Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: NO T’HO PERDIS!

El guardián invisible, la pel·lícula

el_guardian_invisible-726992780-largeLa coneguda com a Trilogia de Baztan, formada per les novel·les El guardián invisible, Legado en los huesos i Ofrenda a la tormenta, van convertir l’escriptora Dolores Redondo en tota una autora supervendes, esdevenint el fenomen literari dels darrers anys. El passat 2017, arribava l’adaptació cinematogràfica del primer dels títols, que ja podeu reservar a la biblioteca Joan Oliva.

Fidel adaptació de la novel·la, El guardián invisible ha estat dirigida per Fernando González Molina, tot un expert, si fem cas de la seva filmografia, a adaptar llibres per a la gran pantalla. Primer, va dirigir 3 metros sobre el cielo (2010) i, dos anys més tard, Tengo ganas de ti (2012), ambdues basades en les novel·les homònimes de Federico Moccia. No han estat aquestes dues novel·les les seves úniques adaptacions cinematogràfiques. El 2015 va dirigir Palmeras en la nieve, basada en la novel·la de Luz Gabás.

El guardián invisible està protagonitzada per Marta Etura, en el paper de la inspectora en cap d’homicidis de la Policia Foral de Navarra Amaia Salazar que, encarregada d’un cas d’assassinat d’una adolescent que ha aparegut morta a la riba del riu Baztan, torna al seu poble natal, Elizondo, el lloc que fa anys va deixar enrere. El film, com el llibre, transcorre a partir de 2 fils argumentals: la investigació policial i el retorn dels fantasmes del passat de la protagonista, una dona de caràcter fort i independent.

Si en algun aspecte hi estan d’acord aquells que han vist la pel·licula, és que el director ha sabut captar l’atmosfera asfixiant i gairebé sobrenatural dels paisatges de la Vall de Baztan que es descriuen en la novel·la, amb una pluja gairebé tan protagonista com els personatges de la trama.

Els aficionats al gènere del thriller, no poden deixar de veure aquesta pel·lícula amb una Marta Etura/Amaia Salazar en una carrera contra rellotge per descobrir l’assassí i per fugir del seu propi passat.

Tràiler de la pel·lícula:

TRILOGIA DEL BAZTAN

Si voleu llegir les primeres pàgines, feu clic sobre les imatges:

el guardián invisible_dolores redondo legado en los huesos ofrenda en la tormenta

DVD

 • El guardián invisible
 • Llibres

 • El guardián invisible
 • Legado en los huesos
 • Ofrenda en la tormenta
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Novetat adults maig: La memoria de la lavanda. Reyes Monforte

  La novetat d’aquest mes primaveral de maig, les biblioteques us ofereixen l’última novel·la de Reyes Monforte, ‘La memoria de la lavanda’.

  La memoria

  Després de la mort de Jonas, el seu marit, Lena, una fotògrafa retratista, torna al poble natal d’ell, Tármino, nom inventat per al poble real de Brihuega, conegut com a la ‘Provença espanyola’. Allí llençarà les cendres pels seus camps de lavanda. Però el retrobament amb la família i els amics d’ell destaparà una sèrie de conflictes i secrets que desestabilitzaran perillosament el dol de Lena. El viatge físic també és un viatge existencial. Només en quaranta-vuit hores, li passa de tot.
  No és un llibre trist. El punt de sortida és el dol, però el destí és l’esperança.
   

  2
  Empecé a creer que aquel viaje era un error. Demasiado pronto. Demasiado esfuerzo. Demasiados ayeres luchando por hacerse un sitio en mi presente. Demasiada gente a la que no quería ver, y muy poca a la que quisiera abrazar y que me abrazase. Jonas solía decir que al lugar donde has sido feliz era mejor no regresar. Con esa hoja de ruta, no sé qué hacía yo regresando a Tármino, aunque tampoco sabía qué hacía sin él, y allí estaba. (…)

   
  I el llibre acaba amb un paràgraf que, realment, resumeix l’essència de la història:

  Más que una fotografía es un homenaje a todo lo vivido y lo amado. Esa instantánea cuenta una historia. Captar la memoria de lo vivido es el alma de la fotografía, igual que la esencial del retraoto es hacer perdurar la memoria del fotografiado. Esa imagen es una metáfora perfecta. (…) Allí, en esa visión de la lavanda, está mi memoria y mi vida. Para siempre.

   
   
  Reyes Monforte és periodista i escriptora. Ha treballat a la ràdio i ha col·laborat en programes de la televisió. Altres llibres que ha escrit són:

 • Un burka por amor
 • Amor cruel
 • La rosa escondida
 • La infiel
 • Besos de arena
 • Una pasión rusa
 •  

  Burca x amor amor cruel rosa escondida la infiel besos de arena pasión rusa

   
   
  L’autora parla d’on va sorgir la seva necessitat d’escriure aquest llibre en un article al diari El Mundo (26/04/2018) i del qual transcrivim un paràgraf:
   
  ‘La decisión de escribir este libro se fraguó en dos tiempos. La primera mecha se prendió en Madrid, una tarde de otoño de 2014 , tomando un café con un editor amigo que, en aquel entonces, no era el mío y que hoy, sí lo es. Él arrastraba una pérdida, casualmente fechada el mismo año que la mía -estas argucias del destino pueden parecer superfluas, pero cuando uno está flojo, unen mucho-, y quizá por eso sentí que hablábamos el mismo idioma, sin necesidad de disfrazar ni esquivar las palabras, reyes-monforte-lavanda-k6qF--1240x698@abclos silencios y mucho menos los sentimientos amordazados por precaución o por miedo a que la emoción se desbordara inoportunamente. A esas alturas del duelo, aquella sensación significaba un alivio. Ese día llegué a casa con ganas de ponerme ante el ordenador y volcar parte del volcán que llevaba dentro desde la muerte de Jose. Pero apenas había transcurrido un año y medio desde su fallecimiento, y las palabras no salían como esperaba: estaban tan perdidas como yo. No era el momento. Eso de la escritura como terapia, a mí no me estaba funcionando. (…)
  La segunda y definitiva mecha se avivó dos años más tarde…’

   
   
  Llibres Els llibres a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Clubs de lectura en francès. Última trobada conjunta de la temporada 2017-2018.

  Chers lecteurs, lectrices
   
  Après l’essai de la Tirade du nez, plus rien ne pourra nous arrêter et nous partirons très bientôt brûler les planches là où il faut. Pour ne pas faire rire le velours, il va falloir mettre du bois et si nous voulons tenir l’affiche nous devrons ne pas jouer les divas, ne pas parler trop bas ni faire pleurer Margot. Il nous faudra suivre quelques conseils si nous voulons casser la baraque: ne pas jouer au pied levé, ne pas faire l’avion au rideau et surtout faire le pitre afin d’amuser le badaud et l’attirer dans la salle. Aucun acteur ne pêchera à la ligne, aucun acteur n’aura le beau rôle, aucun acteur ne jouera les accessoires, notre mise en scène sera collective. Pour faire chéri-chéri, il va falloir chauffer la salle et pour ne pas se ramasser de veste, il va falloir bien travailler mais surtout bien s’amuser.
   

 • C’est amusant découvrir les expressions du théâtre !
 •  

   

 • Je vous passe aussi le lien où vous pouvez apprécier vos dons d’acteurs et actrices dans la célèbre Tirade du Nez (acte II).
 •  

   

 • Merci pour faire de la lecture en français un voyage passionnant, merci pour votre enthousiasme, merci pour votre engagement, merci pour tout. À très bientôt !
 •  

   
   
  Quelques images:
   

  DSC_0031 DSC_0033

   

  Cyrano a ôté son chapeau

   

  IMG_0711

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Infierno de hielo, Preston & Child

  Infierno de hielo_Preston i ChildAquesta setmana, la novetat de gènere negre a la Joan Oliva és el quart i darrer volum, fins ara, de la sèrie protagonitzada per Gideon Crew, personatge creat a quatre mans pels escriptors nord-americans Douglas Preston i Lincoln Child. Aquesta setmana és novetat a la Joan Oliva: Infierno de hielo.

  Gideon Crew és un científic i exlladre brillant, reconvertit en col·laborador de l’FBI, que fins ara havia protagonitzat tres títols:

 • Venganza: Amb 24 anys, la mare d’en Gideon Crew és a punt de morir i li confessa que el seu pare va morir assassinat, fruit d’una injusta conspiració. La dona li demana que mati l’assassí del seu pare.
 • El cadáver: L’FBI recorre a Gideon Crew perquè negociï amb un científic nuclear que ha perdut la raó.
 • La isla perdida: Gideon Crew ha de robar una pàgina d’un valuós llibre exposat a la biblioteca Morgan de Nova York.
 • Sèrie GIDEON CREW:

  venganza_portada El cadáver_portada la isla perdida_portada

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA Infierno de hielo, Gideon Crew rep l’encàrrec més perillós de la seva vida. Ara fa cinc anys, Eli Glinn va sobreviure a l’enfonsament d’un vaixell a aigües antàrtiques. Ell i la resta de la tripulació pretenien recuperar un meteorit gegant d’una illa situada al Cap d’Hornos, però l’expedició no va tenir èxit i hi van morir més de cent tripulants i Glinn va quedar tetraplègic.

  Han passat els anys i el meteorit ha anat creixent al fons marí. No era una simple pedra, és un organisme viu que ara amenaça el planeta. Glinn i el seu equip es posaran en contacte amb Gideon Crew pels seus coneixements d’armes nuclears.

  Infierno de hielo_ portada rodonaPrimeres pàgines.


  Douglas Preston
  i Lincoln Child són autors conjuntament de més d’una vintena de títols, entre els quals destaquen les sèries protagonitzades per l’Inspector Pendergast, que va començar amb El ídolo perdido i ja suma 18 novel·les, i per Gideon Crew. Cadascun dels escriptors signa, alhora, d’altres títols de manera individual.

  Web oficial de Preston i Child.

  Llibres

 • Venganza
 • El cadáver
 • La isla perdida
 • Infierno de hielo
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Contes de bona nit, nenes rebels. 2. Francesca Cavallo i Elena Favilli. Novetat infantil maig

  portada_contes-de-bona-nit-per-a-nenes-rebels-2_elena-favilli_201802011245

   
  La novetat d’aquest mes de maig a la sala infantil és el llibre que us presentem més amunt: ‘Contes de bona nit per a nenes rebels. 2‘. Tant aquest com el primer van dirigits a tots els públics, siguin nens o nenes, pares o mares, homes o dones, encara que el títol sembli el contrari. Son dos llibres que volen evitar els típics estereotips socials que encara imperen a la nostra societat.
   
  portada_contes-de-bona-nit-per-a-nenes-rebels_elena-favilli_201706011244 Aquest segueix un primer volum on llegíem amb entusiasme la vida d’algunes dones que van ser molt importants. L’ editorial Estrella Polar va publicar aquest primer volum: ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ l’any passat i recull petites biografies de cent dones reals i extraordinàries, que van lliutar contra el poder, les lleis i les convencions socials de l’època en la qual van viure: Ada Lovelace, Zaha Hadid, Anna Politkóvskaia, Coy Mathis, Hipàtia, entre d’altres; totes elles pertanyents a diferents camps de coneixement.
   
  En els dos volums, cada pàgina conté la biografia exposada com un conte curt i un dibuix fet per una il·lustradora diferent.
   
   
   
  En aquest segon volum que us presentem trobareu la vida d’Agatha Christie (escriptora de gènere negre i creadora del personatge Hércules Poirot i Miss Marple), Alice Ball (química), Audrey Hepburn (actriu), Beatrix Potter (escriptora i il·lustradora, coneguda pel ‘Conte de Peter Rabbit’), Beyoncé (cantant, compositora i dona de negocis), Carmen Amaya (ballarina), Celia Cruz (cantant), Clara Rockmore (músic), Clemantine Wamariya (rondallaire i activista), Gerty Cori (bioquímica), Hortènsia (oradora), Isadora Duncan (ballarina), J.W. Rowling (escriptora i famosa pel seu personatge: Harry Potter), Lilian Bland (aviadora), Madonna (cantant, compositora i dona de negocis), Matilda de Canossa (senyora afeudal), Nadine Gordimer (escriptora i activista), Nefertiti (reina), Qiu Jin (revolucionària), Safo (poeta), Samantha Cristoforetti (astronauta), Sophia Loren (actriu), Virgina Hall (espia), etc.
   
   

  20180509_165849-crop 20180509_165941

   
  Llegiu, llegiu… quedereu sorpresos i sorpreses del contingut d’aquestes minis biografies i de les il·lustracions!
   
  Contes Els llibres a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Joc d’identitats. Jordi Tiñena

  La novetat d’aquesta setmana de gènere negre és ‘Joc d’identitats’ de l’escriptor que fa tot just un parell de mesos que ens va deixar, en Jordi Tiñena.
   
  Jordi Tiñena Jordi Tiñena es dedicà a la docència en un institut públic de Tarragona. Va fer adaptacions de textos medievals adreçades als seus alumnes: Tirant lo Blanc, Curial e Güelfa i Spill o lo Somni, entre d’altres. La seva producció literària s’inicià l’any 1995 amb Mort a Menorca, a la qual seguiren:

 • Un dia en la vida d’Ishak Butmic (1995)
 • Els vespres de don Magí Castellarnau (1995)
 • La dona del grill (1996)
 • El comediant de Perpinyà (1997)
 • Dies a la ciutat (1998) (Premi Pin i Soler de narrativa 1998)
 • L’ombra del coronel (2002)
 • El mercant (2005)
 • Peix de gat (2011)
 • El gos suïcida (2012)
 • La mort sense ningú (2016)
 • El somriure del víking (2017)
 • I aquest 2018 l’obra que us proposem.

  Joc d'identitats Com diu la contracoberta: ‘Quan un home comença a seguir-ne un altre per pura diversió, algú anònim sense cap interès aparent, no pot arribar a pensar que el seu avorrit seguiment l’acabarà portant a ser ell el perseguit, en un joc macabre de miralls.
   
  Aquesta història transcorre a Tarragona, lloc on vivia l’autor, per tant els escenaris són ben coneguts. ‘El Diari de Tarragona publicaria l’endemà que havia aparegut un cadàver flotant davant de la Platja del Miracle. (…) El cos s’havia traslladat al tanatori de Tarragona,…’
   
  El sotsinspector Vidal i el caporal Veciana es veuen involucrats de manera personal en aquest joc d’identitats on ells també són vigilats i participen de la comèdia com uns actors més, però sense tenir clar qui han de vigilar per resoldre el cas. Ni tan sols si n’hi ha, de cas. Històries dins d’històries, capítols dins de capítols i personatges que es barregen sense saber quina mena de secret els enllaça a tots.
   
  ‘Vidal havia enllestit l’informe. La clau que havia permès tancar el cas havia estat l’aparició dels passaports de Belsaní i Tor Adell que aquest havia enterrat als Motllats i que Maria Jové havia recuperat. “El que no entenc és perquè va dir-li on eren enterrats d’una manera tan detallada”, li havia dit Vidal.logo blog genere negre_AMB LLETRES (…) Maria Jové tenia en el seu poder una prova que l’incriminava. Havia intentat recuperar-la…’
   
  ‘Qui vigila el vigilant? Un estrany joc a l’atzar que amenaça destapar secrets incòmodes involucra algú que se sent observat, una aspirant a escriptora que relata per encàrrec un passat que podria no ser real i un detectiu inútil. Però, realment qui vigila a qui?’
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Consigue una memoria de elefante. Miguel Ángel Vergara

  Consigue una memoria de elefante La biblioteca Joan Oliva i Milà presenta, el 22 de maig, el llibre ‘Consigue una memoria de elefante. Técnicas, ejercicios y trucos infalibles’, els autors del qual ens acompanyaran: Miguel Ángel Vergara, campió del món de memòria ràpida i José María Bea, subcampió d’Espanya de memòria de fons.
   
  Nicolás Saenz BriascoNicolás Sáenz Briasco, entrenador de triatló i director de Transtriatló, és l’encarregat d’introduir-nos en aquest fascinant món de la ment.
   
   
  El títol del llibre fa referència als elefants i a la seva famosa memòria. I és veritat que aquest animals són capaços de reconèixer l’olor de la roba dels components de la tribu que els ha atacat, no obliden mai qui els ha maltracat, recorden rutes concretes que els porten als llocs on trobaran aigua i menjar. Aquesta capacitat per recordar la informació és molt desitjada pels humans i el gran avantatge és que amb l’ajut de diverses tècniques es pot millorar i arribar a tenir una memòria d’elefant.
   
  El contingut està relacionat amb la imatge d’un arbre. Les arrels, la primera part, ens situa en el món de la memòria: què és, com funciona, els tipus, com superar les dificultats, el silenci…, per passar a la segona, el tronc, on es presenten les diferents tècniques de memorització i un seguit d’exercicis pràctics. I no continuem, us toca a vosaltres esbrinar què hi ha a les branques i quins són els fruits.
   
  Els destinataris són totes les persones que volen mantenir la seva memòria a ple rendiment: des d’estudiants i opositors a persones de mitjana edat que no volen patir deteriorament cognitiu.
   
  Miguel Ángel Vergara és campió del món de memòria ràpida aconseguit a Lisboa l’any 2013 i 7 rècords mundials: números decimals memoritzats en 1 segon: 21; dues vegades, números decimals memoritzats en 4 segons: 31; números binaris memoritzats en 1 segon: 50.
   
  L’any 2015: números binaris memoritzat en 1 segon: 52; números decimals memoritzat en 30 segons: 17,5; números binaris memoritzats ens 3 segons: 82.
   
  És cofundador de l’Escuela de la memoria.
   

   
   
  José Maria Bea és rècord d’Espanya memoritzant el número Pi i cofundador de l’Escuela de la memoria.
   

   
   
  Llibres LLibres sobre la temàtica relacionada amb la memòria a les biblioteques VNG.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €

  “Tots els vins tenen cabuda en aquesta guia, només cal que siguin bons”

  El sommelier Lluís Romero presenta el seu nou llibre sobre el món del vi, que és novetat aquesta setmana a la biblioteca Joan Oliva. GRANS.VINS.A.PETITS.PREUS.2018.smallEs tracta de Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €, amb què pretén fer fora la idea que els vins catalans bons són cars i fer veure que, lluny del que alguns puguin pensar, per tastar vins d’excel·lent qualitat no cal anar fora de Catalunya. Al llarg de 10 mesos va tastar 422 vins de casa nostra i n’ha triat 205, que ha inclòs en aquest llibre. Els més de 200 vins escollits, entre els quals hi ha de blancs, negres o rosats, amb DO o sense, han estat seleccionats per la seva gran qualitat i pel seu preu assequible.

  Un parell d’anys abans, el mateix Lluís Romero va publicar Grans vins a petits preus: 175 vins catalans per menys de 10 €. A diferència de llavors, en aquest nou recull hi ha augmentat el preu màxim dels vins de 10 a 12€ i ha passat de 175 a 205 vins seleccionats. A més a més d’aquesta diferència, aquest nou volum inclou com a novetats un apartat dedicat als vins sense DO i un rànquing final amb el 10 millors, d’entre el 205.

  Grans Vins a petits preus 2018 comença amb un llistat de varietats de raïm, blanques i negres, amb la seva corresponent descripció. Més endavant, s’enumeren les 12 DO analitzades (de les quals ja anuncia l’autor que s’hi recullen una quantitat molt diferent de vins per causes com l’extensió en hectàrees de cadascuna de les DO o el preu dels seus vins):

  Denominacions d’Origen Catalanes:

  grape-2724788_960_720

  Alella

  Catalunya

  Cava

  Conca de Barberà

  Costers del Segre

  Empordà

  Montsant

  Penedès

  Pla de Bages

  Priorat

  Tarragona

  Terra Alta

   
   
   

  A continuació, Romero analitza una per una cadascuna de les DO i ho complementa amb les fitxes dels vins seleccionats. De cada DO, hi podreu trobar dades tècniques com ara el nombre d’hectàrees, l’altitud, la pluviometria anual, la producció i les varietats de raïm que s’hi produeix. De cada vi, una completa fitxa amb les dades del Celler que el produeix, les varietats de raḯm que el componen (amb els seus corresponents percentatges), una detallada descripció de les seves qualitats i el seu preu.

  vines-1747224_960_720L’autor no ha volgut deixar de banda vins catalans que no pertenyen a cap DO i, per aquest motiu, ha inclòs també 17 vins que no pertanyen a cap consell regulador entre els 205 escollits en aquest llibre. I com a colofó a aquest detallat treball, el Top Ten dels vins catalans per menys de 12€.

  Els amants del vi i aquells que volgueu començar a introduir-vos en aquest món, no podeu deixar passar Grans Vins a petits preus 2018: més de 200 vins catalans per menys de 12 €. Ja el podeu reservar a la Joan Oliva!

  Lluís Romero és també l’autor de Vins secrets de Catalunya. Si us interessa el món del vi a Catalunya, a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova hi podeu trobar tots aquests llibres sobre vins catalans. Feu clic aquí:

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Noche, Bernard Minier

  Noche_Bernard MinierDesprés de vint-i-cinc anys treballant en el Servei de Duanes francès, l’any 2011 i amb 50 anys, Bernard Minier publicà la seva primera novel·la: Bajo el hielo, la primera de la sèrie protagonitzada pel comandant de la Policia Judicial de Toulousse, Martin Servaz i de la qual s’ha fet una sèrie de sis capítols per a la televisió francesa. Només un any més tard, el 2012, Minier va publicar El círculo i el 2014, No apagues la luz, segona i tercera entrega de la sèrie. Ara, acaba de publicar-se el quart títol, Noche, novetat aquesta setmana a la Joan Oliva. Amb aquesta nova entrega, Bernard Minier ha arribat al número 1 a França i s’ha convertit en el nou rei del thriller gal.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESDe la mateixa manera que Sherlock Holmes tenia en el professor Moriarty el seu particular enemic, el comandant Martin ServazJulian Hirtmann: antic fiscal suís i assasí en sèrie de dones amb qui Servaz es va trobar, per primera vegada, a Bajo el hielo i amb qui va coincidint al llarg dels, fins ara, quatre títols.

  Servaz és un policia culte, malhumorat i amant de la música de Mahler. Odia les noves tecnologies, té una filla adolescent de disset anys i, de tant en tant, deixa anar alguna cita en llatí. A Noche, l’assassinat d’una jove en una església al nord de Noruega propiciarà el retrobament Servaz-Hirtmann. L’encarregada de la investigació de l’assasinat serà l’agent de la policia d’Oslo Kirsten Nigaard que, tirant del fil, acabarà en una plataforma petrolífera i des d’allà, acabarà arribant fins al mateix Martin Servaz. Tots dos policies, Nigaard i Servaz, aglutinaran forces per aconseguir capturar l’assassí.

  portada_noche_rodonaPrimeres pàgines.

  Sèrie MARTIN SERVAZ

  Si feu clic sobre les imatges, hi podreu llegir les primeres pàgines dels llibres:

  bajo el hielo el circulo no apagues la luz

  Llibres

 • Bajo el hielo
 • El círculo
 • No apagues la luz
 • Noche
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Las almas de Brandon. César Brandon Ndjocu

  Tal ves existir no sea para tanto.
  Per mientras tanto: píntate las uñas, llévate el pelo detrás
  de la oreja, tráete un sueño, alquila una película, no devuelvas
  un libro de la biblioteca, devuelve llamadas encontradas…,
  pierde otras, pon de nuevo de moda los puntto y coma;
  gana experiencia en rupturas; sé una novata en los primeros besos,
  echa de monos los últimos; canta para que llueva, llora hasta
  que salga el sol; odia los lunes (opcional); di “te quiero” cuando
  quieras y respeta los “no”. Tal vez… no sé, léete este libro sobre
  el olvido, los recuerdos, el odio, el amor, la soledad…, lo que viene
  siendo la vida en general. Aférrate a los “tal vez”, porque
  …TAL VEZ EXISTIR NO SEA PARA TANTO,
  PERO MIENTRAS TANTO, ¡TAL VEZ!
  Alma Nº 0
  Tal vez.


   
   
  Las almas de Brandon Aquest text acompanya la contracoberta d’una de les novetats que us proposem aquesta setmana, el títol de la qual és ‘Las almas de Brandon’ i que està classificada com a prosa poètica.
   
  ‘Las almas de Brandon’ es un recull d’històries curtes, contes i poemes de tot tipus que tracte sobre l’amor, la soledat, l’oblit, el dolor, l’alegria, la felicitat, la vida i la mort. Un viatge agredolç a través dels sentits que us colpirà d’emocions i us farà reflexionar.
   
  El llibre està dividit en 101 ànimes (almas), cadascuna de les quals té un títol i està dedicada a un tema diferent, com per exemple: Alma 2. Declaración Universal de los Cerebros Humanos. Ratificada por el consejo de mis YO… y alguna que otra conversación con mis amigos.; Alma 9. Esa moda. Muchas cosas no son bonitas hasta que piensas en lo bonitas que son.; Alma 34. 15 microcuentos. #1 Érase una vez Eras una vez, ahora… ya no. Fin.; Alma 40. A destiempo. Me enamoré de una canción… y era de carne y hueso.
   
  Amb l’Alma 86. Miedos a la izquierda:Yo, antes de ti. va conmoure l’audiència de Got Talent.

  ‘Uno no quería contar con nadie. Y uno no entendía por qué impar, si antes de él, había alguien. Uno no quería contar con nadie. Y uno sentía que después de él venía el infinito y, a uno lo sempiterno le daba miedo. Así que uno, muerto de pavor, se fijó en cero. Y cuando uno vio a cero, pensó que cero era el número más bonito que había visto y, que aun viniendo antes que él era… entero. (…)’


   

   
  César Brandon Ndjocu té vint-i-quatre anys i va néixer a Guinea Equatorial, encara que resideix a Ciudad Real. El dia 11 d’abril va guanyar la tercera edició del programa de Telecinco Got Talent. Aquest jove va pujar tres vegades a l’escenari i hi recità tres poesies. El primer dia va recitar un poema dedicat a la relació que s’estableix entre el nombre 0 i l’1. Els quatre jutges del programa van permetre el pas a la següent fase. A semifinals va dedicar-lo a ‘la Tierra y la Luna’, amb el qual va guanyar el botó daurat del jurat que li donava el pas directe a la final. Amb un poema dedicat a la seva mare, va guanyar el concurs.
   
  Les actuacions d’en Brandon s’han popularitzat tambe a les xarxes socials, on es poden trobar còpies dels vídeos dels seus treballs, les quals superen els cents de milers de reproduccions.
   
   
  Llibres El llibre a les biblioteques VNG.
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.
   
   
   

  Logo Generalitat

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »