Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els Special Olympics a la Cardona

LogoEl proper divendres 5 d’octubre a les 18h es celebrarà a la Biblioteca Armand Cardona una hora del conte molt especial.

Es tracta de la presentació del conte escrit per la Blanca Períbañez i il·lustrat per la Susana Peix amb motiu de la celebració del vintè aniversari dels Jocs Special Olympics, que es van celebrar a Vilanova la tardor del 1992.

El conte es titula 20 anys després, torna Special Olympics i explica com, l’any 1992, la Carlota i els seus amics esportistes van arribar a Vilanova i la Geltrú per celebrar uns Jocs Olímpics molt especials. Va ser una gran festa i tots els atletes van demostrar al món sencer que, amb valentia i molt d’esforç, tothom pot ser un gran esportista.

NucAra, 20 anys després i de la mà del Nuc, la mascota dels Jocs, aquest esdeveniment torna a la ciutat.

Aquest conte és un crit de respecte i alegria per l’esport i per les nostres olimpíades, i està dedicat a tots els esportistes que demostren l’esperit de superació i valentia per arribar, dia a dia, una miqueta més lluny, i a tots els professionals i voluntaris que vetllen perquè uns Jocs tan especials siguin una realitat.

De l’11 al 14 d’octubre, més de 1.100 esportistes d’arreu de Catalunya, Espanya i Europa competiran en més de de 10 disciplines esportives diferents.

Els principals objectius d’aquest 20è aniversari són quatre:

- Recordar el Jocs del 92 com els pioners d’una activitat esportiva de gran rellevància a Catalunya dins el món de l’esport adaptat.

- Dur a terme una competició esportiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, visible socialment, amb diverses disciplines i de caire internacional.

- La promoció de l’esport entre les persones amb discapacitat intel·lectual, sumant beneficis a la millora de la seva qualitat de vida.

- I servir d’altaveu i donar a conèixer al món la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i per tant, fer visible la capacitat d’integració i la necessitat d’acceptació per part de la societat.

Pàgina llibre

Us deixem amb el vídeo on esportistes com Leo Messi, Rafa Nadal i Pau Gasol donen suport als Jocs Special Olympics.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari