-Wamba
  L’Oliva Negra

  IMG_20180503_182754

  Els clubaires de L’Oliva Negra s’acomiaden fins al curs vinent! Bon estiu!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  No pidas clemencia, Martin Österdahl

  no pidas clemencia_Martin OsterdahlMartin Österdahl va néixer l’any 1973 a Estocolm i, durant vint anys, ha treballat en el món de la televisió, dirigint la televisió sueca i el Festival d’Eurovisió. Des de ben jove, va mostrar interès per Rússia, va estudiar rus a la Universitat i va viure en aquell país durant la dècada dels noranta, quan finalitzava la seva tesi doctoral. La novetat de gènere negre de la Joan Oliva aquesta setmana és la seva primera novel·la: No pidas clemencia. No és estrany que el seu interès per Rússia l’hagi fet ambientar el seu debut literari en aquest país.

  No pidas clemencia és, a més a més, la primera entrega de la que serà una nova sèrie criminal protagonitzada, en aquesta ocasió, pel detectiu suec Max Anger. El llibre va ser escrit el 2017 i no ha trigat gaire a ser traduït al castellà. logo blog genere negre_AMB LLETRESL’èxit a Suècia ha estat tan gran que l’autor ha venut els drets de la novel·la a la televisió. El segon volum de la sèrie Max Anger serà publicada a Suècia a l’agost de 2018.

  Pashie és una jove sueca que treballa per a una empresa del seu país amb seu a Rússia. De cop i volta, la jove desapareix a San Petersburg i la seva parella, el detectiu Max Anger viatja fins allà per intentar aclarir què ha succeït. Durant la investigació, Anger es toparà amb proves sobre una organització oculta que treballa per tornar el país a un règim totalitari i tot apunta que la Pashie també n’havia trobat pistes. Tindrà aquesta conspiració alguna cosa a veure amb la desaparició de la noia?

  no pidas clemencia_rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

 • No pidas clemencia
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Sant Jordi 2018

  La Diada de Sant Jordi arriba, com cada any, amb força a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú. Carregades de novetats de tot tipus i per a totes les edats, les Biblioteques de Vilanova us ofereixen totes aquestes guies que us detallem a continuació:

  roses1Guia de Novetats de Sant Jordi’18roses1

  roses1Guia de Novetats Infantils de Sant Jordi’18roses1

  roses1Guia de Fons Localroses1

  I també, com cada any, us presentem la Collita de Gènere Negre amb totes les novetats de novel·la negra i policíaca publicades al llarg de 2017. La Guia ha estat preparada per les quatre biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona amb fons especial o centre d’interès de Novel·la Negra: La Bòbila, de L’Hospitalet; Montbau, de Barcelona; Joan Oliva, de Vilanova i la Geltrú i Districte 6, de Terrassa.

  Collita Negra 17_rodonaCollita de 2017

 • Guia de Novetats de Sant Jordi’18
 • Guia de Novetats Infantils
 • Guia de Fons Local
 • Collita de Gènere Negre
 • rosa-32Bona Diada de Sant Jordi a tothom!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Gorrión rojo, Jason Matthews

  gorrion-rojo-jason-matthewsJason Matthews és un antic agent de la CIA, ja retirat, que l’any 2013 va publicar el primer títol d’una trilogia que podríem catalogar d’espionatge clàssic. El primer dels llibres arriba ara a casa nostra, segurament aprofitant la coincidència de l’estrena de la pel·lícula del mateix títol: Gorrión Rojo inicia una trilogia completada per Palace of Treason i The Kremlin’s Candidate, totes dues encara inèdites aquí, però que segurament no trigaran a ser traduïdes. Aquesta setmana, Gorrión rojo és la novetat de gènere negre de la biblioteca Joan Oliva.

  La protagonista de Gorrión Rojo és Dominika Egorova, una jove i atractiva noia russa que, a causa d’una greu lesió, ha d’abandonar la seva professió de ballarina al Bolshoi. logo blog genere negre_AMB LLETRES Dominika, un cop mort el seu pare, és reclutada pels serveis secrets dels seu país per fer d’espia i, a contracor, serà admesa en una acadèmia dels serveis secrets on aprendrà l’art de la seducció com a arma d’espionatge. La seva primera missió serà descobrir l’infiltrat dins del servei d’espionatge rus que ha estat venent informació als nord-americans. Quasi en paral·lel, un novell agent de la CIA, Nathanniel Nash, intentarà reclutar-la. La relació que sorgirà entre ambdós agents els col·locarà al bell mig d’una espiral de mentides i passió que no només posarà en perill les seves vides, sinó també la seguretat dels seus respectius països.

  gorrion-rojo-jason-matthews_rodonaPrimeres pàgines.

  Ara fa poc, s’ha estrenat l’adaptació cinematogràfica de Gorrión Rojo, protagonitzada per Jennifer Lawrence i dirigida per Francis Lawrence, director de la sèrie de pel·lícules d’Els jocs de la fam.

  Tràiler de la pel·lícula:

  Ja podeu reservar la novel·la a la Joan Oliva!

  Llibres

 • Gorrión rojo
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Mañana te toca a ti, Stefan Ahnhem

  Mañana te toca a tí_ Stefan AhnhemLa biblioteca Joan Oliva té com a novetat de negre d’aquesta setmana el debut literari del suec Stefan Ahnheim: Mañana te toca a ti. Va ser escrita, però, ara fa quatre anys tot i que fins al març de 2018 no ha vist la llum traduïda al castellà, de la mà de Roca Editorial. Així doncs, al llarg d’aquests quatre anys, la sèrie protagonitzada pel detectiu Fabian Risk ja suma dos títols més, que molt probablement no trigaran a arribar a casa nostra.

  Stefan Ahnheim va néixer el 1966 a Estocolm i fa més de dues dècades que treballa com a guionista de cinema i televisió. Un dels seus treballs més coneguts és la participació en el guions de la sèrie de televisió Wallander, adaptació sueca per a la petita pantalla del famós personatge de Henning Mankell.

  La sèrie Fabian Risk està formada, fins ara, per tres llibres:

 • Victim whithout a face (Mañana te toca a ti)
 • The ninth grave
 • Eighteen below
 • A Mañana te toca a ti, logo blog genere negre_AMB LLETRESel detectiu Fabian Risk acaba de traslladar-se des d’Estocolm a la seva ciutat natal, Helsingborg. Allà, hi arriba amb la seva dona i els seus dos fills. La intenció és prendre’s uns dies de vacances abans d’incorporar-se al seu lloc de treball en el departament d’homicidis de la ciutat, però els plans canvien radicalment quan, tot just arribar-hi, la seva nova cap Astrid Tuvesson demana que l’acompanyi a l’escena d’un crim. Ha aparegut el cos sense vida d’un home, mutilat i amb unes marques que evoquen pecats passats de la víctima. Una única pista, la foto d’una antiga classe de l’any 82. Poc després, una altre cadàver. Una altra escena del crim, pero la mateixa fotografia amb vint homes i dones antics companys d’escola. D’entre els vint alumnes, les cares de les dues víctimes han estat marcades. L’arribada de Risk no pot ser més moguda, sobretot perquè ell és un dels alumnes d’aquella classe del 82.

  Portada Mañana te toca a ti_rodonaPrimeres pàgines.

  A continuació, hi podeu veure una entrevista amb l’autor de Mañana te toca a ti, Stefan Ahnhem:

  Llibres

 • Mañana te toca a ti
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  P de Perill, Sue Grafton

  BANNER-560

  El passat dijous 5 d’abril, els clubaires de l’Oliva Negra van trobar-se a la biblioteca per comentar la lectura d’aquest darrer mes: P de Perill, de l’escriptora nord-americana Sue Grafton.

  Sue Grafton, l’autora

  Sue Taylor Grafton va néixer a Louisville, Kentucky, el 24 d’abril de 1940.

  sue-graftonEls seus pares eren gent intel·ligent, molt cultes, fills de missioners presbiterians que vivien a la Xina i ells parlaven i entenien xinès i llegien molt.

  El seu pare era molt treballador, un advocat alcohòlic, a qui li encantava la novel·la negra i va publicar-ne tres sense èxit. La seva mare era molt depressiva, i es medicava a si mateixa, cosa que no va ser bona per a ella. L’autora va créixer amb la llibertat que li van donar uns pares que no la supervisaven i immersa en els mons que li proporcionaven les seves lectures.

  Va graduar-se a la Universitat de Louisville, on va obtenir el títol en Literatura anglesa i diplomatures en humanitats i belles arts. Als 18 va començar a prendre seriosament l’escriptura, va acabar la seva primera novel·la als 22 (les dues primeres novel·les que va escriure no eren de misteri), però no va ser fins a cinc anys després que publicaria la quarta, Kezia Gane (1967), després de guanyar un concurs. De les set primeres només aquesta i la següent, The Lolly-Madonna War (portada al cinema en 1973) van ser publicades.

  oliva 300-loguilloGràcies als diners que la Metro Goldwyn Mayer li va pagar per la cessió de drets de The Lolly-Madonna War, i farta d’un matrimoni que feia aigües (des de 1962 estava casada per segona vegada) i de feinetes ocasionals com a cambrera, recepcionista i secretària, va marxar a Hollywood amb els seus tres fills, Lee Food Carnes, Jay Schmidt i Jamie Schmidt) i un gat.

  Va treballar a Hollywood durant 15 anys realitzant guions per a programes i telefilms, incloent la premonitòria adaptació de diverses novel·les d’Agatha Christie. A l’octubre de 1978 es va casar amb el també escriptor Steven Frederick Humphrey.

  Llibretista d’innombrables telefilms i capítols de sèries, el 1979, després d’un “amarg divorci i lluita per la custòdia dels fills”, mentre imaginava “diferents formes d’assassinar el seu ex marit” va concebre el seu alfabet del crim.

  Ha rebut importants premis com el “Christopher Award” pel guió per a televisió de Walking Through the Fire el 1979, el “Mysterious Stranger Award” el 1983, el “Shamus Award” el 1985 i 1986 i, el “Anthony Award” en 1985, 1986 i 1987.

  Va morir el 28 de desembre de 2017 a Santa Bàrbara, Califòrnia, a l’edat de 77 anys, després de dos anys lluitant contra el càncer.

  WJAXYKRM4NFWJNQI2RBL5LRYDMPer saber-ne més…

  P de Perill, el llibre

  Ningú pot explicar-se per què Down Purcell, un prestigiós especialista en medicina geriàtrica de Santa Teresa (Califòrnia), porta desaparegut des de fa nou setmanes i ningú, excepte la seva exdona, Fiona, havia mostrat el menor interès a donar avís de la seva desaparició.

  Purcell està aparentment molt enamorat de Crystal, la seva segona esposa, una ex ballarina de striptease. Però el curiós és que és Fiona, la seva primera esposa, qui contracta a Kinsey Millhone, convençuda que, en realitat, Purcell volia fugir de Crystal.

  570eceba5313c0c3458b4567.__grande__La lògica de les pistes convidaven a seguir un itinerari simple, i el nom propi no és un altre que el de Crystal, l’actual cònjuge de Purcell, una noia de fosc passat com a ballarina de striptease.

  Però deu anys com a detectiu privat, i dues dures experiències de divorci a l’esquena, són suficients per a Kinsey Milhone per intuir que el cas de la desaparició de Down Purcell comporta moltes complicacions afectives.

  Està Fiona despitada o, per contra, ansiosa de rebre el quantiós diners de l’assegurança del seu marit? Tindria alguna cosa a veure les estranyes conductes sexuals de Down Purcell per explicar l’estrany llaç que li unia a Crystal? La detectiu no triga a esbrinar que hi ha una altra possibilitat: s’ha esfumat Purcell per eludir algun compte pendent amb la justícia?

  Cap de les peces encaixa en una lògica delictiva i el cas sembla esvair-se qual boira marina californiana. Durant la investigació, Kinsey coneix un dels germans Hevener, i s’il·lusiona pensant que pot haver novetats en la seva vida. El que ignora és que aquestes novetats són en realitat de molt diferent i amenaçadora natura …

  I ja encetem la recta final del nostre Club de Lectura de Gènere Negre. El proper 3 de maig ens acomiadarem fins al proper curs, tot comentant Praga mortal de Philip Kerr.

  Sofia de Ruy-Wamba
  L’Oliva Negra

  No hi ha comentaris

  Ragdoll (Ninot de drap), Daniel Cole

  Raddoll_Daniel Cole.pdfDaniel Cole és un escriptor novell que ha aconseguit destacar, entre tota l’oferta editorial, amb la seva primera novel·la: Ragdoll (Ninot de drap). Originalment, Cole va escriure la història com a guió, però, finalment, ha vist la llum en forma de llibre. Ara, després de les bones crítiques recollides, els drets de Ragdoll han estat venuts a trenta-quatre països i també se’n farà una sèrie televisiva.

  Radgoll és el nom amb què la premsa sensacionalista ha batejat un macabre descobriment en un pis de Londres. Penjades d’uns fils agafats al sostre, les restes de sis cadàvers diferents han estat cosides, quasi de manera “artesanal”, per formar un únic cos. logo blog genere negre_AMB LLETRESDe les restes dels sis morts, només han pogut identificar a qui correspon el cap i, a banda d’haver estat cosides, un dels dits assenyala cap a la finestra, just cap a l’apartament del detectiu William Fawkes.

  Quasi de manera simultània a l’aparició d’aquests terribles crims, l’assassí fa arribar una carta als mitjans de comunicació avisant de les properes sis víctimes (entre les quals hi ha el detectiu Fawkes) i de la data prevista per a la seva mort. Començarà així, una carrera contra rellotge per descobrir a qui corresponen les restes de les altres cinc víctimes i per evitar la mort de les següents.

  ninot de drap_rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

  Ragdoll (Ninot de neu)

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »