Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: RACÓ DE LES FAMÍLIES

El arte de ordenar para niños. Nagisa Tatsumi

Si ensenyem els nens a ordenar, ho faran de meravella!


Us presentem aquest llibre que proposa tècniques concretes de com ordenar i de com explicar-les de manera senzilla als nens.
 
Primer de tot s’ha de tenir en compte que:

 • Els nens no saben ordenar
 • No s’ha de renyar ni amenaçar
 •  
  El arte de ordenar para niños L’ordre és un dels pilars de l’ésser humà, això implica: saber manipular correctament els objectes que ens envolten, saber conviure amb altres persones i saber dur una vida activa. Per mitjà de l’ordre aconseguim ser responsables de les nostres coses, saber diferenciar entre el que necessitem del que no, saber quina és la quantitat justa d’alguna cosa per a ús nostre.
   

  La clau de l’ordre és la de col·locar les coses en el lloc que sigui més fàcil per a nosaltres.


  Tres passes del procés de l’ordre:
   
  1. Retornar al seu lloc el que han tret
  2. Retornar al seu lloc el que s’han endut fora de casa
  3. Col·locar en el seu lloc allò que han portat a casa
   

  Els pares han d’actuar com a guies

   

 • Ensenyar quan han d’ordenar
 • Facilitar-los el fet de treure i de guardar les coses per ells mateixos
 • Establir unes normes
 • I segons l’edat, els pares decidiran quan, com, què i perquè.
 •  
  Ordre-crop A l’epíleg, l’autora arriba a la conclusió que ordenar no és posar les coses només en ordre, sinó que és la base de l’existència.
   
  L’acte d’ordenar va molt més enllà, ja que respresenta la manera correcta de relacionar-nos amb tot allò que ens envolta i la vegada ens fa ser conscients de relacionar-nos de la millor manera possible amb les altres persones.
   
  Nagisa-Tatsumi-1El que agradaria a Nagisa Tatsumi és que els nens se centrin en comprendre la importància del procés enlloc de centrar-se en els bons o mals resultats.
  L’autora és escriptora i educadora. Al Japó és la màxima autoritat a ordenar. I com es diu a la coberta: “Me fascinó y me inspiró para escribir La magia del orden.” Marie Condo.
   
  Desitgem que l’ordre arribi a les vostres vides!
   
   
  Llibres
   
  El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Les lleis naturals del nen. Céline Alvarez

  Una de les novetats que us ofereix la biblioteca aquesta setmana al fons especial de racó de pares és Leslleisnaturalsdelnen_384x576 ‘Les lleis naturals del nen. La revolució de l’educació a l’escola i a casa’ de l’autora francesa Céline Alvarez.
   
  En aquest assaig es planteja una revolució en l’aprenentatge i en el comportament dels nens. Aquesta revolució comença a l’escola barrejant diferents sistemes educatius i acaba a casa, amb la participació de les famílies.
  L’experiment va durar uns tres anys i els resultats van ser excel·lents. Amb la implementació del seu sistema, Céline Alvarez, va aconseguir reduir el fracàs escolar i un augment en el benestar del nen a l’escola per mitjà d’un entorn que respongués a les seves necessitats i als seus interessos actius. Però no va rebre el suport institucional necessari i quan va acabar l’estudi va presentar la dimissió.

  ‘Per esdevenir el millor d’ell mateix, el jove humà necessita un entorn afectuós, viu, variat, ordenat, que afavoreixi l’exploració i l’activitat espontànies, el contacte amb els altres, les interaccions benvolents i tranquil·les, l’ajuda mútua, l’empatia i la generositat.’


   
  Aquest llibre neix de la seva necessitat de donar a conèixer la seva experiència en el mon educatiu. Hi trobareu subcapítols dedicats a la plasticitat cerebral, l’aprenentatge mitjançant l’experiència activa, la importància de l’error, la indispensable barreja d’edats, la dedicació a no fer res, la importància del joc lliure…
  I acaba amb un capítol molt important que duu el títol: El secret és l’amor.

  ‘… l’amor és la palanca de l’ànima humana. Estem cablejats per la trobada càlida i empàtica amb l’altre, i quan obeïm aquesta gran llei dictada per la nostra intel·ligència, tot esdevé possible -i no es tracta d’una visió idealista i ingènua. Ingenus són aquells que ja no senten al seu col l’evidència: una simple mirada bondadosa, una mà estesa, un somriure, una escolta empàtica i tot el nostre metabolisme s’adreça cap al camí de la regeneració, tant física com psíquica.’

   
  Céline Alvarez és una jove francesa que ha volgut compartir la seva experiència com a mestra. Teniu més informació al seu web.
   
   

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  2 comentaris

  Mindfulness para embarazadas

  minfulness-para-embarazadasMindfulness és la traducció del terme sati, una paraula de la llengua pali, que antigament es parlava a l’Índia i que, actualment, encara es fa servir com a llengua litúrgica budista en algunes zones de l’Àsia. Tot i que pugui semblar que Mindfulness és un concepte actual, la traducció a l’anglès de sati per Mindfulness té l’origen a finals del segle XIX, quan un funcionari britànic destinat a Ceilàn es va interessar per l’idioma pali.

  Mindfulness, sati o “consciència o atenció plena” són conceptes originalment relacionats amb el budisme tot i que la pràctica d’aquestes tècniques es troba totalment lliure de connotacions religioses. El que proporciona el Mindfulness, a qui el practica, és serenitat, concentració, capacitat d’adaptació i coneixement de nosaltres mateixos. No és d’estranyar, per tant, que la pràctica de la meditació, en general, i del Mindfulness, en particular, tingui cada vegada més seguidors entre el públic occidental.

  Aquesta setmana, us oferim com a novetat un llibre sobre la pràctica del Mindfulness per embarassades, de la mà del doctor i catedràtic Santiago Segovia. El doctor Segovia fa gairebé vint anys que imparteix cursos i tallers de Mindfulness i és el creador del Programa Mindfulness Based Mental Balance (MBMB).

  La novetat d’aquest setmana a la Joan Oliva és Mindfulnes para embarazadas, en què l’autor descriu el MBMB-embarassades, una “metodologia dissenyada per prevenir l’ansietat o l’estrès que la dona embarassada pot experimentar durant la gestació com a conseqüència de la dinàmica de la vida quotidiana i, d’aquesta manera, evitar els efectes de l’ansietat en el desenvolupament psicobiològic dels nens“.

  El llibre està dividit en doa grans blocs: un de teòric i un altre de pràctic en què es descriu, pas a pas, el programa MBMB-embarassades. Si voleu fer un cop d’ull a les primeres pàgines del llibre, feu clic a continuació:

  minfulness-para-embarazadas rodonaPrimeres pàgines.

  Llibres

 • Mindfulness para embarazadas
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Ayuda psicomotriz. Annie Bodon

  ergon_libro_ayuda_psicomotriz Una de les novetats del racó de pares que us ofereix aquesta setmana la biblioteca és aquest llibre dedicat a la psicomotricitat dels infants.
   
  A ‘Ayuda psicomotriz’ us apropareu a l’apassionant món del desenvolupament infantil, la psicomotricitat i el joc lliure. Aquest últim té molta importància en la consecució d’una autoestima saludable, en la construcció de la personalitat global de l’ésser, des del punt de vista motor, cognitiu i emocional. El nen es desenvolupa per mitjà del moviment, l’acció, el joc, la comunicació, la confiança i el plaer d’actuar. Actuar és pensar.
   
  Trobareu una descripció minuciosa del mètode i les bases d’actuació de Bernard Aucouturier amb el suport de casos reals: nens amb alteracions de la conducta i d’altres amb problemàtiques més greus: ceguesa, paralisi cerebral, mutisme selectiu…
   
  Al pròleg, la Dra. Paloma Sánchez de Muniain (metgessa rehabilitadora, especialista en discapacitat infantil) comenta com és d’important l’etapa infantil per a la construcció d’una vida adulta plena. És l’època durant la qual es desenvolupen les competències perceptives, motores, cognitives, lingüístiques, socials i emocionals. La rehabilitació infantil s’entén dins del nou concepte d’“atenció al desenvolupament” proposat per la Unió Europea, és a dir, com una part del conjunt de mesures sanitàries, socials i educatives dissenyades per prevenir i tractar les alteracions de l’evolució.
  La rehabilitació infantil té una dimensió terapèutica específica: el tractament del nen amb dany o alteració de la funció motora. Però comparteix amb altres disciplines la dimensió preventiva i social.
   
  Annie Bodon, l’autora, és especialista en psicomotricitat.
   
  El llibre consta de cinc capítols:
   
  1. La psicomotricitat. El punt de vista de Bernard Aucouturier.
  2. Simbiosi mare-fill.
  3. Casos clínics: nena afectada de ceguesa, nen/a afectat de paràlisi cerebral, nens amb bloqueig emocional
  4. Els límits.
  5. Testimonis.

  “La mejoría no solo fue para nuestra hija. También se vio fortalecido nuestro vínculo emocional con ella. Esto ha tenido un efecto clarísimo en la convivencia y en la felicidad de toda la familia”.

   
  Us deixem amb un vídeo on podreu veure un seminari que el mestre Bernard Aucouturier va impartir a Bilbao a l’Escuela Internacional de Práctica Psicomotriz PEI-EIP.
   

   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Què m’està passant?

  Avui us volem recomanar una novetat del Racó de Pares sobre l’estrès i l’ansietat en els infants i adolescents un parell de contes divertidíssims que us ajudaran a parlar sobre aquest tema a casa o a l’escola:

  que m'esta pasant-¿Qué me está pasando?: como combatir la ansiedad de nuestros hijos en un mundo cada vez más estresante, de l’Stefania Andreoli, psicòloga i terapeuta especialista en adolescència ens respon de forma clara i precisa a les preguntes següents: d’on ve l’ansietat? Com s’afronta? Què diferencia l’ansietat d’un atac de pànic? Per què cada cop més les consultes dels psicòlegs s’omplen d’adolescents ansiosos? Si fins no fa gaire temps l’ansietat era un trastorn que només afectava als adults, cada cop més són els nois i noies que pateixen de mal d’estómac, marejos, palpitacions, insomni, etc i que acudeixen a la consulta del psicòleg acompanyats d’uns pares desorientats que no saben com han arribat a aquesta situació si aparentment no hi ha cap problema. Stefania Andreoli ens convida a reflexionar sobre la nostra actitud com a pares, que volent el millor per als nostres fills els protegim en excés, els hi donem tot però no els preparem per al fracàs o per al conflicte, i quan el conflicte irromp també sorgeix l’ansietat.

  coberta mare galop-La mare va al galop, de Jimena Tello.
  Aquesta és la història d’una mare que corria tot el dia, per tota la ciutat, per això quan arribava la nit, sempre estava molt cansada. Us sona aquesta història? A vegades, no contestava o semblava tenir el cap en una altra banda. Què podia fer aquesta mare per córrer més i arribar a temps a tot arreu? Doncs, un dia, un fet inexplicable, va fer que la mare es transformés amb un cavall i això, encara que costi d’imaginar, va resultar tenir la seva gràcia i els seus avantatges… però també tenia els seus inconvenients.

  no se on tinc el cap-No sé on tinc el cap, d’André Bouchard i il·lustrat per Quentin Blake.
  Us resulta familiar aquesta frase? Si és així no us perdeu aquest conte que comença quan un dia el pare arriba a casa sense cap, i després de buscar-lo per tot arreu els fills decideixen construir-li’n un de paper maixé. A partir d’aquí comença la gresca familiar i amb aquesta nova condició li’n passen de tots colors. Un dia, però, el pare torna de treballar amb el seu cap real, que s’havia deixat a la feina… esperem que no se’l deixi mai més.

   

   

  Biblioteca Joan Oliva

  Llibres
   

  Amb el suport de logo-departament-cultura

  No hi ha comentaris

  Baby-Led Weaning

  Us presentem una novetat del Racó de Pares que trobareu disponible a la biblioteca a partir de la semana vinent:
   “Baby-Led Weaning: 70 recetas para que tu hijo coma solo” de la Begoña Prats -creadora de l’app Happy Recipes- i publicat per l’editorial Grijalbo.
  El BLW (Baby-Led Weaning) o alimentació autoregulada pel nadó és un mètode d’inici a l’alimentació complementària que consisteix en oferir aliments sencers en lloc de triturats -a partir dels sis mesos- amb la mida i forma adequats per a que sigui el propi nadó qui els pugui agafar amb les mans i dur-se’ls a la boca en funció de la gana i les preferències que tingui. Segons els experts els beneficis d’aquest mètode són molts (promou i estimula el desenvolupament psicomotriu del nen, promou la lactància materna, promou hàbits d’alimentació saludables respectant al nen, entre d’altres) i per això és un mètode alternatiu als triturats que cada cop va agafant més força, sobretot en països nòrdics.

   

  El pediatre Jesús Garrido ens parla d’aquest mètode en el el breu vídeo que veureu a continuació:

  La Begoña Prats, mare de bessons, joiera de professió i practicant del BLW un dia va decidir compartir les seves receptes i va crear l’aplicació per a mòbils Happy Recipes, l’app de seguida va obtenir molta acceptació i el van seguir altres aplicacions que actualment ajuden a moltes famílies a utilitzar el mètode BLW. Si esteu interessats en aquest mètode aquest llibre us serà molt útil, a banda d’explicar què és el BLW i com aplicar-lo conté 70 receptes fàcils i saludables amb unes fotografies que et fan venir gana i suggerències de preparació. A més a més a cada recepta hi ha unes icones que et permeten identificar ràpidament si aquell plat està exempt d’algun al·lergen (ou, gluten, fruits secs…).
  Acabem el post  deixant-vos amb un vídeo molt interessant que no us podeu perdre! Són imatges dels 120 primers dies de seguir el BLW en un nadó.
  120 days of Baby Led Weaning

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
  Llibres

  No hi ha comentaris

  Arrenquem el curs amb bon peu!

  Aquesta setmana ha començat el curs escolar, algunes famílies i nens ho hauran fet amb somriures, d’altres amb llàgrimes, sigui com sigui, un nou curs sempre és motiu per il·lusionar-se per un futur ple d’oportunitats i de reptes, per una aventura que es presenta davant nostre i que estem a punt de començar. inicicursturu Per preparar-vos per aquesta aventura us proposem una estona de lectura compartida amb els llibres que hem seleccionat i que trobareu disponibles a la biblioteca, en alguns d’aquests hi trobareu històries que us poden ajudar a facilitar l’adaptació dels nens els primers dies d’escola i en d’altres, històries protagonitzades per alumnes i mestres poc convencionals. Tampoc ens hem oblidat de llibres que ens apropen a altres realitats menys afortunades que la nostra i de llibres que ens fan reflexionar sobre el paper de l’escola i de la família en l’educació dels nostres fills.
   
  • Arrenquem, doncs, amb contes per als més petits (fins a 6 anys):
  -L’arbre de l’escola / Antonio Sandoval ; [il·lustracions:] Emilio Urberuaga. Pontevedra : Kalandraka, 2016.
  -30 històries tot esperant l’escola : cada nit, una historia. Barcelona : Larousse, cop. 2016.
  -La Lulú va a l’escola: el primer dia d’escola d’una nena molt valenta! / Camilla Reid ; il·lustracions de Ailie Busby. Barcelona : Cruïlla, 2013.
  -El primer dia d’escola / Pasqual Alapont ; dibuixos d’Enric Solbes. Barcelona : Animallibres, 2011.
   

  9788415390299_04_g-aacbbffc Lulu-va-a-lescola_cob-250x251

  9788416368679 portada arbol.indd

   
  • Per a infants a partir de 7 anys us proposem:
  -La mestra és un capità / Antonio Ferrara ; il·lustracions d’Anna Laura Cantone. [Barcelona] : Birabiro, 2016.
  -La Mestra Flo no sap ni la o! / text: Dan Gutman ; dibuixos: Jim Paillot. Barcelona : Brúixola, 2014.
  -Els secrets de l’escola: on van les mestres quan es pon el sol? / Éric Veillé. Barcelona : Blackie, 2015
   

  9788416490202 portada_AJ_1_OK_cat 978841629037

   
  • Per a nois i noies a partir d’11 anys no us perdeu:
  -El cas del director de l’escola desemmascarat / Joachim Friedrich. Barcelona : Edebé, 2005
  -Els experiments del professor Von Skalpel / Paul Martin, Manu Boisteau. Barcelona : Estrella Polar, 2009.
  -L’Extraordinari enginy parlant del Professor Palermo / Jordi Sierra i Fabra. Barcelona : La Galera, 2013.
   

  img_server.aspx els-experiments-del-professor-von-skalpel_9788492671137 9788424647650_imatge_portada_llibre_detall_9788424647650

   

  • Continuem ara descobrint altres realitats i altres camins per arribar a l’escola. Amb els llibres que us proposem tot seguit us adonareu que, malauradament, no tots tenim les mateixes oportunitats i què llarg i perillós resulta per a alguns nens i nenes arribar cada dia a l’escola: han de crear rius, valls, muntanyes… però malgrat tot, per a aquests petits herois, no importa el camí que hagin de fer, el que realment els importa és arribar a l’escola.
  -El camí a l’escola / Rosemary McCarney. Barcelona : Joventut, 2016.
  -L’escola secreta de la Nasrin: una historia real de l’Afganistan / Jeanette Winte. Barcelona : Joventut, 2010
   

  4389 3809


   
  • Acabem el post d’avui recomanant-vos unes lectures per a començar el curs reflexionant sobre què significa educar avui a l’escola i a fora d’ella, sobre el paper que hi juga cadascú i també sobre el qüestionat i controvertit tema dels deures.
  -Cal fer deures? Mares i pares que ajuden a aprendre / Jaume Funes. Vic : Eumo, 2015.
  -Famílies i mestres : entendre’ns per educar / Anna Ramis Assens. Vic : Eumo, 2016.
  -Educar millor : onze converses per acompanyar famílies i mestres / [entrevistador:] Carles Capdevila ; [entrevistats:] Carme Thió … [et al.]. Barcelona : Arcàdia, 2015
   
   
  Bona lectura! I bona entrada de curs a tot@s!
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Cal anar amb cura amb Internet i les xarxes socials

  Llibres

  wearablesEls dispositius mòbils són cada vegada més freqüents en la vida dels adolescents, de mica en mica els telèfons intel·ligents, les tabletes i fins i tot els wearables o complements electrònics han anat desplaçant-se als ordinadors portàtils. La Xarxa s’ha convertit en pocs anys en una revolució tecnològica de la qual ningú dubta de totes les avantatges que aporta com a forma de comunicació global. Les possibilitats que ofereix la xarxa són il·limitades i fan possible la forma de relacionar-se i passar el temps d’oci. En tot cas, cal tenir en compte que com a pares, mantenir una actitud passiva i mirar per un altre costat pot provocar trobar-se en el futur amb greus problemes de difícil solució. Els nostres fills poden ser potencials víctimes però també es poden conviure en els causants del dany a altres persones que utilitzen les eines digitals per a la seva utilització comú. Els nostres fills viuen i desenvolupen la seva personalitat a la xarxa i caldrà explicar moltes coses al voltant del la seva utilització responsable.

  tic¡Atención mamas y papas! és un llibre que s’ofereix com a guia a partir de situacions reals a les, que, com a pares, anirem trobant-nos per evitar els perills i mitigar els efectes i danys que puguin ocasionar, només seguint unes pautes bàsiques de seguretat amb els dispositius mòbils sense necessitat de ser experts informàtics. Els mòbils són l’objectiu prioritari dels menors i adolescents per poder integrar-se en el món del cibermón en què es troben immersos en aquesta època que els ha tocat viure, l’era digital. Els perfils en xarxes socials, les instantànies de missatgeria són eines de primera necessitat en les seves potencials relacions socials i obviar-les pot comportar el inici d’una possible exclusió social.

  A partir de més de cinquanta situacions de risc per nens i adolescents en espais com l’escola, el carrer o la mateixa família, dos experts en seguretat tecnològica i en educació de drets de infància i en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) analitzen les diverses situacions des de la perspectiva de la seguretat i l’educació, oferint solucions en la majoria de casos per poder entendre el llenguatge que utilitzen els adolescents i els mateixos nens amb les seves eines digitals.

  Bloc

  Es tracta d’una guia de formació de les noves tecnologies de la Informació i la Comunicació per a pares i mares d’adolescents, a càrrec de la Junta d’Andalucia amb col·laboració de la Unió Europea.

  Educar para proteger

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Les quatre claus per a la felicitat

  Llibres

  feliçA partir de diverses claus que proposa Fernando Alberca en el seu llibre Cuatro claves para que tu hijo sea feliz es pot aconseguir la felicitat dels nostres fills a partir de l’encert en les decisions que es prenen durant les diferents etapes del seu creixement. Es donen les claus que permetran al nen ser feliç assenyalant com posar-les en pràctica eficaçment en qüestions tan quotidianes com aprofitar i gaudir amb il·lusió les coses i situacions més quotidianes, així com aprendre a acceptar les conseqüències de cada decisió, aprendre a superar obstacles i sentir-se realitzats en la vida a través de les mostres d’afecte dels pares i els amics.

  Els pares s’han de convèncer que la felicitat dels fills es troba en les pròpies decisions que es prenguin en el desenvolupament del seu creixement, en l’encert com a pares i en senyar-lo com aconseguir una sèrie d’hàbits principals que faran contundentment més probable la seva felicitat. La consecució d’aquesta està feta de coses molt petites, assequibles, en les mil circumstàncies de tots els dies en què el més important és l’actitud amb la qual es enfoquin i l’educació que s’hagi rebut per enfrontar-les.

  La felicitat és l’estat de satisfacció que s’experimenta pel que un fa, pensa, diu, o sent, en anar millorant com a persona. Aquesta sensació de plenitud no es troba afortunadament, només en el plaer, l’abundància, o el simple fet de ser d’una manera determinada. La felicitat està en tot i les circumstàncies de la vida només seran excuses per no aconseguir l’objectiu de millorar contínuament per aconseguir el benestar individual i alhora la felicitat dels éssers estimats.

  Llibres

 • Tu hijo en Harvard y tú en la hamaca
 • Tots els nens poden ser Einstein: un mètode eficaç per motivar la intel·ligència
 • La enfermedad del amor y las complicaciones del corazón
 • Cuatro claves para que tu hijo sea feliz
 • Adolescentes: manual de instrucciones
 • Bloc

  El laboratorio de la felicidad

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El joc a la primera infància

  Llibres

  El joc a la primera infància està destinat a pares, mares, educadors, i a les persones dinamitzadores d’activitats infantils en grups d’infants fins a 6 anys amb l’objectiu principal de respondre una qüestió fonamental: com intervé el joc en l’educació dels infants menors de sis anys des de la mirada pròpia de la teva influència de coneixement? Es una obra didàctica realitzada per catedràtics, especialistes, doctors, mestres, i les tres coordinadores del grau en Eduació Infantil de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  jocinfanciaUn joc cooperatiu. Té com a finalitat estimular el desenvolupament social afectiu i emocional i la creativitat infantil.

  Un joc per a cada necessita. Analitza què es fa quan es juga i quines característiques té l’acció de jugar, així com planteja què fa un joc sigui joc, per acabar explicant què cal tenir en compte en dissenyar experiències de joc.

  El joc: eina de desenvolupament i aprenentatge. Pretén descobrir les diferents dimensions del joc per seguir aprofundint-hi amb preguntes com: què es el joc?, quines potencialitats té el joc?, què implica jugar?, o quins tipus de jocs podem crear?

  Quan el joc és un eix principal del projecte d’escola. A través d’exemples de situacions de joc que comporten aprenentatges, l’acció jugar és la manera natural d’aprendre.

  Mirada matemàtica sobre els jocs que apareixen a la infància. Amb tres tipologies de joc: l’exploratori, el simbòlic i el reglat, que farà adonar-se dels vincles i connexions que hi ha amb determinats continguts conceptuals i procedimentals per gaudir i aprendre tot jugant.

  Joc, llengua i literatura: de l’oralitat a la multimodalitat. S’analitza la relació entre el joc, la llengua oral i la literatura tradicional mitjançant la interacció personal, ampliant-se posteriorment amb el joc entre el nen, l’adult i els llibres per a primers lectors.

  El joc corporal com a base de tots els jocs. Parteix de la idea de que el joc en general, i el joc corporal en particular, és una necessitat fonamental per a l’infant i ajuda a desenvolupar-se a nivell global a través d’una bona selecció d’espais i materials adequats.

  El joc i la descoberta de l’entorn. S’introdueix el joc com a construcció social i cultural i de l’entorn i les experiències de vida com a objecte de joc. Es demana un retorn a una cultura de l’essencialitat pel que fa al joc a l’etapa infantil.

  Pon-hi un cuc per l’Anton! Una passejada pel joc musical a l’etapa infantil Cal entendre el joc con un mitjà a partir del qual es propicia i sosté el desenvolupament cognitiu, el lingüístic, el social i l’emocional, es realitza a través del joc comunicatiu amb les moixaines i jocs de falda, jocs d’experimentació sonora i altres tipologies de jocs musicals.

  Bloc

  Blog del educador infantil

  Biblioteca Joan Oliva i Milà
  .

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »