Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: GÈNERE NEGRE

Nadie te oirá gritar, Angela Marsons

“Cinco figuras formaban un pentagrama alrededor del montículo de tierra que cubría un agujero recientemente excavado. Sólo ellos sabían que se trataba de una tumba”

Nadie te oirá gritarAmb Nadie te oirá gritar, Angela Marsons debutava com a escriptora i iniciava una sèrie de llibres protagonitzats per la policia Kim Stone. Des de la seva estrena literària, la col·lecció de gènere negre i policíac ha anat creixent a la vegada que Marsons ha anat guanyant en reconeixement i popularitat.

Nadie te oirá gritar és la novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la Joan Oliva i la seva trama arrenca el 2004 quan cinc figures (una darrere de l’altra) caven la terra per enterrar-hi un innocent. És, de fet, una tomba de mida petita i tots són conscients que des d’aleshores les seves vides restaran unides per sempre. Un pacte de sang i de silenci segellarà el seu futur i el secret quedarà sepultat amb el cadàver.

logo blog genere negre_AMB LLETRES10 anys més tard, quan el macabre grup creu que aquell crim està oblidat, una nova mort els farà recordar el que van fer. Potser no van ser tan curosos com creien i algun serrell va quedar sense tancar? Ara, ha aparegut salvatgement assassinada a la banyera, la directora d’una escola. Es tracta de Theresa Wyatt i l’assassí ha tingut molta cura d’esborrar qualsevol pista que el pugui incriminar.

La detectiu Kim Stone, encarregada de la investigació, descobreix que la víctima va passar els darrers dies de la seva vida treballant en una excavació arqueològica al costat de Creswood, un orfenat local clausurat ja fa uns anys. I aquest fet no passarà inadvertit per a la detectiu, que també va créixer entre orfenats i llars d’acollida.

portada_nadie-te-oira-gritar_rodonaPrimeres pàgines.

Fins al moment, la sèrie de llibres protagonitzats per Kim Stone, està format per sis títols: Silent scream (Nadie te oirá gritar), Evil games, Lost Girls, Play Dead, Blood Lines i Dead Souls.

 • Nadie te oirá gritar
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El ejecutor, Geir Tangen

  El ejecutor_Geir Tangen.pdfLa novetat de novel·la negra que podeu reservar aquesta setmana a la Joan Oliva és el debut literari d’un entès en el gènere. El norueg Geir Tangen signa amb El ejecutor la seva primera novel·la tot i que ja fa anys que és el responsable del bloc, especialitzat en aquest gènere, més famós al seu país. Es tracta de bokbloggeir i allà hi fa ressenyes tant de llibres com de sèries de televisió de gènere negre i criminal. La tasca desenvolupada en aquest bloc ha estat, sens dubte, font d’inspiració per a Tangen, que té en autors com Jo Nesbo, Jussi Adler-Olsen i Anne Holt i en sèries com ara El Puente (Bron/Broen) els seus referents.

  El ejecutor és el primer volum d’una trilogia protagonitzada per la investigadora Lotte Skeisvoll i pel periodista Viljar Ravn Gudmundsson. El segon llibre serà traduït al castellà el 2018 (amb el títol original de Heartbreaker) i, finalment, tancarà la trilogia l’inèdit encara Dead Man Dancing. L’esmentada trilogia tindrà un mateix escenari: la ciutat noruega de Haugesund, lloc on realment viu l’escriptor Geir Tangen i la seva família.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESLa trama de El ejecutor comença el 2010, quan tot just el periodista Viljar Ravn Gudmundsson ha publicat l’exclusiva que el catapultarà des de la redacció del diari local en què treballa fins a l’estrellat del periodisme. No en va, acaba de destapar un escàndol polític amb gran ressò. Però, només 4 anys més tard, la seva vida ha fet un tomb de 180 graus i Gudmundsson es troba en un moment de decepció cap a la seva feina.

  Tot just en aquest crític moment, Gudmundsson rep un correu electrònic en què l’avisen d’un crim. L’endemà, apareix el cos sense vida d’una dona que ha estat assassinada. Quan el cas ja està en mans de la inspectora Lotte Skeisvoll, el periodista rep un segon correu electrònic avisant-lo d’una nova mort.

  L’obsessiva Lotte Skeisvoll descobrirà que l’assassí, que sembla anar sempre un pas per davant de la policia, està imitant escenes de famoses novel·les negres. I, per si Gudmundsson no tingués prou amb el fet d’haver-se convertit en el “contacte” de l’assassí, algunes proves el relacionaran amb les víctimes.

  El ejecutor_rodonaPrimeres pàgines.

  Geir Tangen (1970) és llicenciat en Ciències Polítiques i en Tècniques de la Informació i la Comunicació. Ha exercit de periodista i ha treballat també en diferents editorials. Actualment, treballa com a professor de Secundària i viu a Haugesund (Noruega) amb la seva dona i els seus tres fills. Recentment, Tangen ha participat en la Semana Negra de Gijón, que ha tingut lloc entre el 7 i el 16 de Juliol.

  Llibres

 • El ejecutor
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La chica en la niebla. Donato Carrisi

  lourdesLa vida transcorre plàcidament en Avechot, un petit poble fronterer alpí, quan desapareix Anna Lou, una noia de setze anys en una freda i boirosa nit de febrer en què tot canviarà. Ella era una noia diferent a les seves amigues ja que la seva família formava part d’una exclusiva i ex-centrica xarxa cristiana en què la religió i la fe dominava el seu dia a dia. El detectiu Vogel, serà seixanta dos dies després de la desaparició l’encarregat de portar la investigació, és un personatge estrany i excepcional, obsessionat amb els mitjans de comunicació i freqüentment obsessionat amb el triomf i mèrit particular de la seva feina. El psiquiatre Flores rebrà una trucada d’emergència per presentar-se en el seu despatx i obrir la ment de Vogel per saber el que ha passat realment.

  Aquí començarà un viatge per conèixer la veritat sobre la desaparició de la nena així com la recerca del culpable a través d’un policia que es fia més de la seva intuïció que d’una altra cosa i al que poc li importen ni les pistes ni els indicis, quan tant unes com altres poden fabricar sense més. Vogel no es preocupa massa per les víctimes, ni tan sols li preocupen realment la justícia o la veritat, a Vogel va darrera de l’assassí perquè això és el que vol l’audiència televisiva, descobrir qui és el monstre d’aquest nou cas.

  Primer capítol boira

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA partir de la lectura de La chicha en la niebla, el seu autor exposa la capacitat de manipulació que tenen els mitjans televisius així com la forma en la qual no dubten a l’hora d’explotar les situacions més dramàtiques per augmentar la seva audiència. La trama mostra la forma en què les notícies influeixen en la població, com modifiquen la nostra percepció de la realitat i poden arribar a fer que es condemni a algú sense tenir realment cap prova o constància de la seva culpabilitat, únicament guiats per la forma en què es han exposat els fets, però incidint també en la morbositat del públic, que gaudeix coneixent els detalls més escabrosos d’aquest tipus de notícies.

  Donato Carrisi va néixer l’any 1973 a Martina Franca i viu a Roma. Després de graduar-se en Dret, es va especialitzar en Criminologia i Ciències de la Conducta. És escriptor i guionista de pel·lícules i sèries de televisió. Ha publicat, entre d’altres llibres, El tribunal de las almas, La hipótesis del mal i Lobos. Les seves novel·les gaudeixen d’un gran èxit amb milions d’exemplars venuts a tot el món i del reconeixement de la crítica.

  Llibres

 • El cazador en la oscuridad
 • Lobos
 • El tribunal de las almas
 • La hipótesi del mal
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Aviso de muerte. Sophie Hénaff

  negra1Sophie Hennaf és una figura emblemàtica de la revista Cosmopolitan a França, on té una columna de sàtira anomenada La Cosmoliste . La seva primera novel·la La brigada d’Anne Capestan és l’antecessora de Avís de mort, segon llibre de l’escriptora francesa. Lluny d’haver aconseguit la glòria després de la brillant i inesperada resolució del seu primer cas, Anne Capestan i la seva brigada estrafolària són vistos com a traïdors per la resta dels seus companys. Segueixen relegats al racó més fosc de la policia judicial i dediquen el seu temps a decorar l’arbre de Nadal o a jugar al billar. Però tot canvia, i un dia determinat es gira feina tot i que hauria preferit evitar la recerca que li han assignat: el assassinat del comissari Serge Rufus, ja que es tracta del pare del seu exmarit Paul. Mentrestant, un home a Provença descobreix el seu nom en un monument als caiguts, una pertorbadora premonició que es complirà immediatament i que farà que la brigada deixi París per investigar uns morts estranyament anunciats.

  Primeres págines avisomuerte

  logo blog genere negre_AMB LLETRESAnna Capestan era una brillant policia a París que havia arribat molt lluny sent molt jove, però un error que culmina amb la mort d’un criminal la deixen a la deriva de la policia i amb la seva carrera pels sòls. Quan pensa que van a tancar definitivament el cos després d’una baixa obligatòria, per a la seva gran sorpresa, el seu cap de la posa a la davant d’una nova brigada integrada per un ex comandant d’assumptes interns però ràpidament arribarà a la conclusió que és un departament a la deriva on ningú vol estar. De tots els policies que poden presentar-se en el seu departament, només es presenten uns quants que passaran a formar part d’aquesta pintoresca nova brigada integrada, integrada per un ex-comandant d’assumptes interns, una antiga estrella literària que vol tornar al seu antic lloc sense separar-se del seu gos Pilu, una addicta al joc, un malastruc, un delator, un borratxo i un ex-boxejador i un aficionat als cotxes amb poques llums. Aquests són els variats policies que tindran com a missió investigar els casos que no han pogut ser solucionats anteriorment per falta de proves. No obstant això, aviat aconsegueixen desencallar dos casos interessants que revelessin grans misteris per albergar esperances de convertir-se en alguna cosa més que la simple burla de les altres comissaries.

  Llibres

 • La brigada de Anne Capestan
 • Aviso de muerte
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El milagro original, Gilles Legardinier

  El milagro original Gilles LegardinierGilles Legardinier és un autor súpervendes a França que ja ha vist traduïts al castellà alguns dels seus llibres. I, tot just ara, arriba la seva darrera novel·la, El Milagro original, novetat aquest mes de juliol a la Joan Oliva.

  Legardinier ha invervit 8 anys en la preparació del llibre, viatjant a molts dels indrets als quals hi fa esment. I és que El milagro original és un recorregut al llarg de 2500 anys d’història, des de l’antiga Mesopotàmia fins a l’Alemanya nazi, del Japó mil·lenari al Museu Britànic.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESTenim davant nostre un thriller amb tocs d’història, ciència, aventures i, com no, humor, tret característic de l’obra de Legardinier que l’autor considera “una manera de sobreviure en companyia d’altres“. La parella protagonista és la formada per l’Agent de Serveis d’Intel·ligència, Karen Holt, que centra la seva tasca en la persecució de lladres d’obres d’art arreu del món i, Benjamin Hood, investigador del Museu Britànic, desubicat, cínic i amb un peculiar sentit de l’humor.

  La mort en estranyes circumstàncies de l’historiador que feia un cop de mà a la Karen en les seves investigacions serà el motiu que farà coincidir tots dos personatges.

  Allò que els tocarà viure els desconcertarà. Allò que descobriran els captivarà. Allò a què hauran de fer front els podria destruir.

  El milagro original_rodonaPrimeres pàgines.

  Gilles Legardinier (París, 1965) és guionista, productor i director. Actualment la seva tasca professional està centrada en l’escriptura i l’assessorament per a grans estudis cinematogràfics. Algunes de les novel·les de què és autor són: Mañana lo dejo (2011), Días de perros (2012) i Como el perro y el gato (2014).

  Aquestes són les novel·les de Gilles Legardinier que podeu agafar en préstec a les biblioteques de VNG:

  mañana lo dejo dias de perros El milagro original

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Metròpoli, Flavio Soriga

  Metropoli de Flavio SorigaPluja Negra, també publicada a Crims.cat, va ser la primera vegada que el carabiniere Martino Crissanti sortia de la imaginació de Flavio Soriga, escriptor sard nascut l’any 1975 a Uta (Sardenya). Amb aquesta primera novel·la negra, Soriga aconseguia el Premio Grazia Deledda Giovani. Tot just ara, arriba també en català i també traduïda per Pau Vidal (traductor habitual de les obres de Camilleri) la segona novel·la protagonitzada per Martino Crissanti: Metròpoli, novetat aquesta setmana a la Joan Oliva.

  Metròpoli és una novel·la negra metropolitana ambientada a Càller, capital de Sardenya. Allà, en una zona exclussiva, apareix el cadàver d’una dona de la classe alta. Era Giulia Hernández de San Raimondo, pertanyent a una de les famílies benestants de la ciutat, membre de l’antiga noblesa hispànica establerta a l’illa des de feia segles i que ha estat brutalment assassinada. L’encarregat de la investigació serà, com no pot ser de cap altra manera, el carabiniere Crissanti que travessa, alhora, per un moment personal determinant en què ha de decidir si se’n va a viure amb la seva parella o no.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEn paraules de Flavio Soriga, la novel·la vol ser “una investigació sobre Càller i el seu teixit social i metropolità” la qual connecta dos mons ben diferents, el de la burgesia i el de la classe baixa. A més a més, Metròpoli no és només una novel·la negra del tot recomanable, sinó també un retrat dels costums, la història, la música, la gastronomia i la literatura sarda.

  Flavio Soriga va participar en la darrera edició de la Tiana Negra, fet que va accelerar la traducció al català de Metròpoli. Gran admirador de Vázquez Montalbán i d’Andrea Camilleri i dels homenatges que tots dos escriptors han fet, a través de la seva obra, de les ciutats de Barcelona i Sícilia, Soriga té la ferma voluntat de retre també un homenatge a Càller amb la sèrie de novel·les que té la intenció d’escriure i, de les quals fins ara, n’ha escrit les dues esmentades: Pluja negra i Metròpoli.

  Llibres

 • Metròpoli
 • Pluja negra
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El dios de nuestro siglo. Lorenzo Luengo

  el dios de nuestro siglo de Lorenzo LuengoLa novetat de gènere negre d’aquesta setmana a la biblioteca és El dios de nuestro siglo, un thriller psicològic escrit per Lorenzo Luengo.

  Luengo buscava amb aquesta novel·la reflexionar sobre la vulnerabilitat infantil en la nostra societat i per aconseguir-ho s’ha servit de qüestions científiques, religioses i filosòfiques. El seu objectiu no era fàcil: fer confluir crim i filosofia.

  La narradora de la història és una jove detectiu de 33 anys, Daniella Mendes que, tot i estar embarassada, passa per un dels pitjors moments de la seva vida. Gairebé a la vegada que confirma el seu embaràs, perd el seu marit en accident de trànsit. Ara, al bell mig de la pitjor onada de calor en dècades, passa les nits sense dormir concentrada a resoldre els casos de què s’ocupa.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEl cas que ara porta entre mans comença com qualsevol altre, però acabarà fent trontollar els seus pilars més íntims. A partir d’aquest moment, canviarà de manera radical la seva manera de veure el món i a ella mateixa. En el moment en què Daniella està esperant un fill, el cas que centrarà tots els seus esforços és el de la desaparició de 3 nens, d’11 i 12 anys.

  En una ciutat dels Estats Units, entre Texas i Nou Mèxic, 3 nens de classe alta han desaparegut sense deixar rastre. Són Jon Rosario, Dave Mulkern i Latrena Dersimonian. Tres joves aparentment protegits pel seu entorn i les seves famílies que han desaparegut inexplicablement.

  portada_el-dios-de-nuestro-siglo_lorenzo-luengo_rodonaPrimeres pàgines.

  El dios de nuestro siglo desmunta els pilars d’una societat incapaç de protegir els més indefensos.

  Lorenzo Luengo va néixer a Madrid l’any 1974. L’any 2008 va publicar Diarios de Lord Byron, un treball resultat de cinc anys d’investigació a partir de la correspondència i notes personals de l’autor. És autor de la novel·la curta El quinto peregrino (2009) amb la qual va ser guardonat amb el Premio Juan March Cencillo. També és autor de les novel·les Amerika (2009) i La cuestión Dante (2013), premis Ateneo Joven i XLV Ateneo, respectivament. L’any 2014 va publicar El satanismo contado a los niños, un llibre de relats.

  Llibres

 • Amerika
 • El dios de nuestro siglo
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El libro de los espejos, E. O. Chirovici

  el libro de los espejos de ChiroviciEl libro de los espejos és la primera novel·la traduïda al castellà del seu autor, E. O. Chirovici. La novetat de gènere negre de la biblioteca Joan Oliva d’aquesta setmana és un llibre de suspens psicològic en què el poder i la fragilitat de la memòria serà determinant en el desenvolupament de la història.

  La trama de El libro de los espejos retrocedeix vint-i-set anys i ens situa en un succés, d’allò més tràgic, que va tenir lloc a la Universitat de Princeton. Allà, un prestigiós professor de la universitat és assassinat i, Richard Flynn, que en aquella època n’era estudiant, torna a posar d’actualitat el crim quan fa arribar un manuscrit a Peter Katz, un agent literari. El manuscrit, però, no està complet i en Peter Katz començarà a tirar del fil per descobrir què va passar realment.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEn el manuscrit, Richard Flynn rememora aquell moment i fa públic el que va passar pels volts de Nadal de 1987, però la memòria és fràgil i han passat prop de trenta anys, I potser tot allò que recorda no és ben bé el que va passar realment. Per acabar de dificultar la investigació, quan l’agent literari arriba fins a Flynn, aquest ha mort. Per aquest motiu, comptarà amb l’ajut de dues persones més amb l’objectiu de descobrir la veritat. Seran aquests tres personatges, encarregats de la investigació, els narradors de cadascuna de les tres parts en què se’ns presenta la novel·la:

  En primer lloc, l’esmentat agent literari Peter Katz. En segon lloc, John Keller, un periodista amb qui contacta Katz perquè li faci un cop de mà a l’hora de trobar la part de manuscrit que no li van fer arribar i, per últim, Roy Freeman, un policia jubilat que, en el seu moment, va formar part de l’equip encarregat de la investigació oficial. Cadascun dels narradors explicarà la versió dels fets des del seu punt de vista .

  el libro de los espejos de Chirovici_rodonaPrimeres pàgines.

  Eugen Ovidiu Chirovici va néixer l’any 1964 a Transilvània. La seva família té arrels a Romania, Hongria i Alemanya. Durant anys, ha treballat com a periodista dirigint, primer, un diari i, més tard, una cadena de televisió. Per la seva tasca periodística ha rebut nombrosos premis.

  La seva primera novel·la, The Massacre, va ser tot un èxit de vendes al seu país l’any 1991. Escriu, però, ficció i no ficció. Des del 2012, Chirovici es dedica a temps complet a l’escriptura i ha establert la seva residència a Anglaterra.

  Booktrailer de El libro de los espejos

  Llibres

 • El libro de los espejos
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Collita de Gènere Negre i Policíac 2016

  La Xarxa de biblioteques negres formada per les biblioteques Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, Montbau de Barcelona i Biblioteca Districte 6 de Terrassa, presenta la seva publicació col·lectiva amb el millor del gènere políciac.

  La Collita 2016 recull la novel·la negra i policíaca publicada durant l’any anterior i una relació de festivals, jornades i congressos fets durant l’any, una relació dels premis de novel·la negra atorgats durant els anteriors mesos, i la llista de les vint-i-cinc novel·les negres més prestades durant l’any 2016.

  Altres guies de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Podeu consultar aquí totes les anteriors guies de Collita de Gènere Negre.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  En un bosque muy oscuro, Ruth Ware

  En un bosque muy oscuro-Ruth WareEl títol amb què s’estrena Ruth Ware a casa nostra és la novetat de gènere negre que us ofereix aquesta setmana la Joan Oliva. Es tracta de En un bosque muy oscuro, un nou exemple del que, ja fa un temps, s’anomena grip lit o thriller psicològic femení, amb exponents com ara Perdida o La chica del tren, entre els més coneguts.

  La protagonista de En un bosque muy oscuro és la Leonora (Nora, com li diuen) que, després de molts anys sense cap contacte amb una antiga companya d’institut, logo blog genere negre_AMB LLETRESrep una invitació de la Clare per prendre part en el seu comiat de soltera. D’entrada, la Nora té els seus dubtes. Fa molts anys que no en sabia res de la Clare. Serà aquesta una oportunitat de recuperar el temps perdut i de retrobar una antiga amistat? Tot i els seus dubtes, una amiga comuna, la Nina, la fa convèncer d’anar-hi. El lloc per a la trobada, una casa en el més profund del bosc

  Booktrailer de En un bosque muy oscuro:

  Llibre de ràpida lectura, ben escrit i amb una alta capacitat addictiva que et farà molt difícil deixar-lo de llegir fins a descobrir tot el misteri, En un bosque muy oscuro és una història escrita en primera persona i amb dos fils temporals ben diferents: el del temps passat, quan la Nora és convidada al comiat de soltera, i el present, quan la Nora és al llit de l’hospital, sense recordar ben bé què ha passat, però tenint la certesa que algú ha mort.

  Els drets de la novel·la ja han estat adquirits per portar-la a la gran pantalla. L’actriu Reese Witherspoon serà l’encarregada de la producció i es reserva la possibilitat de protagonitzar-la.

  En un bosque muy oscuro-rodonaPrimeres pàgines.

  Ruth Ware va néixer a Sussex, al sud d’Anglaterra, l’any 1977. ruth-ware-4Va estudiar a la Universitat de Manchester i, actualment, viu al nord d’Anglaterra amb la seva parella i els seus fills. A banda de En un bosque muy oscuro, ha publicat posteriorment The woman in cabin 10, un altre thriller protagonitzat per una dona. En aquest cas, la periodista especialitzada en viatges Lo Blacklock, que ha estat convidada una setmana a un creuer de luxe a bord de l’Aurora, i sembla que acaba sent l’únic testimoni de la caiguda al mar d’una dona. Cap ni un dels passatgers del creuer troba faltar algú i, després del recompte, tot sembla ser correcte. Així doncs, Blacklock és l’únic viatger en aquest creuer que sap que hi ha un assassí a bord…

  Llibres

 • En un bosque muy oscuro
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »