Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentació del llibre ‘Els mandarins’ del periodista Rafael Nadal

‘Els Mandarins’ de Rafael NadalEl passat divendres, 7 d’octubre, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir la presentació del llibre Els mandarins, darrera obra publicada pel periodista Rafael Nadal. Aquest acte, a més de la presència de l’autor, va ser presentat per la també periodista Cati Morell.

Els Mandarins, publicada aquest 2011, és un recull d’escenes viscudes pel periodista Rafel Nadal (que actualment treballa per La Vanguardia, TV3 i RAC1) i que reflecteixen la personalitat de diversos personatges que han ostentat –d’una manera o altra- el poder en la societat actual.
Amb un estil precís i agut, Els mandarins és un gran llibre de retrats que reflecteixen la personalitat del poder en la societat actual i que s’apropa a personatges tan rellevants com els presidents Jordi Pujol, José Montilla o Pasqual Maragall, el Rei Juan Carles I, els prínceps Felipe i Letícia o empresaris com Javier de la Rosa o Antonio Asensio.

“Quan el poder es dilueix i s’amaga, només queden a la vista els mandarins [buròcrates considerats fundadors i base de la burgesia xinesa]. Des de la posició privilegiada que atorga la pràctica del periodisme i la direcció d’una de les capçaleres més importants de Catalunya, Rafel Nadal ha tingut accés a moments íntims i reveladors d’algunes d’aquestes personalitats de l’àmbit polític, empresarial i cultural de dins i fora de Catalunya.

Presentació del llibre a la Biblioteca Cardona

Els mandarins és, doncs, la seva visió personal d’unes figures poderoses amb qui ha passat estones llargues i intenses. Des de presidents de la Generalitat fins a polítics que mouen els fils a l’ombra, passant per empresaris destacats o membres de la família reial espanyola, Nadal desvela detalls de la personalitat més desconeguda i singular d’aquests “mandarins” i els converteix en un retrat incisiu de les passions de la nostra política recent.”

Rafael Nadal i FarrerasRafael Nadal i Farreras (Girona, 1954) escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i TV3. Ha estat director d’El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, periode durant el qual el diari va rebre, entre d’altres, el Premi Nacional de Comunicació (2008), el premi al millor diari d’Europa de l’European Newspaper Congress (2008), el premi a la millor portada de l’any de la Society for News Design (2007) i el premi al millor disseny d’Espanya i Portugal, de la SND (2007). Anteriorment havia treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i grups de comunicació.

En el següent vídeo podeu veure la tertúlia que es va protagonitzar entorn a aquest llibre al programa Els matins de TV3:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari