Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Presentació del llibre ‘Una paraula de més’ d’Eloi Vila

Una paraula de mésAquest passat divendres, 16 de setembre, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir la presentació del llibre Una paraula de més, darrera obra publicada per l’escriptor Eloi Vila.

Un home que pregunta. Un quadre de Picasso. Un cadàver. Una banda de criminals ucraïnesos. Una noia molt jove. Una història de lleialtats, amenaces i traïcions.
Després de l’èxit de L’any del Senyor, una de les grans triomfadores del Sant Jordi 2009, Eloi Vila torna amb una novel·la d’intriga: de Lisboa a Camprodon, el fotògraf Max Oliva haurà de resistir fins al límit per descobrir la veritat. Però la prova més dura serà enfrontar-se a ell mateix.
El dia que disparen a en Max Oliva, la seva vida torna a tenir sentit. No beu,  esnifa menys, pesa cinc quilos més que fa tres mesos i torna a fer fotografies.

Aquest és el plantejament sota el qual l’autor ha escenificat la serra darrera obra. Eloi Vila (Sant Esteve de Palautordera, 1972) és llicenciat en Ciències de la Informació i ha treballat en diversos programes de TV3 com ara El Club, Sota terra o El convidat. Anteriorment havia estat cap d’esports d’El 9 Nou, redactor de Catalunya Avui (TVE Catalunya), redactor d’Alexandria (Canal 33) i tertulià de RAC1.

Presentació del llibre ‘Una paraula de més’

Segons paraules del propi autor “aquesta novel·la ve marcada pel número 4”: la història es desenvolupa en quatre jornades, i en quatre espais diferents; comença a Lisboa i continua a Camprodon -una terra que Vila coneix bé-, a la costa de Tarragona i a Garbet. Tots els dies estan desglossats per capítols, escrupolosament encapçalats per l’hora i el lloc dels fets.

Eloi Vila presentant ‘Una paraula de més’Vila explica que el protagonista d’aquest llibre, Max Oliva, té 38 anys i és de la seva mateixa generació: fills de les persones que van fer les revolucions, persones que ho han tingut tot i, alhora, són incapaces d’enfrontar-se a la seva pròpia vida.
El contrapunt a aquest personatge l’encarna el Xic Sidret, un ancià de Camprodón que pertany a una generació que, segons Vila, ho ha passat molt malament i això fa que tinguin les coses molt clares.

L’altre gran protagonista de la història és la música: Tom Waits, Radiohead, Ryan Adams, Nick Cave, Adam Green, The Czars y Beast Coast, entre d’altres, conformen la banda sonora d’Una paraula de més. Per a l’autor “aquestes cançons són l’únic element autobiogràfic que he introduït a la novel·la i suposen un contrapunt obscur i diferent a la pròpia trama”.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari