Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: NO T’HO PERDIS!

Más allá del invierno, Isabel Allende

Al bell mig de l’hivern, aprenia a la fi que hi havia en mi un estiu invencible

EL019777 (1)Amb aquesta frase d’Albert Camus inicia Isabel Allende la seva darrera i molt esperada novel·la Más allá del invierno, que ha estat publicada simultàniament a Espanya i Llatinoamèrica el passat 1 de juny i que arribarà als Estats Units cap a la tardor.

Más allá del invierno és una de les seves històries més personals i, segons l’editorial, la novel·la més americana d’Allende. A partir de l’esmentada frase de Camus, l’escriptora xilena desenvolupa una trama amb un triangle protagonista que transita per “l’hivern més profund de les seves vides“.

Allende, a través del trio de personatges principals, ha provat de reflectir l’Amèrica actual tractant el tema de la immigració. Els protagonistes són Evelyn Ortega, una jove de Guatemala que viatja de manera il·legal pels Estats Units; Richard Bowmuster, el professor universitari torturat per un passat tràgic que socorre l’Evelyn quan té un accident de cotxe i, finalment, Lucía Maraz: originària de Xile, vital i optimista, companya de feina de Richard Bowmuster. Un fet fortuït farà coincidir l’existència de l’Evelyn, la Lucía i en Richard, els quals viatjaran junts a través de l’estat de Nova York fent front als agents externs, la tempesta de neu que assola el territori, i als interns, com ara la seva pròpia biografia.

mas alla del invierno_rodonaPrimeres pàgines.

Isabel Allende (Lima, 1942) va néixer al Perú, ja que allà el seu pare hi desenvolupava tasques diplomàtiques. El seu primer contacte professional amb l’escriptura va venir de la mà del periodisme, professió que va exercir a Xile i Veneçuela.

L’enderrocament del president Allende (el seu oncle) a Xile, l’any 1973, va ser determinant per al futur de l’escriptora, que declarada sospitosa per la dictadura militar de Pinochet, va acabar exiliant-se a Veneçuela amb la seva família. isabel-allende-dVa ser precisament a Veneçuela on Allende comença a escriure La casa de los espíritus, la seva primera novel·la que la situa entre les figures clau de la narrativa llatinoamericana. Des d’aleshores ençà, Allende s’ha convertit en l’escriptora viva en llengua castellana més llegida al món. La seva obra ha estat traduïda a més de 35 idiomes i ha estat guardonada amb premis tan prestigiosos com ara el Premi Nacional de Literatura de Xile (2010) o el Hans Christian Andersen, dos anys més tard. L’any 2014 va rebre la Medalla de la Llibertat de mans del president Obama.

Isabel allende_rodonaIsabel Allende a la XBMVNG.

Si vols llegir un dels llibres més esperats del 2017, passa per la Joan Oliva i reserva’l!

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

El libro de los espejos, E. O. Chirovici

el libro de los espejos de ChiroviciEl libro de los espejos és la primera novel·la traduïda al castellà del seu autor, E. O. Chirovici. La novetat de gènere negre de la biblioteca Joan Oliva d’aquesta setmana és un llibre de suspens psicològic en què el poder i la fragilitat de la memòria serà determinant en el desenvolupament de la història.

La trama de El libro de los espejos retrocedeix vint-i-set anys i ens situa en un succés, d’allò més tràgic, que va tenir lloc a la Universitat de Princeton. Allà, un prestigiós professor de la universitat és assassinat i, Richard Flynn, que en aquella època n’era estudiant, torna a posar d’actualitat el crim quan fa arribar un manuscrit a Peter Katz, un agent literari. El manuscrit, però, no està complet i en Peter Katz començarà a tirar del fil per descobrir què va passar realment.

logo blog genere negre_AMB LLETRESEn el manuscrit, Richard Flynn rememora aquell moment i fa públic el que va passar pels volts de Nadal de 1987, però la memòria és fràgil i han passat prop de trenta anys, I potser tot allò que recorda no és ben bé el que va passar realment. Per acabar de dificultar la investigació, quan l’agent literari arriba fins a Flynn, aquest ha mort. Per aquest motiu, comptarà amb l’ajut de dues persones més amb l’objectiu de descobrir la veritat. Seran aquests tres personatges, encarregats de la investigació, els narradors de cadascuna de les tres parts en què se’ns presenta la novel·la:

En primer lloc, l’esmentat agent literari Peter Katz. En segon lloc, John Keller, un periodista amb qui contacta Katz perquè li faci un cop de mà a l’hora de trobar la part de manuscrit que no li van fer arribar i, per últim, Roy Freeman, un policia jubilat que, en el seu moment, va formar part de l’equip encarregat de la investigació oficial. Cadascun dels narradors explicarà la versió dels fets des del seu punt de vista .

el libro de los espejos de Chirovici_rodonaPrimeres pàgines.

Eugen Ovidiu Chirovici va néixer l’any 1964 a Transilvània. La seva família té arrels a Romania, Hongria i Alemanya. Durant anys, ha treballat com a periodista dirigint, primer, un diari i, més tard, una cadena de televisió. Per la seva tasca periodística ha rebut nombrosos premis.

La seva primera novel·la, The Massacre, va ser tot un èxit de vendes al seu país l’any 1991. Escriu, però, ficció i no ficció. Des del 2012, Chirovici es dedica a temps complet a l’escriptura i ha establert la seva residència a Anglaterra.

Booktrailer de El libro de los espejos

Llibres

 • El libro de los espejos
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Dia de la Música

  musicdayLa commemoració del Dia de la Música es va iniciar a França a l’any 1982 amb el nom de Festa de la Música i instituïda com a celebració europea tres anys més tard, amb el nom d’Any Europeu de la Música. D’aquesta forma cada solstici d’estiu, el 21 de juny, la Unió Europea celebra una jornada destinada a promoure l’intercanvi cultural entre els pobles, el transvasament musical d’uns territoris a uns altres. El seu objectiu és promocionar la música de dues formes com són que els músics aficionats voluntàriament surtin a tocar al carrer, i també a partir de l’organització de concerts gratuïts, en què el públic tingui l’oportunitat de presenciar els seus artistes preferits sense importar estil ni origen.

  La Xarxa de Biblioteques Municipals realitzarà avui una cloenda molt especial dels seus equipaments a través de la música de l’Escola Musicària a la biblioteca Joan Oliva i Milà a partir de les 19:45h; i dels alumnes de l’Escola Freqüències, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell a partir de les 13:40h i 19:40h Els músics faran un recorregut durant quinze minuts oferint un petit concert instrumental mòbil que els conduirà pels diferents espais dels equipaments bibliotecaris de la ciutat. L’esdeveniment es podrà veure en directe a través de streaming accedint a les xarxes socials de les Biblioteques VNG.

  diamusicaPer la seva banda, altres països utilitzen una data assenyalada a nivell global com és el primer d’octubre, quan es celebra el Dia Internacional de la Música, data establerta per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura ja fa més de quaranta anys. Va néixer amb la intenció d’unir a tots els pobles a través de les seves diverses manifestacions artístiques, específicament la música, com a símbol d’igualtat, ja que tots poden identificar-se amb ella.

  Aquesta idea va ser impulsada pel famós violinista nord-americà Yehudi Menuhim, quan tenia el lloc com a president del Consell Internacional de la música. La UNESCO incentiva les persones al fet que per mitjà de la música puguin promoure la pau i amistat, i serveixi com una forma d’expressar la cultura de cada país. La festa de la música es va implementant cada vegada amb més força a les biblioteques com un altaveu capaç de difondre la cultura local amb la millor de les celebracions.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Collita de Gènere Negre i Policíac 2016

  La Xarxa de biblioteques negres formada per les biblioteques Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, Montbau de Barcelona i Biblioteca Districte 6 de Terrassa, presenta la seva publicació col·lectiva amb el millor del gènere políciac.

  La Collita 2016 recull la novel·la negra i policíaca publicada durant l’any anterior i una relació de festivals, jornades i congressos fets durant l’any, una relació dels premis de novel·la negra atorgats durant els anteriors mesos, i la llista de les vint-i-cinc novel·les negres més prestades durant l’any 2016.

  Altres guies de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Podeu consultar aquí totes les anteriors guies de Collita de Gènere Negre.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Xavier Bosch i ‘Nosaltres dos’

  images La trajectòria professional de Xavier Bosch abraça diferents mitjans de comunicació: ràdio, televisió i premsa. A la ràdio va ser el creador conjuntament amb Antoni Bassas del programa, Alguna pregunta més?, espai humorístic amb el qual va rebre el Premi Ondas. També a Catalunya Ràdio va presentar amb Quim Monzó l’espai, Crítica de l’Opinió Publicada. I seguint a la ràdio, a partir del maig de 2002 entra a RAC1 dirigint el programa esportiu, Primer toc, per passar a ser el cap de programació de l’emissora i a presentar programes esportius de caire blaugrana i el magazín matinal, El món a RAC 1, pel qual va rebre el Premi Ràdio Associació de Catalunya.
   
  A la televisió dirigí el programa de TV3, Un tomb per la vida, el presentador del qual era Joaquim Maria Puyal. Anys més tard dirigí i presentà el programa, Àgora.
   
  I per últim, a la premsa ha treballat a la Vanguardia, el Mundo Deportivo, Avui i Ara, en aquest últim hi publica una columna.
   
  Però, a part de dedicar-se al món de la comunicació, també ha escrit uns quants llibres, el darrer dels quals ha estat la novel·la ‘Nosaltres dos’, on es tracta de l’amistat entre un home i una dona.
   
  portada_nosaltres-dos_xavier-bosch_201612121809 La sinopsi de la història del llibre:
  «L’amistat deu ser això: els lligams invisibles amb algú que fa quinze anys que no has vist i és com si hi haguessis parlat abans-d’ahir».
  El Kim i la Laura es coneixen a la universitat. Vénen de mons molt diferents. Ell, seductor i despreocupat, és fill d’un hoteler del passeig de Gràcia de Barcelona. Ella, de Banyoles, és senzilla, idealista i sap que la vida es basa en els detalls. Junts riuen, es diverteixen i, units pel vincle de l’amistat, superen els esculls del destí. Malgrat els seus camins divergents, saben que sempre hi són per ajudar-se. Tant se val la distància. Tant se val que triguin molt temps a retrobar-se. Són dos amics, com n’hi ha pocs, a prova de tot.
   
  És possible l’amistat, doncs, entre un home i una dona?
   
  El pas del temps estructura la novel·la en tres parts que coincideixen amb les etapes vitals dels personatges: any 1983, quan «tot està per fer» i es crea la seva amistat en els «feliços anys 20» dels protagonistes; 2000, «les hores vertiginoses», quan arriben als 35 anys i la vida els llança als primers esculls, i 2016, moment en què es compleixen els 50 anys i «es posa el comptador a zero» perquè «ja no hi ha res a perdre en les relacions».
   

  Llibres
  Llegiu el pimer capítol.

   

   

  Altres novel·les que ha escrit són:
   
  9788424682569 La ‘Màgia dels Reis’ és una novel·la adreçada al lector jove. La història s’emmarca en l’estiu que viu l’Oriol, un noi de 17 anys. La seva vida ha estat tranquil·la, sense daltabaixos, però sense saber-ho es troba en una cruïlla de camins desconeguts: la seducció i l’amor s’enllacen amb la malaltia i la mort d’una manera irrefrenable. De cop i volta s’adona que ha deixat enrere la infantesa i aprèn que continuar endavant és un joc arriscat i perillós.
   
   
  Segueix amb una trilogia de gènere negre i policíac, en la qual el protagonista és en Dani Santana, un periodista que treballa en el diari Crònica. Aviat s’adonarà que la veritat està emmanillada i que fer un diari és un joc d’equilibris que va més enllà de la lògica del poder i de la política. De mica en mica, una xarxa d’interessos, de corrupció i de silencis s’anirà teixint al seu voltant… Això a ‘Se sabrà tot’.
   
  En el segon, ‘Homes d’honor’, Dani Santana és ja l’exdirector del diari Crònica i condueix ara un programa d’investigació i d’entrevistes a la televisió. Fugint d’uns problemes, se’n troba uns de nous. Tuzza Talese, una siciliana temperamental que ha destapat els secrets de la Cosa Nostra, acudeix al seu programa i li capgira la vida…
   
  I a ‘Eufòria’, el darrer, en Santana, està enguixat de dalt a baix en un hospital després d’un intent d’assassinat. A la clínica fa amistat amb el Gratu, un jugador de rugbi juvenil que ha quedat en cadira de rodes, pacient inquiet i hacker compulsiu, l’arrossega a investigar certes pràctiques que han portat a la ruïna el nostre sistema sanitari…

  9788482566207 homes-dhonor_9788499306438 euforia_9788475884592

   
  Guanyà el Premi Ramon Llull 2015 amb ‘Algú com tu’, la història de la qual versa sobre la coneixença entre el Jean-Pierre Zanardi i la Paulina Homs. algu-com-tu1 “Van resseguir la rue de Seine gairebé sense veure el carrer, pendents com estaven l’un de l’altre. El Jean Pierre, cicerone amb ganes d’agradar, explicava curiositats del barri que ella escoltava en silenci. Allà on la vorera es feia més estreta, va semblar-li que, sense voler, es fregaven les mans. Pell amb pell. I va tenir una esgarrifança. Van trencar per la rue de Buci, atapeïda de turistes asseguts a les terrasses amb ombra, i de seguida van ser al boulevard Saint-Germain». El Jean-Pierre Zanardi, galerista a la Rive Gauche, és un esperit lliure. La Paulina Homs, de vida tranquil·la i familiar a Barcelona, arriba a París per al casament de la seva cosina.”
   
   
   
  Val a dir que ha escrit una obra de teatre: ‘El culekulé’ i algunes de narrativa breu: ‘Jo, el simolses’ i ‘Vicis domèstics’.
   

  Llibres Llibres a les biblioteques vng

   
  En Xavier Bosch serà a la Biblioteca Joan Oliva i Milà el dijous, 22 de juny a les 20h. Us esperem!
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  En un bosque muy oscuro, Ruth Ware

  En un bosque muy oscuro-Ruth WareEl títol amb què s’estrena Ruth Ware a casa nostra és la novetat de gènere negre que us ofereix aquesta setmana la Joan Oliva. Es tracta de En un bosque muy oscuro, un nou exemple del que, ja fa un temps, s’anomena grip lit o thriller psicològic femení, amb exponents com ara Perdida o La chica del tren, entre els més coneguts.

  La protagonista de En un bosque muy oscuro és la Leonora (Nora, com li diuen) que, després de molts anys sense cap contacte amb una antiga companya d’institut, logo blog genere negre_AMB LLETRESrep una invitació de la Clare per prendre part en el seu comiat de soltera. D’entrada, la Nora té els seus dubtes. Fa molts anys que no en sabia res de la Clare. Serà aquesta una oportunitat de recuperar el temps perdut i de retrobar una antiga amistat? Tot i els seus dubtes, una amiga comuna, la Nina, la fa convèncer d’anar-hi. El lloc per a la trobada, una casa en el més profund del bosc

  Booktrailer de En un bosque muy oscuro:

  Llibre de ràpida lectura, ben escrit i amb una alta capacitat addictiva que et farà molt difícil deixar-lo de llegir fins a descobrir tot el misteri, En un bosque muy oscuro és una història escrita en primera persona i amb dos fils temporals ben diferents: el del temps passat, quan la Nora és convidada al comiat de soltera, i el present, quan la Nora és al llit de l’hospital, sense recordar ben bé què ha passat, però tenint la certesa que algú ha mort.

  Els drets de la novel·la ja han estat adquirits per portar-la a la gran pantalla. L’actriu Reese Witherspoon serà l’encarregada de la producció i es reserva la possibilitat de protagonitzar-la.

  En un bosque muy oscuro-rodonaPrimeres pàgines.

  Ruth Ware va néixer a Sussex, al sud d’Anglaterra, l’any 1977. ruth-ware-4Va estudiar a la Universitat de Manchester i, actualment, viu al nord d’Anglaterra amb la seva parella i els seus fills. A banda de En un bosque muy oscuro, ha publicat posteriorment The woman in cabin 10, un altre thriller protagonitzat per una dona. En aquest cas, la periodista especialitzada en viatges Lo Blacklock, que ha estat convidada una setmana a un creuer de luxe a bord de l’Aurora, i sembla que acaba sent l’únic testimoni de la caiguda al mar d’una dona. Cap ni un dels passatgers del creuer troba faltar algú i, després del recompte, tot sembla ser correcte. Així doncs, Blacklock és l’únic viatger en aquest creuer que sap que hi ha un assassí a bord…

  Llibres

 • En un bosque muy oscuro
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Jo no sé res, sóc músic

  noseresHi ha una expressió d’argot reservada per a les grans ocasions: “ser músic”. “Aquest és músic” diem. I això vol dir que la persona a qui va dirigit el comentari posseeix una intel·ligència i un instint musical que sobresurten i que els companys reconeixem. Hi ha molta gent que toca un instrument, uns quants bons professionals, però pocs “músics”. Esteve Molero.

  La música és una qüestió instintiva, de naixement, una mena de do que ha fet aparèixer els grans mestres al llarg de la història, músics que ja eren capaços de compondre de ben petits, fins i tot alguns abans d’aprendre a escriure. Aquests músics virtuosos són gairebé llegendaris ja que en realitat el virtuosisme i la musicalitat no sempre van de la mà. Els grans músics i la música ben tocada tenen la capacitat d’emocionar. Ser músic no es un ofici és una actitud. La cobla moderna és una formació instrumental típica de Catalunya. Els seus orígens es remunten a una formació antiga del segle XIV que es deia tres quartants o antiga cobla de ministrers, i el formaven tres músics que tocaven quatre instruments com eren el sac de gemecs, la tarota i el flabiol i tamborí.

  La formació musical medieval es va ampliar i va donar lloc a la cobla moderna, que generalment està formada per onze músics que toquen dotze instruments. El mot cobla vol dir unió d’instruments i l’època de la formació moderna, a mitjans del segle XIX, va coincidir amb el moviment cultural de la Renaixença a on la exaltació patriòtica, la història mítica, i la defensa i recuperació de la llengua catalana eren considerats essencials. Aquesta època va contribuir en gran mesura a la popularització de la sardana arreu del país, més enllà de les comarques gironines on inicialment s’interpretava.

  emoleroL’estudi de la instrumentació o orquestració, tècnica de repartir la música entre els instruments disponibles, està basada en la intuïció i en la experiència auditiva, aquí jugarà un paper cabdal la capacitat d’escriure línies òptimes per a cadascun dels instruments, sobretot amb sentit melòdic. Cal conèixer dos conceptes fonamentals perquè l’orquestra funcioni òptimament: el rol determinat que el compositor dóna als instruments en cada partitura i, l’espectre del matís dels instruments, es a dir, la capacitat de matisar entre fort i piano depenen del registre en que està sonant l’instrument. Dominar aquests detalls serà essencial per compondre.

  Llibres

  Jo no sé res, sóc músic.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Hem fet 5 anys…Benvinguts, Llibr@venturers!

  edat del lloroL’edat del lloro posa punt i final al curs 2016-2017 del Club de Lectura Juvenil de la Joan Oliva. Ens trobem, els nois i noies del club, aquest darrer dissabte per compartir les nostres impressions sobre el llibre, per fer balanç de les 8 lectures que hem compartit aquests mesos i per celebrar que hem fet 5 anys…i els que han de venir!

  IMG_20170610_155855La Rita és la protagonista absoluta de L’edat del lloro, una nena de 12 anys que vol un germà normal! Sí, com ho llegiu, vol que en Quim torni a ser el germà que era abans, el que li deia cuc fastigós, rata de claveguera i insecte esquifit. Sí, potser no hauria de trobar a faltar aquestes “dolces” paraules, però és que, des que en Quim interpreta el paper de Bernat Balcells a la tele i s’ha convertit en l’ídol de les adolescents, la Rita s’ha convertit en la germana invisible. I això és molt pitjor que ser un cuc fastigós. O almenys aquest és el parer de la Rita.

  A partir d’aquí, tots els esforços de la Rita aniran dirigits a aconseguir que en Quim deixi d’estar engolit per la fama d’en Bernat Balcells i torni a ser, només, el seu germà gran. No serà pas fàcil, però, aconseguir-ho i la vida de la Rita, dia rere dia, s’anirà embolicant d’allò més. I si voleu saber quines aventures viurà la Rita, no dubteu a llegir L’edat del lloro i no podreu parar de riure!

  I arribats al final d’aquest curs, us mostrem a continuació els 8 llibres que hem llegit i que ens han fet riure i reflexionar a parts iguals:

  la petita coral de la senyoreta collignon matilda_portada Ala_de_corb Cartes d'amor de 0 a 10
  Silvestre-cat com-un-llebrer 102240_Cub_Vacances edat del lloro

  En aquesta darrera trobada del club, no podíem deixar passar que aquest curs hem fet 5 anys i que han estat moltes les tardes de dissabte que hem passat parlant sobre llibres. Us donem les gràcies a tots els nois i noies que hi heu participat i ens retrobarem al setembre, amb l’estrena del nostre nou nom. A partir del proper curs, el club de lectura per a nois i noies de 10 a 12 anys de la Joan Oliva serà el Club de Lectura Llibr@venturers.

  Logo llibre@venturers definitiu

  Com podeu veure a les fotografies, ens ho vam passar d’allò més bé!!!! I amb motiu de l’aniversari del club, els seus membres van rebre una samarreta commemorativa. Ells són uns veritables Llibr@venturers. I tu, encara no?

  IMG_20170610_165409 IMG_20170610_172402

  Llibres

 • La petita coral de la senyoreta Collignon
 • Matilda
 • Ala de Corb
 • Cartes d’amor de 0 a 10
 • El senyor Silvestre
 • Com un llebrer
 • Vacances alla romana de la senyoreta Strauss i els seus amics
 • L’edat del lloro
 • No podem més que desitjar-vos bon estiu i molta lectura!

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El encanto. Susana López Rubio

  baixa Susana López Rubio és escriptora i guionista. El que li agrada més és escriure curts. A més la seva pel·lícula favorita és un curt: ’14e Arrondissement’ d’Alexander Payne i que té una durada de sis minuts i mig. Com diu ella mateixa a Cortosfera: “Lo confieso: mi película favorita es un cortometraje. Concretamente, 14e Arrondissement, un corto de seis minutos y medio que Alexander Payne escribió y dirigió para Paris je t’aime. En poco más de seis minutos, con una maravillosa Margo Martindale y sus periplos por Paris, tuve tiempo de reír, llorar y descubrir el sentido de la vida de la mano de Carol, una cartera de Denver. Casi nada. Sentí más emoción tras esos seis minutos y medio que tras las tres horas (¿sólo fueron tres? Parecían doscientas) de El Retorno del Rey.
  Mis manías personales hacia los Hobbits aparte, tampoco quiero menospreciar las pelis largas. Hay películas de tres horas maravillosas y cortometrajes de un minuto horrorosos. No pretendo crear guerra entre largos y cortos. Lo que quiero decir es que, para mí, los cortos son igual de valiosos que sus “hermanos mayores”, los largometrajes. Vamos, que amo los cortos. Y admiro tanto, o más, a Alexander Payne por 14e Arrondissement que por Nebraska.”

   
   

   
  Ha participat en sèries com ‘Policías: en el corazón de la calle’, ‘Hospital Central’, ‘La chica de ayer’ i ‘Física o química’, entre moltes altres.
   
  És la responsable de l’adaptació televisiva de la minisèrie: ‘El tiempo entre costuras’ i ha estat la creadora d’‘Acacias’. En el cinema ha estat coguionista del llargmetratge ‘Cómo sobrevivir a una despedida’.
   
  imagesimages (1) En el món literari és autora de dos llibres infantils: ‘La mejor familia del mundo’ i ‘Martín en el mundo de las cosas perdidas’.
   
  9788467049732 ‘El encanto’ és la primera novel·la que escriu i el títol és el nom d’uns grans magatzems de l’Havana, lloc on arriba Patricio a principis dels anys cinquanta. És un jove asturià amb moltes ganes de menjar-se el món. En aquests grans magatzems serà on coneixerà Glòria, una de les dones més boniques i a la vegada la prohibida de tota l’illa, ja que el seu marit és un gàngster dels baixos fondos de l’Havana.
  És una història on els personatges transiten dominats per les passions, sotmesos als convencionalismes i embolcallats per una èpica història d’amor.
   
  En el primer capítol ja situa el lector en el temps, en l’espai i en qui és el personatge principal:
  ’1947
  Patricio
  Lo primero que descubrí al pisar el muelle de La Habana fue que no iba bien vestido para el clima cubano. Ninguno de los que bajamos del barco llevábamos la ropa adecuada. Mis pantalones y mi chaqueta de lana me picaban en la piel y la gorra que tantas veces me había protegido de la nieve en Asturias ahora amenazaba con cocerme la cabeza bajo el sol del trópico…’
   
   
   

   
   

  Llibres El llibre a les biblioteques vng

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Efecto dominó. Olivier Norek

  efecto domino_olivier norekQuinze anys de feina com a policia al nord-est de París, al departament de Sena-Saint-Denis, han servit a Olivier Norek de font d’inspiració per a la seva tasca com a escriptor de gènere negre. Ell mateix reconeix que el noranta per cent de la informació que apareix en les seves novel·les està basada en fets reals, tot i que canviant noms, llocs i qualsevol mena de detalls que pugui fer que les víctimes reals d’aquells esdeveniments criminals s’hi reconeguin.

  De ben jove, Olivier Norek (1975) va marxar a la Guaiana Francesa i a l’antiga Iugoslàvia per dur a terme accions humanitàries i, en tornar, va tenir clar que volia fer-se policia per ajudar la gent. Així ho va fer durant quinze anys i, des del 2011, està en excedència dedicant-se en exclusiva a escriure. En aquest temps, ha escrit 3 novel·les de gènere negre i policíac protagonitzades pel capità Víctor Coste: Code 93 (2014) i Territories (2015) -ambdues només disponibles en francès- i Efecto Dominó(2016) -traduïda al castellà i novetat aquesta setmana a la Biblioteca Joan Oliva i Milà-. Tot i tractar-se d’una sèrie de novel·les amb protagonista comú, poden ser llegides individualment i sense haver-ne llegit les anteriors ja que les investigacions comencen i acaben en cadascun dels títols i l’autor descriu convenientment els personatges recurrents perquè els nous lectors n’estiguin al cas.

  efecto domino_rodonaPrimeres pàgines.

   

  escritor-frances-olivier-norek-que-presenta-bcnegra-novela-efecto-domino-1485944205902Efecto dominó va ser rebuda molt positivament per la crítica i té l’honor d’haver estar triada com a Millor Novel·la Negra Europea 2016. No passarà inadvertit per al lector que el capità Víctor Coste i el seu creador, Olivier Norek, tenen més d’un tret compartit. Per un costat, tots dos prioritzen el restabliment d’una situació injusta (en definitiva, la víctima) en la seva feina de policia. Per un altre costat, ambdós treballen al mateix departament de la capital francesa, el de Sena-Saint-Denis, conegut com a SDPJ93.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESA Efecto dominó són dues les històries, en principi separades, les que monopolitzen la trama. La primera, la d’un jove de 22 anys que, per una errada de principiant en el robatori a un joieria, va a parar a una de les pitjors presons de França, la fictícia Marveil, d’on la seva germana farà tot el possible per treure’l. Nano Mosconi, que és el nom del jove, no està preparat per fer front a la violència i els abusos que imperen en el més gran centre penitenciari d’Europa. El capità Víctor Coste apareix en la segona història: el segrest d’un jove de 19 anys, a la sortida d’un local nocturn, en què sembla no haver testimonis. A mesura que el lector avanci en la lectura, aquestes dues històries aniran confluint fins a originar un efecte dominó de conseqüències imprevisibles.

  Llibres

 • Efecto dominó
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »