Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Carnaval a la Biblioteca Armand Cardona

Ja ha arribat de nou “el millor Carnaval del món” i com cada any les Biblioteques Municipals de VNG hi participen amb vàries activitats.

En el cas de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell en aquesta ocasió ho farà amb una exposició, Programes de Carnaval (1976 – 2012), i amb la tradicional hora del conte d’En Dolcet, a més d’una mostra del fons documental disponible sobre aquesta temàtica, tant per adults com per a infants.

Entre l’1 i el 25 de febrer l’exposició Programes de Carnaval: 1976 – 2012 recull una selecció de portades dels programes de Carnaval de Vilanova i la Geltrú i ensenyen visualment la varietat de dissenys al llarg d’aquestes tres dècades.

Dissabte, 9 de febrer, a les 12h serà el torn l’hora del conte d’En Dolcet, el caramel que volia anar a la Comparsa, a càrrec de la seva autora Susana Peix i amb la participació del propi Dolcet!

En Dolcet és un caramel que somia anar a la Comparsa: la gran festa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. El protagonista, però, es posa molt trist quan descobreix que és diferent de la resta de caramels del seu món, el pot de caramels on viu. Però un dia canvia el seu futur quan un nen entra a comprar a la botiga de llaminadures.

Després de l’explicació del conte tots junts cantarem i ballarem la cançó del Dolcet!

Pel que fa a les exposicions de fons, les podeu trobar a les respectives sales de la Biblioteca: infantil i adults. A la infantil hi ha una exposició de documents que, a banda de donar-vos idees per maquillar-vos i disfressar-vos, també us servirà per conèixer els orígens d’aquesta festa.

A la sala d’adults podreu trobar documents relacionats amb el nostre Carnaval vilanoví així com totes aquelles músiques carnavalesques que ens fan engrescar i tenir ganes de ballar sense parar, sense oblidar el nostre conegut Turuta.

Per últim us recordem que la Biblioteca, amb motiu d’aquesta celebració, modifica lleugerament el seu horari habitual d’obertura: avui dijous 7 de febrer, Dijous Gras, i dissabte dia 9, estarà tancada a la tarda.

Us deixem amb la cançó del Dolcet perquè us aneu animant de cara al Carnaval i a l’hora del conte que oferirem aquest proper dissabte.

1 Comentari fins ara

  1. Sus divendres 8 de febrer de 2013 - 13:48 h

    Gràcies compis!! Mai falta alguna referència al Dolcet al bloc de la biblioteca!
    Bon Carnaval!!

Deixa un comentari