Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


6a Setmana Garraf per la Pau

Cartell de la 6a Setmana Garraf per la PauDes d’avui, 27 de setembre, i fins el proper 7 d’octubre el Consell Comarcal del Garraf organitza la Setmana Garraf per la Pau, que aquest any arriba a la sisena edició, consolidant-se com l’activitat de foment de la cultura de pau al territori.

La Setmana Garraf per la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb l’objectiu d’analitzar els conflictes violents i el seu impacte en els Drets Humans i d’acostar la ciutadania, especialment el jovent, a algunes realitats del món que posen de manifest la necessitat d’assumir, entre tots, un compromís actiu i positiu amb la justícia i el desenvolupament.

Dins el Programa Garraf per la Pau també es promou la recerca per a la pau a través del suport al Premi per treballs de batxillerat que atorga la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona. Dins aquesta convocatòria, el Consell Comarcal del Garraf ofereix un premi especial per recerques relacionades amb la cultura de pau, presentades per alumnes dels centres educatius de la comarca.Logo de l’Any Europeu del Voluntariat

Aquest any, en motiu de l’Any Europeu del Voluntariat, s’ha programat el curs de voluntariat “Jove! Tu marques la diferència”, que serà impartit a joves de primer de batxillerat d’alguns instituts de la comarca. Per als més petits de les escoles de Canyelles i Olivella s’ha organitzat el taller de construcció de màscares “Les cares de la guerra, les cares de la Pau”. I paral·lelament, de l’1 al 7 d’octubre es podrà seguir al Canal Blau un cicle de documentals amb capítols de la sèrie “Latituds” de TV3, guanyadora del Premi honorífic del Festival de Cinema i Drets Humans Barcelona 2011.

La jornada de cloenda serà a la Masia d’en Cabanyes i lDocuments relacionats amb la 6a Setmana Garraf per la Pau a la Biblioteca Armand Cardona’acte començarà amb la presentació de conclusions dels cursos i tallers realitzats als centres educatius i després hi haurà la taula rodona “Joves del Garraf s’apropen a la cultura de pau”.

A les biblioteques de Vilanova podeu consultar documents sobre el voluntariat i els altres temes que es tractaran en aquesta 6a Setmana Garraf per la Pau i durant aquests dies els trobareu exposats tant a la Biblioteca Armand Cardona com a la Joan Oliva.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari