Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Anselm Clavé protagonista de la 3a conferència del cicle sobre La Unió Vilanovina

LogoDins dels actes del 150è aniversari de la fundació de la societat La Unió Vilanovina, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir el passat divendres, 14 d’octubre, la conferència Anselm Clavé. Les societats corals. Catalanisme i obrerisme, a càrrec de Jordi Font, Director de l’Institut del Teatre.

Amb la seva intAnselm Clavéervenció el ponent ens va apropar als inicis de les entitats “claverianes” i el paper que van tenir en la difusió de les idees progressistes i catalanistes.

La Unió Vilanovina, que pren com a data fundacional el 7 de desembre de 1861 sota el nom del Orfeón Vilanovés, va prendre l’any 1863 el nom de Unión Vilanovesa. Tot i que durant molts anys el motiu de l’existència de la societat van ser els cors, amb el temps, sobretot a partir dels anys 30, es transformà en un ateneu, amb una funció social que ha anat adquirint protagonisme en àmbits tan significatius de la vida a Vilanova i la Geltrú com la cultura, les festes i tradicions, l’associacionisme, etc.

Aquest cicle de conferències s’inclou dins les activitats programades per la comissió organitzadora del 150è aniversari d’aquesta entitat, que a més també inclou publicacions (l’edició en facsímil del llibre commemoratiu dels 75 anys del Coro; la continuació de la història de l’entitat fins a dia d’avui, que ha estat encarregada a Albert Tubau; i una publicació de caire més social), la recuperació de l’activitat coral a l’entitat (recuperant les Caramelles a la ciutat), una exposició sobre Anselm Clavé (fundador d’aquest moviment) i, per últim, intentar revifar la participació dels socis (realitzant la sortida als Cors de Carnestoltes i organitzant el sopar-ball commemoratiu dels 150 anys de l’entitat a La Sala).

ConferènciaLa darrera conferència que completarà aquest cicle organitzat per La Unió Vilanovina és la següent:

·         16 de desembre a les 19,30h

L’associacionisme cultural. Motor de la represa cultural de la ciutat.

Taula rodona moderada per Xavier Capdevila. Periodista.

Debat a l’entorn del paper de les societats en el futur. Amb representants d’entitats locals.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari