Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Setmana de la dona: presentació de la novel·la gràfica Hora Zulú de Sandra Uve

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora que es celebra el proper divendres 8 de març, la Biblioteca Armand Cardona ha decidit publicar tot un seguit de noticies relacionades amb el paper de les dones al món de la cultura. Parlarem de cinema, música, art, còmic…sempre des d’una perspectiva femenina.

Per començar, el proper dimecres 6 de març a les 19h, la Biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del nou còmic de la Sandra Uve, Hora Zulú.

Aquesta es la primera obra que dibuixa després de publicar 621 KM (Ediciones Sobre Dosis, 2005) i Los juncos (Astiberri,2006). L’any 2008 també va editar una petita història per il·lustrar la cançó ‘Toda la verdad’ d’Ivan Ferreiro, inclosa a l’àlbum Mentiroso, mentiroso (Warner music).

La idea va sorgir com una forma de tornar a agafar pràctica amb el dibuix, disciplina que havia deixat una mica de banda per dedicar-se a altres projectes, i per començar va inspirar-se en les lletres de l’abecedari.

Poc a poc, la història va anar agafant forma fins a convertir-se en aquesta fabula que parla de tres amics: Alfa, Bravo i Charlie, que estiuegen al mateix camping. Ambientada als anys ’70, la novel·la ens parla dels primers descobriments. Passen els anys i Alfa inicia un canvi que els afectarà la resta de les seves vides.

Es aleshores que comencen a pensar en qüestions cabdals com: Podem canviar els postres destins? Determinar la nostra sort?

El procés de creació de la novel·la gràfica ha durat dos anys. Hora Zulú, a l’igual que Los Juncos, està dibuixada a llapis i la narrativa no es lineal, la història va girant sobre si mateixa fins arribar a completar el cercle a la darrera pàgina.

Després d’escoltar ofertes d’alguna editorial, Sandra Uve va decidir que fos un còmic auto-editat. Aprofitant les opcions que ofereixen les noves tecnologies i les xarxes socials el projecte s’ha convertit en una altre èxit gracies a la plataforma de micro-mecentatge cultural (el famós crowfunding) Verkami.

Sandra Uve va néixer a Barcelona l’any 1972. Es llicenciada en Belles Arts per l’escola d’arts i oficis ‘La llotja’.

En els últims anys s’ha especialitzat en cobrir per a diferents mitjans de comunicació, articles, ressenyes i columnes d’opinió sobre cultura i contracultura, incidint en còmic i novel·la gràfica, noves tendències femenines, cinema, art alternatiu i literatura.

Fins fa poc ha col·laborat amb el programa de COM Ràdio, Extrarradi i a premsa, ha publica a revistes com Ruta 66, Diari Metro, Oci Magazine, GQ, Primera Línea o Rolling Stones, on feia una tira de premsa mensual.

També ha treballat al món de la televisió a programes com ‘Nada que perder’ (Paramount Comedy), ’52′ (Localia) ‘CuatroSfera’ (Cuatro) y ‘Channel Fresh’ (Cuatro).

També ha publicat dos llibres sobre sexualitat: Bricosex i Ponme la mano aquí, publicats per l’editorial Santillana el 2009.

La Biblioteca Armand Cardona disposa d’un fons especial de còmics i dintre aquest, podem trobar una bona recopilació de còmics realitzats per dones.

Per promoure aquest fons la Biblioteca va editar una guia de lectura titulada, Dones de còmic. Tot seguit podeu consultar l’actualització d’enguany.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari