Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de contes solidaris: ‘El somriure de Garmi’

Aquest passat dissabte, 24 de setembre, es va iniciar a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell amb un gran èxit de públic el cicle Tardor de contes solidaris, amb el que es pretén viatjar a diferents països de la mà de les ONGD.

‘El somriure de Garmi’ a la Biblioteca Cardona

Sota el títol És aquest el món que vols? Propostes per a una VNG més solidària i de la mà de l’ONG Ajuda al Desenvolupament la sala d’actes de la Biblioteca va acollir la presentació del documental El somriure de Garmi de Mali.

El somriure de Garmi

Aquest premiat documental realitzat el 2010 ens presenta als nens i nenes de Garmi (Mali) que després d’escoltar la verdadera història del seu poble de boca del cap de la tribu decideixen fer alguna cosa per evitar que es repeteixin les desgràcies del passat: guerres i sequeres. Llavors Moussa, un nen de 12 anys, els explica que hi ha unes pedres de colors que es troben en un pou molt llunyà anomenat Djalude. Aquestes pedres donen la felicitat i l’alegria a tota la gent que les prova i, quan hi ha felicitat i alegria no hi ha desgràcies mai, tal i com els havia dit el savi marabú. En aquest moment decideixen anar a la cerca d’aquestes pedres per donar-se-les al futur de la comunitat de Garmi i d’aquesta manera escriure el seu pròsper destí.

Nens a MaliAquest cicle organitzat per la regidoria de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que té per objectiu apropar als infants valors i costums d’altres països amb els que les ONG de la ciutat hi cooperen, es realitza durant els mesos de setembre, octubre i novembre per voluntaris i voluntàries de la ciutat que explicaran un conte a les Biblioteques municipals coincidint amb l’Hora del Conte dels dissabtes. Els divendres a les sis de la tarda també ho faran a les Ludoteques i Espais de Lleure i Conciliació de Vilanova i la Geltrú.
Si voleu consultar el programa cliqueu el següent enllaç: Tardor de contes solidaris


La sonrisa de Garmi per octaviroyo

1 Comentari fins ara

  1. Giada Monica dimarts 27 de setembre de 2011 - 10:53 h

    Ens agradaria veure les pedres de colors que porten bona sort. També lo dels llibres esta molt bé, sobretot poder compartir les històries amb els altres.

Deixa un comentari