Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: NO T’HO PERDIS!

Silencio, Martin Scorsese

Silencio_portadaEl 2016, Martin Scorsese estrenava la que és, fins ara, la seva darrera pel·lícula: Silencio, adaptació de la novel·la homònima de l’escriptor japonès Shusaku Endo.

Endo va publicar la novel·la el 1966 i és considerada una de les seves obres mestres. De profundes conviccions religioses i morals, Endo va desenvolupar la seva trajectòria literària des de la perspectiva de ser japonès i catòlic (una minoria que no arriba a l’1% de la població del país nipó) i a Silencio s’endinsa en la persecució i tortures a les quals la inquisició japonesa va sotmetre la minoria catòlica durant el segle XVII.

Shusaku Endo a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Feia 30 anys que Scorsese volia adaptar la novel·la a la gran pantalla i, finalment, va aconseguir-ho l’any passat. Per als papers protagonistes de Silencio , el director va triar Andrew Garfield (vist darrerament en el film Hasta el último hombre), Adam Driver (l’hereu de Darth Vader d’Star Wars Episodi VII, El despertar de la fuerza) i Liam Neeson (de llarguíssima i reconeguda carrera i que ha participat en clàssics, com ara, La misión (1986) o La lista de Schindler (1993).

fotograma SilencioLiam Nesson interpreta a Cristóvão Ferreira, un jesuïta portugués de qui es rumorejava, a mitjan segle XVII, que havia renunciat a la seva fe després d’haver estat perseguit i torturat al Japó, on feia de misioner. Davant d’aquesta possible apostasia, dos joves jesuïtes viatjaran fins al Japó amb la intenció de localitzar Ferreira. Aquests joves, interpretats per Andrew Garfield i Adam Driver, seran Sebastião Rodrigues (personatge inspirat en el misioner Giusseppe Chiara) i Francisco Garupe, que viuran en primera persona la persecució a què van ser sotmesos els cristians japonesos.

Tràiler de Silencio:

Martin Scorsese ja havia tractat el tema de la fe en la seva llarga filmografia. L’any 1988 va acostar-se a la figura de Jesús i el Cristianisme amb La última tentación de Cristo. Després arribaria Kundun (1997), en aquesta ocasió endinsant-se en el Budisme i la figura del Dalai Lama. Silencio (2016) tanca aquesta hipotètica trilogia sobre dilemes ètics i morals, d’un Scorsese de ferma formació catòlica, que va arribar a ingressar en el seminari de ben jove tot i que va deixar de banda la idea del sacerdoci i es va decidir pel setè art.

A banda d’aquests títols, la indiscutible carrera d’Scorsese està farcida de clàssics del cinema: Taxi Driver, Toro Salvaje, Uno de los nuestros, Casino, Gangs of New York o Infiltrados, per citar-ne només alguns.

Si us ve de gust repassar la filmografia de Martin Scorsese, a continuació hi podreu consultar totes les pel·lícules d’aquest director que tenim a la XBMVNG:

martinscorsese_rodonaMartin Scorsese.

Ja podeu reservar Silencio a la Joan Oliva!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Mi negro pasado. Laura Esquivel

9786073160056 Si us va agradar ‘Como agua para chocolate‘, no us podeu perdre aquesta magnífica història de Laura Esquivel, ‘Mi negro pasado‘. Aquesta es considera la tercera de la trilogia, que s’inicia amb ‘Como agua para chocolate‘, continua amb ‘El diario de Tita‘ i acaba amb ‘Mi negro pasado‘ on torna a parlar de la dona i de la seva independència com a tal. Hi apareix la lluita constant del personatge femení contra el desarrelament, l’obesitat i el consumisme.
 
La Maria és addicta al menjar. Ella i el seu marit tenen un fill negre, la qual cosa provoca el caos en el seu matrimoni enmig de retrets racistes i masclistes. La seva àvia, Lucía, absent per molt de temps, li dona el diari de Tita. La seva lectura li descobrirà secrets familiars i la capacitat de l’esperit humà de volar ben alt gràcies a l’alquímia que transforma els ingredients naturals dels aliments i el sentit de pertinença que mai abans havia experimentat.
 
La veu de Maria, de la mateixa estirp que les dones De la Garza, continuarà teixint la saga familiar. La protagonista haurà de defugir problemes filials, al mateix temps que va guanyant confiança en ella mateix. Aquest procés la portarà a crear una connexió amb Tita i tots els seus ancestres i aconseguirà reconciliar la seva ment amb el seu cos. És un renaixement vital. Però el veritable dilema apareixerà quan experimenti de nou el més profund dels sentiments: l’amor.
 
 
Laura Esquivel Laura Esquivel és escriptora i política.
Va estudiar teatre i creació dramàtica, en especialitat de teatre infantil; es llicencià en educació preescolar. Durant la dècada dels setanta va escriure programes infantils per a la televisió mexicana. El seu treball a TV l’estimulà a dedicar-se a l’escriptura de guions de cinema, d’ací en sortir ‘Como agua para cholocate’.
La cuina és la peça important de la llar, la que promou els canvis personals i familiars com a forma de revolució interior.
L’any 2014 va publicar ‘A Lupita le gusta planchar‘, la seva primera incursió en la novel·la policíaca, la protagonista de la qual és una dona alcohòlica, que sobreviu a la mort del seu fill i a l’abandonament del seu marit. Durant la història es transforma en antiheroïna, mentre cerca qui és l’assassí del seu cap, el delegat (cap polític) d’Iztapalapa.7.
 
La mateixa autora ens explica aspectes de la història.
 

 
 
Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Yeruldelgger, tiempos salvajes. Ian Manook

Collage Ian manook Ian Manook, pseudònim de Patrick Manoukian, va néixer a Meudon, França, fa seixanta-set anys. Periodista, editor i escriptor, és llicenciat en dret i ciències polítiques per la Universitat de la Sorbona i en periodisme per l’Institut Francès de Presse. Durant els anys setanta va publicar reportatges i articles sobre turisme i a mitjans dels vuitanta va crear una agència de comunicació especialitzada en autors de viatges. Ha escrit guions per a còmics d’humor, dos llibres de viatges i una novel·la juvenil, per la qual va rebre el Premi Gulli 2012. Amb ‘Yeruldelgger, muertos en la estepa’ va guanyar el Premi SNCF du Polar 2014, i amb ‘Yeruldelgger, tiempos salvajes’, el Premi de lectors de le Livre de Poche 2016.
 
‘Yeruldelgger, tiempos salvajes’. Espai: les gèlides estepes mongoles. Personatges: el comissari Yeruldelgger i la seva ajudant, la inspectora Oyun. Escenes: un genet i el seu cavall jauen aplastats sota el llom d’una femella de iak. Es descobreix un cadàver d’un home que només pot haver caigut pel congost del massís de l’Otgontenger. Detenció del mateix comissari com a sospitós de l’assassinat de Colette, una amiga prostituta a qui havia ajudat a refer la seva vida.
logo blog genere negre_AMB LLETRES
S’inicia, a partir d’aquí, una investigació clandestina, ja que el comissari tem ser víctima d’una trampa, que generarà tensions amb el seu equip, reobrirà velles ferides amb la seva filla Saraa i provocarà la intervenció dels mestres shaolin del setè monestir on va ser criat. La situació, però, fa un tomb complet amb la troballa dels cossos sense via d’un grup de nens dins d’un contenidor al port de L’Havre. Malgrat els quilòmetres que separen Mongolia de França, tot acabarà connectat.
 
‘Hacía más de una hora que Oyun se había percatado de la pequeña silueta del jinete, a pesar del frío y de la velocidad que le congelaban las cejas. Ya fuera en moto de nieve o en quad, nunca había soportado ponerse gafas. Le gustaba quemarse la vista con los reflejos lisos y plateados de la inmensidad helada. Sin embargo, ella no era hija de la estepa. Ni del invierno. Oyun había nacido tras la caída del régimen anterior, (…) Su Mongolia no era la de Yeruldelgger, la que intentaba sobrevivir siendo la misma, sino aquella que se construía en el caos y el desorden de una carrera hacia un futuro mejor.’ Cap. 66.
 
Us oferim un vídeo sobre el llibre, amb l’única observació que és en francès.

 
 
Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Projecte Galileu, Joan Anton Català

Projecte Galileu_portadaJoan Anton Català és un apassionat de la Ciència i de l’Astronomia. Tot i que professionalment es dedica a la gestió del canvi i als recursos humans, el Cel i l’Univers són la seva passió i dedica bona part del seu temps a la divulgació científica. Enguany, de la mà de l’Editorial Bambú, ha publicat la seva primera novel·la, dirigida a un públic juvenil. I és que l’autor, seguint el seu afany divulgatiu, decideix aprofitar una narració plena de misteri, intriga i aventures per anar deixant píndoles de ciència i, així, acostarla als joves de manera atractiva. La seva primera novel·la és Projecte Galileu i ja està disponible a la Joan Oliva.

Som a l’any 2052 i els protagonistes de Projecte Galileu són tres adolescents que acaben embarcant-se en una nau camí de Mart. I tot per voler guanyar el concurs de ciència de l’institut! I és que l’Adam Seymour, un dels tres joves protagonistes, ja n’està fart que sempre guanyi aquest certamen científic el prepotent d’en Chris Moss. Així que l’Adam, la Meg i en Martin s’han proposat sorprendre tothom amb un experiment genial!

No és fortuit que Català hagi triat Mart com a destí dels seus personatges, ja que és previst que cap a la dècada dels anys 30 del nostre segle l’home ja haurà trepitjat el planeta vermell. Un planeta que, des de fa segles, ha interessat la Humanitat i que, segons la majoria d’estudis, és la destinació natural per anar-hi a buscar vida i per viure-hi.

Tampoc és casual el títol de la novel·la. Projecte Galileu uneix una figura de renom de la ciència del segle XVII, Galileu Galilei, amb el segle XXI. De fet, Galileu va començar a estudiar l’efecte de la gravetat molt abans que Newton desenvolupés les seves lleis i és precisament sobre la llei de la gravetat que Joan Anton Català ha omplert de contingut la seva novel·la, per tal que els joves lectors n’aprenguin, alhora que gaudeixen d’una història d’aventures.

Projecte Galileu_portada rodonaPrimeres pàgines.

Us deixem amb una entrevista amb l’autor en què parla de la seva primera novel·la i fa gal·la de la seva faceta com a divulgador científic:

Llibres

 • Projecte Galileu
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  20 excursions a prop del mar. Sergio Fernández Bertolin

  Coberta 20 excursions Sergio Fernández Bertolín, excursionista i muntanyenc des de la infantesa, és l’autor d’aquest llibre amb 20 propostes de rutes que uneixen el mon de la platja i l’ascens a serres o cims més prominents del front litoral català per tornar de nou a la costa. Les comarques per les quals passen aquestes rutes són: l’Alt i Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Garraf, la Costa Daurada i el Delta.
   
  ‘Banyar-nos a la platja en tornar d’una bona excursió o assolir un cim des del punt més baix possible són ingredients especials d’aquestes rutes, (…)’. S’ha fet servir l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) per comptabilitzar altituds, distàncies i temps recorreguts.
   
  La dificultat és una mesura molt subjectiva, per tal de valorar-les s’ha fet una comparació entre elles. Totes les rutes són assequibles per a un excursionista experimentat i amb una forma física adequada.
   
  Els itineraris estan agrupats per zones i comarques:
   
  Zona 1: Rutes per l’Alt Empordà

 • El Querroig des de Portbou
 • El puig d’Esquers
 • Circular de Llançà a Sant Salvador i tornada pel Port de la Selva i pel camí de ronda
 • Circular de Cadaqués a Roses, passant pel puig Alt i tornant per la costa
 • Zona 2: Rutes pel Baix Empordà i la Selva

 • De l’Estartit al Montgrí
 • Les muntanyes i costes de Begur
 • El puig Gros des de Sant Feliu de Guíxols
 • El puig de Cadiretes des de Tossa de Mar
 • Zona 3: Rutes pel Maresme i el Barcelonès

 • Pedrascastell des de Canet de Mar
 • De Caldes d’Estrac a Mataró
 • El Montcabrer i el castell de Burriac
 • Sant Mateu des de Premià de Mar
 • El puig de Castellar des de Badalona
 • Zona 4: Rutes pel Garraf, la Costa Daurada i el Delta

 • De la platja del Garraf a la de Castelldefels
 • Camí de ronda de Sitges a Vilanova i ascens a la Talaia
 • Aquesta ruta consta de dues parts: el camí de ronda de Sitges a Vilanova i la Geltrú i l’ascens a la Talaia des de Vilanova, amb descens a Cubelles. La durada és de sis hores sense comptar aturades, la distància que es recorre són vint-i-quatres quilòmetres i el desnivell acumulat +/-450 metres. El grau de dificultat és mitjà. S’inicia a l’estació de rodalies de Sitges i finalitza a l’estació de rodalies de Cubelles.

  Punta_Grossa_des_de_Punta_Llarga_-_panoramio

  Pel camí de ronda es troben diverses cales rocalloses, feréstegues i de difícil accés, entre les quals: la platja de la Desenrocada i la platja de l’Home Mort. Si hom es vol banyar, ho pot fer a les grans platges urbanes de Sitges i Vilanova i la Geltrú i a les de Cubelles, que són una mica més petites.

 • La Mola des de Torredembarra
 • El Molló Puntaire i el Torn des de l’Hospitalet de l’Infant
 • Integral a la serra del Montsià
 • Podeu llegir les primeres pàgines clicant aquí.
   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Maldad. Tammy Cohen

  Collage Tammy Cohen 2 Tammy Cohen és l’autora de la novetat de gènere negre i policíac que presentem aquesta setmana: ‘Maldad‘.
  Va néixer a Nigeria, país on en aquells moments el seu pare treballava d’antropòleg. No és fins a l’adolescència que s’instal·len definitivament a Londres. Es dedica a l’escriptura i al periodisme freelance, escrivint articles per a Marie Claire, The Telegraph i The Times. No va ser fins als quaranta-set anys que publica la seva primera novel·la i fins a l’actualitat que n’ha escrit nou signades amb noms diferents: Tammy Cohen per al thriller psicològic, Rachel Rhys, novel·la històrica de misteri i Tamar Cohen, drama contemporani. ‘Maldad‘ és la primera novel·la d’aquesta autora que ha arribat a Espanya.
   
   
  Maldad
  Maldad‘ mostra com una persona tòxica (una nova cap a l’oficina) pot fer canviar tot un grup que es coneixen de fa temps i que han compartit moltes hores de la seva vida a la feina i, també, a fora.
  Rachel Masters és la nova cap. La seva inflexibilitat i fermesa canviaran l’ambient de treball a l’oficina. La seva capacitat de manipular trasbalsarà l’amistat i la confiança de tot l’equip. Quan vulgui recuperar la cordialitat que hi havia en l’ambient, ja serà massa tard. Paral·lelament, Anne viu a Estats Units i és psiquiatra, però una qüestió del passat reapareix a la seva vida. Dues trames que tenen un punt en comú en el passat dels personatges.
   
  El primer capítol comença: ‘Imagina que pudiéramos ver el daño en nuestro interior. Imagina que se viera por dentro como el contrabando en los escáneres del aeropuerto. ¿Qué se sentiría al pasear por la ciudad con todo a la vista: todo el dolor, todas las traiciones y las cosas que nos restan valor, todos los sueños rotos y los corazones destrozados? ¿Qué se sentiría al ver las personas en que nuestras vidas nos han convertido? Las personas que somos, bajo la piel.
  Me pasó por la cabeza cuando te vi en las noticias, hace un momento. Te reconocí enseguida. (…)’

   
   
  Els capítols són curts i estan narrats segons el punt de vista de cada personatge. logo blog genere negre_AMB LLETRESAquest aspecte provoca que l’acció tingui un bon ritme i que sigui constant. El llenguatge és molt proper.
   
  ¿Qui odia a tots en secret?
  ¿Qui carrega amb un passat que el tortura?
  ¿Qui és capaç de cometre un assassinat?
   
   
   
   
  Llibres Llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Bar Bahar, entre dos mundos

  Bar BaharQuan prens la decisió d’explicar al món allò que penses i allò que sents, no hi ha volta enrere. Només queda expresar la teva veritat o abandonar el procés creatiu“. Amb aquestes paraules defineix la directora palestino-israelí Maysaloun Hamoud el seu primer llargmetratge, que aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva: Bar Bahar, entre dos mundos. El film va néixer arran de la Primavera Àrab quan es respiraven en l’ambient desitjos de canvi. La directora de la pel·lícula és, igual que les seves tres protagonistes, una palestina que viu a Israel, separada del món àrab i una de tantes minories de qui ningú no en parla.

  Salma, Laila i Nour són les tres protagonistes de Bar Bahar, tres dones joves palestines amb passaport israelí. Viuen a Tel Aviv i totes tres han optat per viure lluny dels seus llocs d’origen i fer-ho en llibertat. Allà s’hi troben entre 2 mons, atrapades entre la tradició i la llibertat de treballar, divertir-se i triar.

  La pel·lícula ostenta l’honor d’haver estat la més premiada en el passat Festival de Sant Sebastià en què va guanyar, entre d’altres, el XVII Premi Sebastiane i el X Premi RTVE-Otra Mirada. El Jurat del Premi Sebastiane va destacar-ne la denúncia de tot tipus de funtamentalisme que exposa “la realitat de tres dones que pagan un preu ben alt per conquerir una parcel·la de llibertat en la qual poden ser elles mateixes, dins d’una societat en la qual facin el que facin no aconsegueixen encaixar”. Per la seva banda, el premi RTVE-Otra Mirada reconeix, com en aquest cas, pel·lícules que tracten temàtiques properes a la dona.

  Tràiler de la pel·lícula:

  La directora Maysaloun Hamoud va néixer a Budapest, mentre el seu pare hi estudiava Medicina. Ella va créixer al nord d’Israel. És llicenciada en Història del Pròxim Orient per la Universitat Hebrea i llicenciada per l’Escola de Cinema Minshar. Bar Bahar (2016) és el seu primer llargmetratge. Abans, havia rodat alguns curtmetratges, com ara Salma, (2012) Nominat per l’Acadèmia Israelí al Premi a Millor Curtmetratge; Sense of Morning (2010) i Shades of Light (2009), que va ser estrenat en el Festival Internacional de Nova York.

  DVD

 • Bar Bahar
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El soborno, John Grisham

  el soborno_john grishamEl soborno és el darrer títol de l’escriptor nord-americà de best-sellers John Grisham i, aquesta setmana, és la novetat de gènere negre a la biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Grisham té milions de fidels lectors arreu del món. Els més de 250 milions d’exemplars venuts en són una bona prova. Els seus lectors saben de la predilecció de Grisham per les històries centrades en el món judicial nord-americà, així que El soborno segur serà del gust dels milions de lectors d’aquest autor de títols súpervendes. El soborno és un thriller com els que ens té acostumats, centrat en la corrupció judicial.

  Lacy Stoltz és una investigadora de la Comissió de Conducta Judicial de Florida. Fa 9 anys que hi treballa i sap, per experiència pròpia, que la major part de casos que arriben a les seves mans són conseqüència de la mala praxi d’alguns jutges, però no pas exemples de corrupció. Així era, com a mínim, fins que un nou cas arriba al seu despatx. Un exadvocat i exconvicte que es fa dir Greg Myers fa arribar a Stoltz un informe sobre el que podria ser el jutge més corrupte de la història. La jutge en qüestió és Claudia McDover, que si són certes les informacions facilitades per Myers, hauria estat involucrada en la construcció d’un casino en territori dels indis tappaola. La màfia hi està al darrere i McDover estaria fent la vista grossa a canvi de diners.

  Amb tota aquesta informació en el seu poder, Lacy Stoltz i el seu company de la CCJ Hugo Hatch començaran la investigació. Comptaran amb l’ajut del detectiu del FBI Allie Pacheco ja que una cosa és investigar la conducta del jutge i, una altra, haver d’enfrontar-se a assassins i mafiosos.

  El sobornoPrimeres pàgines.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESJohn Grisham (Arkansas, 1955) va treballar com a advocat abans de decir-se per l’escriptura. L’any 1988 va publicar la seva primera novel·la, Tiempo de matar, i d’aleshores ençà, n’ha publicat pràcticament una cada any. Gairebé des del principi, els seus llibres d’intriga i suspens van ser rècord de vendes i un gran nombre de títols han estat portats al cinema de la mà de directors i actors de primer nivell. Alguns dels llibres de Grisham que han estat portats a la gran pantalla són La tapadera, El informe pelícano, El cliente o El jurado.

  Si vols saber totes les novel·les de John Grisham que tenim a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, fes clic a continuació:

  john grisham_rodonaJohn Grisham a XBMVNG.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Feminisme de butxaca

  No és casual que un kalàixnikov a dintre d’una vitrina on posa “trenqueu-lo en cas d’emergència” sigui la imatge de  Feminisme de butxaca: kit de supervivència, el darrer llibre d’assaig de la Bel Olid. Òbviament es tracta d’una imatge metafòrica d’autodefensa que ja ens posa en alerta sobre el contingut del llibre. En el segon capítol “Metralletes” apunta així:
  “La meva fantasia és una metralleta.

  Quan vaig pel carrer i un desconegut em crida alguna cosa: metralleta.

  Quan el polític de torn fa el comentari masclista de torn: metralleta.

  Quan el bisbe explica als diaris que com volem que no ens violin, si demanem l’avortament lliure i gratuït: metralleta.

  Quan a l’escola es valora fins a l’infinit que el pare de les criatures vagi a la reunió, però es donen per descomptat les mares que hi van: metralleta.

  Quan em fan fora de la feina perquè estic embarassada: metralleta.

  Quan em diuen que no m’exalti, que no n’hi ha per a tant: metralleta.

  Podria semblar una fantasia violenta, però no ho és; és una fantasia d’autodefensa. Una agressió suscita una resposta. Ara direu que perquè es consideri autodefensa la resposta ha de ser proporcionada. És proporcionat treure una metralleta perquè algú fa un comentari masclista? Segurament no. Però què és un oceà d’opressió, si no un cúmul de gotes d’injustícia?

  La meva fantasia és agradable perquè no hi ha voluntat de portar-la a la pràctica: puc viure-la dins el meu cap sense sang a les mans, sense vísceres a les sabates, sense haver-me de plantejar si la persona que tinc davant mereix la meva ira acumulada. No tinc metralleta ni en vull tenir, només vull el dret d’imaginar-la.

  Aquest dret és un dret que se m’ha negat sempre. Des que ho recordo, tot han estat crides a cedir, a callar, a treure-hi importància”

  belolidAmb aquest llibre l’autora, a partir de dades de la realitat fa un anàlisi de les noves formes de discriminació cap a les dones, més subtils i difícils de detectar que abans però igual de paralitzants. També parla dels conceptes clau de la lluita feminista actual d’una manera intel·ligent, radical, i de vegades sorprenent.

  Bel Olid (Mataró, 1977), escriptora i traductora, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i destacada activista pels drets de les dones. Com a autora es dona a conèixer el 2010 amb el premi Documenta per la novel·la Una terra solitària, i al premi Rovelló d’assaig pel treball Les heroïnes contraataquen: models literaris contra l’universal masculí a la literatura infantil i juvenil. Dos anys després guanya el premi Roc Boronat amb La mala reputació i el 2016 publica un nou recull de relats, Vents més salvatges. Aquest mateix any rep el premi Apel·les Mestres de literatura infantil amb Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients).

  A la biblioteca trobareu més llibres disponibles de la Bel Olid, per saber quins són cliqueu aquí.

  Bona lectura!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà

  Llibres

  2 comentaris

  La hija del pantano. Karen Dionne

  Si te dijera el nombre de mi madre, lo reconocerías enseguida. Mi madre era famosa, aunque nunca quiso serlo. La suya no era la clase de fama que alguien querría tener. Jaycee Dugard, Amanda Berry, Elizabeth Smart… ese tipo de fama, aunque mi madre no fuera ninguna de ellas.
  Reconocerías el nombre de mi madre si te lo dijera y entonces preguntarías… solo un instante, pues aquellos años en los que la gente se preocupaba por mi madre ya son cosa del pasado, como ella… ¿Dónde está ahora? ¿Y no tuvo una hija en la época en la que estuvo desaparecida? ¿Y qué pasó con la niña?’

   
   
  la hija del pantano Helena, la protagonista, té tot el que es mereix: un bon marit, dues filles, un negoci… Tot el que pot desitjar. Però se n’adona que oblidar-se del seu passat no és fàcil. I això esdevé en el moment que un reclús s’escapa d’una presó propera on viu. Helena té un secret: és el resultat d’un rapte. El seu pare va segrestar la seva mare quan aquesta era adolescent i la mantingué en una remota cabanya als pantans de la Península Superior de Michigan, als Grans Llacs. Sense electricitat, sense calefacció, sense aigua corrent. Helena, nascuda dos anys després del segrest, adorava la seva infantesa. Malgrat el comportament, algunes vegades brutal, del seu pare, també l’estimava… fins que va descobrir com podia ser de salvatge una persona. Vint anys després, ella ha enterrat el seu passat tan profundament que ni tan sols el seu marit sap la veritat. Però ara el seu pare ha matat dos guàrdies i ha desaparegut en un pantà que coneix millor que ningú. Només hi ha una persona que el pot trobar…

   
  Karen Dionne Karen Dionne és l’autora de ‘La hija del pantano‘ i de tres novel·les més: Freezing Point (2008), Boiling Point (2011) i The Killing: Uncommon Denominator (2014).
  És cofundadora de la comunitat d’escriptors a internet Backspace i organitza El retiro d’escriptors a Salt Cay. Fotografia la natura i viu amb el seu marit al nord de Detroit. L’any 1974, ella i el seu marit es van traslladar a viure a la Península Superior, a la regió dels Grans Llacs, quan la seva filla tenia sis setmanes. El seu contacte amb la natura salvatge i l’experiència viscuda han estat els ingredients per escriure aquesta història tan emocionant.
   
   

   
  Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »